Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Animal Crossing: New Horizons (Switch)
90 100 1

Review Animal Crossing: New Horizons (Switch)Het laatste deel van de hoofdserie – Animal Crossing: New Leaf – is alweer zeven jaar geleden op de Nintendo 3DS uitgekomen. Ondertussen zijn er nog een aantal spin-offs geweest, waaronder Happy Home Designer, amiibo Festival en Pocket Camp. Maar Animal Crossing: New Horizons is het deel waar alle fans op hebben gewacht. Maar niet alleen de grootste fans, want zeker in deze coronacrisis waarbij we allemaal noodgedwongen thuis zitten, is dit de game die iedereen zou moeten aanschaffen en waar iedereen gelukkig van wordt. De ontspannen sfeer van deze levenssimulatiegame met zijn vrolijke kleuren en fijne deuntjes zorgt ervoor dat we deze moeilijke tijden doorkomen. En de rest van het jaar.

Zonder je af van de wereld op een onbewoond eiland
Tom Nook kennen we uit de eerdere delen als een gierige wasbeer die je opzadelt met torenhoge leningen, en dat is in dit deel ook niet veranderd. Je maakt gebruik van zijn eilandlevenpakket, waarbij je tegen flink wat centen een nieuw leven opbouwt op een onbewoond eiland. Nou ja onbewoond, er komen twee dierbewoners tegelijk met jou aan en er kunnen er maximaal tien op je eiland wonen!Maar wat kan je hier doen? Dat is helemaal aan jou. Ga je vissen en insecten vangen om je museum op te vullen? Of wil je juist zo snel mogelijk een groot huis om hem helemaal in te richten naar jouw smaak en ga je veel meubels maken? Of hou je van een avontuur en bezoek je een verrassingseiland? Jij bepaalt.

Customize je eiland
Hoe verder je in de game vordert, hoe meer toevoegingen en aanpassingen je kunt doen aan je eiland. Je kunt bepalen waar de overige dierbewoners hun tent of huis krijgen, waar de bruggen worden gebouwd, maar ook waar de winkels komen en waar het museum komt. Ook kun je de vorm van je rivieren veranderen en daarmee dus echte aanpassingen maken aan de lay-out van je eiland! Waar veel mensen ook gelukkig van worden is dat je nu ook paden kunt maken. Je kunt nu meubels buiten neerzetten en hekken plaatsen zodat je je eiland nog meer naar je eigen smaak kan inrichten. Ten opzichte van New Leaf zijn er dus grote veranderingen doorgevoerd.Al deze aanpassingen die je kunt doen speel je geleidelijk aan vrij. Ik heb nu zelf een week gespeeld en de lay-outaanpassingen kan ik nog niet doen. Dat is het leuke aan Animal Crossing, dat je uitkijkt naar de dingen die je nog allemaal kunt doen. Want je speelt het in realtime. De dagen gaan even snel voorbij als in het echte leven. Het wordt om dezelfde tijd donker, de seizoenen veranderen met je mee. Met je verjaardag vieren je dierbewoners het met je en krijg je cadeautjes, en met Pasen kun je eieren zoeken. Het hele jaar door is er wel iets te beleven.

Eén grote verrassing
Nieuw in New Horizons is dat je kan craften. Je kan meubels maken, maar ook je gereedschappen of bijvoorbeeld een medicijn voor als je weer eens gestoken bent door wespen. Nieuw is ook dat je hiervoor materialen moet verzamelen. Je kunt takken, hout, steen, ijzer en nog veel meer materialen verzamelen en gebruiken om nieuwe dingen van te maken. Die nieuwe spullen kun je alleen maken als je hiervoor een bouwplan voor hebt, die je krijgt van je dierbewoners, of kunt kopen, of uit geknalde ballonnen komen.Ook nieuw zijn Nook Miles, een speciaal soort punten die je verdient door kleine uitdagingen te voltooien. Dit varieert van praten met je dierbewoners, tot het vangen van bepaalde vissen of insecten, noem maar op. Dan zijn er nog andere mijlpalen waar je Miles voor krijgt. Bijvoorbeeld als je catalogus gevuld wordt, of wanneer je steeds meer mensen uitnodigt op je eiland. Met deze Miles kun je speciale spullen kopen, maar ook nieuwe bouwplannen. Daarnaast kun je ermee reizen naar een verrassingseiland. Dit is een willekeurig gegenereerd eiland waar je extra materialen kan halen. Ook kun je hier nieuwe dierbewoners ontmoeten en uitnodigen voor je eigen eiland. Soms zit er een heel speciaal eiland tussen, met bijvoorbeeld heel veel bijzonder gekleurde bloemen of alleen maar stenen waar heel veel geld uitkomt!

