Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Dynasty Warriors: Gundam Reborn (PS3)
68 100 1

Review Dynasty Warriors: Gundam Reborn (PS3)

De Dynasty Warriors titels verschijnen met grote regelmaat in de winkels. Van de reguliere serie tot de tactische varianten en zelfs een spin-off als de Gundam reeks. Nu is er dus Dynasty Warriors: Gundam Reborn; het nieuwste deel dat zich focused op maar liefst zes verschillende animatieseries van Gundam. Van de originele reeks tot aan Gundam Seed Destiny. Zegt dat je allemaal niets? Geen zorgen, want het verhaal wordt tijdens het spelen van de Official Mode behoorlijk helder uit de doeken gedaan.Official Mode en Ultimate Mode
Official Mode is namelijk een verzameling van zes verschillende verhaallijnen. Gundam, Zeta Gundam, Char’s Counterattack, Gundam Unicorn, Gundam Seed en Gundam Seed Destiny worden allemaal behandeld door middel van cutscenes, animatiefilmpjes en het aspect dat het grootste gedeelte van de gameplay beslaat: de gevechten.

Naast Official Mode is er ook de Ultimate Mode. In deze modus zul je steeds een segment kiezen waarbij je een level moet uitspelen dat drie verschillende criteria om medailles te winnen heeft. Deze doelen lopen uiteen van het neerhalen van een bepaalde hoeveelheid tegenstanders, tot het voltooien van een level binnen een bepaalde tijd. Op zichzelf zijn de medailles die je verdient weinig waard, maar als je genoeg brons, zilver of goud behaald hebt zullen er nieuwe kaarten worden vrijgespeeld. Deze kaarten zullen waarschijnlijk de reden zijn dat de houdbaarheid van het spel flink wordt opgeschroefd. Elke kaart heeft namelijk een bepaalde vereiste die je alleen kunt behalen door het spelen van de levels.

Er zijn bijvoorbeeld drie Amuro Ray kaarten (een van de hoofdpersonen van het originele Gundam verhaal uit 1979) en elke kaart heeft een andere vereiste om vrijgespeeld te worden. Denk daarbij aan het verslaan van 5000 tegenstanders terwijl Amuro je gekozen personage is, het behalen van allemaal gouden medailles in een bepaald onderdeel van Ultimate Mode of het uitspelen van een campagne in de Official Mode. Zo zijn er werkelijk honderden kaarten om vrij te spelen. En als je een Platinum Trophy voor deze game wilt behalen zul je ze daadwerkelijk allemaal moeten verdienen.Easy as pie
Net als andere Dynasty Warrior titels is de gameplay redelijk simplistisch te noemen. Je start een level, slacht duizenden tegenstanders af en molt om de zoveel tijd een sterke leider van de vijanden. Nou ja, sterk. In de praktijk vond ik Gundam Reborn maar weinig uitdaging bieden qua moeilijkheid. Zeker vanaf het moment dat je tijd en energie in het opwaarderen van je mechs gaat steken, zul je al snel merken dat er maar weinig uitdaging te vinden is. De hogere moeilijkheidsgraden zorgen er wel voor dat tegenstanders een grotere levensbalk krijgen, maar van een verbeterde tactiek en AI is zeker geen sprake.

Gelukkig weet de gameplay wel te vermaken. Het heeft toch een zekere charme om rond te vliegen in een Gundam, duizenden andere mechs te zien exploderen en het verhaal van de serie te ervaren. Met het verslaan van die tegenstanders verdien je Pilot Points, Team Points en geld. Pilot Points is gewoon een andere naam voor Experience Points en Team Points zijn niets anders dan Skill Points die je kunt gebruiken om de vaardigheden van je Pilot te verbeteren. Hierbij moet je denken aan het verdienen van meer geld na een gevecht, meer Pilot Points voor het verslaan van tegenstanders, een grotere kans om headshots te maken, etc.Bouwplannen
Met het verslaan van leiders, hier Aces genoemd, verdien je ook regelmatig bouwplannen. Deze plannen kun je gebruiken om je mechs te verbeteren. Daarnaast kun je plannen ook combineren om de kwaliteiten die ze hebben samen te voegen. De plannen hebben daarbij ook een rating die uiteenloopt van E (slecht) tot S (de beste plannen). De betere plannen zul je overigens krijgen als beloning voor het vrijspelen van de kaarten die ik net al noemde en het spelen op de hogere moeilijkheidsgraden. Elke mech heeft een beperkte hoeveelheid bouwplannen die ze kunnen bewaren, dus de overbodige plannen verkopen om extra geld te verdienen is geen overbodige luxe.

