Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Prijsvraag: Win een SteelSeries Siberia 350 Headset t.w.v. 129 e...

15-03-2016 14:55
Als gamers hebben we het maar zwaar met al die games die uitkomen. We redden levens, winnen de kampioenschappen van de meest belangrijke toernooien en brengen gevaarlijke levensbedreigende missies tot een goed einde. Dat alles, zonder dat we ook maar iets er van op ons c.v. kunnen zetten. Daarnaast zijn er soms familieleden, vrienden of vriendinnen die vragen of het geluid iets zachter mag, want zij genieten wat minder van al dat motorgeronk en schietgeweld, terwijl je dat geluidsgenot toch echt nodig hebt om je missies succesvol af te ronden. Vandaag gaan we je in samenwerking met Coolblue de oplossing bieden, we gaan namelijk een Steelseries Siberia 350 Gaming Headset weggeven ter waarde van € 129 euro!



Maak kans op een Steelseries Siberia 350 Headset
Maar waarom zou je deze headset graag willen hebben? Niet iedereen heeft het geld om een geheel geluidssysteem in huis te halen, laat staan de ruimte om al die 5 of zelfs 7 geluidsboxen op de juiste afstand om je heen te zetten. Daar is heel wat ruimte voor nodig in je kamer! Maar wat nou als je gewoon een headset op kunt zetten die de ervaring van een 7.1 speakerset volledig nabootst? Het is bijna een VR bril idee, maar dan voor je oren. Je zet de headset op en het is net alsof je 7 geluidsboxen om je heen hebt staan.

Dit is mogelijk doordat de Steelseries Siberia 350 Headset een 7.1 virtual surround sound biedt, versterkt door DTS, die deze ervaring volledig nabootst. Steelseries staat bekend om hun kwaliteit, wat zich ook terugvertaald in de kwaliteit van deze headset. Handig is ook dat als je geen microfoon nodig hebt, je deze gemakkelijk op kan rollen in de oorschelp. Zie voor meer informatie ook de Steelseries website.



De Steelseries Siberia 350 Headset is sinds deze week beschikbaar bij Coolblue en vanaf volgende week ook bij andere winkels. Er zijn twee versies waar je uit kunt kiezen die geschikt zijn voor PC, PlayStation 4 en Mac, uiteraard mag je, als je wint, zelf kiezen welke kleur jouw voorkeur heeft:
- Steelseries Siberia 350 Headset (Wit) € 129,00
- Steelseries Siberia 350 Headset (Zwart) € 129,00

Wat moet je doen
Maar wat moet je er voor doen om kans te maken op deze dikke Gaming Headset? Heel simpel! Geef antwoord op de onderstaande vraag. Natuurlijk is bij games zowel het visuele aspect als de besturing belangrijk. Maar het oor wil ook wat. Kortom:

Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring? Licht je antwoord kort toe met een voorbeeld.

Plaats je reactie hieronder, de headset wordt verloot onder de Budgetgamers die hieronder een reactie hebben geplaatst. Je hebt nog tot en met vrijdag 18 maart 23:59 om mee te doen, daarna maken we de winnaars bekend. Heel veel succes iedereen! We bedanken Coolblue voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Geplaatst op 15-03-2016 14:55
Aantal keer bekeken: 10482

Laatste reacties

avatar van Asharon
Asharon ( 937 ) 15-03-2016 15:02
Voor mij persoonlijk ligt het erg aan de game. Bij een spel als Until Dawn of The Last of Us, maar ook Battlefield 4 maakt een goede home cinema / koptelefoon een wezenlijk verschil. Aangezien ik geen ruimte heb voor een goede boxen set (heb een soundbar) is voor mij een headset met goede geluidskwaliteit zeker van belang.
avatar van Ghettosteyl
Ghettosteyl ( 703   1) 15-03-2016 15:09
Voor mij erg belangrijk. Voornamelijk omdat ik veel horrorgames speel op de PC is goed geluid van essentieel belang om de beste ervaring te beleven
avatar van ProfD277
ProfD277 ( 35 ) 15-03-2016 15:11
Het zou echt super vet zijn als ik deze win! Ik zie mezelf al helemaal H1Z1 spelen met de koptelefoon, om zo goed naar de omgeving te luisteren. Bij H1Z1 kunnen je vijanden van alle kanten afkomen dus een goede surround sound headphone is eigenlijk wel een 'must-have'. Mijn headphones zijn redelijk, maar met de 7.1 technologie lijkt mijn koptelefoon op niets. Ook is dit een heel gaaf design!
Want it!
avatar van Donut
Donut ( 173 ) 15-03-2016 15:12
Geef er niks om
avatar van Catyrion
Catyrion ( 186 ) 15-03-2016 15:14
Rol: Reviewer
Ik vind geluid zeer belangrijk bij een spel, als bij een bijvoorbeeld een boss battle niet een pompend spannend muziekje wordt gebruikt, dan is dit voor mij geen boss battle meer. En als de kwaliteit van het geluid goed is hoor je vaak het subtiele details van de muziek beter, hierdoor wordt de belevenis van een spel ook beter van voor mij. Dit geldt voor ieder genre voor mij. Als de kwaliteit van het geluid goed is zorgt dat voor mij voor een betere spelervaring.
avatar van MichelV
MichelV ( 549 ) 15-03-2016 15:16
Goed geluid speelt een belangrijke rol bij een goede game. Het verschilt per game maar als ik Gears of War single player speel vind ik het belangrijk dat het geluid goed is. Bij een game als fifa wat minder.
Hopelijk win ik deze headset!
avatar van YoYoYohanna
YoYoYohanna ( 26 ) 15-03-2016 15:17
Ik vind de graphics en geluid erg belangrijk. Het geluid zorgt ervoor of je je betrokken bij het spel voelt of niet, als de ambiance en het geluid niet kloppen met het spel, dan verminderd dat mijn spelervaring.
avatar van Jethunt
Jethunt ( 1436 ) 15-03-2016 15:18
ik vind het zelf erg belangrijk. Ik speel veel rainbow six siege en geluid is in die game belangrijk. Je kunt zo je enemy's op afstand aanhoren komen. Ook met games zoals the last of us is het erg vet, de sounds van de zombies bijvoorbeeld. geluid maakt de game ook erg spannend! En om goed te communiceren in games/party is het fijn om zo'n headset te hebben. Im In!
avatar van Emretezel
Emretezel ( 464 ) 15-03-2016 15:18
Geluid is zeer belangrijk voor mij. Ik speel al jaren schietspellen, zoals Battlefield en Call of Duty. Ik merk dat je door middel van een kwalitatief headset je de voetstappen kan visualiseren en erachter kunt komen waar ergens de vijanden lopen.

Laat ik niet Until Dawn op de PS4 vergeten. Wat een game was dat, en met de release van Uncharted 4, lijkt me het een tof ervaring om zo'n headset te mogen proberen.
avatar van DragonflySoldier
DragonflySoldier ( 5912 ) 15-03-2016 15:19
Wat voor mij zeer belangrijk is dat een hoofdtelefoon comfortabel zit. Zodat je uren kan gamen met je favoriete game vrienden. Daar bij is geluid vooral belangrijk als ik naar mijn favoriete Metal tunes luister!

Ow en hopelijk vind de party mij niet meer zo schreeuwen bij deze headset.
avatar van Zyronath
Zyronath ( 31 ) 15-03-2016 15:21
Ik vind geluid redelijk belangrijk. Het help vooral bij het inleven en beleven van de game, zodat je er helemaal in op kunt gaan.
avatar van Marato24
Marato24 ( 1011   1) 15-03-2016 15:24
Geluid is ontzettend belangrijk. Het geeft een extra dimensie aan alles. In het gamen zorgt het voor een hoop extra spanning. Vergelijk het met tv kijken zonder geluid dan boeit het zoveel minder en met geluid aan ervaar je zoveel meer!
avatar van Henkskills
Henkskills ( 901   5) 15-03-2016 15:26
Of geluid (heel) belangrijk is in de game ervaring, ligt natuurlijk heel erg aan welk spel je speelt. Als je een shooter speelt (zoals Battlefield of Cod), is het heel handig om goed geluid te hebben. Zo hoor je beter van waar er geschoten wordt bijvoorbeeld. Bij een spel als The Legend of Zelda is geluid om een hele andere reden belangrijk, gewoon omdat de muziek van Zelda games betoverend is en je dit natuurlijk op een zo mooi mogelijke wijze wilt horen. Ook zijn er games waar deze twee punten beide geen toepassing op hebben, zoals Pokémon. Het zijn leuke games, maar 9 van de 10 nummers zijn nou niet tranentrekkers/ memorable music. Wie weet brengt de Steelseries Siberia 350 Headset hier verandering in?!
avatar van Grind_crust
Grind_crust ( 22 ) 15-03-2016 15:26
No sound, no joy!
avatar van Rillanon
Rillanon ( 221 ) 15-03-2016 15:27
Voor mij is geluid erg belangrijk! Net als bij films (zet het geluid bij een horrorfilm maar eens uit (!), speelt geluid bij games ook een grote rol. Sinds kort overgestapt van een desktop pc naar een laptop. Zit nu voornamelijk in de woonkamer te gamen, en gebruik nu nog een goedkope headset waar het geluid niet al te goed van is. (in ieder geval kan de rest van het gezin nu rustig tv blijven kijken). Deze headset zou heel erg welkom zijn!
avatar van Razerbe
Razerbe ( 407 ) 15-03-2016 15:28
bij shooter games is dit wel een voordeel van goede geluidservaring te hebben.
Als je bij battlefield met een sniper zit kan je horen waar dat schot vandaan kom en kan je je makkelijekr focusen en cover zoeken.
Beter is nog om back-up te vragen zodat je team genoten je ala A-team style te hulp kunnen schieten
avatar van Phobia79
Phobia79 ( 300 ) 15-03-2016 15:29
Geluid is in veel gevallen essentieel. Ik kijk nu even bijv naar Rainbow six : siege. .Daar is het geluid zo goed gedaan (localiseren van de tegenstander) dat dat winst of verlies kan betekenen. Maar ook bij horror spellen en bijv Mass effect heeft een goed geluid meerwaarde.

Buiten gamen om, die kleine van mij luistert veel naar kabouter plop e.d. dit plus een zeurende vriendin, dus een goede headset zou ideaal zijn om me daarvan van af te sluiten.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 15-03-2016 15:29
In online gaming is het in pvp erg handig, zowel in shooters als in spellen als Rocket League, voornamelijk om te horen waar de tegenstander vandaan komt. Tijdens Rocket League wil ik er ook nog wel eens een snel (opdwepend) muziekje onder zetten, maar bij ongeveer elke andere game (en vooral bij SP) tolereer ik geen muziek (exclusief de muziek die bij de game zit natuurlijk), de sfeer en de dialogen zijn me te belangrijk. Met surround verbaas ik me altijd over de manier waarop een geluid van een kant naar de andere kant kan opbouwen, dat voel je dubbel. Mn headset is nu stereo, mn boxen 2.1, dus kan t wel gebruiken.
avatar van MrFit
MrFit ( 690 ) 15-03-2016 15:30
Geluid is enorm belangrijk, omdat dit in grote mate de sfeer van de game bepaald. Het geeft een spel als Ni No Kuni een vrolijke, luchtige sfeer en een spel als Silent Hill een enge sfeer.
De stressvolle deuntjes die in veel games opduiken op het moment dat je leven bijna op is geeft je dan ook een beetje het gevoel van paniek.
Ik kan me een game zonder geluid niet voorstellen en denk dat ik er niet veel aan zal vinden. Zelfs het irritante deuntje van Tetris hoor ik nog liever dan helemaal niets.
Zoals eerder aangegeven vind ik het geluid bij Ni no Kuni echt geweldig, hier krijg ik echt het idee dat ik onderdeel ben van een sprookje.
avatar van Overkill
Overkill ( 1024 ) 15-03-2016 15:31
Geluid kan net voor dat kleine beetje extra's zorgen waardoor je je nóg meer in de speelwereld waant. Of het nou het publiek of het geluid van een schot op de paal/lat in FIFA is, rondvliegende kogels in een shooter of krakende deuren en schrikeffecten in een horrorgame, alles draagt in mijn oren bij aan een betere beleving.
avatar van Ghostly
Ghostly ( 522 ) 15-03-2016 15:33
Geluid is belangrijk voor mij. In zowel SP als MP games.
In de singleplayer zorgt een goede headset ervoor dat ik meer in het verhaal zit en bijvoorbeeld de kleine omgevingsgeluiden ook echt meekrijg.