Animal Crossing gaat met zijn tijd mee
Ook nieuw is de Nook Phone, waarop je allerlei nuttige dingen kan. Zo vind je hier je uitdagingen voor de Nook Miles, maar kun je hier ook een encyclopedie vinden voor alle vissen en insecten die je hebt gevangen. Ook zit hier een camerafunctie op en kun je hier hele leuke foto’s maken, met allemaal verschillende filters en kaders.Er is ook beter nagedacht over de item management. Er is een gereedschapsring die je snel tevoorschijn kunt halen zodat je makkelijk kunt wisselen tussen al je gereedschappen. Jammer genoeg is er niet een aparte zak voor al je gereedschappen, maar je kunt je nu wel veel meer spullen meenemen in je zakken, dus dat nemen we maar voor lief.

Lichtpuntje in de duisternis
Animal Crossing: New Horizons ziet er echt prachtig uit op de Switch. De kleurrijke 3D modellen van alle dieren, gebouwen, natuur, insecten en vissen zijn nu nog scherper en levendiger dan op de 3DS. Als je de vissen goed bekijkt zie je dat de schubben het licht reflecteren. Als je in de avond je Nook Phone erbij pakt dan zie je dat het licht van je schermpje je gezicht verlicht. Al die kleine details maken het een visueel aantrekkelijke game. Alle kleuren die New Horizons rijk is komen goed naar voren op je beeldscherm of Switch. Ik heb nu alleen nog maar in het voorjaar gespeeld, maar als je in de trailer de verschillende seizoenen ziet is dat wel echt iets om naar uit te kijken!Dan nog de muziek. Elk uur wordt er een ander deuntje afgespeeld op je eiland, en elk heeft zo zijn eigen charme. Overdag een wat meer opgewekter deuntje, en ’s nachts een wat rustigere. Het Animalese, de toon hoe alle dieren spreken, kan voor sommigen als vervelend worden beschouwd. Alle letters worden namelijk een voor een achter elkaar versneld afgespeeld op een hoge toon. Als je er echter aan gewend bent kun je het een beetje filtreren en irriteert het niet meer. Maar ik kan me voorstellen dat het niet bij iedereen in de smaak valt.

Deze game is ook volledig speelbaar in het Nederlands. Dat is wel een primeur voor een game als Animal Crossing die heel veel tekst bevat. Ik speel zelf in het Engels, maar ik heb gezien dat de vele woordgrappen heel erg leuk zijn vertaald naar het Nederlands.

Repetitief, traag en repetitief
Zijn er dan ook nadelen aan New Horizons? Helaas, toch nog wel. De snelheid waarmee je gereedschappen kapot gaan is daar een van. Dit doet heel erg denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waarbij je wapens snel breken. Het is ontzettend leuk dat je ze nu zelf kan craften, maar het zou erg fijn zijn als mijn bijl niet na elke tien bomen weer aan vervanging toe is. En over craften gesproken: het grote nadeel ervan is dat je niet meerdere voorwerpen tegelijkertijd kan maken. Als ik 20 keer vissenvoer wil maken dan moet ik alles telkens een voor een maken. Dit kost onnodig veel tijd.Een ander nadeel is het trage begin. Je begint enthousiast aan dit avontuur en zit hele dagen thuis vanwege alle coronaellende. En dan moet je een hele dag wachten tot je weer iets nieuws kan doen. Animal Crossing is nu eenmaal een game waar je veel geduld voor moet hebben, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Ook kan je snel in de herhaling treden, als het nieuwe ervan af is doe je telkens weer hetzelfde riedeltje: post bekijken, takken verzamelen, stenen stompen, shoppen, kletsen met dierbewoners, etc. Het is aan jou om te bepalen of je dit erg vindt en of je er wat aan doet!

