Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Mario Tennis: Aces (Switch)
75 100 1

Review Mario Tennis: Aces (Switch)

Ladies and gentlemen, quiet please! Want Mario is weer op de tennisbaan te vinden in de gloednieuwe Nintendo Switchtitel Mario Tennis Aces. Dat Mario een gelouterde tennislegende is, bewijst zijn tennisloopbaan wel die al vele Nintendo-consoles overstijgt. En dat Mario hierbij niet altijd het niveau van een Federer of Nadal weet te benaderen, toonde zijn voorganger; het zeer matig ontvangen Mario Tennis: Ultra Smash (Wii U). Weet de besnorde alleskunner ditmaal wel te overtuigen en slaat Mario Tennis Aces de plank … eh … bal deze keer niet mis?Simpel, maar uitdagend
Zoals gebruikelijk in tennisgames bestaat je standaard slagenarsenaal uit slices, topspin ballen, vlakke slagen, dropshots en lobs. Iedere aanvallende slag heeft hierbij een geschikte defensieve tegenhanger: counter een met topspin geslagen bal met slice (en andersom), een dropshot met een topspin bal en een lob of een vlakke slag met een eigen geslagen vlakke slag. Lukt het je om deze basisvaardigheden onder controle te krijgen, dan zul je veel minder vaak last krijgen van terugslag en blijf je langer in de rally. Speel je een wedstrijd in Simple Mode, dan blijft het hierbij. Uitdagend genoeg, maar je speelt Mario Tennis natuurlijk ook voor de knotsgekke gameplay en deze is meer dan voldoende aanwezig in Aces.

Wanneer je lang in de rally blijft, slagen blokkeert, of met een uiterste krachtinspanning nog terugslaat, vul je namelijk een energiemeter. Op het moment dat je genoeg energie hebt gespaard, krijg je ineens de beschikking over een aantal speciale moves waarmee je zomaar de hele rally op zijn kop kunt zetten. Zo vertraag je de tijd door op R te drukken, sla je een keiharde bal in first-person of gebruik je – bij een volle meter – de speciale slag van jouw gekozen karakter. Genoeg vaardigheden om onder de knie te krijgen dus.

Adventure Time
Maar Mario zou Mario niet zijn als er niet eerst een (singleplayer) avontuur beleefd kan worden. Lucien, het duistere tennisracket, heeft namelijk Wario, Waluigi en Luigi in zijn macht gekregen en wil door het vinden van vijf Power Stones nog sterker worden. Natuurlijk steken Mario en Toad hier een stokje voor en gaan samen op reis om deze magische stenen eerder te vinden. Het resultaat is een avontuur door vijf verschillende werelden, waarbij je bekende karakters als Donkey Kong, Spike, Boo en vele anderen tegenkomt. Terwijl je je over een soort spelbord beweegt van punt naar punt, moet je verscheidene mini-games, korte tenniswedstrijden en boss battles zien te overleven. Deze leveren ervaringspunten op, waarmee je in level stijgt én nieuwe tennisrackets verdient. Behalve het gegeven dat elk racket weer iets betere eigenschappen met zich meebrengt, fungeert het ook nog eens als een soort extra leven. Wanneer je namelijk een zeer krachtige slag op je afgevuurd krijgt en je counterslag net te vroeg of te laat is, bestaat de kans dat jouw racket breekt. En heb je geen rackets meer over, verlies je hoe dan ook de wedstrijd.


De Adventure Mode is, ondanks het flinterdunne verhaaltje, vermakelijk genoeg om te doorlopen en fungeert als een soort uitgebreide tutorial. Ik moet hierbij wel zeggen dat de herhalende factor van de verschillende mini-games en eindbazen voor wat irritatie kan zorgen. Ook de soms lukraak oplopende moeilijkheidsgraad bezorgden me heel wat binnensmondse schreeuw-sessies met mijn Switch, deels door de (te) krappe tijdslimiet en deels door irritante, toegevoegde extra factoren (lees: een zeilmast in het midden van het net waartegen de bal caramboleert).