Terwijl het in Multiplayer games een dikke toevoeging is aan het competitieve element omdat je mensen eerder/beter hoort. Daarnaast is het in multiplayer een must voor goede teamplay om goede communicatie te hebben.

Maar wat een van de belangrijkste aspecten aan een headset is, is dat hij goed zit en niet zorgt voor pijnlijke oren o.i.d.
avatar van PepperPoker
PepperPoker ( 181 ) 15-03-2016 15:39
Door een goed geluid wordt je het spel ingezogen, waardoor het een ware belevenis wordt. Bij surround geluid is dit helemaal het geval: de actie vindt dan niet voor je plaats, maar om je heen. Het geluid moet daarbij wel 'echt' aanvoelen: een ontploffing moet niet zomaar een knal zijn, hij moet door je heen schieten en je met trillende benen achterlaten. Sinds kort heb ik geen surround geluid meer, terwijl ik nu net begonnen ben met The Last of Us. Nogal een game waar je graag wilt weten waar welk geluid vandaan komt en waar het heel vet is om het spel in gezogen te worden. Deze headset zou daarom geweldig zijn.

(Overigens is een goede headset met surround geluid ook een uitstekende mogelijk om je van je omgeving, lees vriendin, af te sluiten en zo nog beter in de game getrokken te worden)
avatar van Kowichi
Kowichi ( 2494   4) 15-03-2016 15:39
Voor mij is het geluid zeer belangrijk, ik heb een zoontje van 2 rond lopen en in Juli verwachten we een dochtertje! Dat is natuurlijk prachtig maar daarom ben ik genoodzaakt om in de avonduurtjes te gamen, ik gebruik nu de oortjes van mijn smartphone in de Dualshock controller van mn PS4, Vita of 2DS om toch nog wat van het geluid te kunnen genieten. Helaas is het geluid niet optimaal door de oortjes en heb ik ook niet het geld liggen om een goede headset te kopen. Kinds zijn duur btw.
avatar van MaxvS
MaxvS ( 80 ) 15-03-2016 15:40
Toen ik jonger was dacht ik altijd dat geluid er niet zoveel toe deed. Zolang ik hoorde wat er gebeurde vond ik het allemaal prima. Op een gegeven moment was ik op zoek naar een koptelefoon omdat ik verhuisde naar een kamer waar het nogal gehorig kan zijn. Toen heb ik uiteindelijk besloten om direct een fatsoenlijke koptelefoon aan te schaffen en hier heb ik geen moment spijt van gehad.

Sindsdien wil ik eigenlijk niet anders, het surround sound en de kwaliteit van het geluid zorgt voor een grote extra dosis immersie/meeslependheid bij verschillende soorten games. Voornamelijk bij adventure/RPG/horror games is dit erg aanwezig. De afgelopen periode heb ik erg genoten van onder andere The Witcher 3 en Fallout 4 met dank aan onder andere geluid van goede kwaliteit.

Nu is mijn huidige koptelefoon al weer wat jaartjes oud, dus een nieuwe zou heel erg welkom zijn, fingers crossed dus! Een erg gave actie dit!
avatar van Mysticmaus
Mysticmaus ( 65 ) 15-03-2016 15:41
Hoe beter het geluid > hoe meer je je inleeft in de game , het gevoel hebben dat je daadwerkelijk in de wereld van de game rondloopt. , vooral bij Horrorgames is dit zeer belangrijk om volledig tot zijn recht te komen , bijvooribeeld de Project Zero / Resident Evil games.
avatar van Xili_Tollo
Xili_Tollo ( 2894   3) 15-03-2016 15:42
Rol: Toevoeg Moderator
succes iedereen!
avatar van Yunasia
Yunasia ( 743 ) 15-03-2016 15:43
Superbelangrijk! mooie geluiden en muziek zorgen er vaak voor dat je, je veel meer kan inleven in een spel en de omgeving. Ik speel ook vooral RPG's en vind dat de muziek erg helpt met het geven van een sfeer aan bepaalde situaties en omgevingen. Ook met bossbattles. Die lijken vaak veel gaver/spannender als er goede muziek gespeeld wordt. Vind geluid/muziek zelfs belangrijker dan de graphics
avatar van XXxG33RTxXx
XXxG33RTxXx ( 13 ) 15-03-2016 15:46
Niet alleen is het geweldig om even de oogjes te sluiten tijdens het gamen en dan te genieten van de muziek, ook jam ik graag op een lekkere Game Soundtrack zoals Super Mario Bros of dommel ik lekker weg bij The Last Of Us Soundtrack!
avatar van NitroNL
NitroNL ( 47 ) 15-03-2016 15:49
Bij games is geluid super belangrijk. Het is het verschil bij bijvoorbeeld een shooter. Dan hoor je van welke kant de vijand komt. Maakt echt het verschil.
Zou hem heel goed kunnen gebruiken.
avatar van Banapples
Banapples ( 860   9) 15-03-2016 15:50
Het geluid brengt zeer veel extra's bij een horror spel. De geluiden die achter je, naast je of voor je vandaan komen. Ook het horen van subtiele geluiden kan erg veel toevoegen.
avatar van TeunVR
TeunVR ( 11 ) 15-03-2016 15:50
Supermegaultrabelangrijk, aangezien ik als ouwe zak anders kansloos verloren ben tegenover de jongelui.
avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3218 ) 15-03-2016 15:52
Goed geluid maakt de game, anders zouden er ook niet zo veel soundtrack cd's zijn! Vooral de Zelda serie met zijn meeslepende melodieën trekken me nog verder het verhaal in.
avatar van Cmpunk
Cmpunk ( 328 ) 15-03-2016 15:53
kwaliteit van geluid is heel erg belangrijk aangezien de sfeer belaving voornamelijk via geluid binnenkomt ook de visuele aspecten zijn belangrijk maar de geluiden en soundtrack van het spel zijn een essentieel onderdeel van de algehele acceptatie van het spel.
avatar van Lord
Lord ( 180 ) 15-03-2016 15:54
Kwaliteit van geluid is erg belangrijk. Het is, zeker met tactische multiplayer games, een must om te horen of je vijand links, rechts, onder of boven je zit. Zo heb ik goede herinneringen aan Modern Warfare 2 waar je dan je voetstappen kon dempen en jezelf kon maskeren van de radar. Dan was het een kwestie van met je mes achter mensen aan sluipen en puur op je gehoor af gaan en ze te trakteren op een mes in hun rug.

Daarbij is het soms ook gewoon prachtig om naar de geluiden te luisteren in grote RPG's zoals Skyrim. Dan loop je door kleine dorpjes en op de achtergrond zijn mensen aan het lullen over de orde van de dag, vogels aan het fluiten en wordt in de lentezon een draak gespiest door een iets te heldhaftige AI.

Het lijkt me erg gaaf dat met deze headset te kunnen herbeleven!
avatar van Frenss
Frenss ( 2 ) 15-03-2016 16:00
Niet alleen zou deze headset mij erg mooi staan (en word ik een echte Siberia Diva), maar vind ik het geluid ook erg belangrijk.
Wanneer ik in de rug wordt geschoten tijdens een schietspel vind ik het belangrijk dat ik in 7.1 surround sound mijzelf hoor doodgaan. Ik heb mijzelf veel te vaak m'n laatste doodskreet in 2.1 sound horen uitschreeuwen en dat is zó niet realistisch.



avatar van Leleisaan
Leleisaan ( 2199 ) 15-03-2016 16:02
Geluid is minstens net zo belangrijk als beeld voor mij. Het is een groot odnerdeel van de beleveing. De autogeluiden in racers, voetstappen en ontploffingen in shooters, de muziek in FO4 . Mooie headset die hierbij zou kunnen helpen!
avatar van Stephan
Stephan ( 1122 ) 15-03-2016 16:05
Mooie headset, en zeker ook dat het geluid in DTS 7.1 kan worden weergegeven. Heb wel een goede set boxen staan maar die kan ik 's avonds als de kinderen op bed liggen niet even opendraaien, dan liggen ze te schudden in hun bedjes. Het zou mooi zijn om dan evengoed te kunnen genieten van goed geluid bij een goed spel.
avatar van Faalman
Faalman ( 89 ) 15-03-2016 16:08
Geluid is erg belangrijk, je hoort dingen die je niet altijd kan zien en het geeft een goede sfeer
avatar van TurboR-GT
TurboR-GT ( 575 ) 15-03-2016 16:08
Net als bij het kijken van bijvoorbeeld een horror of andere spannende film wordt een groot gedeelte van de sfeer bij games gecreeert door het geluid. Zowel de muziek als de geluidseffecten spelen daarbij een belangrijke rol. Zou deze steelseries headset dan ook wel eens uit willen proberen
avatar van Valuna
Valuna ( 288 ) 15-03-2016 16:11
Het geluid is een van de belangrijkste aspecten in een game. Als er geen geluid is, lijkt het net zo'n Nederlandse film die aan het afspelen is. Wat het beste bij gamen past is het levensechte geluid. Surround sound. Maarja, zo'n set is duurder dan je tv en je console of pc. De makkelijke oplossing in plaats van zo'n set is gewoon een headset hebben. Alle kleine geluiden kunnen duidelijk je oren worden gefluistered. Wat valt er nog te missen als zelfs simpele voetstappen overduidelijk worden en waar die vandaan komen? Daar is m'n vijand en bam, weg is ie! Daarnaast vergroot het toch echter de intense beleving. Niet alleen sound effects is van toepassing. Wat dacht je van de epische muziek in een spel? Letterlijk de icing on the cake bij elk laatste baas gevecht.

Het geluid in een spel is net zo leuk als de kleine details eruit pikken en ook wat belangrijker dan dat, hoewel ik beide aardig wat waarde geef. Ik heb zelf nog maar een redelijke cheap headset, dus een betere is maar al te graag welkom
avatar van Remedy
Remedy ( 1287   2) 15-03-2016 16:22
Wat doe je met de tijd als je 's-nachts moet wachten om jouw schat van een baby de fles te gaan geven? Gamen, films kijken en muziek luisteren uiteraard. Het is toppunt van drama als je het geluid minimaal moet zetten tijdens de wachttijd, want de spanningservaring is dan volledig weg, je wordt finaal afgeknald tijdens een potje BF en je zit letterlijk met je neus tegen de speakers van je tv. Nou, zonder goed geluid is gamen eigenlijk kansloze zaak
avatar van Care
Care ( 48316   1) 15-03-2016 16:22
Zonder geluid heb je geen game. Heel simpel. Het geluid in een game bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer.
Ga eens silent hill of resident evil spelen zo der geluid of met de radio aan. Heel die game doet je dan niks meer.
Verder is geluid in mp shooters van groot belang. Net horen waar je tegenstander loopt maakt het verschil tussen dood gaan of winnen.
En al die redenen zijn waarom geluid zo belangrijk voor me is in een game.
avatar van Erdemn
Erdemn ( 185 ) 15-03-2016 16:24
Must have! Bij een geweldige OST is kwaliteit geluid een van de echte smaakmakers in een game. Voor bepaalde genre games, zoals shooters, is het zelfs noodzakelijk om competitief te blijven.
avatar van Ridho
Ridho ( 111 ) 15-03-2016 16:28
Geluid is misschien wel de meest onderschatte factor binnen gaming. Daar waar de graphics in de spotlights staan, steelt het geluid de show.