Jammer genoeg zijn ook redelijk wat personages weggehaald: zo heb ik de politiehonden Copper en Booker nog niet gezien. Omdat de game nu automatisch opslaat tussendoor is ook de beruchte Mr. Resetti niet meer in de game. En zo zijn er nog veel meer op te noemen. Hopelijk komen ze in een update weer terug, want het zou erg leuk zijn om al die personages van vroeger weer te zien. Dat is wel het spannende aan New Horizons: welke nieuwe toevoegingen ze nog allemaal gaan doen aan de game. Er kan namelijk nog zo veel extra toegevoegd worden!

Dieren 1 - Mensen 0
Er is ook gedacht aan multiplayer. Je kan met z’n tweeën op één Switch spelen. Dan neemt één iemand de leiding en volgt het scherm ook deze persoon. Maar dit is niet zo’n geslaagde modus, want de speler die volgt kan niet zo veel. Hij kan wel vissen vangen, maar kan daar vervolgens niks mee. Via lokale multiplayer kun je met z’n vieren op één eiland zijn. Maar behalve een beetje spullen uitwisselen en samen vissen zit er ook niet bij. Het is dus wel een beetje saai om samen te spelen. Vervelend was ook dat ik veel last had van connectieproblemen via de lokale multiplayer.Via de online multiplayer kan je tot acht mensen op één eiland zijn. Wel moet iedereen dan een Nintendo Switch Online abonnement hebben. Hierbij geldt hetzelfde als lokale multiplayer: veel meer dan foto’s maken en spullen uitwisselen doe je niet.

Conclusie
Al met al is Animal Crossing: New Horizons een topgame. Het is pure ontspanning en een en al geluk. Deze game brengt elke keer weer een glimlach op je gezicht en dat is wat we nodig hebben in deze tijden. Maar niet alleen voor nu, want met deze game kun je makkelijk een jaar vooruit. Want zeker weten dat je ook die vissen nog wilt vangen die alleen in de winter voorkomen. New Horizons is voor jong en oud, voor de casual speler die elke dag even een uurtje wilt spelen, en voor de echte fan die uren op een dag kan spelen en veel geld wil verdienen. Dit is een game waar je blij van wordt en waar je zo honderden uren in kan stoppen zonder dat je het door hebt. Alle nadelen nemen we maar voor lief, en hopelijk fixen ze die nog in de nabije toekomst met een update. Je weet het niet, en dat maakt deze ontspannende game zo spannend.

P.S. Zo, nu ik klaar ben met deze review kan ik snel weer verder, want ik heb vandaag mijn eiland nog niet bezocht!

P.P.S. Ik heb lang niet alles benoemd wat ik wilde benoemen, maar om jullie een compleet opstel van 10 A4-tjes te besparen heb ik geprobeerd het zo kort mogelijk te houden. Maar dat was heel erg lastig. Sorry hiervoor. Dit is een game die je echt moet ervaren. Bekijk vooral eens een trailer en wordt verliefd op de sfeer!

  

Deze review is geschreven door Lisa Halman.

 

Aantal keer bekeken: 9754 

Laagste 3 prijzen voor Animal Crossing: New Horizons (Switch)

47.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.2
€  47.95€ 0.00   € 47.95
Amazon.nl 6.4
 
€  47.95€ 0.00   € 47.95
Coolblue 6.5
€  47.99€ 0.00   € 47.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Gunghir
Gunghir ( 6138   18) 31-03-2020 22:30
geen 5 biggen?

onmogelijk
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 31-03-2020 22:48
Geen enkele game is een 10/10 kan me vinden in deze review.
avatar van GJ
GJ ( 6037   7) 31-03-2020 22:50
Rol: Forum Moderator
Leuke review! En echt een fantastische game. De minpunten zijn in mijn ogen verwaarloosbaar tegenover de rest van het spel.

Dat er online weinig te doen is kan ik overigens niet beamen. We hebben met de BudgetGaming community al een aantal hele leuke avonden achter de rug met dom geouwehoer, tripjes naar Ghana en zelfs een wedstrijd waar we 3 minuten de tijd kregen om te raden hoeveel coelacanths Gunzelino op z'n eiland heeft staan. Hier heb ik nog 15,000 klingels mee gewonnen, haha. Net zoals in het single player gedeelte van het spel creëer je online grotendeels je eigen fun. Je online ervaringen zullen dus grotendeels afhangen van de mensen met wie je speelt.