Breakpoint
Na een uurtje of tien heb je de Adventure Mode wel afgerond en is het tijd om je vergaarde tennisvaardigheden te gebruiken in de andere game modes. Je kunt kiezen uit Free Play, Tournament of de Swing Mode. Bij Free Play speel je een tenniswedstrijd tegen de computer of een vriend(in) op je bank. In de Tournament Mode (tennis)baan je je in toernooivorm een weg naar de top en in de Swing Mode kun je ouderwets zwaaien met je joy-con controllers om vervolgens (hopelijk) als tenniskoning gekroond te worden. Bij al deze game modes kun je kiezen uit zestien karakers, met ieder hun eigen sterke en zwakke punten. Bowser speelt vooral op kracht, Toad is snel, Mario all-round, Boo tricky, etc; er is genoeg keus om hét karakter te vinden die bij jouw persoonlijke speelstijl aansluit.

Bedenk echter wel dat het spelen tegen een computertegenstander al snel verveelt, dus de echte uitdaging vind je pas wanneer je het tegen vrienden of online spelers opneemt. Dan komt Mario Tennis Aces pas echt volledig tot bloei. Vooral als je een waardige tegenstander tegenover je hebt staan, zullen je tennisvaardigheden van top tot teen benut moeten worden. Mocht je overigens denken dat de Swing Mode nog best interessant klinkt? Dat valt helaas tegen. De slagen reageren niet echt accuraat en de karakters bewegen zelf naar de bal toe. Dat mijn zoontje van 3,5 jaar hier nog een aardig virtueel balletje wist te slaan (met de grootste lol), zegt denk ik ook wel genoeg.


Ready, set, go … online!
Op zoek naar tegenstand, maar even geen offline buddy in de buurt? Dan is er altijd nog de online mode, waarbij je in toernooivorm voor de eeuwige tennisglorie kunt gaan. Dit kun je doen in de Simple Class en de Standard Class. Bij de Simple Class speel je zonder speciale moves, louter dus met de basisslagen. Met de Standard Class speel je Mario Tennis met alles erop en eraan, dus inclusief de speciale slagen en knotsgekke wedstrijden. Door simpelweg aan deze toernooien mee te doen kun je – in ieder geval de komende maanden – nieuwe karakters verdienen; deze maand is dat bijvoorbeeld Koopa Troopa.

Het nadeel van de online mode is de willekeurige manier van matchmaking. Ik werd de eerste potjes menigmaal gekoppeld aan zeer ervaren tegenstanders, die me binnen no-time van de baan sloegen. Pijnlijk en soms frustrerend, ja. Maar het is wel dé manier om je vaardigheden bij te schaven; door te oefenen wat iedere slag op verschillende momenten doet, te kijken naar de oplossingen die een goede tegenstander gebruikt en door zoveel mogelijk van je fouten te leren. Laat je dus vooral niet afschrikken!

Setverlies
Leidt dit alles dan ook tot een ‘double bagel’ (twee keer 6-0) of is er toch nog wel iets aan te merken op Mario Tennis Aces? Toch wel. Ik noemde al de soms ietwat frustrerende Adventure Mode, de matig reagerende Swing Mode en de willekeurige keus van online tegenstanders. Kleine minpuntjes in een verder bovenal prima game, maar er zijn nog wel wat minpunten die uiteindelijk leiden tot een onnodig setverliesje. Je kunt bijvoorbeeld helemaal niets en dan ook niets vrijspelen in de singleplayer modes, iets wat juist in een tennisgame voor extra motivatie kan zorgen. Geen nieuwe kleding, geen (visueel) andere rackets en geen nieuwe karakters. Ook is het onmogelijk om de instellingen aan te passen naar een traditionele vorm, waarbij je gewoon zes games per set moet winnen. Mario Tennis zal er de wedstrijd niet van gaan verliezen, maar het betekent het verschil tussen top en subtop.


Waar voor je geld?
Mario Tennis Aces slaat zeker geen modderfiguur op de Switch en weet een overtuigende prestatie te serveren. Vooral de gameplay staat als een huis en kan met vrienden en online voor heel wat plezier zorgen. De Adventure Mode is leuk genoeg, maar is meer een verkapte Tutorial dan een echt tennis-avontuur. Wil je Mario Tennis Aces vooral spelen voor de singleplayer ervaring, dan zou ik een aanschaf nog even goed overwegen om een dubbele fout te voorkomen. Ben je echter van plan om al je game-vrienden uit te nodigen voor heerlijke toernooi-avondjes en ook nog eens online de uitdaging op te gaan zoeken? Dan is Mario Tennis Aces een aanschaf zeker waard!

