Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Mario Kart DS (NDS)
95 100 1

Review Mario Kart DS (NDS)

3, 2, 1… race!
In alle sport- en boardspellen van mario kart zit een verhaal, maar in mario kart is dat nog nooit zo geweest en ook nu weer niet. Je zet je ds aan en 10 secondes later kun je al aan het racen zijn. De hoofdmode van het spel is de grand prix. Er zijn nu 8 verschillende cups, de nitro cups en de retro cups. De nitro cups bevatten allemaal nieuwe levels. Ik bekeek de namen van de levels en had er niet echt zin in, omdat het zo uitgekauwd leek. Er is weer een bowser castle, een sneeuwlevel en een desertlevel. Ze zijn echter echt leuk. Vele bevatten moeilijke obstakels. De Rainbow Road is zelfs de beste Rainbow Road tot nu toe! Een retro cup bevat altijd een level van de snes, n64, gba en de gc. Ik zelf vond de cups heel leuk, vooral omdat het ook een stuk nostalgie was. De gamecube levels heb ik altijd al minder gevonden, maar de rest van de levels zijn goed gekozen en laten je zeker weer glimlachen. Je moet echter wel de vroegere games gespeeld hebben. Vooral de gba en snes levels zullen niet zo in de smaak vallen bij iemand die ze nooit eerder heeft gespeeld. Ze zien er wat lelijker uit dan de rest en hebben niet zulke spectaculaire obstakels. Al zijn het nog steeds goede levels. Er zijn 8 begincharacters om mee te spelen. Iedereen heeft zijn speciale karts die invloed hebben hoe je rijdt. Er is zelfs een nieuwe categorie items gekomen in een kart. Hoe hoger die stat is, hoe betere items je zult krijgen. De items zijn trouwens voor een groot deel terug al zijn er geen speciale items voor characters meer zoals in double dash. Er zijn maar twee nieuwe items, een blooper die je scherm voor een deel zwart maakt en een bullet bill waardoor je snel en onkwetsbaar wordt, maar ook minder goed stuurbaar. Het enige item wat het spel minder leuk maakt is de blue shell. Hij is niet te ontwijken en kost je vaak een eerste plek terwijl je een stuk voor je tegenstanders reed. Toch zijn de items in het algemeen wel goed uitgebalanceerd. Er is naast het powersliden, een mini-turbo in de bochten, een nieuwe skill geďntroduceerd. Door in het slipspoor van je tegenstander te rijden wordt je een tijdje iets sneller en sterker. Deze skill is wel gevaarlijk, want een tegenstander kan dan makkelijk een banaan voor je neerleggen. Zeker een goede toevoeging.

 
Moo Moo farm en Cheep Cheep beach. Twee van de beste levels!

Nieuwe mode:
Naast de grand prix mode is er ook een vs mode waar je gewoon kan oefenen tegen computers en een time trail mode. Leuk aan die mode is dat je van elk level een geest van jezelf kan opslaan of een geest van je vriend die je draadloos kan krijgen. Er is echter nog een mode en die is helemaal nieuw: mission mode. Deze mode heeft allemaal kleine levels waarin je challenges moet halen. Een paar voorbeelden: rij achteruit naar de finish, verzamel 20 munten, raak 10 goomba’s of finish eerder dan de chain chomp. Deze missies zijn echt verfrissend en later in de mode best lastig. Het leukste aan de mode zijn echter de bazen. Bazen?! Ja, bazen. Ik wil hiervan niets verklappen, maar neem maar aan dat ze echt geniaal zijn en je zullen laten lachen. Ouwe favorieten komen weer terug.

Mutiplayer offline:
Mario kart is altijd al om de multiplayer geweest en ook nu is dat het geval. Ik heb met maar een kopie van het spel gespeeld dus niet alle opties waren open. Je kan uit de levels van de eerste nitro en retro cup kiezen. De mensen die geen kopie van het spel hebben krijgen automatisch shy-guy, de enige manier om met hem te spelen. Op 150 cc zijn de computers wel redelijk sterk, maar het is zo veel leuker om je vriend vlak voor de finish af te schieten en nog te winnen.
Er is natuurlijk ook een battle mode en die is te spelen met meerdere spelers. De balloon battle is terug en nu leuker dan eerst, omdat je je ballonnen moet opblazen (ja, met de microfoon). Behalve om ballonnen kun je ook elkaar bevechten om shines in shine runners. Leuk daarvan is dat steeds de laagste speler wordt geëlimineerd totdat er nog maar een over is. De battle mode is met meerderen echt heel cool. Zelfs met alleen computers is het wel grappig.