Ondanks dat de gameplay enigszins eentonig kan worden bleef ik het spel wel continu spelen. Ik denk dat het voornamelijk zit in het verdienen van nieuwe kaarten, wat er ook voor zorgt dat je steeds meer vrijheid krijgt in het kiezen van je piloten, Gundams en hun uitrusting.

Op het gebied van beeld en geluid is het voor puristen van deze games belangrijk om te weten dat er geen Engelstalige soundtrack in het spel zit. Alle dialogen zijn Japans gesproken. Ik heb me daar werkelijk geen moment aan gestoord, want eigenlijk is dit ook hoe animatieseries naar mijn mening ervaren moeten worden. Grafisch biedt Dynasty Warriors: Gundam Reborn wat je van de serie kunt verwachten. Vele tegenstanders op je scherm, geen slowdown en acceptabele maar niet bijster bijzondere graphics. Er zijn een aantal nieuwe Gundams toegevoegd in vergelijking met de vorige delen, maar in de praktijk zijn dat slechts minimale toevoegingen. De grootste vernieuwing is waarschijnlijk dat je nu met Mobile Armors kunt spelen in een handjevol missies. Deze kolossen hebben de grootte van gebouwen en torenen ook boven de reguliere mechs uit. Het is in de praktijk echter niet heel erg bijzonder of vernieuwend te noemen.

Conclusie
Dynasty Warriors: Gundam Reborn doet wat je ervan kunt verwachten. Dankzij een hele hoop dingen om vrij te spelen en ondanks de vrij eentonige gameplay, blijkt het spel toch behoorlijk verslavend te zijn. Ik heb niet voor niets meer dan dertig uur met deze game doorgebracht. Het verhaal kun je in minder dan tien uren voltooien, maar dan zijn er nog vele honderden extra missies om te voltooien in de Ultimate Mode, enorme hoeveelheden Gundams vrij te spelen en kaarten te verzamelen. Voor mensen die van Musou-games en Gundam als serie houden is het spel een prima investering. Maar veel vernieuwing en toevoegingen ten opzichte van de eerste drie Dynasty Warriors Gundam games zijn ver te zoeken. 

Deze review is geschreven door Gerard Olsder.

 

Oordeel Dynasty Warriors: Gundam Reborn (PS3)

  • Graphics 70
  • Gameplay 70
  • Originality 60
  • Sound 70
  • Replay 85
  • Eindcijfer 68

Aantal keer bekeken: 21871 

Laagste prijzen voor Dynasty Warriors: Gundam Reborn (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 29-06-2014 12:20
Mooie review, je haalt de kern van de game gelijk naar voren en het leest prettig weg. Terechte eindoordeelscores als de kers op de taart

Ik raad trouwens iedereen Dynasty Warriors en/of de spin-offs aan, naar mijn mening een geweldige en verslavende serie.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16490 ) 29-06-2014 12:59
Deze lijkt me als Warriors fan zeker wel tof!
avatar van Obleon
Obleon ( 3804   34) 29-06-2014 14:52
70+70+60+70+85=355:5=71?...

Waar komt die 68 vandaan?
Misschien maak ik nu een blunder en komt het omdat ik veels te laat op bed ben gegaan haha

Is het mis een tip om ergens boven of onderaan een link te geven voor de reviewer te pme voor dit soort dingen? Als mijn comment niet klopt of het word aangepast gelieve dit stuk te deleten tot hier.

Verder een goeie review!
Dit is 1 van de eerste keren dat een Dynasty game mij aanspreekt.
Misschien toch eens op de kop tikken voor een mooi prijsje
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 29-06-2014 15:02
Quote:
70+70+60+70+85=355:5=71?...

Waar komt dit eindcijfer vandaan?

