Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Criminal Girls: Invite Only (PSVita)
78 100 1

Review Criminal Girls: Invite Only (PSVita)

Het is mijn eerste dag als gevangenisbewaarder en ik word meegenomen naar een speciale kamer. Hier zitten vier meiden opgesloten in cellen die verspreid over de kamer staan opgesteld. Mijn baas opent de cellen en roept de vier meiden bij elkaar. Ze gaan voor me staan en ik zie vier hele verschillende persoonlijkheden. De ene is een beetje verlegen, de ander kijkt me uitdagend aan. Mijn aandacht wordt vooral getrokken door de meest rechter persoon, want de rits van haar gevangenisoutfit staat wel erg ver open... BAM! Mijn baas slaat me in mijn gezicht en wijst me erop dat ik mijn aandacht erbij moet houden. Ik ben hier niet om weg te dromen, maar om te zorgen dat deze meiden geen criminelen gaan worden. Gelukkig krijg ik een zweep mee om me daarbij te helpen.


Op het rechte pad
Het verhaal van Criminal Girls is een tikje wazig, maar overtuigt voldoende om de setting van de game goed neer te zetten. Jij ligt te slapen en in je slaap word je gevangenisbewaarder van een gevangenis in de hel. Daar worden mensen opgesloten die het DNA van een crimineel hebben, maar in de echte wereld nog niks hebben misdaan. Het is dus een preventieve actie om te voorkomen dat ze het verkeerde pad op gaan en het is aan jou de taak om te zorgen dat ze inderdaad nu al hun leven gaan beteren. De titel van de game heeft het al verraden, maar jij krijgt dus een groep meiden onder je hoede die je op het rechte pad moet zien te houden. Zoals ik in de intro van deze review al beschreef begin je de game met vier verschillende karakters. Elk personage heeft haar eigen persoonlijkheid en een reden om met je mee te gaan. Je gaat namelijk met ze op pad om een toren te beklimmen en onderweg allerlei gevaren te overwinnen. Aan het einde van de reis wacht wel een mooie beloning voor de meiden: de vrijheid om terug te keren naar de gewone wereld.

Tactisch inzicht is een pré
De gevaren die je onderweg tegenkomt bestaan uit de nodige tegenstanders die je een kopje kleiner moet maken. Die gevechten vinden plaats in een turn-based setting, waarbij jij bepaalt welke van je vier vrouwelijke metgezellen de aanval zal uitvoeren. Ieder personage zal zelf een voorstel doen voor een type aanval en daar kan je niet van afwijken. In het begin is de keuze nog vrij beperkt, maar hoe verder je in de game komt hoe meer verschillende aanvallen de meiden zullen leren. Hierbij komt dus een stukje tactisch inzicht aan te pas om te zorgen dat je de juiste aanvallen uitvoert op het juiste moment. Dit systeem geeft de game een eigen gezicht en zorgt voor unieke gameplay, wat over het algemeen verrassend goed werkt. Aan de andere kant kan het ook lichtelijk frustrerend zijn als je geen acties aangeboden krijgt waar je op dat moment eigenlijk het meeste aan zou hebben.


Beetje vreemd…
Door het uitvoeren (en winnen) van de gevechten zullen de meiden stijgen in level, maar daarmee leren ze niet direct nieuwe vaardigheden. Die zal jij ze moeten leren door ze te 'motiveren' en dat gebeurt op een bijzondere manier, zoals we dat van wel meer Japanse games kennen. Je zult de meiden in minigames namelijk moeten slaan met de zweep of elektrische schokken moeten geven, terwijl ze in behoorlijk suggestieve poses op het scherm van je PS Vita liggen. Terwijl je dat doet maken ze ook nog allerlei kreun- en gilgeluiden wat de suggestie wel compleet maakt. In de Japanse versie van de game is dit allemaal vol in beeld te zien, maar in Europa heeft de uitgever besloten om het een beetje te bedekken met roze wolkjes. Deze verdwijnen wel naarmate je verder komt in de game, maar zullen de meest suggestieve delen van de afbeeldingen toch blijven bedekken. Persoonlijk ben ik niet zo gecharmeerd door deze gameplay-elementen, maar ik ben dan ook geen groot fan van dit deel van de Japanse cultuur. Ik kan me wel voorstellen dat je als fan van Japanse games dit juist wel kan waarderen.