Het geluid is bepalend voor de beleving van een game. Het zet de sfeer, maakt emoties los en brengt diepgang in de ervaring.

Journey is daar een uitstekend voorbeeld van. Pasgeleden begon ik voor het eerst aan die game, enigszins sceptisch over een mogelijk gebrek aan gameplay. Maar vanaf het eerste moment was ik betoverd en verliefd, ik beleefde een unieke ervaring die ik nooit zou vergeten.

Rond 12 uur 's nachts begon ik met mijn eerste stapjes in de game. Het zacht knisperende geluid van de voetstappen in het zand en de onstuimige wind over de woestijn werden begeleid door een sublieme tijdloze soundtrack. Het zorgde voor een intieme sfeer die de koude winternacht van warmte voorzag.

Terwijl ik een reis doormaakte van de donkerste ruïnes tot de koudste bergen, vertelde de samenklank een intrigerend verhaal. Een verhaal dat zich ontvouwde tot een spirituele harmonieuze climax, een climax die de ervaring van de game, en het belang van het geluid, vereeuwigde.
avatar van Eczeem
Eczeem ( 26 ) 15-03-2016 16:42
De kwaliteit van het geluid is zeer belangrijk niet alleen de kwaliteit maar ook het nut van een goede headset inclusief microfoon is van vitaal belang.

Met goede kwaliteit en helemaal 7.1 doe je een beroep op een stel zintuigen wat zorgt voor een extra ervaring tijdens het gamen. Wanneer je door een donkere gang loopt terwijl het geluid uit de speakers van de televisie komt zetten tijdens een telefoongesprek wat je vriendin/moeder/broer/hond/kat voert is niks wanneer je dit gaat vergelijken wanneer je afgezonderd ben door de headset. Dan zit je letterlijk in de game, hoor je een regendrup, je eigen voetstappen, een naderende tegenstander en wellicht je eigen hart wat sneller pompen (dit staat dan los van de headset maar komt ook door de headset dus helemaal los kun je het niet zien).

Denk aan een Star Wars Battlefront waar er van alles om je heen gebeurd en je dit met een goede headset ook zal kunnen waarnemen. Een Last of Us waar je op het puntje van je stoel zit omdat je niet weet wat er in de andere kamer te wachten staat maar je hoort wel verontrustende geluiden. De speakers uit je televisie kunnen dit gewoon niet nabootsen.

Daarnaast is het onmisbaar wanneer je online gaat gamen in teamverband. Ook hier refereer ik naar de drukke woonkamer (waar vaak de console staat (PS4 in deze)). Je wilt de andere in de kamer niet lastig vallen met de chats of om redenen nader te bepalen niet delen met de andere in de kamer (als je snapt wat ik bedoel ) Maar ook het praten en het geluid van het spel tegelijk door je oren tijdens Destiny of The Division waar er ook een hoop om je heen gebeurd maar ook orders en instructies van je team duidelijk kunt horen geven je een gevoel om dieper in het spel te zitten en het optimaler te ervaren.

Maar het belangrijkste is nog wel de afzondering van anderen (verloofde in mijn geval). Niks is zo lekker als een headset (waar inderdaad kwaliteit razend belangrijk is) op te zetten en je volledig in het spel onder te dompelen zonder te horen dat je de was bij het vuil moet zetten, de aardappels moet strijken of de vuilniszak alvast in het water moet laten koken. Dan heb ik het nog geeneens over de telefoongesprekken of de (zeer vermoeiende) vrouwelijk vlogs die blijkbaar non-stop worden gekeken.

Dit alles schrijf ik met een traan. Daar ik ga trouwen is mijn budget krap en heb ik momenteel enkel mijn losse oortje wat bij de PS4 zat toen ik deze aankocht. Het lijkt me heerlijk om te gamen met proper geluid. Heer-lijk.
avatar van Jeroendewaal
Jeroendewaal ( 1814 ) 15-03-2016 16:44
Goede kwaliteit geluid is super belangrijk.
Het is een wereld van verschil of je goed geluid of gewoon geluid hoort.

De kleine dingen die je hoort bij goed geluid maken de beleving compleet.
De voetstappen in de donkere gang, het knisperen van de blaadjes in het bos, het diepe verontrustende geluid bij het aangaan van een gevecht tegen een baas.

Het verhoogt de intense momenten en verheerlijkt de warme momenten.

Mooie prijs, ik doe mee!
avatar van Immortalbenny
Immortalbenny ( 447 ) 15-03-2016 16:45
Geluid moet een toevoeging zijn op de game. Aanvullen op wat er op het scherm gebeurt en dit vooral niet overheersen wT helaas gebeurt in sommige horrorgames.
avatar van Mickie200
Mickie200 ( 31 ) 15-03-2016 16:49
Voor mij is geluid belangrijk bij het gamen, hierdoor hoor je waar de vijanden vandaan komen, of er gevaar dreigt, om te genieten van de geweerschoten, de motor van je voertuig en nog vele andere redenen die jullie zelf natuurlijk wel kunnen bedenken!
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 15-03-2016 16:49
Beste geluids ervaring ooit, in het donker met een koptelefoon Silent Hill 2 spelen, zo belangrijk is geluid!
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 15-03-2016 16:50
Geluid is heul belangrijk in een game. Kijk, je speelt het spelleke niet omdat die graphics zo mooi zijn (dan kun je beter een pixar film kijken) of omdat de gameplay zo goed is (anders zou de Wii U wel beter verkopen).
Je speelt het spel ook niet voor het verhaal (anders zou je wel lezen) of voor de uitdaging (anders zou je wel NES spelen).

Nope, je speelt het spel om een excuus te hebben je lekker af te sluiten voor het eindeloos gezanik van je vrouw.

Natuurlijk kun je het geluid op volumestand 50 pleuren om haar te overstemmen, maar na enkele jaren zal ze zichzelf aanleren hoe dat geluid zachter gaat. Dat is behoorlijk onhandig!

Als je dan plotseling met een ding op je hoofd zit, die zij al snel zal leren te associeren met het feit dat je haar niet hoort, zal het haar een behoorlijke tijd kosten voor ze daar de werking van door heeft.

Bovendien werkt zo'n ding ook voor onderweg én op bezoek bij de schoonouders! Ideáál!
avatar van Stubborn
Stubborn ( 1077 ) 15-03-2016 16:55
Gezien dat we allemaal gamen serieus nemen is het "a matter of life and death" voor ons de tegenstander goed te kunnen horen.
avatar van JustB
JustB ( 170 ) 15-03-2016 16:58
Heel erg belangrijk voor mij. In mijn mening maken de soundeffects en de muziek de game, zonder dat kan een hele intentie van een game wegvallen. Heb ook aardig wat soundtrack cd's van games in mijn kast staan dus dat zegt sowieso ook al genoeg!
Ik noem een: Shenmue 1 en 2, Life is Strange, Final Fantasy X en zo kan ik nog wel even doorgaan.....heerlijk om af en toe even helemaal bij weg te dromen! Met deze vette Steelseries headset zou die beleving nog wel 2x zo extreem worden!
avatar van Batwheelman
Batwheelman ( 258 ) 15-03-2016 16:58
Heel belangrijk voor 'shootgames' . Met een goede headset 'hoor je de vijand' Wat zeer handig is om ze af te knallen
avatar van Drafek
Drafek ( 427 ) 15-03-2016 17:21
Het kwaliteit van het geluid is heel belangrijk voor mij, ik speel namelijk veel games, maar voornamelijk Counter-Strike: Global Offensive, je moet hier goed luisteren want dan kan je soms horen waar je vijand vanaf komt, dit geeft een goed voordeel in het spel. Ook voor andere games is het handig om goed geluid te hebben als je bijvoorbeeld met vrienden gamed dan kan je ze ook goed horen.
avatar van Cephiria
Cephiria ( 220 ) 15-03-2016 17:24
Ligt er een beetje aan. Bij 'immersive' spellen zoals Bloodborne oid vind ik het wel belangrijk, maar als ik bijvoorbeeld Street Fighter speel heb ik het geluid toch meestal zacht staan omdat ik op het andere scherm een tv serie aan het kijken ben terwijl ik wacht op matches.
avatar van Ghostsoldier
Ghostsoldier ( 1294 ) 15-03-2016 17:25
Zonder geluid geen game. De sound zorgt voor de ultieme game ervaring. Een goede song of goed geluid kan een game maken. En als ik doormiddel van deze headsets het geluid in bijvoorbeeld until dawn, the witcher 3 beter kan ervaren, de game beter kan ervaren, dan.doe ik maar al te graag mee met deze actie.
avatar van Hell Rider
Hell Rider ( 1214 ) 15-03-2016 17:27
Erg belangrijk voor shooters als Battlefield en Call of Duty. Met een goede headset heb al snel voordeel, aangezien je vijanden aan hoort komen
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1554 ) 15-03-2016 17:27
Geluid is belangrijker dan de meeste mensen denken. Levensechte geluidseffecten kunnen je doen vergeten dat je eigenlijk in je woonkamer met een controller zit te spelen. Melodische klanken van de muziek trachten een bepaalde emotie over te brengen op de luisteraar. Het geluid heeft zeker grote invloed op de spelervaring.

Het is eigenlijk ook best vreemd dat zoveel stappen gemaakt worden om beeld scherper en mooier te maken, maar dat er weinig wordt gedaan om geluidsweergave te verbeteren. Een headset als deze zou daar al bij kunnen helpen.
avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 15-03-2016 17:31
Geluid is belangrijk omdat het net dat realistische geeft, de spanning en het gevoel als alles echt om je heen lijkt te gebeuren. Of het de motor is van je mooie sport wagen of dat elk kogel uit je magazijn klinkt als een oorlogsveld. Geluid heeft net dat extra.