Deze review is geschreven door Frido van der Wal.

 

Oordeel Mario Tennis: Aces (Switch)

  • Graphics 80
  • Gameplay 80
  • Originality 70
  • Sound 70
  • Replay 75
  • Eindcijfer 75

Aantal keer bekeken: 6875 

Laagste 3 prijzen voor Mario Tennis: Aces (Switch)

51.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.2
€  51.95€ 0.00   € 51.95
Gameshop Twente 8
€  49.00€ 5.88   € 54.88
Nedgame.nl 9.6
€  55.00€ 0.00   € 55.00

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Gunghir
Gunghir ( 6138   18) 02-07-2018 23:01
vind een 7 nog steed te hoog voor die grap van een story mode
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 02-07-2018 23:08
Gelukkig beoordeelt de reviewer dan ook het totale spel en niet een klein onderdeel ervan. Gelukkig lijkt er nog genoeg support te zijn gepland, tho'. Hopelijk passen ze de match setting nog aan voor local play.

Alle tennispuns in de tekst hierboven zijn overigens geweldig. Al leest het meer als n 6/6,5 (kleine voldoende) dan een 7,5 (een dik voldoende rapportcijfer waarmee ik direct langs mijn oma's was geweest in de hoop op geld voor extra Lego of Gameboy spellen)
avatar van GJ
GJ ( 6037   7) 02-07-2018 23:27
Rol: Forum Moderator
Quote:
een dik voldoende rapportcijfer waarmee ik direct langs mijn oma's was geweest in de hoop op geld voor extra Lego of Gameboy spellen
Ik kreeg altijd een gulden of bij het overgangsrapport een rijksdaalder
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 02-07-2018 23:36
Voordeel van demente oma's. Ik kon er een stuk of 40 keer langs.
avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3204 ) 03-07-2018 06:44
Quote:
Je kunt bijvoorbeeld helemaal niets en dan ook niets vrijspelen in de singleplayer modes, iets wat juist in een tennisgame voor extra motivatie kan zorgen.

In de singleplayer verhaalmodus speel je zowel banen als rackets vrij toch? Deze kunnen inderdaad niet online gebruikt worden maar het vrijspelen zit er zeker wel in!

Ook de willekeurige keus van tegenstanders is sinds de update van afgelopen vrijdag aangepast. Je hebt nu een ranking waardoor er naar spelers van jouw niveau wordt gezocht.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39154   67) 03-07-2018 08:06
Quote:
Yep. Wacht wel tot deze in de budget bakken ligt.
Gepost door: Elke Budgetgamer OOIT
avatar van Malistix
Malistix ( 1419   3) 03-07-2018 08:16
had hem gekocht voor single player, meteen weer verkocht wat een kut game daarvoor, multiplayer is vast leuk maar mijn vrienden hebben allemaal een ps4 dus op xbox one en switch ben ik er alleen van
avatar van WhistlerPD
WhistlerPD ( 110 ) 03-07-2018 09:05
Ik heb me prima vermaakt met de single player mode. Het was kort maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Online af en toe een wedstrijd spelen vind ik ook erg leuk. Met nieuwe characters en modes die nog gaan komen ben ik heel positief gestemd over het spel.
avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 544   3) 03-07-2018 10:25
Single player is meer een uitgebreide tutorial. Wat mij betreft ook een hele goede. Want als je online wat wil winnen zal je de gameplay goed moeten beheersen.
avatar van Thatanas
Thatanas ( 683 ) 03-07-2018 15:07
Quote:
[..]


In de singleplayer verhaalmodus speel je zowel banen als rackets vrij toch? Deze kunnen inderdaad niet online gebruikt worden maar het vrijspelen zit er zeker wel in!

Ook de willekeurige keus van tegenstanders is sinds de update van afgelopen vrijdag aangepast. Je hebt nu een ranking waardoor er naar spelers van jouw niveau wordt gezocht.
Dit inderdaad, foutieve review dus helaas. Wel gebruikelijk.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 03-07-2018 16:40
€50 voor een game als dit is gewoon te veel, veel te veel.

De Switch heeft één goed jaartje en gelijk begint Nintendo weer arrogant te worden, typisch hoor.
avatar van WhistlerPD
WhistlerPD ( 110 ) 03-07-2018 17:22
Quote:
€50 voor een game als dit is gewoon te veel, veel te veel.

