Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
The Crew 2 (PS4)
68 100 1

Review The Crew 2 (PS4)

Te land ter zee en in de lucht, zo kun je The Crew 2 het beste omschrijven. Het is de opvolger van het in 2014 verschenen The Crew. Ontwikkelaar Ivory Tower laat je deze keer niet meer alleen het Amerikaanse land onveilig maken, ook het luchtruim en het water zijn nu beschikbaar om te verkennen en races op te houden. Op papier lijkt dit de ultieme speeltuin om met alles wat maar een motor heeft rond te scheuren/vliegen/varen. Maar of dat ook echt het geval is, zal moeten blijken.Rijzende ster
The Crew 2 bevat eigenlijk geen verhaal. Jij bent de nieuwe coureur in de wereld en aan jou de schone taak om de beste te worden in alle disciplines die The Crew 2 te bieden heeft. Beroemd word je door volgers te verzamelen en als je genoeg volgers hebt, stijgt je personage in rank. De verschillende ranks zijn: Rookie, Popular, Famous, Star en Icon. Hierin is de Icon rank het hoogst, die vervolgens werkt zoals het progressiesysteem dat veel wordt gebruikt in MMO’s. Ook al is het maximale level behaald, kun je toch bijna oneindig doorgaan met een nieuw level systeem.

Om al die volgers te krijgen zal er geracet moeten worden. Er zijn vier verschillende disciplines bestaande uit street, offroad, freestyle en pro racing. Iedere discipline bestaat uit drie of vier klassen en elke klasse heeft zijn eigen voertuig. Alle voertuigen zijn aanwezig: auto’s, motoren, boten, vliegtuigen, monster trucks en ga zo maar door. De verschillende klassen hebben ook weer hun eigen evenementen en door deze te winnen krijg je meer volgers. Volgers kunnen ook worden verkregen door bepaalde randzaken te doen, zoals foto’s nemen van specifieke objecten of dieren, of kleine prestaties te verrichten. Bijvoorbeeld door met hoge snelheid langs een bepaald punt te rijden of een slalom-opdracht te doen. Iedere discipline heeft zijn eigen eindbaas, die je na genoeg gewonnen evenementen kunt uitdagen. Win je deze uitdaging, dan staat er een vet voertuig op je te wachten.Te land, ter zee en in de lucht
De spelwereld van The Crew 2 bevat dus heel Amerika met de belangrijkste steden zoals bijvoorbeeld New York en Las Vegas. Een ritje van oost naar west duurt ongeveer een minuut of veertig met de auto. De wereld is dus behoorlijk groot, maar toch was ik niet geneigd om met een voertuig van evenement naar evenement te gaan. Vooral omdat voor mij gevoelsmatig de echte noodzaak leek te missen. Het kiezen van een evenement en daar automatisch naartoe gaan was gewoon makkelijker.

Af en toe wat rondklooien in de grote spelwereld is echter ook zeker leuk om te doen en The Crew 2 heeft hier de perfecte oplossing voor. Er is namelijk een optie om op ieder moment van voertuig te kunnen wisselen. Dit is echt fantastisch en werkt vlekkeloos. Stel je vliegt over water en denkt: ‘’ik ga verder varen!’’ Met een druk op de knop verandert jouw vliegtuig in een boot en vaar je direct verder. Het is dan ook jammer dat Ivory Tower hier niet meer mee heeft gedaan. Er zijn wel de zogenaamde LIVE events, met races waar tijdens de race van voertuig gewisseld wordt, maar hier zijn er slechts vijf van! Een gemiste kans.Scheurijzers
Iedere klasse heeft zijn eigen soort voertuig. Dit betekent dat je, zodra je een nieuwe klasse wilt spelen weer een nieuw voertuig moet kopen. Dit brengt ons bij een pijnpunt van The Crew 2. Ik snap dat je met een boot geen Grand Prix kan racen op de weg. Maar er is ook geen optie om van bijvoorbeeld een driftauto een straatauto te maken. Bij de aankoop van de auto staat de klasse van de auto vast en daarmee word je dus gedwongen om meerdere auto’s aan te schaffen. De voertuigen kun je aanschaffen met de valuta in het spel en zijn vrij prijzig. Het geld om deze voertuigen mee aan te schaffen krijg je door evenementen te winnen, al is er ook een andere valuta die met echt geld gekocht kan worden. Ik weet dat in-game aankopen niet meer weg zijn te denken uit de huidige spellen, maar toch vind ik het niet fijn om er constant mee geconfronteerd te worden. Iedere keer dat je in de catalogus naar nieuwe voertuigen aan het zoeken bent, staat daar ook de prijs in de valuta die met echt geld wordt aangeschaft. Zo wordt de drempel om de portemonnee te trekken voor die ene vette auto, waar je anders nog een paar uur dezelfde evenementen voor moet rijden, toch lager.