Keuzes
Laat je overigens niet afschrikken door deze bijzondere minigames, want de rest van de game is nog steeds het belangrijkste en zit prima in elkaar. Zoals het hoort bij een RPG is het leuk om de levels te doorzoeken naar kistjes met nieuwe vaardigheden en de steeds sterker wordende monsters te verslaan. Onderweg groeit je groep met nieuwe meiden die elk hun eigen vaardigheden hebben en dat zorgt ervoor dat je tijdens de gevechten weer voor nieuwe keuzes komt te staan. Erg leuk gedaan. Grafisch is de game geen hoogvlieger, want de game is bijna een-op-een overgezet van de PSP-versie. Alleen de besturing is een beetje aangepast, want bij de motivatieminigames maak je gebruik van het touchscreen en de aanraakgevoelige achterkant van de PS Vita. Dat zorgt er wel voor dat je extra 'betrokken' bent bij het motiveren van de meiden...

Conclusie
Het motiveren van de meiden is misschien een tikje vreemd voor de mensen die minder bekend zijn met de Japanse cultuur, maar ik denk dat je het vooral moet zien als een grappige afwisseling van de rest van de game. Criminal Girls: Invite Only is in basis namelijk een prima spel. Het gevechtssysteem is soms een tikje frustrerend, maar naarmate je verder komt in de game (en het aanbod aan acties groter wordt) zal je het steeds meer gaan waarderen. Als RPG-fan zal je hier zeker vele uren speelplezier uit kunnen halen.

Deze review is geschreven door Kevin.

 

Oordeel Criminal Girls: Invite Only (PSVita)

  • Graphics 60
  • Gameplay 80
  • Originality 75
  • Sound 70
  • Replay 60
  • Eindcijfer 78

Aantal keer bekeken: 10106 

Laagste prijzen voor Criminal Girls: Invite Only (PSVita)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Saint Pierre NL
Saint Pierre NL ( 65 ) 11-02-2015 13:44
sexy
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 8265   3) 11-02-2015 14:25
Nee dank je
avatar van Davidov
Davidov ( 13481   2) 11-02-2015 14:37
Lol, WTF @ die laatste screenshot..
avatar van Mooyini
Mooyini ( 596 ) 11-02-2015 14:49
omg dat laatste screenshot!
jappanners en hun smaak van games......
avatar van Sgt_PowerColt
Sgt_PowerColt ( 6734   4) 11-02-2015 14:58
Gekke Japanners
avatar van Menaam
Menaam ( 87 ) 11-02-2015 15:32
Tip: zie de reviews op Budgetgaming niet als professionele recensies en je drang om te zeuren neemt af!

Voor degenen die op de Europese release hebben gewacht is het wel teleurstellend trouwens dat de game gecensureerd is.

avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6570 ) 11-02-2015 15:57
Quote:
Tip: zie de reviews op Budgetgaming niet als professionele recensies en je drang om te zeuren neemt af!

Voor degenen die op de Europese release hebben gewacht is het wel teleurstellend trouwens dat de game gecensureerd is.


Hoezo censuur? Die wolkjes trekken gewoon voor 99% weg en verder is het een prima game. Kijk je naar de JAP versie zit je toch gewoon het broekje dus veel mis je niet. Ik ben m al een flinke tijd aan het spelen en ik heb er weinig op aan te merken. Tis gewoon een leuke game met een tof battlesysteem, period :-)
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 11-02-2015 18:15
Cultuurschok voor sommigen hier merk ik heheh

Verder heel informatieve review hoor eens denken of ik deze ook eens ga spelen met mijn backlog in het verschiet.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 11-02-2015 20:33
Quote:
Hoezo censuur? Die wolkjes trekken gewoon voor 99% weg en verder is het een prima game.
In de Japanse versie trekken de wolkjes voor 100% weg en is er voice acting tijdens de zweepscenes.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 11-02-2015 21:50
Dit is toch gewoon pedo voer? Als je dit wel kan 'waarderen', ben je gewoon een viezerik, een smerig mannetje, een perverse ransaap, Japanse cultuur my ass. Ook Japanners kijken neer op dit soort perverts.
avatar van CurlyKirby
CurlyKirby ( 700   1) 11-02-2015 22:59
Is hetzelfde met Anime, vraag me echt af welke Japanner normale kleren voor de girls bedenkt en niet zo seksistisch maakt.

Vind je sowieso raar als je naar Anime-soaps ofzo gaat kijken zonder een verhaal, gewoon regelrecht soort van GTST. En dan heb je nog de types die Bocu no pico goed vinden....