De Switch heeft één goed jaartje en gelijk begint Nintendo weer arrogant te worden, typisch hoor.

Je brengt het als een feit maar het is jouw mening. Ik vind Mario Tennis wel €50 waard, prima dat jij daar anders over denkt. Dat je daaruit denkt te kunnen afleiden dat Nintendo arrogant is vind ik al helemaal bijzonder.

Ik geniet in elk geval volop van Mario Tennis en Sushi Strikers die in de afgelopen weken zijn uitgekomen. Hollow Knight voeg ik daar snel aan toe als mijn backlog iets is afgenomen.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 551 ) 04-07-2018 08:33
Valt me op dat op Budgetgaming Nintendo veel support heeft, en weinig fout kan doen bij velen.

Natuurlijk heeft ieder zijn eigen mening, maar iedereen zonder roze bril vind deze game te weinig content hebben voor de prijs.

Een game moet beoordeelt worden op wat het nu is, en niet 'wat misschien nog gaat komen'. Je betaalt nu de volle prijs, dus moet de game nu ook die prijs waard zijn.

Voor de vastgeroeste Nintendo fan die iets nieuws op de Switch wil spelen is deze game het waard, voor de rest is het op zijn hoogst een 'wait for sale'.
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 04-07-2018 08:40
Quote:
Valt me op dat op Budgetgaming Nintendo veel support heeft, en weinig fout kan doen bij velen.

Dit zie je elke 15 minuten iemand zeggen op Budgetgaming, wat dan weer best ironisch is.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39154   67) 04-07-2018 08:45
Quote:
Een game moet beoordeelt worden op wat het nu is, en niet 'wat misschien nog gaat komen'. Je betaalt nu de volle prijs, dus moet de game nu ook die prijs waard zijn.
Zou je elke Beta natuurlijk een 10 kunnen geven.
avatar van Kobrakay
Kobrakay ( 982 ) 04-07-2018 08:59
Heb de game direct gekocht en nu toch wel spijt van mijn aankoop. Die single player mode stelt inderdaad weinig voor en dan kun je alleen de online game doen die je in de beta ook al had. Veel te weinig voor de €60 die ik heb betaald, dan hadden ze met een single player kunnen komen die meer richting de advance versie ging en wat meer mini games erin buiten de story mode. Gewoon jammer dit, speel ik bijna niet meer na de magere single player mode.
avatar van WhistlerPD
WhistlerPD ( 110 ) 04-07-2018 10:05
Quote:
Valt me op dat op Budgetgaming Nintendo veel support heeft, en weinig fout kan doen bij velen.

Natuurlijk heeft ieder zijn eigen mening, maar iedereen zonder roze bril vind deze game te weinig content hebben voor de prijs.

Een game moet beoordeelt worden op wat het nu is, en niet 'wat misschien nog gaat komen'. Je betaalt nu de volle prijs, dus moet de game nu ook die prijs waard zijn.

Voor de vastgeroeste Nintendo fan die iets nieuws op de Switch wil spelen is deze game het waard, voor de rest is het op zijn hoogst een 'wait for sale'.

Wat mij opvalt is dat sommige budgetgame bezoekers niet kunnen accepteren dat meningen, smaken en verwachtingen gewoon kunnen verschillen. Dat iedereen zonder roze bril vindt dat deze game te weinig content heeft is puur jouw mening. Jij presenteert het als een feit. Dat is het simpelweg niet.

Ik ben absoluut geen vastgeroeste Nintendo fan maar ik vind Mario Tennis gewoon een hele leuke game. Ik heb me al kostelijk vermaakt met de beta. Naast de Switch heb ik ook een PS4 en een Xbox One X waar ik ook erg veel plezier van heb.

Mijn verwachting is waarschijnlijk gewoon anders. Een vermakelijke single player mode waar ik 6 tot 8 uur mee bezig ben geweest, online toernooien waar ik nog vele uren in zal steken, swing mode wat de kinderen leuk vinden om te doen rechtvaardigt voor mij de prijs helemaal. Ik vind de game gewoon €50 waard daar mag jij natuurlijk anders over denken.
avatar van Maarten95
Maarten95 ( 610 ) 04-07-2018 12:50
Dit lijkt me echt een select titel.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 551 ) 04-07-2018 14:34
Quote:
[..]