Multiplayer online:
Er is natuurlijk een probleem met multiplayer: je hebt vrienden nodig, een luxe die niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig is er ook voor hen een oplossing, via internet spelen. Dat heeft wel een aantal restricties: geen battle mode, geen chat, onhandige friend codes, maar 20 van de 32 tracks speelbaar, veel spelers vertrekken voortijdig uit een race waardoor je geen wins krijgt en soms lange laadtijden. Laten we echter niet vergeten dat dit de eerste echte online game van Nintendo is en zelfs met al die nadelen toch heel speciaal. Tegen computers racen is makkelijker, maar het is vooral wat saaier omdat je weet dat ze niet echt zijn. Nu leef je jezelf soms heel veel in zo’n race en het blijft vaak tot het eind spannend. Er is nog een groot voordeel aan online spelen: je kan proberen te winnen van mij en de andere budgetgaming crewleden (proberen… en falen). Vraag maar naar onze friend codes!


De map is handig om te zien wie waar is en wat ze bij zich hebben.

Replay value:
Om alle cups en characters te unlocken ben je niet erg lang bezig (10-20 uur) en de mission mode is wel in 5 uur te halen, maar dan kun je nog multiplayer blijven spelen, online, de staff ghosts unlocken en een perfecte ranking proberen te halen. Voor elke cup of missie krijg je namelijk een ranking. Om een perfecte ranking te krijgen zul je niet alleen geluk moeten hebben, maar ook erg goed moeten racen. Dit spel is zeker niet makkelijk. In time trail zijn er staff ghosts te unlocken en die zijn zo verschrikkelijk snel. Wees niet ongerust: met dit spel ben je erg lang bezig en zal ook een uitdaging zijn.

Graphics & Sound:
De graphics van de game zijn erg goed. De nieuwe levels zien er erg goed uit en de characters ook. De sound is relaxed. Ik zet vaak mijn geluid uit als ik op de ds speel, maar als ik dan mijn geluid aanzet weet ik weer wat ik mis. De muziek in de levels is erg goed. Alleen de uitroepen van de characters zijn best irritant, vooral als je ze voor de honderdste keer hoort.

Conclusie:
Toegegeven, via internet spelen heeft het spel nog best wat restricties, die de score wat omlaag halen. Voor de rest is het spel perfect. Er zijn genoeg nieuwe levels om in te racen met de beste levels van de vroegere games erbij. De sound en graphics zin goed, de extra toevoegingen in tactiek, items, karts en vullen het spel aan en maken het nog beter. Mission mode is wat te kort, maar verder een schot in de roos en de replay value blijft hoog door een leuk ranking systeem, draadloze multiplayer en via internet. Doe jezelf een groot plezier en ga nu nog naar de winkel om het spel te kopen. Het is de beste mario kart tot nu toe en dat zegt heel wat!

Deze game is gereviewed door Johan/gothmog

 

Oordeel Mario Kart DS (NDS)

  • Graphics 94
  • Gameplay 97
  • Originality 90
  • Sound 88
  • Replay 96
  • Eindcijfer 95

Aantal keer bekeken: 14593 

Laagste prijzen voor Mario Kart DS (NDS)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Deryck
Door Deryck (1540 reacties) op 20-12-2005 20:58
( PM )
ik vind het vet dat je 16 oude banen hebt en een hele rits aan nieuwe tracks
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 20-12-2005 20:59
( PM )
Zo Johan, een meesterlijke review!
avatar van Talicus
Door Talicus (7388 reacties) op 20-12-2005 21:20
( PM )
Mwah ik vind hem zelf wel aardig maar niet zo super (boo @ powersliden en snaken), maar wel leuk dat Nintendo eindelijk de wereld van online ondekt heeft.
avatar van Gosse
Door Gosse (1939 reacties) op 20-12-2005 22:34
( PM )
Lijkt me wel een leuk spel, heb alleen geen ds
avatar van Shadow89
Door Shadow89 (798 reacties) op 20-12-2005 23:13
( PM )
gelukkig komt kerst er aan
avatar van Jan55en
Door Jan55en (37 reacties) op 21-12-2005 10:45
( PM )
Goede review...
Niet dat ik dat nog niet wist, maar dit is dus een echte DS-MUST-HAVE.