Maarja, even verder over de game. Die minigames wordt een grote min, misschien haal ik hem wel over een paar maanden als hij 10tje op PSN kost ofzo.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 12-02-2015 00:46
Quote:
Dit is toch gewoon pedo voer? Als je dit wel kan 'waarderen', ben je gewoon een viezerik, een smerig mannetje, een perverse ransaap, Japanse cultuur my ass. Ook Japanners kijken neer op dit soort perverts.
En mensen die Call of Duty, Grand Theft Auto, Manhunt, enz. spelen zijn moordenaars en bandieten. 'tuuuurlijk.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 12-02-2015 02:56
Quote:
Dit is toch gewoon pedo voer? Als je dit wel kan 'waarderen', ben je gewoon een viezerik, een smerig mannetje, een perverse ransaap, Japanse cultuur my ass. Ook Japanners kijken neer op dit soort perverts.
Ohja, lui zoals Roman zijn er ook. Bedankt voor het herinneren...
avatar van Crazymax
Crazymax ( 4568   6) 12-02-2015 09:34
Tja dat SM gedoe is toch wel behoorlijk afwijkend gedrag hoor...

Evengoed zijn die schietspellen ook niet helemaal normaal eigenlijk, maar zolang het bij een computerspelletje blijft en niemand verder last van je heeft lijkt het me prima.
avatar van The Goon
The Goon ( 551   2) 12-02-2015 10:16
Doorgaans hebben alle meisjes onder een bepaalde leeftijd allemaal cup D. Kicken pedo's ook op schijnbaar in bepaalde hoofden. Even jezelf in de cultuur verdiepen en je trekt geen PVV/SGP/CDA conclusie.

Niet dat het mijn soort game is maar dammit wat een reacties weer.
avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 12-02-2015 11:11
Quote:
Tja dat SM gedoe is toch wel behoorlijk afwijkend gedrag hoor...

Evengoed zijn die schietspellen ook niet helemaal normaal eigenlijk, maar zolang het bij een computerspelletje blijft en niemand verder last van je heeft lijkt het me prima.
Wat is er mis met SM?
Overigens, dit is ook maar een spel waar niemand verder last van heeft natuurlijk.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 12-02-2015 12:13
Quote:
Even jezelf in de cultuur verdiepen en je trekt geen PVV/SGP/CDA conclusie.

Je spreekt jezelf ietwat tegen
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 13:09
Quote:
[..]

Ohja, lui zoals Roman zijn er ook. Bedankt voor het herinneren...

Het is Ramon hoor. Jij bent dus zo'n vies mannetje? Genoteerd. Ik moet altijd lachen wanneer er weer geïnsinueerd wordt dat de cultuur niet begrepen wordt. Volgens mij begrijp je de cultuur zelf niet zo goed, zelfs niet eens de cultuur in ons Nederlandje.

De vegelijking met Call of Duty oid gaat niet op. Deze game impliceert duidelijk sex met minderjarigen, deze sexuele lusten zijn helemaal niet gewenst in onze cultuur (en ook niet in Japan, echter is de content er om de vieze mannetjes van de kinderen weg te houden). Moord kan je daar niet mee vergelijken, wanneer er een moordserie op TV wordt uitgezonden, zoals Dexter, is het nog steeds duidelijk dat moord verkeerd is, en duidelijk niet sociaal geaccepteerd. Zend je vervolgens kinderhentai porno uit, dan neigt dat veel meer naar social acceptence. Dat is wat deze game doet.

Ja, het is geen kinderporno, maar als iemand moedwillig onder de rokjes van minderjarige anime meisjes gaat kijken in een videogame want cultuur, tja.. dan vind ik je een viespeuk.

Zeg mij met je blauwe ogen dat de 'sex' in soort games een meerwaarde is in het verhaal, ipv niets meer dan aftrekmoment van de anime liefhebbende perverseling?


Edit: Dit wordt natuurlijk een welles/nietes discussie, dus laat ik het ook bij deze post. Je kan mij bekrompen vinden, ik heb niets tegen porno voor de 18+, zolang deze porno zich maar binnen de richtlijnen van wat wenselijk is blijft. Elke vorm van (geïnsinueerde) sex met minderjarigen vind ik ongewenst, of dat nu anime is of niet.
avatar van Tailsknux
Tailsknux ( 1851 ) 12-02-2015 13:41
Quote:
[..]

De vegelijking met Call of Duty oid gaat niet op. Deze game impliceert duidelijk sex met minderjarigen, deze sexuele lusten zijn helemaal niet gewenst in onze cultuur (en ook niet in Japan, echter is de content er om de vieze mannetjes van de kinderen weg te houden). Moord kan je daar niet mee vergelijken, wanneer er een moordserie op TV wordt uitgezonden, zoals Dexter, is het nog steeds duidelijk dat moord verkeerd is, en duidelijk niet sociaal geaccepteerd. Zend je vervolgens kinderhentai porno uit, dan neigt dat veel meer naar social acceptence. Dat is wat deze game doet.