The Crew 2 bevat ook een loot systeem. Na een gewonnen evenement ontvang je deze loot, die common, uncommon, rare of epic kan zijn. De loot bestaat uit verschillende, verbeterde onderdelen voor het voertuig dat je gebruikt hebt voor het evenement. Om het beste uit je voertuig te halen, heb je natuurlijk de ook de beste onderdelen nodig. Hiervoor zul je heel vaak hetzelfde evenement moeten doen, want iedere klasse bevat maar maximaal tien evenementen. Wel is er een hogere moeilijkheidsgraad die nog wat extra uitdaging kan bieden. Gelukkig kan de loot alleen verkregen worden door het winnen van evenementen en niet worden aangeschaft met echt geld.In een racegame draait het uiteindelijk natuurlijk vooral om het racen zelf. Dat zit met The Crew 2 wel goed. De besturing van de auto’s voelt goed aan en is een hele verbetering ten opzichte van het eerste deel. Het blijft wel een echte arcade racer, dus verwacht niet de meest ingewikkelde systemen om in te stellen. Geen brandstof om in de gaten te houden, banden waar je om moet denken of kans op kapotte onderdelen. Het is gewoon gaan met die banaan! De besturing van de boten vind ik overigens wel erg simpel. Het gaspedaal indrukken en niet meer loslaten plus een beetje sturen levert vaak de winst op. Hier had de ontwikkelaar misschien iets meer mee kunnen doen.

Hoog en laagvlieger
Grafisch is de The Crew 2 wat wisselvallig. De voertuigen zien er allemaal fantastisch uit. Hetzelfde geldt voor de effecten van modder of sneeuw op de voertuigen. De vergezichten in de wereld zijn ook om door een ringetje te halen. Maar door die gigantische spelwereld zijn er helaas ook wat missers. Zo heeft The Crew 2 nogal veel last van pop-in van verschillende bomen/huizen. Ook is het soms niet helemaal duidelijk wat je wel of niet kapot kunt rijden. Zo kan de ene struik wel kapot, maar is de andere weer gemaakt van beton. Hetzelfde geldt voor de lantaarnpalen en bepaalde hekjes. Hierdoor is het soms lastig inschatten of je ergens de weg kunt afsnijden.

Ook de personages zien er helaas niet zo goed uit. Als iemand me zou zeggen dat ze rechtstreeks uit het PlayStation 3 tijdperk zouden zijn gehaald, had ik het direct geloofd. Dit contrast is voornamelijk goed zichtbaar in de tussenfilmpjes die gebruikt worden bij een nieuwe raceklasse. Hier staan de personages naast de mooie voertuigen, wat eigenlijk geen gezicht is. Nou kun je die tussenfilmpjes sowieso beter overslaan. De gebruikte voice-acting is namelijk van zo’n tenenkrommend slechte kwaliteit, dat daar beter niet over gesproken kan worden. Het zijn misschien wel allemaal kleine randzaken, maar uiteindelijk hebben ze toch mijn spelplezier enigszins beïnvloed.

Conclusie
Toch heb ik me over het algemeen prima vermaakt met de grote speeltuin en alle voertuigen die The Crew 2 te bieden heeft. Ook het op ieder moment kunnen wisselen van voertuig is fantastisch, al heeft Ivory Tower daar helaas te weinig mee gedaan. De grafische missers en de combinatie van het loot systeem en het met echt geld kunnen kopen van auto’s wegen echter redelijk zwaar voor mij en zorgen voor de nodige minpunten. Maar kun je dit door de vingers zien en ben je op zoek naar een leuke open wereld arcade racer? Dan is The Crew 2 misschien toch wel wat voor jou.
 