Jammer dat de battlemode niet online kan
avatar van Shadow89
Door Shadow89 (798 reacties) op 21-12-2005 11:12
( PM )
kan je online eigenlijk met elkaar praten via dat ingebouwde microfoontje?
avatar van J-roen
Door J-roen (1392 reacties) op 21-12-2005 13:16
Rol: Update Moderator
( PM )
goede revieuw, maybe toch maar eens een ds halen
avatar van Gothmog
Door Gothmog (54 reacties) op 21-12-2005 14:11
( PM )
Nee, je kan niet voice chatten of via een andere manier online communiceren. Op zich wel jammer, maar de single player is al zo goed en dan nog een (wat gebrekkig) online erbij. maakt het spel echt een must have.
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 21-12-2005 18:00
( PM )
Ik wil ook een DS, maar geen geld...
avatar van RahXephon
Door RahXephon (1109 reacties) op 21-12-2005 19:06
( PM )
Ik vind de meeste van de oude banen tegenvallen, vooral nadat nintendo heeft gezegd dat het de "populairste" tracks zijn die ze gekozen hebben.
Niet dus, wie vind in godsnaam moomoo farm nou weer leuk?
En wat je zegt over de perfecte ranking, dat hangt juist van geluk af (aangezien het aantal schilden en bananen die je raken ook je ranking omlaag halen) kan je de beste coureur zijn, maar als de CPU allemaal rode en blauwe schilden op je afvuurt kan je er gewoon niets aan doen.
Wat je ook niet verteld in de review (kan je waarschijnlijk ook niet weten met de demo versie) is dat als je bij alle GP's een ster als ranking haalt je bij online een ster achter je naam krijgt en dat is echt geweldig.
Verder zijn er maar 4 personages te unlocken inplaats van de eerder door nintendo genoemde 7, wat ook wel erg jammer is (Boo, Petey Piranha en Koopa zitten er dus niet in).
Maar wat ik nog het grootste nadeel vind is dat die internet stick niet eens op de mac werkt.
Voor de rest is het inderdaad een must have voor de DS, vooral als je het geduld hebt om alle ghost data te verbeteren (ze unlocken is niet zo moeilijk).
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 21-12-2005 19:25
( PM )
Meneer maakt zelf een review (gekheid hoor)
avatar van Gothmog
Door Gothmog (54 reacties) op 22-12-2005 08:42
( PM )
Ik vind de oude banen alleen van de gamecube tegenvallen, de rest zijn met recht voor mario kart ds gekozen. en moo moo farm is mijn lievelingslevel, die mollen en koeien blijven lachen.
Die perfecte rating hangt wel degelijk van skills af. Je moet zo snel mogelijk rijden en zo goed mogelijk. bananen en schilden moet je dus gewoon niet raken, die kun je ontwijken. Ook rooie zijn te ontwijken. Alleen de blauwe niet, maar die tellen niet mee voor je rating. het spel houdt er rekening mee hoe vaak je met blauwe schilden bent geraakt om toch tot een eerlijke rating te komen. Alleen als je zo vaak wordt geraakt dat je niet meer 1e wordt ook al lag je ver voor mag je vloeken, maar het is dan ook mario kart. Mario kart heeft altijd een dosis geluk gehad en een dosis skills.
Nee, ik heb niet gezegd dat je een ster krijgt te zien online als je die minstens allemaal in GP hebt gehaald, maar ik hoef ook niet elk aspect in de review te zetten. Jij hebt dit nu verpest voor andere mensen om te ontdekken dat ze ineens een ster krijgen als ze het goed genoeg doen. Ik heb nog wel wat dingen niet gezegd, maar de bedoeling van een review is ook niet elk klein detail te spoilen, maar om een beeld te geven wat de game is en of die game dat goed doet.
dat de internet stick niet op de mac werkt, wist ik niet, maar dan moet je gewoon maar een pc kopen of draadloos internet. een router is maar iets duurder dan die internet stick die Nintendo aanbiedt.