Voor Call of Duty gaat dat niet op? Deze game impliceert duidelijk geweld tegen mensen van een ander land, deze misdaden zijn helemaal niet gewenst in onze cultuur.

Kijk, ik vind vind beide games gewoon kut, maar jij geeft eerst je mening over een game, en daarna geef je een argument wat helemaal niet op die game slaat (maar op Dexter, een tv serie). Ja, zo kan ik het ook. Criminal Girls is niks verkeerd mee, want in CSI hebben ze iemand opgepakt die jonge meisjes verkrachtte, dus dan weet je dat het eigenlijk niet goed is.

Herinner je je nog dat je in Modern Warfare 2 als terroristen iedereen mocht neer schieten op een vliegveld? Dat voegde zeker ook veel toe aan het verhaal?
avatar van AntropoPhagus
AntropoPhagus ( 536 ) 12-02-2015 13:43
Quote:
[..]


Het is Ramon hoor. Jij bent dus zo'n vies mannetje? Genoteerd. Ik moet altijd lachen wanneer er weer geïnsinueerd wordt dat de cultuur niet begrepen wordt. Volgens mij begrijp je de cultuur zelf niet zo goed, zelfs niet eens de cultuur in ons Nederlandje.

De vegelijking met Call of Duty oid gaat niet op. Deze game impliceert duidelijk sex met minderjarigen, deze sexuele lusten zijn helemaal niet gewenst in onze cultuur (en ook niet in Japan, echter is de content er om de vieze mannetjes van de kinderen weg te houden). Moord kan je daar niet mee vergelijken, wanneer er een moordserie op TV wordt uitgezonden, zoals Dexter, is het nog steeds duidelijk dat moord verkeerd is, en duidelijk niet sociaal geaccepteerd. Zend je vervolgens kinderhentai porno uit, dan neigt dat veel meer naar social acceptence. Dat is wat deze game doet.

Ja, het is geen kinderporno, maar als iemand moedwillig onder de rokjes van minderjarige anime meisjes gaat kijken in een videogame want cultuur, tja.. dan vind ik je een viespeuk.

Zeg mij met je blauwe ogen dat de 'sex' in soort games een meerwaarde is in het verhaal, ipv niets meer dan aftrekmoment van de anime liefhebbende perverseling?


Edit: Dit wordt natuurlijk een welles/nietes discussie, dus laat ik het ook bij deze post. Je kan mij bekrompen vinden, ik heb niets tegen porno voor de 18+, zolang deze porno zich maar binnen de richtlijnen van wat wenselijk is blijft. Elke vorm van (geïnsinueerde) sex met minderjarigen vind ik ongewenst, of dat nu anime is of niet.

Wow.
Nou ben ik het niet persé eens met wat je allemaal zegt, maareh... Als mensen dit soort spellen kopen omdat ze perverselingen zijn... so fucking what? Dat moeten zij weten, dat gaat jou niets aan. "ook japanners kijken neer op dit soort perverts" Dat komt omdat dit een spel is voor een specifieke doelgroep. en onder die doelgroep kijken ze niet op elkaar neer.

Er is een reden dat dit spel voor 18 jaar en ouder is.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 14:11
Quote:
[..]


Voor Call of Duty gaat dat niet op? Deze game impliceert duidelijk geweld tegen mensen van een ander land, deze misdaden zijn helemaal niet gewenst in onze cultuur.

Kijk, ik vind vind beide games gewoon kut, maar jij geeft eerst je mening over een game, en daarna geef je een argument wat helemaal niet op die game slaat (maar op Dexter, een tv serie). Ja, zo kan ik het ook. Criminal Girls is niks verkeerd mee, want in CSI hebben ze iemand opgepakt die jonge meisjes verkrachtte, dus dan weet je dat het eigenlijk niet goed is.

Herinner je je nog dat je in Modern Warfare 2 als terroristen iedereen mocht neer schieten op een vliegveld? Dat voegde zeker ook veel toe aan het verhaal?

ok, dan reageer ik alsnog. Ja, ook dat vond ik een onsmakelijke scene. Maar Call of Duty in zijn algemeen, nee hoor. Ik vind het echter te makkelijk om alles wat 'illegaal' is over 1 kam te scheren. Welke serie, na 23:00 uur uitgezonden, denk je wat de meeste wenkbrauwen doet fronzen? The Sopranos, Dexter, of deze game als een Anime? Niemand zal ooit reppen over de eerste 2, maar de laatste zou in notime van de buis worden gehaald. Verheerlijking van sex met minderjarigen is gewoon absoluut niet geaccepteerd en staat helemaal onder aan de ladder. Dat is veel moeilijker te relativeren dan een moord of diefstal op TV/games.