Deze review is geschreven door Pascal Jongsma.
 

 

Oordeel The Crew 2 (PS4)

  • Graphics 65
  • Gameplay 70
  • Originality 70
  • Sound 60
  • Replay 75
  • Eindcijfer 68

Aantal keer bekeken: 6952 

Laagste prijzen voor The Crew 2 (PS4)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van GTRobster
GTRobster ( 30 ) 11-07-2018 10:28
Ik twijfel hierover. Ondanks dat ik me al goed heb vermaakt met deel 1 zijn de reviews heel wisselvallig. Misschien een goeie Gold game
avatar van Caelum
Caelum ( 447 ) 11-07-2018 11:59
Je hebt de pijnpunten goed aangepakt imo. Grootste problemen zijn voor mij:
-Geen reden om van event naar event de rijden/vliegen/varen zoals in het eerste deel.
-de voiceacting en cutscenes zijn echt pijnlijk slecht.
-niet alle racetypen zijn even sterk uitgewerkt (vooral Powerboats en Aerobatics)
-AI is echt slecht gedaan, vooral het constante gebeuk en de ergste rubberbanding ooit
-te weinig races per type

Maar het blijft voor mij nog de meest plezierige racegame van de afgelopen jaren. Waarom? Omdat:
-Alle racetypen behalve powerboat en aerobatics echt super leuk zijn
-de besturing zeer goed is imo
-de game er goed uit ziet (min de pop-up dan, wat mij niet boeit)
-Customisen en livery creating is top
-Geld komt echt snel genoeg binnen om voertuigen te kopen en je hoeft echt niet binnen een dag een garage van 80 autos bij elkaar te verdienen.
-Ik vind het zelf erg fijn dat alle versies van een auto gesplit zijn en je ze apart moet kopen.
-Er is genoeg te doen tussen de events, de challenges en de photo ops.

Ik snap de kritiek op deze game helemaal en de flaws zijn echt in your face. Maar als ik dan door de straten vlieg met een streetcar, perfect overal langs drift met mijn Red Suns FD (google dat maar), lekker lopen stunten met mijn monster truck, door de bayou blaas met de jetboats, een crossbaan afleg met mij Kawasaki dirtbike, door de modder cross in mijn Lancia 037, over de vlaktes en heuvels raas in mijn Camaro Rally Raid, ga voor de beste tijd op het circuit in mijn GT wagen, coast to coast race in een hypercar, etc, etc, het voelt allemaal zo fijn, he. Ik vergeet de problemen niet, maar de smile op mijn gezicht is dan erg groot. Totdat je mechanic weer zijn mond open moet trekken. God, wat haat ik die Hiro dude.

Wat ik zou willen dat er gaat gebeuren bij Ivory Tower nu:
-die AI moet aangepakt worden. Andere manier van AI moeilijkheidgraden ipv die k*t rubberbanding en weg met dat gebeuk
-Veel meer events per racetype en een het kunnen maken van je eigen race, net als in deel 1
-Gooi die hele wereld vol met dingen om te doen. geef me redenen om dat fasttravelen achter me te laten.
-Ik weet dat het eruit slopen van de cutscenes en het herdoen van de voiceacting geen opties zijn, maak scrap iig die Hiro dude, zeker alle inrace comments.

Deze dingen zouden heel veel irritatie bij mij oplossen.
avatar van Typhoon20
Typhoon20 ( 580 ) 11-07-2018 14:21
Forza Horizon heeft andere racers voor me verpest.
avatar van Malistix
Malistix ( 1403   3) 11-07-2018 19:14
Quote:
Forza Horizon heeft andere racers voor me verpest.

dit
avatar van Caelum
Caelum ( 447 ) 11-07-2018 22:33
Quote:
Forza Horizon heeft andere racers voor me verpest.

Das mooi voor jou Ik heb een te brede smaak aan racers.
avatar van Gunghir
Gunghir ( 6138   18) 11-07-2018 23:49
Quote:
Forza Horizon heeft andere racers voor me verpest.
Dit x2
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 12-07-2018 13:31
ik vond Forza dan weer weinig aan. Vermaak me prima met deze game