Wat mij opvalt is dat sommige budgetgame bezoekers niet kunnen accepteren dat meningen, smaken en verwachtingen gewoon kunnen verschillen. Dat iedereen zonder roze bril vindt dat deze game te weinig content heeft is puur jouw mening. Jij presenteert het als een feit. Dat is het simpelweg niet.

Ik ben absoluut geen vastgeroeste Nintendo fan maar ik vind Mario Tennis gewoon een hele leuke game. Ik heb me al kostelijk vermaakt met de beta. Naast de Switch heb ik ook een PS4 en een Xbox One X waar ik ook erg veel plezier van heb.

Mijn verwachting is waarschijnlijk gewoon anders. Een vermakelijke single player mode waar ik 6 tot 8 uur mee bezig ben geweest, online toernooien waar ik nog vele uren in zal steken, swing mode wat de kinderen leuk vinden om te doen rechtvaardigt voor mij de prijs helemaal. Ik vind de game gewoon €50 waard daar mag jij natuurlijk anders over denken.

Gevoelig snaartje?
Je hebt zelf blijkbaar moeite met mensen die het een matige of slechte game vinden, dat lijk jij moeilijk te kunnen accepteren.
En alles wat ik zeg is mijn mening, duh. Ik zeg nergens dat het een feit is, dat pretendeer je zelf.


Ik heb me bv ook prima vermaakt met bv Mass Effect Andromeda, of Destiny.
Wil niet zeggen dat ik niet kritisch naar die games kan kijken en zien dat er veel mis mee was waar velen terecht op hamerden. maakte mijn genot van de games echt niet minder.

avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39154   67) 04-07-2018 14:36
Quote:
Ik heb me bv ook prima vermaakt met bv Mass Effect Andromeda.
Ik ook. Maar allemaal vanwege de verkeerde redenen.
avatar van Gunzelino
Gunzelino ( 1908 ) 04-07-2018 14:42
Je moet tegenwoordig "IMO" achter elke zin zetten anders denken mensen dat je voor de hele wereld spreekt. Get with the times!
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 04-07-2018 15:15
Nou ja, een zin starten met "Iedereen zonder roze bril vindt..." en dan gaan roepen van "Ik zeg nergens dat het een feit is, dat pretendeer je zelf."

Misschien niet je mening proberen kracht bij te zetten door te doen alsof iedereen het met je eens is, dan?

Vind je het gek dat mensen zo defensief worden tegenover elkaar. Daar wordt iedereen met respect voor andere mensen behoorlijk moe van. Maar dat is mijn mening.

Meest waardevolle commentaar hierboven is van Kobrakay. Gewoon eerlijk wat ie ervan vind en waarom. Door de manier van argumenteren is er ook geen IMO of 'vind ik' tussen de regels nodig.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 551 ) 04-07-2018 17:02
Quote:
Nou ja, een zin starten met "Iedereen zonder roze bril vindt..." en dan gaan roepen van "Ik zeg nergens dat het een feit is, dat pretendeer je zelf."

Misschien niet je mening proberen kracht bij te zetten door te doen alsof iedereen het met je eens is, dan?

Vind je het gek dat mensen zo defensief worden tegenover elkaar. Daar wordt iedereen met respect voor andere mensen behoorlijk moe van. Maar dat is mijn mening.

Meest waardevolle commentaar hierboven is van Kobrakay. Gewoon eerlijk wat ie ervan vind en waarom. Door de manier van argumenteren is er ook geen IMO of 'vind ik' tussen de regels nodig.
Ik zeg "Iedereen met een roze bril", dus diegene die geen roze bril ophebben.....precies.
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 04-07-2018 17:05
Ik heb geen idee wat je met dit antwoord probeert te zeggen.

Mijn punt is dat het stuk grootspraak dat je doet, waardoor je wel degelijk je mening als feit neerschetst, voor een extreem defensieve houding zorgt van degene die het oneens met je zijn terwijl als je dit had gelaten constructieve dialogen hadden kunnen plaatsvinden over alle nadelen van het spel. Da's alles.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 04-07-2018 18:27
Quote:
Ik heb geen idee wat je met dit antwoord probeert te zeggen.