@AntropoPhagus, tja, niet om iemand nu voor pedofiel uit te maken, maar ook pedofielen kijken niet op elkaar neer. Nu snap ik ook wel dat die voor de Japan fetishist is, maar dan nog vind ik het vreemd dat dit niet als onsmakelijk wordt gezien door de doelgroep. Dit is blijkbaar 'normaal'. Sorry, maar dat is het gewoon niet.


verders lijkt het me vooral verstandig 'to agree to disagree'.
avatar van Kanniet
Kanniet ( 230 ) 12-02-2015 15:37
Iemand die de game al kwijt wilt? Wil nu wel een weten wat de fuzz is
avatar van The Goon
The Goon ( 551   2) 12-02-2015 15:41
Quote:
[..]


Je spreekt jezelf ietwat tegen

Nee hoor, maar het zijn alle drie partijen die wars van de feiten roepen dat iets niet kan en pervers is. Voor de één is dat een blank nederland, voor de ander een christelijk nederland en de derde treurt nog steeds dat het geen 1950 is.

Ik vind de vaststelling dat een relatief onschuldige game, die ik overigens ook niet door kinderen zou laten spelen, met vrouwen met behoorlijke pluspunten iets voor pedofielen en pervers zou zijn behoorlijk wars van de feiten. Maar goed, ik ben ook wel wat gewend.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 15:51
Quote:
[..]


Nee hoor, maar het zijn alle drie partijen die wars van de feiten roepen dat iets niet kan en pervers is. Voor de één is dat een blank nederland, voor de ander een christelijk nederland en de derde treurt nog steeds dat het geen 1950 is.

Ik vind de vaststelling dat een relatief onschuldige game, die ik overigens ook niet door kinderen zou laten spelen, met vrouwen met behoorlijke pluspunten iets voor pedofielen en pervers zou zijn behoorlijk wars van de feiten. Maar goed, ik ben ook wel wat gewend.

Ik ben toch echt een volbloed liberaal.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1552 ) 12-02-2015 16:09
Quote:
Ik ben toch echt een volbloed liberaal.
Maar je wilt wel beperken wat andere mensen voor spellen spelen.
Apart, dat.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 16:32
Quote:
[..]

Maar je wilt wel beperken wat andere mensen voor spellen spelen.
Apart, dat.

Nee hoor, liberaal zijn betekent niet voorstander zijn van alles. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, religie, filosofie etc, maar ik ben toch echt geen voorstander van verheerlijking van sex met minderjarigen, is dat echt zo vreemd? Er zijn grenzen, ook in het liberalisme.

Daarnaast heb ik het helemaal niet over verbieden, ik vind je gewoon een viespeuk, dat is heel wat anders.
avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 12-02-2015 16:47
En of dit minderjarigen zijn.
Ik heb me laten vertellen dat je een gevangenisbewaker in hel bent waarbij deze dames die je spankt geaborteerd zijn.

Nou durf ik niet helemaal te zeggen of de gekregen informatie juist is, maar nevertheless... beetje vaag!
Ik kan me alleen niet herinneren dat ze het ooit hebben gehad over het hebben van seks met een van deze dames in het spel. Iets wat bij Hunie pop wel zo is.
avatar van Gremlin
Gremlin ( 219 ) 12-02-2015 16:47
Leuk, een game waar je halfnaakte meisjes met zweepjes dient te slaan om ze nieuwe vaardigheden te bijleren... Ik sla over. Heb hier dus echt he-le-maal niks mee.
avatar van Therockbrothers
Therockbrothers ( 48 ) 12-02-2015 16:59
Quote:
Dit is toch gewoon pedo voer? Als je dit wel kan 'waarderen', ben je gewoon een viezerik, een smerig mannetje, een perverse ransaap, Japanse cultuur my ass. Ook Japanners kijken neer op dit soort perverts.

Yup, dit is gewoon die vage shit. Ik snap soms ook niet dat mensen gewoon zo uhm... ''verkeerd'' zijn om zo'n spel als dit te maken. En idd, ''normale'' Japanners willen niks met dit soort shit te maken hebben en avoiden het dan ook. Ga gewoon pokemon of persona spelen lol.
avatar van Flolphelch
Flolphelch ( 49 ) 12-02-2015 17:01
Man man man, zoveel gedoe om maar een spelletje. Je moet echt wel een slechte dag hebben gehad om je hier druk over te maken.
avatar van The Goon
The Goon ( 551   2) 12-02-2015 17:13
Quote:
En of dit minderjarigen zijn.
Ik heb me laten vertellen dat je een gevangenisbewaker in hel bent waarbij deze dames die je spankt geaborteerd zijn.