Uiteraard de sfeer van muziek is belangrijk in games en met zo'n headset kan je elke klank van elke muzieknoot van elk instrument horen en tot je opnemen voor echt genot

En natuurlijk een realistisch geluid als je met je vrienden praat en geen halve robot stem :p

Op hoop van zegen, m'n headset houd het niet zo lang meer uit
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2295 ) 15-03-2016 17:31
Niet zozeer vanwege de multiplayer games waar je de vijanden eerder hoort aankomen maar vooral in de singleplayer story wil ik graag "meegenomen' worden in de verhaallijn en geluid is daarbij onontbeerlijk.

ik moet tegenwoordig al wat dichter op de tv zitten met mijn snotkoker, inclusief bril, om het goed te kunnen zien dus een knappe headset zal mijn eventuele twijfels dat ik belangrijke omgevingsgeluiden mis en een gehoorapparaat moet gaan overwegen wegnemen. Hopelijk .
avatar van Timtamtom
Timtamtom ( 464   2) 15-03-2016 17:31
Mijn familie zit constant te zeuren dat ik mijn geluid veel zachter moet zetten en dat ik anders mijn oren nog eens kapot maak.
Maar zachter zetten zit er bij mij echt niet in; geluid, en dan vooral muziek, is voor mij heel erg belangrijk in een game. Het kan heel erg de sfeer en spanning bepalen en sommige ost's zijn ook gewoon geweldig om puur naar te luisteren (Xenoblade X <3). Ik heb het idee dat bij veel games ik meer tijd heb doorgebracht met het luisteren naar de soundtrack dan het spelen van de game zelf
avatar van Son Goku
Son Goku ( 138   1) 15-03-2016 17:32
Het kwaliteit van het geluid is voor mij super belangrijk! Ik heb momenteel een (goedkope) koptelefoon die jammer genoeg niet alles naar voren haalt. Ik wil namelijk tijdens het gamen niks missen. Met deze koptelefoon kan niemand mij meer besluipen
avatar van Mr_Mojo27
Mr_Mojo27 ( 1507   2) 15-03-2016 17:46
Voor mij is het geluid even belangrijk als het beeld. Het een kan niet zonder het andere als je een echt game ervaring wil hebben. De kwaliteit van het geluid versterkt voor mij de gehele game ervaring. Ik weet nog wel toen battlefield 3 uitkwam en ik voor het eerst de game speelde met mijn surround sound op max. Wauw man, dat geluid van rond vliegende kogels en gebouwen die door rpg's verwoest werden was fantastisch. Plotseling waande ik mij in een oorlogsfilm waar zelfs Saving private Ryan niet aan kon tippen. Maar jah toen woonde ik nog op mezelf en had ik het rijk alleen. Nu heb ik mijn home cinema ingeruild voor een vrouw en kind en is het elke dag Daddy's Daycare. Zo'n geweldige 7.1 headset zou hier dus goed van pas komen.
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4212 ) 15-03-2016 17:55
Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring?
Heel belangrijk.
Licht je antwoord kort toe met een voorbeeld
Een echte heer praat daar niet over, zeker niet publiekelijk. Maar laat ik het zo stellen: zonder goed geluid had ik waarschijnlijk ook wel geweten hoe kut ik AC vind. Kun je nagaan!
avatar van Coyg
Coyg ( 10 ) 15-03-2016 18:01
Met het geluid erbij, voel ik mezelf in het verhaal. De spanning, de rillingen en het gevoel zijn onbeschrijfelijk met een headset.

Het maakt niet uit wat je doet, ga je met Drake op een speurtocht, maken de fans er een feestje van in de stadion of al is het doodstil.

Al bij al, zou graag een headset willen winnen!
avatar van Sonicguy14
Sonicguy14 ( 1464 ) 15-03-2016 18:05
Het is eigenlijk net zoals met films, als er geen geluid is, dan is het minder spannend, ontroerend, enzovoort.
Wat gamen betreft voor mij is geluid hoog van belang en het geeft me in sommige gevallen een mooie voorsprong op mensen zonder headset, helemaal als het aankomt op first person shooters.

Toen ik een paar jaar geleden eindelijk een headset had aangeschaft ging er een wereld voor me open, alles klonk veel duidelijker, en mooier, game sinds dien
nooit meer zonder headset

Huidige headset is zit met plakband aan elkaar, dus een nieuwe zou enorm mooi uitkomen
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29543   288) 15-03-2016 18:09
Een goede headset is een ‘must-have’ voor elke fanatieke (online) gamer. Ten eerste kan je hiermee tijdens online games communiceren met je teamgenoten, waardoor je tactische aanvallen goed kan voorbereiden. Nog belangrijker is dat het geluid vele malen beter is dan wanneer je het gewoon via de standaard boxen hoort.
Een goede headset is een ‘musthave’ voor elke fanatieke (online) gamer. Tijdens mijn eindexamenjaar havo deed ik naast school niets anders dan ’s avonds uren lang Counter Strike spelen. Overdag kon ik mij al verheugen op de toffe online clanwars die ik ’s avonds zou spelen. Tijdens deze periode ben ik er achter gekomen waarom een goede gaming headset zo belangrijk is.

Ten eerste kan je hiermee tijdens online games communiceren met je teamgenoten, waardoor je tactische aanvallen goed kan voorbereiden. Nog belangrijker is dat het geluid vele malen beter is dan wanneer je het gewoon via de standaard boxen hoort. Zo hoor je bijvoorbeeld vanuit welke hoek je tegenstanders schieten en hoor je tijdens hele stille momenten zelfs de voetstappen van sluipende tegenstanders. Deze eigenschappen van een goede gaming head set vergroten de kans om te winnen en geven je het gevoel alsof je je echt zelf in het slagveld bevindt. Bijkomend voordeel is dat de buren er ’s nachts geen last van je hebben als jij aan het gamen bent.
avatar van Crazyboychris
Crazyboychris ( 203 ) 15-03-2016 18:15
Aan de ene kant niet zoveel, sound effects doen me niet echt wat. Aan de andere kant van die typische Mario, Zelda en Donkey Kong soundtracks zijn echt immens en nostalgisch. Dus het verschilt van game tot game (-;
avatar van Dommel50
Dommel50 ( 1339   10) 15-03-2016 18:18
tegenwoordig steeds belangrijker omdat de gameplay steeds sneller gaat. dus het helpt met de oriëntatie. speel maar eens een spelletje Blops3 zonder headset, als je normaal Met gewend bent.

Zwart graag.
I like Black
avatar van Drinnian
Drinnian ( 389 ) 15-03-2016 18:23
Geluid is heel erg belangrijk in een game, het is vaak heel erg bepalend voor de sfeer. Met een goede sounddesign en kwaliteit kun je echt in de wereld opgaan.
Maar het kan 2 kanten opgaan, als de sounddesign of de geluidskwaliteit heel erg slecht is kan het de game-ervaring volledig verknallen.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 15-03-2016 18:23
Hoe belangrijk is geluid voor mij...

Nou, ontzettend belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar de beste sound, zowel de hoge tonen als de lage tonen en de bass. Ik ben van jongs af aan ook een liefhebber van vrij harde muziek stylen en dit moet het liefst ook zo hard mogelijk. Maar als het hard gaat, dan moet je wél kwaliteit apparatuur hebben. Want als het bij de helft van de volume al begint te kraken, dat klinkt natuurlijk nergens naar -_- In mijn auto klinkt het dus zeer goed met mijn Focal bus 25 underseat active subwoofers, want het moet rossen en ook zuiver klinken. In huis klinkt het prima op de PC met mijn Logitech Z2300 setje, de televisie klinkt niet zo heel super, maar daar kijk ik toch nooit naar (staat er meer voor mijn vrouw) Ik kijk dus films en speel games op de PC. Ik ben zeer kritisch, en dus wil ik gewoon dat geluid ten aller tijden goed klinkt. En ik ben absoluut niet te beroerd om daarvoor ook te investeren.

Ik betaal liever iets meer voor kwaliteit, dan dat ik minder betaal voor rommel.

Oeps, ik moest het kort toelichten... Oh well. Bedankt Coolblue en BG dat jullie dit weer mogelijk maken voor ons En moge de grootste lucky bastard winnen.
avatar van NieleBiels
NieleBiels ( 373 ) 15-03-2016 18:24
Ik zou graag het geluid beter willen horen bij hitman. Te vaak dat ik, doordat mijn moeder begint met stofzuigen of andere factoren, ik voetstappen van tegenstanders niet hoor. Dit heeft al meerdere malen geleid tot het herspelen van de missie :/

Succes iedereen
avatar van Epitome
Epitome ( 821   1) 15-03-2016 18:31
Geluid is nog belangrijker dan beeld. Al sinds de eerste 3D-shooters die ik speelde heb ik een goede koptelefoon of speakers gehad waarbij ik precies kon horen aan voetstappen of wapengekletter waar de vijand zat.

Dit kan je net het voordeel geven om je op tijd in de juiste richting te bewegen om je tegenstander sneller af te zijn. Hierdoor heb ik heel wat potjes gewonnen, waarbij ik anders het onderspit zou delven.

Deze Steelseries koptelefoon kan ik goed gebruiken bij de laatste games die steeds geavanceerder worden ook qua geluid natuurlijk.
avatar van Xymie
Xymie ( 213 ) 15-03-2016 18:40
Op de tv heb ik een surround setje. Gamen is echt veel leuker net surround. Naast graphics is geluid een belangrijk onderdeel om je in een andere wereld te dompellen. Nu de xbox ook naar een laptop streamt zit ik tijdens gtst vaak achter m'n laptop. Het geluid is dan belabbert. Zo'n Siberia headset zou de uitkomst zijn!!
avatar van Dennis120506
Dennis120506 ( 37 ) 15-03-2016 18:46
Goed geluid is in mijn mening essentieel om de game beleving maximaal te kunnen ervaren.
Deze Steelserie zou ik goed kunnen gebruiken omdat door mijn gehoorbeschadiging ik het geluid vaak wat harder moet zetten, maar helaas de kinderen zijn nog klein en gaan op tijd naar bed.
Dus het volume van de tv moet dan omlaag en dan beleef ik de games toch wat minder intens.
avatar van OneDay
OneDay ( 3635   36) 15-03-2016 18:49
Vraag:
"Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring?"