Mijn punt is dat het stuk grootspraak dat je doet, waardoor je wel degelijk je mening als feit neerschetst, voor een extreem defensieve houding zorgt van degene die het oneens met je zijn terwijl als je dit had gelaten constructieve dialogen hadden kunnen plaatsvinden over alle nadelen van het spel. Da's alles.
Tja, vroeger waren games op andere consoles ook duur, zeker in vergeleken Steam games toendertijd. Tegenwoordig hebben PSN en Xbox betere aanbiedingen als Steam.

Nintendo heeft geen fatsoenlijke aanbiedingen, Nintendo games droppen nooit echt in prijs en Nintendo houd stug vast aan het idee dat een nieuwe fysieke release €50+ moet kosten.

Dat BG altijd gelijk in de verdediging schiet als je iets negatiefs over Nintendo zegt is wel grappig, want als Nintendo fan valt er eigenlijk maar heel weinig te budgetgamen.

Ik zie mensen hier nooit Sony of Microsoft verdedigen op de manier hoe Nintendo fans hier tekeer kunnen gaan alsof het religieuze idioten zijn.
avatar van WhistlerPD
WhistlerPD ( 110 ) 04-07-2018 18:51
Quote:
[..]


Gevoelig snaartje?
Je hebt zelf blijkbaar moeite met mensen die het een matige of slechte game vinden, dat lijk jij moeilijk te kunnen accepteren.
En alles wat ik zeg is mijn mening, duh. Ik zeg nergens dat het een feit is, dat pretendeer je zelf.

Ik heb me bv ook prima vermaakt met bv Mass Effect Andromeda, of Destiny.
Wil niet zeggen dat ik niet kritisch naar die games kan kijken en zien dat er veel mis mee was waar velen terecht op hamerden. maakte mijn genot van de games echt niet minder.


Absoluut geen gevoelige snaar en van mij mag je het een waardeloze game vinden. Dat maakt me echt helemaal niets uit. Zoals gezegd smaken en meningen verschillen.

Waar ik wel moeite mee heb is mensen die hun mening tot algemene waarheid bombarderen en mensen die een denigrerende houding aannemen.

Met teksten als "iedereen zonder roze bril vindt deze game" en "voor de vastgeroeste Nintendo fan" plaats je mensen die anders denken dan jij in een hokje. Daarmee presenteer je jouw menining als een feit.

Net zoals Cruz in de voorgaande reactie. Naar mijn mening is het volstrekt onnodig om de discussie zo te voeren.

Kort door de bocht staat er: of je deelt onze mening dat het spel het geld niet waard is of je bent een doorgewinterde Nintendo fan die zich gedraagt als een religieuze idioot. Bijzondere manier van gespreksvoering.
avatar van Meivogeltje
Meivogeltje ( 400 ) 05-07-2018 00:32
Ga elkaar lekker pm' en. Blijft het hier ook wat on topic. Dat is mijn mening
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 05-07-2018 01:17
Quote:
[..]

Tja, vroeger waren games op andere consoles ook duur, zeker in vergeleken Steam games toendertijd. Tegenwoordig hebben PSN en Xbox betere aanbiedingen als Steam.

Nintendo heeft geen fatsoenlijke aanbiedingen, Nintendo games droppen nooit echt in prijs en Nintendo houd stug vast aan het idee dat een nieuwe fysieke release €50+ moet kosten.

Dat BG altijd gelijk in de verdediging schiet als je iets negatiefs over Nintendo zegt is wel grappig, want als Nintendo fan valt er eigenlijk maar heel weinig te budgetgamen.

Ik zie mensen hier nooit Sony of Microsoft verdedigen op de manier hoe Nintendo fans hier tekeer kunnen gaan alsof het religieuze idioten zijn.

Dat komt ook wel omdat er lang niet zoveel ontiegelijk hardnekkige azijngutsende zeurpieten zijn die onder reviews van Xbox en Sony games lopen te klagen dat "iedereen" zonder "die en die beperking" het een verschrikkelijke aankoop vind.

Beetje eng dat er na zo'n verkondiging dan blijkbaar niemand mag zeggen waarom hij het wel een leuk spelletje vind.

En afkraken vanwege een €10 minder hoge lanceringsprijs dan soortgelijke titels van de concurrent, puur omdat de winkels niet snel genoeg naar je zin dat spel afprijzen, is ook onlogisch. Kraak je dan Marvel films op filmfora ook af omdat ze minder snel in prijs zakken dan de meeste horrorfilms?