Nou durf ik niet helemaal te zeggen of de gekregen informatie juist is, maar nevertheless... beetje vaag!
Ik kan me alleen niet herinneren dat ze het ooit hebben gehad over het hebben van seks met een van deze dames in het spel. Iets wat bij Hunie pop wel zo is.

Waar staat dat? Zo ver ik weet gaan minderjarigen ook niet naar de gevangenis. Ook niet in Japan. En ik merk wel dat heel wat vriendinnetjes en schoonmoeders meelezen want anders kan ik sommige reacties niet thuisbrengen.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 12-02-2015 17:42
Quote:
Insert zoveelste bekrompen reactie van Roman Enel
Discussies met mensen zoals jij is nutteloos, daar gaat een weldenkend en vriendelijk persoon als ik er niet eens op in. Dat je weer overhaaste generaliseringen en conclusies gaat trekken vind ik maar eng, dit zijn ook niet helemaal mijn type games hoor Romon. Ik maak me zorgen of je met zo'n losse tong en karakter vrienden maakt, of het nou hier op BG is, op straat, op de werkvloer, overal.

Het is eenmaal gebleken aan jouw geschiedenis hier dat je bijna altijd hard en respectloos uitslaat naar zaken die jou niet zitten, die in normale omstandigheden ook fatsoenlijker verwoord mogen. Mate van beleefdheid en respect, snap je wel ? Constant provoceren zegt wel heel wat over jezelf. Als je hier wilt reageren, reageer hier dan op de content i.p.v. de zogenaamde liberale moraalridder met de toetsenbordgun uit te hangen. Neem een voorbeeld aan de keurige mede-BG'ers die hun negatieve mening en ongenoegen over de game spreken, maar op een veel fatsoenlijkere manier.

Mijn excuses aan Budgetgaming en reviewer Kevin dat er weer een potje gemaakt van wordt door een apart persoon, maar soms moet er iets van gezegd worden.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 12-02-2015 18:13
Hoezo, Call of Duty is geen verheerlijking? Dat begrijp ik toch niet. Heel de serie gaat over oorlog voeren en zoveel mogelijk tegenstanders vermoorden. Call of Duty was niet eens het enige voorbeeld dat ik naar voor bracht. Manhunt was voor velen geen smakelijk spel toen het uitkwam.

Ik snap wel dat oorlog en moord gemakkelijker thuis te brengen is omdat onze cultuur ermee te maken heeft gehad en nog steeds mee te maken krijgt en we als gevolg daarvan er minder gevoelig aan zijn. Maar dat maakt het niet 'beter' of aanvaardbaarder' dan minderjarige meisjes in suggestieve posities zweepslagen te geven.

Voor mij mogen er meer spellen van dit genre uitkomen, al was het maar om pedofielen iets te geven om die kronkel in hun hersenen wat te bedaren. Japan heeft niet voor niets een van de laagste aantallen kindermishandeling van sexuele aard.
avatar van AntropoPhagus
AntropoPhagus ( 536 ) 12-02-2015 18:19
Zitten we hier nou trouwens serieus een discussie te voeren over verwerpelijk acties tegenover FICTIEVE minderjarige meisjes, trouwens? Zou je het ge-accepteerd hebben als in de character bios zou staan dat ze allemaal 30 waren? Als we het dan toch over personages in games hebben, er zullen vast wel games zijn met bijvoorbeeld klonen die eigenlijk maar 1 jaar uit zijn en er uitzien als 25, is dat wel prima?
Alsjeblieft, zeg, het is een videogame, niet werkelijkheid. Van first person shooters spelen ga je ook niet zomaar mensen neerschieten. Van dit soort spellen spelen ga je ook niet zomaar de neiging krijgen meisjes met een zweepje tegen hun achterste te slaan.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1552 ) 12-02-2015 18:28
Quote:
Daarnaast heb ik het helemaal niet over verbieden, ik vind je gewoon een viespeuk, dat is heel wat anders.
O, dus dat kwam je hier gewoon even vertellen?
Nou, we zijn gewaarschuwd hoor. Ik zal in gedachten houden dat, mocht ik dit spel ooit aanschaffen, Ramon mij een viespeuk vindt.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 12-02-2015 18:37
Quote:
[..]