Antwoord:
Simpel, namelijk even belangrijk als beeldkwaliteit. Ik was altijd dat jochie die nooit investeerde in geluid, speelde altijd via de boxen van de TV. Ook toen ik eenmaal de Sony Pulse headset had, ik begreep gewoon niet waarom men het zo fijn vond om met headset te gamen. TOT, ik in aanraking kwam met een Astro headset. Jeetje wat voegt geluid veel toe aan een game! Het is de kers op de taart, het puntje op de i. Het maakt alle gevoelens net even iets intensiever.
avatar van Sgamer
Sgamer ( 125   1) 15-03-2016 18:53
Het geluid is natuurlijk een belangrijk onderdeel van vele game genres, zoals bijvoorbeeld shooters en horror games.
avatar van Deplana
Deplana ( 204 ) 15-03-2016 18:53
Vraag mijn buren.....
avatar van Shinascus
Shinascus ( 232 ) 15-03-2016 18:57
Heel belangrijk. Ik wil de vijand kunnen horen lopen. Altijd zeer belangrijk met counter-strike
avatar van Varivy-Xis
Varivy-Xis ( 326 ) 15-03-2016 18:58
Mijn set-up is redelijk eenvoudig mijn game geluid gaat via mijn speakers en mijn voice coms gaat via de headset daarvoor heb ik graag een goede headset. Duidelijk te horen wie er wat zegt.
avatar van Makazu
Makazu ( 18 ) 15-03-2016 19:01
Geluid is bijzonder belangrijk. Wil je echt ondergedombeld worden in de gaming-experience, dan heb je goed geluid nodig. Een paar simpele boxjes geven geluid weer alsof het achter een rij deuren zit... hoe beter de drivers en de surround... hoe meer deuren er open gaan. Niets is zo heerlijk als dat subtiele muziekje op de achtergrond, de npc's die langslopen en je het idee geven dat je daadwerkelijk in een levende stad rondloopt/sluipt...
avatar van Danielle0173
Danielle0173 ( 1323   1) 15-03-2016 19:02
Eigenlijk hoef je hier niet uit te leggen hoe belangrijk geluid is. Elke serieuze gamer weet dat al wel. Deze headset zou mij heel goed uitkomen omdat nu het opstijgen van mijn PS4 boven het geluid van mijn versterker uit komt. En ik woon in een flat omringd door buren dus moet ik uitkijken met het volume. Een headset sluit mij af voor het afleidende geblaas van de PS4, dus dat zou helemaal geweldig zijn.
avatar van Hel1
Hel1 ( 38 ) 15-03-2016 19:04
Ik vind het heel belangrijk, het is voor mij ook per game verschillend. Ik hou van een mooi warm geluid gecombineerd met een stevige bass erin. Horror/thriller games worden voornamelijk ''eng'' gemaakt door de geluidseffecten dus muziek/geluid in games heeft ook zeker een erg belangrijke waarde! Vooral met games vind ik het altijd super relaxed als er een tune in zit die eigenlijk de hele dag in je hoofd blijft hangen. Vooral in rpg's tijdens battles of op de world map heb je vaak van die aanstekelijke tunes. Kortom, zonder muziek in games zou ik ze niet eens spelen denk ik....
avatar van HaydenNL
HaydenNL ( 307 ) 15-03-2016 19:04
Sinds kort speel ik the Division en man, ging er een wereld voor mij open! Zelden zo n goed audio-visueel uitgewerkte game meegemaakt! Echt elk geluidje hoor je, hulzen die op de grond vallen, echo s van schoten reflecteren op de muur, vijanden die je proberen te besneaken. The Division zet hier de nieuwe standaard en daar hoort ook een nieuw soort koptelefoon bij. Eentje die je elk geluidje kan laten horen, die je de game intrekt...
avatar van Luke
Luke ( 1414 ) 15-03-2016 19:09
Eerlijk gezegd, niet extreem belangrijk. Zolang het niet hapert of ruist ben ik al snel tevreden. Aan de andere kant klinkt bepaalde muziek in games zoals de allereerste halo en halo 2 natuurlijk wel extra gaaf met dikke speakers.
avatar van Heavy Rain
Heavy Rain ( 75 ) 15-03-2016 19:14
Als het geluid slecht is, dan is de hele beleving én ervaring uit een spel.
Zo kun je dus je vijand in schietspellen aan horen sluipen, iemand door glas horen lopen...
Het is daarom dus van cruciaal belang dat het geluid perfect moet zijn!
avatar van Center
Center ( 42 ) 15-03-2016 19:14
Naar mijn mening helpt geluid het meest om de speler de wereld van de game in te trekken. Guild Wars II is daar een leuk voorbeeld van.


Het geluidsteam van guild wars zijn naar een verlaten kern reactor gegaan om geluiden op te nemen voor de beste akoestiek. Zo klinken grote hallen en diepe grotten extra goed in het spel. Dat zorgt voor het extra zetje om de speler achter zijn computer vandaan te halen en de virtuele game wereld in te trekken.
avatar van Xor
Xor ( 34891   1494) 15-03-2016 19:16
Geluid is essentieel van belang tijdens het gamen. Wanneer je een shooter speelt, is het heel fijn om te horen dat er kogels worden geschoten en om de shooter feeling te hebben alsof je ook echt in een slagveld zit zoals bij Battlefield. Wanneer je in een auto zit en vervolgens door de hele circuit of door heel Nice Massena rijdt met je mooie Lamborghini, Maserati, Ferrari, Audi of Porsche, wil je ook juist de motor horen met eventueel muziek/soundtrack op het achtergrond. Wanneer je een vechtspel speelt, wil je ook horen hoe Ryu een hadouken of een shoryuken maakt. Wanneer je een rhythm game speelt, dan is het erg belangrijk om te horen of je de noten/knoppen goed hebt gedrukt of dat je de noten/knoppen had gemist. En wanneer je bijv. een online game zoals League of Legends speelt, dan wil je ook horen of je ook goed op weg bent.

Geluid heb je in een game nodig. Anders wordt de essentie van een game niet volledig benut.
avatar van JOUK€
JOUK€ ( 41 ) 15-03-2016 19:20
Ik zie mijn vrouw altijd als storende factor als ik aan het gamen ben...Dus de kwaliteit van geluid in mijn gameservaring is super belangrijk, als mijn vrouw begint te praten kan hij niet hard genoeg staan! Hoe harder die staat, hoe meer ik dan wel van de game kan genieten
Met zo'n Steelseries headset, waar een wereld van geluid uitkomt, is het alleen maar beter want zo kan ik me nog net ietsje meer van de buitenwereld afsluiten. Dus mensen van budgetgaming....hopelijk geven jullie mij die extra toffe gamesbeleving en wat extra uurtjes rust van mijn vrouw....
avatar van Robbert__NL
Robbert__NL ( 757 ) 15-03-2016 19:23
Als ik op basis van geluid kan horen waar iemand vandaan komt dan geeft dat iets extra's. Het is ook erg belangrijk voor mijn belevenis.

Mocht ik de lucky winner zijn dan graag de zwarte. Succes iedereen.
avatar van Jstyleezx
Jstyleezx ( 36 ) 15-03-2016 19:24
Het geluid bij gaming is naar mijn mening ontzettend belangrijk. Het geeft je zo veel meer inlevingsvermogen in de game. Als het geluid van goede kwaliteit is zorgt het er eerder voor dat je helemaal wordt opgezogen in de wereld. Bij Dark Souls brengt het een bijpassende spannende sfeer tijdens sommige bosses. Bij life is strange brengt het emotie, bij CoD brengt het meer omgevingsgeluid zodat je je vijanden beter kunt horen. En bij guitar hero live draait de hele game juist om ritmegevoel en heerlijke muziek om jezelf in te verliezen. Geluid is op zijn minst net zo belangrijk als visuals. Heel veel mensen vergeten dat of zien dat over het hoofd. Dus kort gezegd: "Geluid brengt spanning, emoties, gevoel en het maakt de sfeer compleet."
avatar van MightyDuck
MightyDuck ( 16 ) 15-03-2016 19:25
Geluid hoort erbij, afhankelijk van het spel.
avatar van Cynch
Cynch ( 267 ) 15-03-2016 19:26
Kwaliteit is voor mij belangrijk omdat een goede surround ervaring:
- Me een voordeel geeft. Je weet waar de vijand vandaan komt.
- De beleving verbeterd want je zit meer "in het spel".

Ik zou deze beauty graag winnen want mijn headset is aan vervanging toe!
avatar van Watever
Watever ( 488   1) 15-03-2016 19:31
Hoe belangrijk is geluid voor mij:
Zeer belangrijk aangezien muziek en geluiden de sfeer van games bepalen.
Wat ook belangrijk is in sommige games is de communicatie met je medespelers, dan kan je een goede headset wel gebruiken.
Ik zou deze headset graag winnen
avatar van Gamerke1992
Gamerke1992 ( 228   1) 15-03-2016 19:33
Ik vind dat je het kan vergelijken met een film. Daar geniet je toch ook van een goed surround systeem? Bij games denk ik aan enge en spannende stukken waar je geluiden rond je kan horen die je het gevoel geven dat er iemand heel dichtbij is. Ook voor navigatie is het belangrijk. Momenteel ben ik fallout 4 aan het spelen en daar kan je veel dingen opmerken door te horen van waar bepaalde geluiden komen. Zo weet je waar ze aan het schieten zijn of waar er explosies zijn. Dat zou je allemaal missen zonder een goede Headset.
avatar van Deernes
Deernes ( 10 ) 15-03-2016 19:33
Goede kwaliteit geluid is voor mij persoonlijk onmisbaar. Niet alleen zou het de steeds verbeterende kwaliteit graphics moeten matchen (niks zo jammer als uit een game worden getrokken met een rare piep of krakeling), voor mij betekent goed geluid dat ik mijn kamergenoot niet hoef wakker te maken als ik een te gek spel aan het spelen ben waarbij ik in mijn enthousiasme het volume een tikje te hoog heb gezet. Of het nu een gave shooter, overweldigende rpg of bloedenge horror is, geluid is gewoon onmisbaar, zoals ik onlangs ben achtergekomen toen mijn eigen koptelefoon het helaas begaf. Dus, uit medeleven en compassie voor mijn kamergenoot, en omdat mijn studentenbudget goed is voor een paar oortjes van een tientje, deze koptelefoon zou echt geweldig goed van pas komen.
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 25566   20) 15-03-2016 19:34
Het geluid bij het gamen is belangrijk, en wel op meerdere manieren. Bij shooters zoals Battlefield om te horen waar de vijanden zich bevinden, wat zeker prima gaat met deze headset omdat je precies hoort uit welke richting het geluid komt.
Daarnaast is geluid ook erg belangerijk bij games vanwege de vaak prachtige muziek die bij games zit waardoor het vaak lijkt alsof je een film kijkt, maar er dan ook nog eens zelf in meespeelt.
Ik heb eerder ook al eens overwogen een headset te kopen met 7.1 geluid maar nog steeds niet gedaan, dus ik zou deze headset heel graag winnen; dan wordt de Steelseries voor mij een Dreamseries
avatar van Dreamare
Dreamare ( 86 ) 15-03-2016 19:36
Het bied natuurlijk wat extra's om goed geluid te hebben. Maar eerlijk gezegd kan het me allemaal niet heel veel boeien. Een retro game met chiptune muziek/deuntjes kan me net zo erg opslokken als het nieuwste van het nieuwste met bombastische orkest muziek.
avatar van Mana_chico
Mana_chico ( 22 ) 15-03-2016 19:38
Geluid is super belangrijk. Het maakt de gehele game-ervaring completer. Geluid is een essentieel onderdeel. De muziek, de soundeffects, ...
Zonder geluid heb je geen games.
avatar van John67
John67 ( 201 ) 15-03-2016 19:42
Goed geluid is essentieel. Zeker met een headset hoor je de tegenstanders vaak eerder dan dat je ze ziet, en zeker bij goed geluid weet je gelijk waar ze vandaan komen. Cruciaal om te winnen.