Wel had online een stuk beter en vooral meer gestroomlijnd mogen werken. Constant die cutscenes wanneer iemand arriveert of vertrekt duurt lang, maar dat is nog niet eens zo erg. Dat de rest dan moet stoppen met wat ze aan het doen zijn slaat helemaal nergens op. Er zijn zo zelfs al haaien aan mijn neus voorbij gegaan omdat ik een haai zag zwemmen vlak voordat iemand arriveerde, en daarna was 'ie weg.

Maar goed, dat, samen met dingen als inderdaad het 1 voor 1 moeten craften, zijn kleine mankementen die wellicht nog in een patch verholpen kunnen worden, en anders maar niet. Dan moeten we online allemaal maar iets meer geduld hebben, want de rest van de game is die paar minuten wachten absoluut waard .
avatar van MarkD
MarkD ( 5192   1) 31-03-2020 23:51
Eens met de review!

In sommige games is weapon durability super interessant, maar in Animal Crossing is het compleet misplaatst. Maar dan ook echt COMPLEET. Het voegt he le maal niets toe. Bij Zelda dwong het je nog om ook eens andere wapens te gebruiken, terwijl je hier weer met je steen en takjes naar een crafting station moet om te bouwen wat je al had.

Ondertussen vliegt het insect weg terwijl jij een nieuw netje aan het bouwen bent.

On be grijpelijk.
avatar van Johandy
Johandy ( 3787   6) 01-04-2020 05:48
Ik kan niet wachten tot het Pasen is.
avatar van Monokuma
Monokuma ( 1846   9) 01-04-2020 05:56
Quote:
Eens met de review!

In sommige games is weapon durability super interessant, maar in Animal Crossing is het compleet misplaatst. Maar dan ook echt COMPLEET. Het voegt he le maal niets toe. Bij Zelda dwong het je nog om ook eens andere wapens te gebruiken, terwijl je hier weer met je steen en takjes naar een crafting station moet om te bouwen wat je al had.

Ondertussen vliegt het insect weg terwijl jij een nieuw netje aan het bouwen bent.

On be grijpelijk.
Straks krijg je onbreekbare netten voor €9,99 in de eShop...
avatar van Slick
Slick ( 1134 ) 01-04-2020 08:57
Quote:
Eens met de review!

In sommige games is weapon durability super interessant, maar in Animal Crossing is het compleet misplaatst. Maar dan ook echt COMPLEET. Het voegt he le maal niets toe. Bij Zelda dwong het je nog om ook eens andere wapens te gebruiken, terwijl je hier weer met je steen en takjes naar een crafting station moet om te bouwen wat je al had.

Ondertussen vliegt het insect weg terwijl jij een nieuw netje aan het bouwen bent.

On be grijpelijk.

Het voegt wel wat toe, namelijk realisme. Niet dat ik daar zelf heel blij van wordt overigens, maar het is wat gek als je een bijl maakt en daar vrolijk 100 bomen mee kan kappen. AC probeert een balans te vinden tussen realisme (vissen, insecten, en fossielen die echt bestaan) en de fantasiewereld.

Het dwingt je ook meer gebruik te maken van het crafting systeem. Dat is vooral in het begin handig, zodat het een soort verkapte (ha!) tutorial is voor beginnende spelers. Het is alleen wel treurig dat je niet gereedschap kunt maken dat helemaal niet kapot kan. Ondanks dat je al urenlang speelt, voelt het alsof je weer een beginner bent en daar altijd rekening mee moet houden. Onnodig irritant.

Wel benieuwd met welk gereedschap Tom Nook m'n huisje verbouwt, gezien de verbouwkosten gaat daarbij ook wel een bijl of 500 doorheen.

On-topic: goeie review! Ik zou hem gewoon 5 biggetjes hebben gegeven, maar wie ben ik. Ik vind de minpunten niet de halve punt aftrek waard, eerlijk gezegd. Online werkt het bij mij prima, met die dodo-codes is dat een makkelijker systeem dan iedereen zijn of haar friendcode toe te voegen. Wat een spel. Pasen is net begonnen!
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39154   67) 01-04-2020 09:16
Quote:
Het voegt wel wat toe, namelijk realisme.
Realisme.