O, dus dat kwam je hier gewoon even vertellen?
Nou, we zijn gewaarschuwd hoor. Ik zal in gedachten houden dat, mocht ik dit spel ooit aanschaffen, Ramon mij een viespeuk vindt.
Vergelijkbaar met een terrorist die je een ongelovige noemt. Niets van aantrekken dus
avatar van AntropoPhagus
AntropoPhagus ( 536 ) 12-02-2015 18:41
Stiekem is dit gewoon allemaal omgekeerde psychologie, en gaan wij zometeen allemaal uit narrigheid dit spel kopen.
Well played, Ramon, well played.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 18:59
Ach gut, heb ik een gevoelige snaar geraakt? Gelukkig staat Linguist erboven, good for you!

@ToothedBomb, exact, dat is precies wat ik kwam zeggen.

Als jullie denken dat het spanken van minderjarigen in games binnen de fatsoensnormen past, dan is dat geheel aan jullie. Ik ben benieuwd of je dit spel ook in het openbaar zou spelen.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1552 ) 12-02-2015 19:06
Het lijkt me beter voor iedereen als je vanaf nu plaatsen waar dit spel besproken wordt, vermijdt. Dan hoef jij niet in aanraking te komen met aanstootgevende content, en zij die zich ermee vermaken hoeven zich dan weer niet te verdedigen. Win win situatie.
avatar van Destroymichelle
Destroymichelle ( 5418 ) 12-02-2015 19:10
Je zin doordrijven, maar 1 visie hebben en iedereen die anders denkt afschrijven.... Doet me denken aan aardig wat jaartjes terug
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 12-02-2015 19:11
Maar geen enkel character in deze game is minderjarig en ik weet ook niet hoe je bij dat idee komt uitgaand van de ronde vormen die deze dames hebben.

Om even op de discussie in te gaan, verheerlijking van zinloos geweld, oorlog en moorden is toch net iets erger dan een paar dikke tetten met de bijbehorende dick teasing.

Ik wil ze de kost niet geven, amerikanen en britten die bij het leger zijn gegaan omdat ze dachten dat oorlog wel spannend en cool zou zijn net zoals in Call of Duty en Battlefield, maar als je de kogels langs je heen vliegen en je jezelf de vraag stelt waarom de neuk je in Afghanistanzit, dan schijt je wel zeven kleuren stront.

Wat ik bedoel te zeggen is dat er een verschil is tussen het verheerlijken van een overwinning en het verheelijken van het doodschieten van zogenaamde terroristen wat in Call of Duty en Battlefield het geval is. Voor zover ik weet is het enkel een Amerikaans fenomeen dat je het doden van slachtoffers als een overwinning viert.

De link tussen de Amerikaan overheid, leger en games zoals Call of Duty en Battlefield is al eerder aangetoond en net zoals veel Amerikaanse films is het natuurlijk gewoon propaganda om de passief agressieve houding van Amerika en Israel te rechtvaarden.

is het zorgelijk dat jongeren (virtueel) zoveel plezier beleven in het vermoorden van elkaar? Absoluut, en ik weet zeker dat gewelddadige video games invloed hebben op tieners en volwassenen met mentale problemen. Een video game kan maar net de trigger zijn die een psychopaat nodig heeft om tot actie over te gaan.

Misschien dat mensen zich schamen om toe te geven dat een tekening sexy kan zijn of dergelijk en daardoor hun onzekerheid moeten verbergen door te zeggen dat dit echt vies is en niet kan.

Stiekem zit Ramon NL zelf iedere dag urelang op exhentai en schaamt hij zich er gewoon voor.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 19:11
Quote:
[..]

Discussies met mensen zoals jij is nutteloos, daar gaat een weldenkend en vriendelijk persoon als ik er niet eens op in. Dat je weer overhaaste generaliseringen en conclusies gaat trekken vind ik maar eng, dit zijn ook niet helemaal mijn type games hoor Romon. Ik maak me zorgen of je met zo'n losse tong en karakter vrienden maakt, of het nou hier op BG is, op straat, op de werkvloer, overal.

Het is eenmaal gebleken aan jouw geschiedenis hier dat je bijna altijd hard en respectloos uitslaat naar zaken die jou niet zitten, die in normale omstandigheden ook fatsoenlijker verwoord mogen. Mate van beleefdheid en respect, snap je wel ? Constant provoceren zegt wel heel wat over jezelf. Als je hier wilt reageren, reageer hier dan op de content i.p.v. de zogenaamde liberale moraalridder met de toetsenbordgun uit te hangen. Neem een voorbeeld aan de keurige mede-BG'ers die hun negatieve mening en ongenoegen over de game spreken, maar op een veel fatsoenlijkere manier.

