Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Ace Combat 7: Skies Unknown (XboxOne)
81 100 1

Review Ace Combat 7: Skies Unknown (XboxOne)

Menig jongen heeft als droom om later straaljagerpiloot te worden. Helaas is dat maar voor zeer weinig mensen weggelegd, maar gelukkig zijn er tegenwoordig prima alternatieven beschikbaar om toch achter de stuurknuppel van een gevechtsvliegtuig te kruipen. Eén van de meest recente opties is Ace Combat 7: Skies Unkown. Het is misschien niet een van de meest realistische vliegsimulaties, maar het belooft wel een van de spectaculairste te zijn.Singleplayer campagne

Ace Combat 7 kent een uitgebreide singleplayer campagne. Hierbij krijg je een reeks missies voorgeschoteld die met werkelijk prachtige filmpjes aan elkaar worden verbonden. Het verhaal zelf is echter niet zo bijzonder. Het komt erop neer dat jij een van de beste straaljagerpiloten bent die in een oorlog tussen twee landen het verschil moet gaan maken. Er is geprobeerd om de missies afwisselend te houden, maar je merkt al snel dat je toch vooral doelwitten in de lucht en op de grond kapot moet schieten. Dit doe je de ene keer terwijl je laag over de grond door een zandstorm vliegt en een andere keer terwijl je probeert om onder de wolken te blijven. Dit zijn heel spectaculaire missies, die ik met plezier nog een keer zou spelen. Er zijn echter ook missies aanwezig waarbij je zonder na te hoeven denken simpelweg vijandelijke vliegtuigen moet uitschakelen. Het is jammer dat het niveau tijdens de campagne dus behoorlijk op en neer gaat, maar misschien is het ook wel iets te hoog gegrepen om de (uitgebreide) campagne constant op een hoog niveau te hebben. Door de opdrachten tijdens de missies te voltooien verdien je punten waarmee je weer nieuwe vliegtuigen kopen. Met elk nieuwe vliegtuig komen andere kenmerken en wapens tot je beschikking. Het is daarna de kunst om voor elke missie de juiste combinatie van vliegtuig en wapens te kiezen.

Goede controle
Vanaf het moment dat de wielen los van de grond komen, voel je de directe controle die je hebt over jouw vliegmachine. Het is voor iedereen heel gemakkelijk op te pakken, wat zorgt voor veel speelplezier. Voor je het weet draai je loopings en vlieg je op topsnelheid vlak over de grond. De vliegtuigen zijn makkelijk te besturen en daardoor kan je je vooral focussen op de gevechten in de lucht. Die kunnen namelijk wel behoorlijk wat acrobatische toeren van je vragen, voordat je een vijand in je vizier hebt en naar beneden kan schieten. Gelukkig heb je over het algemeen voldoende 'standaard' doelzoekende raketten bij de hand, zodat het geen probleem is als je er een paar mis schiet. Daarnaast heb je ook nog een speciaal wapen tot je beschikking, dat je kan kiezen voordat je aan de missie begint. Speciale wapens als bijvoorbeeld raketten, die meerdere doelwitten tegelijk kunnen raken of raketten die doelwitten op de grond uit kunnen schakelen. Hoewel de voldoening groter is zodra je een vijandelijk vliegtuig uit de lucht schiet, is het ook niet verkeerd om een vijandelijk bouwwerk of voertuig uit te schakelen. Zeker niet als het om afweergeschut gaat dat tegelijk op jou aan het vuren is.Lastige multiplayer

Naast de singleplayer campagne beschikt deze Ace Combat natuurlijk ook over een multiplayer component. Deze biedt de spelers twee verschillende modi aan: Team Deathmatch en (hoe kan het ook anders) Battle Royal. Die laatste is eigenlijk gewoon een deathmatch variant. Spelers die veel vliegtuigen uit de lucht weten te schieten, worden zelf steeds interessantere doelwitten doordat ze meer punten opleveren. Je doet dit met maximaal 8 spelers tegelijk al merkte ik tijdens mijn speelsessies dat het best lastig is om een goede lobby te vinden. Regelmatig werd ik eruit gegooid door het spel of bleek er niemand echt actief te zijn, waardoor ik na vijf minuten zelf maar besloot om eruit te stappen. De keren dat het wel lukte om een online potje te starten werd me al vrij snel duidelijk dat dit hele andere koek is dan de singleplayer campagne. Het niveau ligt een stuk hoger en in het begin eindigde ik dan ook vaak met nul punten achter mijn naam. Voor mij was de lol er daarmee snel af, maar voor de meer doorgewinterde Ace Combat-speler kan ik me voorstellen dat hier de echte uitdaging te vinden is.

Conclusie
Met Ace Combat 7: Skies Unknown is er weer een heerlijke arcade straaljagergame in huis te halen. De game is makkelijk op te pakken en vrijwel iedere gamer zal zich prima kunnen vermaken met de singleplayer campagne. De multiplayer is misschien dan wel wat minder toegankelijk, maar alles bij elkaar genomen is het wel een heel toffe game waar je absoluut veel plezier uit kan halen. Het zijn de momenten waarop je vlak over de grond scheert, een vijand opblaast en daarna net op tijd je vliegtuig omhoogtrekt om de steile bergwand te ontwijken, waarbij je jezelf daadwerkelijk een Top Gun voelt. En dat is de kracht van Ace Combat 7.

Deze review is geschreven door Kevin Blokland.
 