Ook laat mijn vriendin me met rust als ik de headset op heb....
avatar van Raymirk
Raymirk ( 16 ) 15-03-2016 19:45
goed geluid maakt je game veel mooier alsof je zelf in het veld staat.
daarbij is weten waar je vijanden vandaan komen ook handig en kan je sneller reageren. tevens als mijn kinderen op bed liggen en het geluid lekker hard wil, is een Steelseries Siberia 350 Headset ideaal om mijn kinderen te laten slapen.
avatar van Mikito
Mikito ( 239 ) 15-03-2016 19:46
Ik vind het geluid belangrijker dan de graphics. Ik speel al zoveel jaren games dat ik wel door slechte graphics heen kan kijken, maar als het geluid niet goed is dan irriteer ik me daar ontzettend aan!
avatar van Teravexis
Teravexis ( 360 ) 15-03-2016 19:48
2 redenen:

1) Ik heb ooit een redelijk goede headset gehad en alles was ok. Toen hij kapot was moest ik terugvallen op wat anders (ik had immers weinig geld) dus ik moest soms bijna schreeuwen om me verstaanbaar te maken bij iedereen. Dan leer je wel wat goede geluidskwaliteit is: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.
2) Soundtracks zijn awesome! Genieten van deze geweldige nummers tijdens het gamen? Count me in! Als het kan dan spelen het op de beste kwaliteit af, alleen is daar wel de juist hi-fi voor nodig.
avatar van Peter OtH
Peter OtH ( 104 ) 15-03-2016 19:49
Geluid is zeker belangrijk en nog wel eens onderschat. Als iemand die de pre-surround tijden heeft mee gemaakt kan ik zeggen dat het zeker een ervaring was toen de eerste surround systemen in de huiskamer kwamen. Bij films/bios was dat al wat langer en droeg het zeker bij aan de ervaring. En in huis bleek dat ook al snel en ook zeker bij games. Horen waar een vijand vandaan kwam geeft een strategisch voordeel als een tegenstander dat niet heeft. Maar ook is goed geluid sfeer verhogend.
avatar van Marc66060
Marc66060 ( 40 ) 15-03-2016 19:50
Ik woon zelf als student in een container, de buren hebben al snel last van mij als k optimaal wil gamen en de tv wat harder zet. Met rainbow six maakt het geluid alle verschil tussen leven en dood. Als k deze headset zou krijgen zou mijn geluid op mijn kamer helemaal perfect zijn.
avatar van Cas150
Cas150 ( 461 ) 15-03-2016 19:51
Geluid is voor mij het belangrijkste in een spel. Voornamelijk als ik FPS games speel zoals Counter Strike, Call of Duty, CrossFire (voornamelijk voor een mode genaamd Ghost Mode. Moet je de "adem" van de ghost goed horen om te horen waar hij precies staat.), etc. Ook vind ik geluid belangrijk in games zoals Ori and the Blind Forest, Bravely Default/Second (vanwege goeie voice acting) en The Legend of Zelda games.
avatar van Aproxis
Aproxis ( 84 ) 15-03-2016 19:53
In sommige games is het zeer belangrijk. Vooral in online shooters is het belangrijk om een surround sound effect te hebben. De zogenaamde term 'soundwhoring' staat voor het luisteren waar je vijanden vandaan komen. Sommige mensen spelen het spel dan puur op geluid en mini map om de vijanden op te jagen. Verder is goed geluid ook belangrijk om een sfeer te versterken. Een horror game is daardoor veel enger
avatar van Smannesman
Smannesman ( 173 ) 15-03-2016 20:04
Soms weinig, soms heel veel. Bij shooters is het belangrijk om te weten waar de vijand zit en het gevoel te hebben dat je in een vuurgevecht zit. Horror games zijn zonder geluid bijna meer adventure games, terwijl je met geluid (ik in ieder geval) je het bijna in je broek kunt doen. Maar zelfs voor de games waar het niet noodzakelijk is, is het vaak wel aan te raden zodat je kan genieten van de muziek.
avatar van AngeloG
AngeloG ( 2864 ) 15-03-2016 20:10
Elke keer als ik weer porno ga kijken krijg ik de melding best expierence with headphones! Recorded in 3D Audio. Potverdikkie denk ik dan ik heb helemaal geen headset. Dus vandaar, om de realiteit te ervaren is een headset van belang!
avatar van Tranceguy
Tranceguy ( 508 ) 15-03-2016 20:14
Superbelangrijk! In een shooter wil ik bijv. elk geluidje kunnen horen al is het nog zo zwak, om maar te voorkomen dat er ineens iemand achter me staat en me neerknalt! Goed geluid geeft echt een meerwaarde aan een game. Bovendien maakt het het zoveel leuker om te spelen...
avatar van Mahooow
Mahooow ( 355 ) 15-03-2016 20:15
Geluid is zeker belangrijk voor mij. Zoals er al wordt aangegeven, wordt er bij mij ook vaak gezeurd over "te hard" geluid. Met zacht geluid spelen is gewoon niet leuk. Kan je bij een shooter niet horen waar je tegenstanders zijn. Heb geprobeerd om met Samsung oordopjes te spelen, maar die zijn ook niet optimaal. Geluid van spel en geluid van pratende personen zijn dan moeilijk te onderscheiden. Heb een beter headset nodig .

Dus doe maar voor mij een zwarte Steelseries Siberia 350 Headset.
avatar van Chelsy
Chelsy ( 150 ) 15-03-2016 20:15
Ik speel bijna altijd met headset(zelfs nu ik alleen woon) ik vind gewoon dat ik de game dan beter kan horen en ervaren
avatar van BasOwner
BasOwner ( 155   1) 15-03-2016 20:15
Zelf beschik ik nu over een sennheiser momentum koptelefoon. prima geluidskwaliteit maar het verstellen van de koptelefoon is kapot en hierdoor is het draagcomfort een stuk minder. Dat is direct ook mijn belangrijkste punt voor een headset. de kwaliteit van de headset is voor mij niet het belangrijkste. het belangrijkste voor mij is dat ik een paar uur achter elkaar een headset op me hoofd kan houden en het moet me afsluiten van de geluiden om me heen.
avatar van Twincrime
Twincrime ( 783 ) 15-03-2016 20:17
Geluid is heel erg belangrijk vooral het geluid van een headset. Zodat de andere mensen die niet aan het gamen zijn er geen last van hebben. Het kan leven of dood betekenen in bepaalde games. Hoe heerlijk is het als je bv.call of duty black ops 3 aan het spelen bent en je daadwerkelijk kan horen waar ze vandaan komen.Niet alleen van links en rechts, maar ook van voor, achter,boven,beneden, schuin achter je full round surround is ongelooflijk mooi. Met deze mooie Steelseries Siberia 350 Headset van coolbleu kunnen mijn dromen uitkomen.Een ongelofelijke leuke aktie.Dus een game spelen met een goed geluid is zeer belangrijk.

avatar van X360
X360 ( 1172 ) 15-03-2016 20:18
Dit klinkt heel apart, maar eigenlijk heb ik best wel vaak het gamegeluid uitstaan...
Maar om de vraag in kwestie te beantwoorden vind ik in het algemeen de kwaliteit van het geluid best wel belangrijk, dit vooral bij games waarop je bij geluid kan anticiperen, zoals bij FPS's of RPG's. Als je hoort waarvan geschoten is dit gewoon een extra voordeel voor jezelf. Tot mijn verbazing (ja, zelfs tot mijn EIGEN verbazing) game ik de laatste tijd veel beter als ik ipv game-audio, muziek op heb staan. Als we dan de vraag opnieuw bekijken en beantwoorden, is het antwoord gewoon keiharde metal!
Verder wel een leuke prijsvraag btw
avatar van Kelly89
Kelly89 ( 1442 ) 15-03-2016 20:18
Als ik hem win geef ik hem als kado voor mijn vader!
Ikzelf heb niet veel met geluid en ik gebruik gewwoon van die cheapass oortjes maar mijn vader heeft altijd super goede hoofdtelefoons en degene die hij nu heeft is wel weer aan vervanging toe. Die zachte oordingen zijn helemaal versleten haha.

Mijn vader vind muziek juist geweldig.
avatar van Alphonse
Alphonse ( 327 ) 15-03-2016 20:19
Dubbel
avatar van Alphonse
Alphonse ( 327 ) 15-03-2016 20:19
Bij 3 dimensionale spelen is goed geluid belangrijk voor de 'immersion' en kan het handig zijn om te bepalen waar andere objecten zich bevinden ten opzichte van jou, als je zie niet kunt zien. Bij 2D spellen vind ik het geluid minder belangrijk behalve als de soundtrack fantastisch is.
avatar van Jack-O10
Jack-O10 ( 883 ) 15-03-2016 20:22
Ik zet alleen een headset op als ik online ga spelen en de omgeving beter in de gaten wil houden (lees: Black Ops) of als het druk is in de woonkamer. Ook geeft het een bepaalde sfeer bij sommige games, zoals de wind in The Witcher 3 of rondlopen in Until Dawn.
avatar van CurlyKirby
CurlyKirby ( 700   1) 15-03-2016 20:22
Heel belangrijk, alhoewel hardheid me niet zoveel boeit. Zolang het maar meer dan hoorbaar is en een zuivere geluid heeft.
avatar van Nabieb
Nabieb ( 129 ) 15-03-2016 20:26
Ik zelf vind geluid in games ontzettend belangrijk en wil het liefst zo goed mogelijk geluid hebben. Bijvoorbeeld in battlefield als je de precies kan bepalen waar je vijanden zijn door hun voetstappen te horen en met surround meteen hun locatie te hebben. Met explosies is het ook fijn om er een lekkere bas bij te hebben, het voegt zoveel extra dimensie toe als je dichtbij een enorme explosie staat. Dat je dan die effecten dicht bij je oren hoort door een surround headset ipv via een speaker. Een aantal geluiden in games hoor je gek genoeg nauwelijks door een eenvoudige TV speaker of speakerset, als je dan een headset op hebt dan hoor je alle kleine achtergrondgeluiden wat je veel meer meesleept in die wereld, heb het zelf gemerkt. Zelf bij theme songs van games is er een lichte bas in de achtergrond aanwezig die mij nooit echt was opgevallen tot het gebruik van een headset. Toen ik al die kleine dingen pas hoorde, besefte ik ook pas hoe belangrijk audio is en je ervaring totaal kan veranderen.
Trouwens echt toffe prijsvraag!
avatar van Heart1982
Heart1982 ( 647   4) 15-03-2016 20:28
Geluid is een enorm belangrijke factor.

Ik speelde voorheen Delta Force Black Hawk Down (PC). Dit is een shooter en ik had mezelf onbewust geleerd om volledig afhankelijk te zijn van zicht. Dit kwam pas uit toen een vriend van me op bezoek kwam en we net voor een avondje stappen nog even snel een server onveilig wilde maken..

Loop ik daar tussen een aantal gebouwen door zie ik een helicopter links van me, zegt die maat van ineens... waarom hoor ik die helicopter rechts van je? Had ik mijn boxjes blijkbaar al jaren verkeerd om staan............... DOM!!! ....

Uiteraard daarna wel goed gezet en af en toe ook met een headset op gespeeld, dat maakte mijn spel (en dus ook mijn prestaties) nog beter, want toen had ik beeld EN geluid.

Mvg,
DarkHeart +DKC+ / DarkHeart TDI / DarkHeart SvO en zeker niet de minste: DTC DarkHeart
Dutch Terror Cows for life!!!

(Altijd leuk mocht iemand zo ineens je naam herkennen )
avatar van BrownMuffin
BrownMuffin ( 76 ) 15-03-2016 20:39
Geluid is zeer belangrijk, shooters speel is vrijwel altijd met een headset. Dit omdat ik kan horen waar de tegenstander vandaan komt. Een goede headset kan wel degelijk het verschil maken!
avatar van Decentsauce
Decentsauce ( 380 ) 15-03-2016 20:40
Geluid is imo wat een game echt goed maakt. Een game zoals Street Fighter zou minder leuk zijn als je niet een dik geluid hoort als je iemand countered. Betere kwaliteit is hierbij altijd mooi.
avatar van Assaultpr0
Assaultpr0 ( 915 ) 15-03-2016 20:48
Geluid is eigenlijk alles in een game, wat mij betreft geluid>graphics.

Binnen een single player game vind ik een ding extreem belangrijk: Sfeer. De sfeer is natuurlijk voor de helft afhankelijk van de graphics, maar geluid speelt hier een misschien wel grotere rol in. Een game die dat naar mijn mening bijvoorbeeld meesterlijk doet is Metro 2033. De game zit vol sfeer, maar was nergens geweest zonder de kille druppels die neerkomen in een grot, de bewegende planten etc. waardoor je het gevoel hebt ieder moment besprongen te worden. geweldig. Geluid brengt sfeer en betrokkenheid met zich mee en kan geweldig in worden gezet om een speler naar de juiste plaats te begeleiden met audio ques.