Mijn excuses aan Budgetgaming en reviewer Kevin dat er weer een potje gemaakt van wordt door een apart persoon, maar soms moet er iets van gezegd worden.

Zal ik hier dan ook maar op reageren? Urgh, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Blijkbaar heb jij een heel dun velletje, misschien wat vaker buiten komen en wat meer vel kweken. Ik zit niet op het internet om een schouder om op te huilen te bieden. Openbare forums zijn er om je mening te ventileren. Blijkbaar kan je dat niet aan, grow a pair.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 19:18
Quote:
Je zin doordrijven, maar 1 visie hebben en iedereen die anders denkt afschrijven.... Doet me denken aan aardig wat jaartjes terug

And the Godwin award goes to...
avatar van Destroymichelle
Destroymichelle ( 5418 ) 12-02-2015 19:20
Je post editten i.p.v. dubbelposten is zeer gewenst
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 12-02-2015 19:22
Tja, met een wereld vol mensen als jij was alles nou eenmaal ach en wee, ik geef louter voorbeeldig aan hoe je volwassen en respectabel jegens anderen moet zijn. Mede te danken aan doordat ik goed opgevoed en sociaal ben, en juist lekker veel buiten mijn tijd doorbreng op campus.

Genoeg off-topic, je hebt je mening gewoon gegeven en geef anderen ook de kans om hun opinies te verkondigen. Jouw goedbedoelde taak hier is klaar. Ik maar denken dat je allang vertrokken was, en toch blijf je maar posten. De uitgang staat nog wijd voor je open
avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 12-02-2015 19:25
Kom op zeg mensen, wat laten jullie je allemaal kennen.
Laten we het eens over het spel hebben waarbij je jongedames heerlijk op hun bips kunt slaan zodat ze voor je gaan vechten.
Wie wil dat nou niet.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 19:25
Quote:
Tja, met een wereld vol mensen als jij was alles nou eenmaal ach en wee, ik geef louter voorbeeldig en volwassen aan hoe je respectabel jegens anderen moet zijn. Mede te danken aan doordat ik goed opgevoed en sociaal ben, en juist lekker veel buiten mijn tijd doorbreng op campus.

Genoeg off-topic, je hebt je mening gewoon gegeven en geef anderen ook de kans om hun opinies te verkondigen. Jouw goedbedoelde taak hier is klaar. Ik maar denken dat je allang vertrokken was, en toch blijf je maar posten. De uitgang staat nog wijd voor je open

Nee nee, als we gemeen gaan happen bijt ik natuurlijk terug. Doe vooral je best hoor, kom nou maar van die kast af.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 12-02-2015 19:29
Tja, wie was begonnen ^^ gewoon toegeven als een echte man, Raman ! Of je moet een frequente Fokker zijn.

Quote:
Kom op zeg mensen, wat laten jullie je allemaal kennen.
Laten we het eens over het spel hebben waarbij je jongedames heerlijk op hun bips kunt slaan zodat ze voor je gaan vechten.
Wie wil dat nou niet.
Graag Sebas. In sommige situaties is wat discipline wel aan de orde

v Voor iemand die geen sprankeltje compassie toont ? Geen sprake van. Leer jouw plaats, vriend.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 12-02-2015 19:33
Quote:
Tja, wie was begonnen ^^ gewoon toegeven als een echte man, Raman ! Of je moet een frequente Fokker zijn.

[..]

Graag Sebas. In sommige situaties is wat discipline wel aan de orde

Oh, maak ik geef best toe dat ik af en toe wat modder gooi hoor, 1 provocerend berichtje en klats, half BG op de kast. Neemt niet weg dat ik mijn mening niet mag volhouden.

Je mag me nu weer gewoon Ramon noemen, iemand die 'respect' pretendeert mag dat zelf ook uitdragen.
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4212 ) 12-02-2015 19:46
Tales of Juvenilia...
avatar van Kobrakay
Kobrakay ( 982 ) 12-02-2015 20:01
Beetje jammer dat ze het zelf verpesten met die censuur, heb geen zin om de game daarvoor in het Japans te moeten gaan spelen.
avatar van Ktugach
Ktugach ( 21074   493) 12-02-2015 20:30
Rol: Administrator
Nu graag weer ontopic
avatar van Delange021080
Delange021080 ( 189 ) 13-02-2015 03:13
Verrekte KUT ! ik zie niks
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6570 ) 16-02-2015 15:48
Quote:
[..]
Je mag me nu weer gewoon Ramon noemen, iemand die 'respect' pretendeert mag dat zelf ook uitdragen.

Oi Ramon, ik heb me kostelijk vermaakt met deze game. I'm a pervert and damn proud of it too :p