Ik vind het stom en ongezellig gedrag.
Maar ja, dat is mijn mening.

Wat de game betreft. Dankzij de kritiek van anderen die dit naar de game zelf doen en de review zou ik die €30 van Dreamland een perfecte prijs vinden.
Dus eens wachten tot hij zover zakt.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39154   67) 05-07-2018 08:27
Quote:
Beetje eng dat er na zo'n verkondiging dan blijkbaar niemand mag zeggen waarom hij het wel een leuk spelletje vind.
Vind jij het een leuk spelletje? Haal de hooivorken en fakkels heren. We gaan weer eens ouderwets lynchen.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 551 ) 05-07-2018 08:47
Damn zeg, nog steeds over alleen het woordje 'iedereen'.

Ze zeggen ook altijd "Nederlands elftal heeft 11 miljoen voetbalcoaches"
Neem je dat ook letterlijk op?

En iedereen (oh jee) mag zeggen dat hij of zij het een leuk spelletje vind, en het nog menen ook.
Net als anderen het mogen zeggen dat ze het geen leuk spelletje vinden, om wat voor reden dan ook. Niks mis mee toch?

'Beetje eng'......erg overdreven niet? Er wordt niemand uitgekafferd, niemand bedreigd.....? Wat is er eng?

avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 05-07-2018 09:22
Quote:
[..]
Dat komt ook wel omdat er lang niet zoveel ontiegelijk hardnekkige azijngutsende zeurpieten zijn die onder reviews van Xbox en Sony games lopen te klagen dat "iedereen" zonder "die en die beperking" het een verschrikkelijke aankoop vind.

dan kijk je niet goed. bij release van bijvoorbeeld battlefront 2 werd er behoorlijk geklaagd dat de singleplayer veel korter was dan verwacht en deze enorm tegenviel.

een tennisgame met de optie tot maar 3 sets en een 4 uur durende singleplayer is gewoon weinig waar voor je geld. leuk en aardig dat ze het met dlc willen opvullen, maar dat is nog geen reden om zo´n karige basegame te verkopen.

Quote:
Tja, vroeger waren games op andere consoles ook duur, zeker in vergeleken Steam games toendertijd. Tegenwoordig hebben PSN en Xbox betere aanbiedingen als Steam.

Nintendo heeft geen fatsoenlijke aanbiedingen, Nintendo games droppen nooit echt in prijs en Nintendo houd stug vast aan het idee dat een nieuwe fysieke release €50+ moet kosten.

Dat BG altijd gelijk in de verdediging schiet als je iets negatiefs over Nintendo zegt is wel grappig, want als Nintendo fan valt er eigenlijk maar heel weinig te budgetgamen.

goed gezegd. ben zelf een nintendo fan maar ik snap niet waarom ze in de ogen van zoveel niks fout kunnen doen als ze iets fout doen. ze zijn net mario in oddeysey, ze gooien er in jaar twee van de switch vooralsnog behoorlijk met de pet naar.
avatar van WhistlerPD
WhistlerPD ( 110 ) 05-07-2018 09:57
Quote:
[..]

goed gezegd. ben zelf een nintendo fan maar ik snap niet waarom ze in de ogen van zoveel niks fout kunnen doen als ze iets fout doen. ze zijn net mario in oddeysey, ze gooien er in jaar twee van de switch vooralsnog behoorlijk met de pet naar.

Maar op grond waarvan concludeer jij dat Nintendo in de ogen van "zoveel" niks fout kunnen doen? Volgens mij gaat het hier over Mario Tennis en de meningen en bevindingen mbt die game.

Ik vind dat Nintendo een ouderwetse visie heeft wat betreft online gamen, de chatfunctie etc. Er valt genoeg aan te merken op Nintendo maar daar gaat deze hele discussie toch eigenlijk helemaal niet over?

Het gaat hier over Mario Tennis en ik vind de game in tegenstelling tot anderen hier het geld wel waard, ik hoop dat ik die mening mag hebben.
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 05-07-2018 10:16
ja tuurlijk en het was ook niet naar jou bedoeld. Net als Cruz comment denk ik. Het gaat eerder om de mensen die continu, ook op het forum, alles wat Nintendo doen verdedigen.

ik snap dat je de game tof vind. ik ga hem zelf ook halen als ie iets goedkoper is.