Op eiland waar je moet werken voor een wasbeer.
Waar je buurman een groene eend is.
Waar je meubels in je broekzak kan stoppen.

Jaaaaaaaaa ja.

Ik vind het het breken van materiaal bullshit. Het maakt het onnodig frustrerend als je bezig bent met je taakjes en je mag weer terug lopen naar je werkbank. Waar je vervolgens er achter komt dat je te weinig materiaal hebt. Dus kan je op zoek gaan naar takjes. Of voor een bijl een steen. Die je alleen kan krijgen uit stenen die je aantikt met je schep. Maar je schep is stuk en om die te maken heb je hard hout nodig. En dat krijg je alleen als in een boom hak met een bijl. Maar die heb je dus niet!

Een tellertje op je materiaal zou dan wel zo fijn geweest. Ik zit namelijk niet met pen en papier op mijn schoot om bij te houden hoeveel tikken ik heb uitgedeeld met mijn bijl.
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 01-04-2020 09:16
Quote:
[..]


Het voegt wel wat toe, namelijk realisme. Niet dat ik daar zelf heel blij van wordt overigens, maar het is wat gek als je een bijl maakt en daar vrolijk 100 bomen mee kan kappen. AC probeert een balans te vinden tussen realisme (vissen, insecten, en fossielen die echt bestaan) en de fantasiewereld.

Ik had realisme helemaal geloofd, maar het feit dat mijn gieter kapot gaat na een paar bloemen water te geven? Of dat mijn net ineens breekt na een aantal insecten? Heb zelf ook nog nooit een schep gehad die brak na een paar kuilen te hebben gegraven. Het durability systeem is erg misplaatst in een game waar geduld en rust wordt beloond. De axe ging vroeger volgens mij al kapot, dat is nog te geloven, want een paar bomen omhakken is vrij zwaar.

Ik vind de 4,5 terecht. Er zijn een paar dingen die het spel weerhouden van een 5, maar die zich wel opstapelen. Het crafting systeem is bijvoorbeeld erg gedateerd, niet meerdere dingen tegelijk kunnen maken is jammer. Ik snap ook niet waarom ik niet kan craften met de spullen in mijn storage als ik een werkbank thuis gebruik, want mijn kledingkast doet dat wel. Het zijn gewoon kleine dingetjes die verbeterd zouden kunnen zijn. Daarnaast vind ik dat de gameplay iets minder te bieden heeft dan zijn voorganger, waar we een hele winkelstraat konden bezoeken, unieke items en characters hadden en de mogelijkheid hadden tot minigames en duiken.

Dat gezegd, is het ook de 4,5 waard. Een super leuke, chille game waar je niet constant mee bezig hoeft te zijn om progressie te maken en waar je bijna alles kan doen wat je wil. Gezellige multiplayer, leuke artstyle en catchy muziek. Het vangen van beestjes is nog steeds even relaxed, behalve stringfish haha, en verslavend. Ik heb ook het vertrouwen dat Nintendo fan favourites erin gaan patchen en met genoeg nieuwe content komen.
avatar van Saego
Saego ( 1870   1) 01-04-2020 09:34
Hele toffe game, al zijn er toch voor mij genoeg erger punten die de ervaring toch een beetje verpesten:
- Tools die kapot kunnen is tof, dat je niet weet wanneer is dat totaal niet.
- Online is een grote hoop mest. Voor je met 8 man op een eiland zit heb je genoeg cutscenes gehad. Het duurt gewoon onnodig lang allemaal.
- Je kan geen rugs buiten plaatsen.
- Weinig end game content tot nu toe.
- Tweede speler op de Switch mist toch wel de NH ervaring.
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 01-04-2020 10:50
Quote:
Hele toffe game, al zijn er toch voor mij genoeg erger punten die de ervaring toch een beetje verpesten:
- Tools die kapot kunnen is tof, dat je niet weet wanneer is dat totaal niet.
- Online is een grote hoop mest. Voor je met 8 man op een eiland zit heb je genoeg cutscenes gehad. Het duurt gewoon onnodig lang allemaal.
- Je kan geen rugs buiten plaatsen.
- Weinig end game content tot nu toe.
- Tweede speler op de Switch mist toch wel de NH ervaring.

Idd.
Goeie review.

Imo voor speler 1 4 sterren en speler 2 3 sterren.