Het eindcijfer is geen gemiddelde van de andere factoren, er spelen ook nog andere dingen mee.
avatar van Obleon
Obleon ( 3804   34) 29-06-2014 15:08
Die zijn juist toch al meegenomen in die andere 5 cijfers vandaar het gemiddelde. Heb voor de lol nog even de vorige review bekeken en daar klopt het wel. En als het is zoals je zei?.. dan never mind haha
avatar van Blupp
Blupp ( 148 ) 29-06-2014 15:09
Quote:
Die zijn juist toch al meegenomen in die andere 5 cijfers vandaar het gemiddelde. Heb voor de lol nog even de vorige review bekeken en daar klopt het wel. En als het is zoals je zei?.. dan never mind haha

Óf je leest gewoon de review en let niet te veel op de cijfers. Sowieso moeten cijfers in gamereviews worden afgeschaft, want smaken verschillen enorm:p
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 29-06-2014 16:11
Rol: Reviewer
Het eindcijfer is bij budgetgaming voor zover ik weet nooit een exact gemiddelde geweest. Zelfs als je een titel tot in detail gaat ontleden speelt er ook altijd een gevoelswaarde mee. Daarom dus een 68 ipv een 71 wat het rekenkundig gemiddelde anders zou moeten zijn.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16490 ) 29-06-2014 16:17
Who cares about de eindcijfer Maar verander dit even a.u.b.: Mousou-games in Musou-games (tegen het einde van de review).
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 29-06-2014 16:58
Huh? Ik lees hier dat hij veel lol heeft (de hele tijd) en dan geeft ie een 6,8...
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 29-06-2014 17:14
Rol: BG Redacteur
Quote:
Who cares about de eindcijfer Maar verander dit even a.u.b.: Mousou-games in Musou-games (tegen het einde van de review).

Done en thanks! (dat wist de eindredactie zelf namelijk niet )
avatar van Onimusha
Onimusha ( 274   1) 30-06-2014 07:16
Ik wist helemaal niet dat deze uitkwam tot ik per ongeluk de pre order in de PSN store zag staan vorige week, deel 3 heb ik tot bijna platinum gespeeld dus deze game komt er ook zeker. Ik vind de Dynasty warriors reeks altijd erg vermakelijk, maar bij de Gundam serie is de beweging een stuk sneller ( als je de juiste Gundam kiest) en dat maakt alles lekker flitsend.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 30-06-2014 12:37
Rol: Reviewer
@OGSamir: Je kunt ook veel lol met een game als Tetris hebben, terwijl die game er niet uitziet. Maar bij titels als Dynasty Warriors wordt de gameplay voor veel mensen op een gegeven moment eentonig. Ik denk dat mensen die Musou titels leuk vinden het cijfer een punt hoger in mogen schatten en dat de gemiddelde gamer hier niet bijster lang plezier aan beleeft. Vandaar dit cijfer.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6570 ) 02-07-2014 16:10
Jullie moeten met even uitleggen waarom Dynasty Warriors zo tof is.. Ik heb de game op de Vita gespeeld (Dynasty Warriors Next?) en dat vond ik dus honderd keer niks.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16490 ) 02-07-2014 16:17
Lol Next is de SLECHTSTE DW (samen met deel 6) ooit, beter speel je DW8 Extreme Legends CE of Dynasty Warriors 3 (Ps2).
avatar van Xor
Xor ( 34392   1445) 02-07-2014 16:26
Quote:
Jullie moeten met even uitleggen waarom Dynasty Warriors zo tof is.. Ik heb de game op de Vita gespeeld (Dynasty Warriors Next?) en dat vond ik dus honderd keer niks.
Heb je weleens Nighty Nine Nights gespeeld op X360? En wat vond je daarvan? (als je deze game hebt gespeeld)

Het leuke aan DW is dat er zoveel vijanden op je afkomen en je ze kan slashen ;P.

De gameplay van DW is meer het hack'n'slash. Next heb ik niet gespeeld. Maar ik weet dat daar ook een "cards' systeem zit(dat ook een onderdeel is van het hele game?). Ik vraag mij af waarom dat is geïmplementeerd -_-.