Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
One Piece: Unlimited - World Red (PS3)
75 100 1

Review One Piece: Unlimited - World Red (PS3)

De afgelopen weken waren de ‘deze week in de winkel’ stukjes op Budgetgaming.nl al steeds korter: het is komkommertijd, er ligt op dit moment bar weinig nieuws in de gameshops. Het is dus een sterke move van Namco Bandai om het vrolijke One Piece: Unlimited World Red, dat eind vorig jaar al in Japan het licht zag, nu ook in de Europese schappen te leggen. Is dit een game die je de zomer door gaat helpen?


 

A new piece of One Piece
Unlimited World Red is veel meer dan voorgaande One Piece games een avonturenspel. Luffy strandt met zijn metgezellen in een dorp en vervolgens ontvouwt zich een vrijwel onbegrijpelijk verhaal. Niet dat dit erg is, want ook dan zijn de cutscenes nog steeds vermakelijk en blijft het duidelijk wat er moet gebeuren: verschillende gebieden verkennen om uiteindelijk daar de eindbaas te verslaan. Met de spullen die je op deze manier vindt, kun je vervolgens het dorp uitbreiden en de bewoners bijvoorbeeld een museum of apotheek schenken.

Het grootste gedeelte van de tijd zal je uiteindelijk aan vechten besteden. Uit de negen bekende One Piece figuren kies je er steeds drie om de levels mee in te gaan. Het vechten gebeurt door het maken van knoppencombo’s en het inzetten van speciale acties. Hoewel dit al snel neerkomt op button bashen totdat de speciale meter is volgelopen, zorgen de grote verschillen tussen de personages dat het leuk blijft. Elk personage heeft compleet verschillende moves en speciale acties. De grote fout in het vechtsysteem is echter dat je metgezellen niet kunnen worden gedeerd wanneer jij ze niet bestuurt. Dit is vreemd en zorgt ervoor dat, vooral bij de baasgevechten, winnen af en toe een simpele kwestie is van het schakelen tussen de personages op de juiste momenten.

 

Stijlvol
Gelukkig blijft er toch een sterke game overeind, vooral omdat de omgevingen allemaal een volledig unieke stijl hebben. De game is ontwikkeld voor de 3DS en geport naar de consoles. We speelden de Playstation 3 versie en van dit ‘porten’ is weinig te merken. De game oogt fris en met zijn aquarelkleuren levert het erg mooie plaatjes op. De ene keer bezoek je een betoverd bos, de andere keer een gebied dat zich onder water of juist hoog in de lucht afspeelt. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer en geeft het gevoel dat je onbekende werelden aan het verkennen bent.

De game biedt ook nog wat verdere afleiding door de mogelijkheid om te vissen en dieren te vangen. Daarnaast zijn er nog allerlei extra’s in het vechtsysteem, zoals bepaalde soort spreuken, maar die zijn eigenlijk nooit nodig in de gevechten. Hetzelfde geldt voor de vele uitbreidingen van het dorp en de zijmissies. Het voelt overbodig, maar het zit je ook niet in de weg. Het maakt de game niet perfect, maar wel leuk en eigenlijk geldt dat voor alles.

 

Conclusie
One Piece: Unlimited World Red zal geen game-van-het-jaar prijzen winnen en ook net zo plots vergeten worden als dat hij verscheen. Dat betekent echter niet dat de game niet vermakelijk is. De verschillende personages, de indrukwekkende vormgeving van de levels, het leuke vechtsysteem, houden  je een uurtje of tien bezig en dan ben je er ook klaar mee. Leuk dus voor een paar dagen zomervakantie of om later een keer uit een budgetbak te vissen.


Deze review is geschreven door Wouter Versluijs

 

Oordeel One Piece: Unlimited - World Red (PS3)

  • Graphics 80
  • Gameplay 75
  • Originality 75
  • Sound 70
  • Replay 60
  • Eindcijfer 75

Aantal keer bekeken: 8266 

Laagste 2 prijzen voor One Piece: Unlimited - World Red (PS3)

30.99 36.00 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Nedgame.nl 9.6
€  28.00€ 2.99   € 30.99
Bol.com Partner 8.5
€  36.00€ 0.00   € 36.00

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Mellie
Mellie ( 1026 ) 10-07-2014 14:52
Ik zat al te twijvelen maar klinkt als een aanrader dus.
avatar van MarkDG
MarkDG ( 1519   5) 10-07-2014 14:56
Ben 't wel eens met het cijfer. Heb 'm op de PS Vita gespeeld en heb me er goed mee vermaakt. Maar na een poosje wordt de gameplay toch wel erg saai.
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 10-07-2014 15:08
Zitten de Japanse stemmen erin?
avatar van Hylian_Knight
Hylian_Knight ( 4182   29) 10-07-2014 15:12
Japanse stemmen zitten er in. Speel zelf op de Wii U en vindt de game erg gaaf. Geen hoogvlieger maar wel een aanrader voor fans van de serie !
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 10-07-2014 15:14
^
Het zijn japanse stemmen, je kan geen engels kiezen.

Ben het ook eens met het eindcijfer en de eindconclusie, al snap ik het cijfer voor sound niet, die is namelijk echt van hoge kwaliteit. Voor de platinum ben je overigens wel een uur of 60-70 kwijt.
avatar van Marato24
Marato24 ( 1005   1) 10-07-2014 15:52
Leuke game. Als je fan bent van One Piece dan is deze game zeker een aanrader.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 38969   66) 10-07-2014 18:49
Ik heb de twee Adventure games voor de Wii gespeeld en waren erg vermakelijk. Ik denk alleen niet dat ik met dit deel iets nieuws in huis haal. Ook dit deel is wéér non-canon waar voor het al niet echt de moeite waard is om te spelen en ik vind de hoeveelheid karakters die als tegenstanders worden aangeboden nihil.

Met een unieke en monsterachtige cast als in One Piece zou je toch eens een degelijk fighter verwachten of dat er eens game uitkomt dat de sterkste en meest invloedrijkste Arcs gebruikt uit de serie.
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 10-07-2014 23:35
Oda zelf heeft het verhaal en de nieuwe characters bedacht, is niet geheel Non-cannon dus.
avatar van Arabyus
Arabyus ( 7143   2) 13-07-2014 16:40
Rol: Forum Moderator
Quote:
^
Het zijn japanse stemmen, je kan geen engels kiezen.

Oh dat zie ikzelf toch wel eens minpunt. Zelf speel ik liever in het engels. Zo keek ik de anime ook destijds. Doe dan beide ofzo.
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 15-09-2014 14:34
Verwacht geen mega sterke game met ontzettend veel diepgang en bruutheid. Maar zoals fans weten is dat ook niet de bedoeling van One Piece. 1 ding durf ik echter wel te garanderen: Als je fan bent van Luffy en z'n crew dan ga je deze game sowieso vet vinden