avatar van RahXephon
Door RahXephon (1109 reacties) op 22-12-2005 10:33
( PM )
Ik vind je review wel okee hoor, je hebt aardig wat mensen aan het kwijlen gebracht alleen kloppen er volgensmij een paar dingen niet.
Die rating bij de GP bijvoorbeeld, ik was twee keer door een rood schild geraakt een een stuk of vijf keer door een blauw schild, ik was bij alle 4 de tracks eerste geworden en toch kreeg ik maar 1 ster, dus volgensmij tellen die blauwe wel degelijk mee voor je rating.
Ojaa, en waarom heb ik het verpest voor die mensen door te vertellen van die ster bij GP?
Volgensmij is dat juist een motiverende factor om de GP's opnieuw en opnieuw te spelen totdat ze de rating naar wens hebben.
En dat van die stick vond ik ook belangrijk aangzien dat apparaatje vrij prijzig is voor de gem. gamer en de mensen met een mac er dan niets aan hebben.
En waar moet ik het geld vandaan halen om een PC of Airport te kopen?
Ik had toch wel verwacht dat Nintendo de stick niet zou beperken tot microsoft en daar ben ik best teleurgesteld in.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 23-12-2005 21:22
( PM )
RahXephon je slaat de plank volledig mis met je halve argumenten...

De Moo Moo Farm track is (Niet in Godsnaam maar gewoon) ook mijn persoonlijke favoriet, ik wist het niet van de GP en ben nu erg teleurgesteld dat ik er zelf niet achter kon komen, en Nintendo zit nog maar net in de online business, dus wie weet gaan ze binnenkort ook zo'n stick uitbrengen voor de mac.. Overigens gaat de ranking wel om hoe goed je kan rijden, want tja: Je wordt niet constant bestookt door schilden, en als dat wel gebeurt kun je altijd terugkeren als eerste.
avatar van RahXephon
Door RahXephon (1109 reacties) op 23-12-2005 23:44
( PM )
Je hebt gelijk over moomoo farm, dat is je eigen mening of je dat level leuk vind, ik kan er alleen de lol niet van inzien, gewoon een rondje rijden en een paar debiele mollen ontwijken (geniaal!!).
Maar wat je zegt over die ranking klopt niet, je kan wel de hele tijd eerste worden maar daar gaat het niet om, het gaat er ook om hoeveel keer je geraakt wordt.
Rode schilden kan je afkaatsen (wat in de bochten ook niet altijd lukt) maar blauwe niet en dat is gewoon klote, en dan kan je nog wel eerste worden MAAR DAAR GAAT HET NIET OM als je een drie sterren ranking wilt halen, en dat kan best frustrerend zijn.
En dat ze die stick ook voor de mac gaan maken dat kan best, maar ik ben teleurgesteld dat ze dat ding niet gewoon voor bijde compatible hebben gemaakt omdat ik ook graag gelijk online wilde gaan.
En sorry dat ik dat van die ster heb verklapt, maar heb je de GP's wel eens over nieuw gedaan zonder dat je dit wist?
Ik hoorde het namelijk ook van iemand nadat ik alle GP's had uit gespeeld en dat gaf mij de motivatie om de GP's over nieuw te blijven doen.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 25-12-2005 20:39
( PM )
Toch kan je eerste worden, het is niet zo dat je altijd door blauwe schilden wordt geraakt... en die kun je trouwens ook afweren door een banaan te gooien voordat hij je raakt.
avatar van Gothmog
Door Gothmog (54 reacties) op 25-12-2005 23:09
( PM )
toen ik drie sterren probeerde te halen (heb ik nu, dus lijkt me dat ik het goed deed) reed ik zo snel mogelijk naar de 1e plek en behield die. Natuurlijk powerslide/drift je in elke bocht en ken je de levels door en door, want van de track afgaan kan echt niet. Ik gebruikte geen items, alleen om de rode schilden af te weren en om op de 1e plek te komen aan het begin van de race. Over bananen en zo mag je niet over heen rijden.
Alleen bliksems en blauwe schilden mogen je raken en je ophouden, verder gewoon zo goed en snel mogelijk rijden. Dan krijg je heus wel die rating.
avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 26-12-2005 11:54
( PM )
ik denk dat ik dit spel toch maar ga kopen, ook al kan ik (nog) niet online...maar eerst m'n andere ds gamez uitspelen.
avatar van Gosse
Door Gosse (1939 reacties) op 26-12-2005 13:36
( PM )
Ik ga sparen voor een Mariokart Ds + NDS pakket