Daarnaast heb je natuurlijk de muziek die een game een geweldige stimulans kan geven. Zo krijg ik nog steeds kippenvel als ik voor de miljoenste keer Halo 3 opstart en de monniken beginnen te krijsen. Echt geweldig. Muziek kan je je een badass laten voelen, het kan je spanning laten voelen (serieus, probeer je eens een horror game voor te stellen zonder spannende muziek) en nog veel meer kan worden bereikt met muziek in games. Asura's Wrath bijvoorbeeld is een goed voorbeeld van geweldig audio design en dan vooral geweldige muziek. Ik weet nog wel dat ik de game uitspeelde en het epische laatste gevecht achter me liet. Het verhaal zal ik verder niet verklappen, maar er gebeurt nogal wat aan het einde. De muziek die erop volgde was echt geweldig en ik heb 5 minuten stil zitten luisteren, waarna ik mijn console uitzette en een tijdje voor me uit heb zitten staren. Dat kan goeie gamemuziek met je doen.

Bij multiplayer games is geluid natuurlijk nog veel belangrijker en dan heb ik het vooral over shooters. Voetstappen, de richting waaruit geschoten wordt en communicatie met teammates is natuurlijk onmisbaar wanneer je een beetje competitief wil gamen.

TLR: geluid is voor mij een groot deel van de speelervaring en belangrijker dan bv. graphics.
avatar van Airblader99
Airblader99 ( 405 ) 15-03-2016 20:54
Atlijd wel gelet op geluidskwaliteit met surround, echter nooit een fatsoenlijke headset gehad. De Siberia 350 stond wel al op mijn lijst om binnenkort te gaan bekijken, want vind hem er erg mooi uitzien en over de Siberia-lijn hoor ik vaak goede dingen.
avatar van Userverwijderd81
Userverwijderd81 ( 0 ) 15-03-2016 21:07
Geluid vind ik altijd belangrijk. Het is voor mij een absolute must en draagt bij aan het gevoel wat ik op dat moment heb. Ongeacht welke game ik ook speel. Soms is het zelfs irritant dat de volume van spraak hoog en schel is itt de game muziek.

Ik kan mij nog zo herinneren dat ik Heavy Rain alleen maar met de koptelefoon op heb gespeeld. Ik wou mezelf in de game verdiepen en niet afgeleid worden door iets. Het was een prachtige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Jezelf verliezen in een game zonder afgeleid te worden door een WhatsApp bericht, een hard pratende huisgenoot, het geblaf van een hond of de deurbel. ;-) Geluid voegt voor mij persoonlijk altijd heel veel toe.
avatar van Niels_w
Niels_w ( 148 ) 15-03-2016 21:11
Voor mij is de geluidskwaliteit erg belangrijk:

- Bij competitive games zoals COD is het erg handig,
want zo kan je beter je tegenstanders horen
- Bij rustigere games is het ook belangrijk want dan kan je
rustig naar het omgevingsgeluid / achtergrond muziekje
luisteren in goede kwaliteit



avatar van AeroDynomite
AeroDynomite ( 139 ) 15-03-2016 21:13
Het is zo belangrijk dat ik normaal al niet voor een goedkope koptelefoon/headset zou kiezen. Ik mag dan net geen audiofiel zijn maar ik hecht zeker waarde aan kwaliteit en kristal helder geluid. Als dit dan ook nog eens een mooi surround sound oplevert zijn dat alleen maar pluspunten. Omdat ik naast een gamer ook een filmliefhebber ben is de dts functie ook enorm welkom. Ik waag een gokje mede omdat ik pas geleden mijn mooie sennheiser momentum ben kwijtgeraakt en waarschijnlijk gestolen zal zijn, een nieuwe headset zou daarom echt nice zijn.
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2819   2) 15-03-2016 21:14
Ik ga hier niet slijmen met één of ander kulverhaal. Gratis spul is altijd meegenomen.
avatar van Paco
Paco ( 144   2) 15-03-2016 21:18
Geluid is heel belangrijk tijdens mijn game ervaring. Zonder (goed) geluid wordt een game saai. Anders gezegd zonder geluid is er niets leuks meer aan gaming. Of het nu het knallen tijdens een potje BF4 of de explosies uit de COD single player of de muziek tijdens het spelen van Uncharted is, het maakt niet uit. Zonder goed geluid valt de gehele beleving weg. Dan heb ik het nog niet gehad over een goede (enge) horror game. Zonder goed geluid is de spanning compleet weg.
avatar van Shadowx
Shadowx ( 264 ) 15-03-2016 21:21
Het geluid van een game als bijvoorbeeld Alien Isolation die je in het donker moet spelen met een headset op geeft je de ervaring alsof je gewoon letterlijk in het spel zit zonder VR te hoeven gebruiken, geluid is dan enorm belangrijk om alles om je heen goed te kunnen horen.

Zelfs Bloodborne is een game die je met een headset moet spelen, de geluiden om je heen de voetstappen die je hoort tijdens je gameplay versie maken het zeer realistisch en natuurlijk ook zo vet dat de rillingen over je rug heen lopen.

En zo zijn er natuurlijk nog veel andere games die enorm vet zullen klinken uit deze mooie headset.
avatar van DutchDemons
DutchDemons ( 269 ) 15-03-2016 21:31
Geluid is een van de grote aspecten van de meeste games. Voetstappen, blaffende honden, gunshots, etc. Dit kan een game maken of kraken!
avatar van Jeffrey93
Jeffrey93 ( 31 ) 15-03-2016 21:50
Een goede headset is voor mij een 'must have' voor bij het gamen. De hele beleving van het spel veranderd zodra je mooi geluid hebt. Aangezien mijn headset de laatste tijd nogal wat probleempjes heeft, zou deze headset dus heel goed van pas komen.
avatar van DeBers
DeBers ( 56 ) 15-03-2016 21:51
Ik speel al counter-strike sinds het begin van 1.6 en nu nog steeds in cs:go. Geluid is enorm accuraat en heeft al meerdere malen mijn virtuele leventje gered. Als al je teamgenoten het loodje hebben gelegd dan is geluid je enig overgebleven bondgenoot. Ik zeg altijd maar; 30% is aim, 70% is je omgeving begrijpen.
avatar van Jumpman
Jumpman ( 553   5) 15-03-2016 21:54
Geluid is erg belangrijk, het beïnvloed je beleving, emotie en gedrag positief in games.
avatar van DreamQuest
DreamQuest ( 63 ) 15-03-2016 21:54
In het verleden is de nadruk heel erg op het visuele aspect gelegd. Tegenwoordig wordt ook het geluid in games benadrukt. Geluiden en geluidseffecten zorgen niet voor de look, maar zeker voor de 'feel' van games.
Geluid kan ervoor zorgen dat je ECHT het gevoel hebt dat je in de game zit; het brengt je spanning, maakt je verdrietig of energiek. Zeker met de komst van VR gaat (naast het aantal beeldlijntje in de Oculus/VR-headset) geluid heel belangrijk worden. Wederom, om echt het gevoel te hebben in een game te zitten MOET er gewoon (surround) sound zijn.
Bij sommige games is het hebben van goed geluid gewoon een must. Een voorbeeld van zo'n game is CS:GO. Weten of je tegenstander van links, rechts, voor of achter komt zonder deze te zien kan het verschil maken tussen het winnen of verliezen van een ronde.
avatar van SkixAces
SkixAces ( 587 ) 15-03-2016 22:07
Voor mij is het heel belangrijk. Ik speel voornamelijk Counter-Strike: Global Offensive, of open world games. Bij de 1e heb je echt wel goed geluid nodig om de tegenstander goed te kunnen traceren, en om te weten welk wapen ze bijvoorbeeld gebruiken.
In open world games is het geluid nog belangrijker. In deze games zoals Skyrim of The Witcher 3 krijg ik echt een super gevoel als het geluid en alles helemaal perfect is, en je over een groot mooi land loopt. Je voelt je er immersed door, en een headset kan de game ervaring hierdoor wel degelijk een heel stuk beter maken
avatar van Lom0r
Lom0r ( 1213 ) 15-03-2016 22:14
Geluid is natuurlijk belangrijk, de voetstappen en schoten van vijanden die achter je lopen horen zorgt voor het overleven van vuurgevechten in call of duty. Maar het weg dromen in de geweldige soundtrack van final fantasy games of eternal sonata kan niet beter dan met een goede headset.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1994 ) 15-03-2016 22:17
Oh, die zie ik telkens als ik op BG kom.

Anyhoo. Geluid is ontzettend belangrijk in spellen. Een goede soundtrack kan de sfeer van de game bepalen, een slechte soundtrack kan een game zelfs verpesten. Helemaal mooi is het als de soundtrack van een game zo goed is, dat je het zelfs daarbuiten wil luisteren. Zelf vind ik de muziek uit Animal Crossing geweldig, het geeft het spel ongelofelijke charme. Buiten een soundtrack om zijn de geluiden van de omgeving, je eigen voetstappen ook onmisbaar. Hoe raar is het als je in de natuur loopt en het doodstil is? Geen bladeren die ritselen in de bomen, geen vogels of andere dieren te horen, dan is er gewoon iets mis. Kort gezegd: geluid is onmisbaar. Met een koptelefoon pik je elk geluid op en verstoort geen enkel geluid van buiten je. Het voegt erg veel toe aan het spelen van een game.
avatar van Poa1903
Poa1903 ( 478 ) 15-03-2016 22:33
Geluid is voor mij naast graphics het belangrijkste aspect van het gamen. Een dreun van een explosie die je helemaal hoort doordreunen zorgt toch voor het optimale gaminggevoel. Zo zouden mijn Battlefield potjes nog intenser worden, als je zo'n tank (360 grafen om je heen) voorbij hoort denderen terwijl je met je c4 al klaarligt in het gras. Zou het graag ervaren!
avatar van Justout33
Justout33 ( 95 ) 15-03-2016 22:36
Geluid is van uiterst belang. Ik speel graag games met een sterk verhaal en daarvoor is naast een visuele aantrekkingskracht, vaak het geluid dat de toon zet. Door te spelen met opzwepende snelle muziek kan een spannend moment je op het randje van je stoel zetten, terwijl rustige tonen een mooie omgeving en ontdekking kunnen versterken. En dan het moment dat je een game uitspeelt, de aftiteling speelt en een echte stilte valt. Niet dat ruis van een slechte koptelefoon maar echte stilte... De laatste tijd werk ik steeds meer mobiel, en dan kan ik met mijn laptopboxjes natuurlijk niet uit de voeten komen. Wordt tijd voor een oplossing als deze.
avatar van Nickachu
Nickachu ( 1302   8) 15-03-2016 22:40
Geluid is naar mijn mening de belangrijkste factor om een game sfeervol te krijgen. Met name horrorgames zorgen met surround geluid voor de beste sfeer in games. Games zoals until dawn, alien isolation en outlast komen het best tot hun recht met mooi geluid. Ga maar een horrorgames spelen zonder geluid aan: de spanning is dan weg. Maar ook bij shooters zoals battlefield en rainbow six speelt goed geluid een grote factor om te bepalen waar de vijanden zich ophouden. Voornamelijk raiinbow six maakt hier goed gebruik van, doordat er geen minimap aanwezig is.
avatar van Bassieboy96
Bassieboy96 ( 24 ) 15-03-2016 22:57
ik vind het geluid altijd erg belangrijk ik hoor graag de muziek van games en de achtergrond en zo is erg belangrijk zo hoor je bijvoorbeeld of er monster in de buurt zijn
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 15-03-2016 23:18
De kwaliteit van geluid maakt of breekt een game. Denk bijvoorbeeld aan horror- of schietspellen. The Last of Us zou The Last of Us niet zijn als het geluid niet zo slik en grof klonk, het geadem van de Clickers en de krakende vloeren maakten de ervaring zenuwslopend. En in het geval van schietspellen - Battlefield 4 als voorbeeld - hoor je de kogels langs zoemen en dan maakt de hele ervaring net wat intenser. Matig geluid beperkt een spel heel erg naar mijn gevoel.
avatar van MarkDG
MarkDG ( 1526   5) 15-03-2016 23:20
Geluid is extreem belangrijk. Vooral bij games die een verhaal proberen over te brengen. Neem zou bijvoorbeeld Journey. Die game is een hele bijzondere ervaring op zich, maar de geluiden maakten het helemaal af voor mij. Dat maakte Journey magisch. Of kijk naar Final Fantasy X. Wanneer ik dat 'Zanarkand' lied hoor, schieten de tranen zo weer in mijn ogen. Alle mooie (en hartverscheurende) herinneringen komen bij het horen van die muziek weer terug. Het is echt bizar hoeveel muziek van een game met mij kan doen en wat het bij me los kan maken. En dat zal vast voor heel veel andere mensen net zo zijn.
avatar van Jasper428
Jasper428 ( 44 ) 15-03-2016 23:35
Zowel geluid als visuele aspecten vind ik erg belangrijk aan een game. Dit kan bijvoorbeeld bij fps zijn om de vijanden te horen lopen, maar ook bij singleplayer games vind ik het erg belangrijk dat er wat goede geluidseffecten inzitten. En als dit zo is maakt het de game ook gelijk vele malen beter.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5406   20) 15-03-2016 23:52
Op dit moment is geluidskwaliteit helaas niet zo belangrijk voor mij, simpelweg omdat de kamer waarin ik game niet echt groot is, dus ruimte voor een goede set-up is er niet. Ben verder ook geen audiofiel, dus weet eerlijk gezegd misschien ook niet wat ik mis. Men zegt vaak dat wanneer je geluid echt goed hebt gehoord, je niets anders meer wilt, maar zover ben ik dus nog niet.