 

Oordeel Ace Combat 7: Skies Unknown (XboxOne)

  • Graphics 85
  • Gameplay 85
  • Originality 80
  • Sound 80
  • Replay 75
  • Eindcijfer 81

Aantal keer bekeken: 9893 

Laagste 2 prijzen voor Ace Combat 7: Skies Unknown (XboxOne)

22.99 29.99 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Game Shock Oss n.b.
€  19.99€ 3.00   € 22.99
Bol.com Partner 8.5
€  29.99€ 0.00   € 29.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Hupegel
Hupegel ( 829 ) 30-01-2019 23:05
In een kist ben je geen piloot maar een vlieger...
avatar van Biertje79
Biertje79 ( 107 ) 31-01-2019 01:21
Waarom niet gereviewd op de ps4 met de psvr? Schijnt erg vermakelijk te zijn. (Al zijn het maar 3 missies)
avatar van Davidov
Davidov ( 13488   2) 31-01-2019 01:26
Prima AC game weer, nu hopen op een remake/re-release van Zero
avatar van Johrav
Johrav ( 11 ) 31-01-2019 11:03
De VR versie is fantastisch!
avatar van BDT
BDT ( 125   2) 31-01-2019 13:04
Online heeft juist een fantastische uitdaging. Wellicht is de userbase op de Xbox wat lager, maar op PSN zit ik zo in een volle match. Ik had deze AC game gekocht ivm de campaign en uiteraard VR, maar die MP is voor mij een enorme plus geworden. Heb zelfs de campaign nog niet eens uitgespeeld omdat ik veel online speel. En dat is op zijn minst gezegd bijzonder te noemen, want normaal speel ik geen online MP games.
Normaal speel ik trouwens alles op mijn Xbox One X, maar aangezien de PS4 versie VR heeft, ben ik voor de PS4 versie gegaan. Zoals ik al zei: wellicht op de Xbox een kleinere userbase online, waardoor het minder lekker werkt met de lobbies.
De HD versie van Ace Combat 5 die ik erbij kreeg is trouwens ook erg vermakelijk (en zelfs aardig mooi/scherp).
Ik beleef er meer plezier aan dan ik van te voren had verwacht en de game heeft mijn verwachting overtroffen. Iets wat niet vaak gebeurd bij mij.
avatar van Vuurtoren
Vuurtoren ( 481 ) 31-01-2019 17:16
Heb zelf met heel veel plezier Ace Combat Infinity gespeeld op de PS3. Had in de review graag gezien wat de verhouding tussen online gamen met de PS3 versie en de nieuwe PS4 versie is. Heb geen ps plus dus vraag ik me af of het zin heeft om hier de nieuwe PS4 versie voor te halen incl een online abonnement.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12215   5) 01-02-2019 08:50
Heb AC7 eerder deze week uitgespeeld. Vette game. Multiplayer heb ik ook een aantal matches gedaan, hoofdzakelijk om wat credits op te strijken omdat ik graag de F22-A wou kopen voor in de singleplayer. Had gehoopt dat mijn flight stick nu ‘s bezorgd zou worden, maar die wordt steeds maar uitgesteld.

Ben in ieder geval nog niet klaar met de game. Ga de SP nog wel een paar keer doen, sowieso i.v.m. flight stick, maar ook om ‘m op de hogere niveau’s te spelen (AC6 op hoogste niveau was op een gegeven moment peanuts, dus moet voor AC7 denk ik nog even oefenen). Heb nog lang niet alle vliegtuigen en parts, dus daar valt ook voldoende te doen. Plus de aces die verborgen zitten in de levels die je moet neerhalen om een skin vrij te spelen. Die aces waren in AC6 ‘hidden in plain sight’, maar in AC7 moet je aan bepaalde condities voldoen. En oh ja, de MP ga ik ook nog wel meer spelen.

Al had ik graag de online siege mode van AC6 in de game gezien. Dat was twee teams tegen elkaar en je moest behalve de tegenstander neerknallen ook gronddoelen uitschakelen. Als je dat genoeg had gedaan dan had je de tijd om hun basis aan te vallen. Was echt een leuke mode.
avatar van BDT
BDT ( 125   2) 01-02-2019 11:07
Goed commentaar Htbaa. Ik ben nu zelfs meer hooked aan online dat de campaign. Misschien uigenlijjk ook wel om credits te verdienen voor upgrades en nieuwe vliegtuigen. Ik speel elke dag 1 missie en doe die daarna nog een keer op easy(voor alle playtroughs) (en trophies) en speel verder online. Ben echt hooked haha. Ace 6 ook weer eens uit het stof halen.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2807   4) 01-02-2019 23:57
Helaas nog te weinig tijd voor gehad, maar het is weer een heerlijke game.
Enorm genoten van de VR, hoop echt dat de game volledig in VR te spelen is en anders bij de volgende.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12215   5) 03-02-2019 11:43
Quote:
Helaas nog te weinig tijd voor gehad, maar het is weer een heerlijke game.
Enorm genoten van de VR, hoop echt dat de game volledig in VR te spelen is en anders bij de volgende.

Overal wordt al vermeld dat er slechts 3 VR missies zijn en de hoofdgame zelf niet. Dus nee, die krijg je niet volledig in VR te spelen.
avatar van BDT
BDT ( 125   2) 07-02-2019 09:26
Quote:
[..]


Overal wordt al vermeld dat er slechts 3 VR missies zijn en de hoofdgame zelf niet. Dus nee, die krijg je niet volledig in VR te spelen.

De VR missies zijn wel een kopie van de (eerste) hoofdmissies. Lijkt me dat ze vooral die maps zouden moeten omzetten naar VR. Maar ik verwacht het ook niet (helaas)