Die is echt heel tof!
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 26-12-2005 18:59
( PM )
Quote:
RahXephon je slaat de plank volledig mis met je halve argumenten...

De Moo Moo Farm track is (Niet in Godsnaam maar gewoon) ook mijn persoonlijke favoriet, ik wist het niet van de GP en ben nu erg teleurgesteld dat ik er zelf niet achter kon komen, en Nintendo zit nog maar net in de online business, dus wie weet gaan ze binnenkort ook zo'n stick uitbrengen voor de mac.. Overigens gaat de ranking wel om hoe goed je kan rijden, want tja: Je wordt niet constant bestookt door schilden, en als dat wel gebeurt kun je altijd terugkeren als eerste.


JERRY!! JERRY!! JERRY!! (jerry Springer taferelen hiero)
avatar van RahXephon
Door RahXephon (1109 reacties) op 26-12-2005 19:18
( PM )
@TimD
Een blauw schild afweren met een banaan?
Dat is mij nog nooit gelukt (misschien komt dat omdat het blauwe schild door alles heen gaat).
Het is me 1 keer gelukt om er niet door geraakt te worden en dat was op waluigi pinball als je net na de start door die boost tunnel heen gaat.
Maar als jij beweert het blauwe schild af te kunnen met een banaan ga ik het eens proberen (lijkt me vrij sterk omdat hij door al je items gaat die je achter je houdt).
En voor de zoveelste keer, het gaat niet om het eerste worden (Grrr Grrr gooit bijna G4 uit het raam) het gaat om de drie sterren rating, en waardoor hij beinvloed wordt.

@ZMM.
MarioKart zou ik zeker kopen ook al kan je niet online (ik kan ook nog steeds niet online maar ik speel hem nog steeds).
En wat dat uitspelen van je DS games betreft, ik hoop niet dat je AWDS hebt want dan is MKDS nog erg ver weg.

@Styxx
LOL?
avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 26-12-2005 22:37
( PM )
Tja RahXephon, AW is er wel 1 van, maar die zal ik wel nooit uitspelen dus die tel ik niet mee. Ik spaar iig nog even, want leuke games heb ik nog genoeg. Mario Kart wacht wel even...
avatar van Gosse
Door Gosse (1939 reacties) op 27-12-2005 10:47
( PM )
Ik voel me echt zinloos hier met me Posts
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 29-12-2005 13:25
( PM )
Hahaha.
avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 29-12-2005 15:32
( PM )
Quote:
Hahaha.


dat valt ook onder zinloze posts;)
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 29-12-2005 21:55
( PM )
Dat ook hierboven!
avatar van Gosse
Door Gosse (1939 reacties) op 30-12-2005 14:41
( PM )
En zo gaan we doorr
avatar van Deryck
Door Deryck (1540 reacties) op 30-12-2005 16:47
( PM )
Hoe duur is zo'n ding dat je online kan
avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 30-12-2005 17:22
( PM )
40 euro nieuw, of je moet een draadloze router hebben
avatar van Deryck
Door Deryck (1540 reacties) op 31-12-2005 17:51
( PM )
heb ik;)
avatar van Gosse
Door Gosse (1939 reacties) op 03-01-2006 23:38
( PM )
Ik heb 'm en hij is echt cool, maar heb die Mission Mode echt in ongeveer 2 uurtjes gedaan