Weet ook niet goed wat ik van zo'n professionele headphone moet verwachten, maar praten tegen andere gamers doe ik eigenlijk sowieso niet. Ik mute ook meestal alle andere players. Puur qua geluid zal zo'n headset ongetwijfeld een flinke stap vooruit zijn op het geluid dat nu vanuit mijn TV komt.
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 15-03-2016 23:55
Geluid is een essentieel onderdeel van de beleving van een game. Het maakt de sfeer. Het zorgt dat angstzweet ontstaat op plekken waar je het niet verwacht bij het spelen van een horror game. Daarnaast draagt het bij aan het gevoel dat je een epische veldslag meemaakt in een anders zo generiek aanvoelende shooter. En het geluid van een ronkende motor doet de hartslag verhogen waardoor je je echt in die waanzinnige raceauto waant.
avatar van TmoomT
TmoomT ( 590 ) 16-03-2016 00:24
Het geluid kan een game maken of breken. Stel je voor dat Nathan Drake zou praten met een accent uit een Uncharted Fries eilandje. Of dat Sackboy zou klinken alsof hij in zijn LittleBigPlanets is getrapt (I know, hij zegt niets, maar god I love puns ) Niemand die daar naar wil luisteren. Goed geluid is een vereiste om een game te laten slagen en hoe kun je nou beter naar fantastisch gamegeluiden luisteren dan met een Steelseries Siberia 350 Gaming Headset ;P
avatar van Kyoukalay
Kyoukalay ( 15 ) 16-03-2016 00:29
Goed geluid in een game zorgt voor dat extra beetje gevoel. Zoals in Ori and the blind forest, waar de muziek zo ongeloofelijk mooi is dat het je laat huilen. Nog een ander voorbeeld kan Unravel zijn, waarbij je alleen maar meer in de wereld van Yarny wordt getrokken.
avatar van Jasper1911
Jasper1911 ( 50 ) 16-03-2016 00:34
Goed geluid is voor immersie bijna onmisbaar. Zet bij Dead Space het geluid uit en je hebt een totaal andere game-ervaring!

avatar van Kevin03
Kevin03 ( 28 ) 16-03-2016 00:41
Geluid is bijna het belangrijkste wat er is. Wanneer het ontbreekt, niet synchroon loop of van slechte kwaliteit is kan dit erg de game ervaring benadelen!!

Geluid is voor mij belangrijker dan een perfect uitziend spel!!
avatar van Grijzevos
Grijzevos ( 89 ) 16-03-2016 01:45
Goes geluid als gamer is een must, goed geluid waar de buren niet mee kunnen luisteren is een pre, goed geluid dat werkt op me PC en PS4 is een GODLIKE COMBO!
avatar van Mdpeters
Mdpeters ( 2 ) 16-03-2016 01:51
geluid kan een vooraankondiging zijn van wat je visueel nog niet ziet
avatar van KiLLerKnight
KiLLerKnight ( 177 ) 16-03-2016 02:31
Geluid is bijna net zo belangrijk als graphics, probeer maar een game zonder geluid te spelen, de beleving is dan totaal anders. Maar daarnaast is er ook een belangrijk tactisch voordeel als je goed geluid hebt, bv. een game als BF4 waarin je vaak de tegenstanders eerder hoort dan ziet.
avatar van Bolswarder
Bolswarder ( 208 ) 16-03-2016 02:56
het zou toppie zijn om deze headset te winnen, want met dat oordopje van sony is elder scrolss online geen lol maar eerder een drol.dus kan deze headset heel goed gebruiken. mvg bolsarder
avatar van Marnixxie
Marnixxie ( 602 ) 16-03-2016 07:02
Het geluid kan het verschil maken tussen een positief of negatief K/DR. Wat mij betreft is het gamen zonder geluid net zoiets als een concert zonder geluid.
avatar van PS3-freak
PS3-freak ( 130 ) 16-03-2016 07:22
Superbelangrijk, het geluid is toch zeker 50% van de ervaring.
avatar van Nitrorcr
Nitrorcr ( 1274   15) 16-03-2016 07:43
Geluid is uiteraard belangrijk, maar wat is het verschil tussen geluid en goed geluid? Ik zelf ben er nog niet helemaal over uit, maar vind comfort en geluid dempen van buiten een belangrijke rol spelen bij het gebruik van een headset. Als de headset lekker zit en het geluid van buiten goed dempt, dan ga je zoveel meer op in de game! Ik heb zelf een steelseries syberia 2 gehad welke erg beviel. Na 2 jaar gaf deze helaas de geest. Sindsdien heb ik een logitech g930, maar draadloos geeft veel ruis en disconnects. Ook sluit hij niet lekker aan en beginnen de oorkussens te slijten. Tijd om terug te stappen naar het Steelseries gevoel? Ik hoop dat Budgetgaming en Coolblue mij kunnen helpen!
avatar van GeNoMe
GeNoMe ( 507   3) 16-03-2016 07:54
Slecht geluid kan een goede game stuk maken.
Het is een cruciaal onderdeel van de ervaring, mijn beleving is niet per se jou beleving. Wij ervaren dit allemaal anders, dat is één van de redenen waarom je passie voor games delen met anderen die dezelfde passie hebben (of niet natuurlijk) zo leuk maakt.
avatar van Stef
Stef ( 3349   3) 16-03-2016 08:06
Geluid is zeer belangrijk voor mij. Zowel de muziek (mits die goed bij de game past) als het overige geluid er omheen is belangrijk.
Ik speel nooit een spel op mute.
avatar van Poltergeist81
Poltergeist81 ( 389 ) 16-03-2016 08:09
Geluid is tot op zekere hoogte belangrijk. Een goede Headset daarentegen is essentieel voor mij om mij lekker af te kunnen sluiten en ff mijn eigen ding te doen.
avatar van DutchChewbacca
DutchChewbacca ( 457 ) 16-03-2016 08:30
Als muziekliefhebber vind ik geluid in games misschien wel extra belangrijk voor de totaalervaring.

Zit momenteel helemaal in de game Xenoblade Chronicles X. Naast goede effects heeft deze game een hele goede soundtrack. Dit is toch wel de kers op de toch al zeer smakelijke taart!
avatar van Enrici
Enrici ( 293 ) 16-03-2016 08:33
Muziek en achtergrondgeluiden zijn wat mij betreft essentieel voor een game. Je kan dan helemaal in een game opgaan. Zo waande ik me bijvoorbeeld bij Sleeping Dogs echt in Hong Kong. De enige games waarbij ik geluid niet zo belangrijk vind, zijn sportgames a la FIFA, PES, NBA enz.
Een mooie headset als deze zou echt geweldig uitkomen! Naast het strakke design heb ik op dit moment helaas geen goede headset en/of stereo installatie. Mijn headset is vergeleken met deze zeer matig haha.
avatar van Youmademeseeit
Youmademeseeit ( 744   2) 16-03-2016 08:34
Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring?
Er zijn twee soorten games die ik voornamelijk speel: shooters en prachtige filmische games met een goed verhaal. Voor beide is geluid, wat mij betreft, erg belangrijk voor de ervaring, maar wel op verschillende manieren. Bij shooters kan het een wezenlijk verschil maken of je iemand bijvoorbeeld wel of niet hoort lopen. Goed geluid kan daarbij zeer van belang zijn. Bij filmische games is het soms gewoon doodzonde als je niet de ultieme beleving kan ervaren door slecht geluid. Een headset met goed geluid zorgt dan ook voor de optimale ervaring bij beide soorten games, en dat zou ik niet willen missen.
avatar van Illfigure
Illfigure ( 636   4) 16-03-2016 08:37
Voor mij heel belangrijk omdat het je spelervaring vaak veel beter maakt. Maar ik zou hem zo graag winnen omdat ik veel online in teamverband game en het dan handig is als je elkaar goed kan verstaan. Aangezien ik in een studentenhuis woon waar altijd van alle kanten muziek en andere herrie komt, zou zo'n hoofdtelefoon perfect zijn voor mij!
avatar van Bigsexy3
Bigsexy3 ( 13 ) 16-03-2016 08:39
Geluid tijdens het gamen vind ik heel belangerijk. Als je ESL speelt kun je je oren maar niet genoeg verwennen zodat je net die split-second sneller ben met reageren dan je tegenstander, omdat jij hem al hebt gehoord dankzij deze onwijze mooi prijsvraag
avatar van AndSimonSaid
AndSimonSaid ( 554 ) 16-03-2016 08:50
Geluid is zeer belangrijk. Ikzelf ben van mening dat media (games/film etc.) 60% geluid zijn en 40% beeld.
Geluid kan niet alleen bepaalde aspecten verbeteren of aanstippen, de kijker meenemen in de wereld die geschept wordt middels een lijdraad in de muziek, maar kan ook een wereld groter maken.
Sterker nog het kan een wereld naast de visuele wereld scheppen. In de film Last Days zien we een karakter lopen door de mooie natuur, maar we horen allerlei geluiden van treinen, bussen, kerkklokken etc. deze zien we niet, maar komen uit de belevingswereld van de hoofdpersoon, dat hij zichzelf in een totaal andere wereld bevindt.
Het wegnemen van geluid is ook een vorm van gebruik van geluid. Kijk maar naar The Dark Knight, waar op bepaalde momenten geluid wordt weggenomen om een actiescene meer dramatisch effect te geven of het geluid wegnemen of vervormen na een granaatontploffing in veel FPS spellen, om het gevoel van doofheid of schade aan te geven.

In Alien: Isolation wordt geluid fantastisch ingezet. Al bij het opstarten van de game waar de logo's in beeld komen alsof ze op een oude computer worden opgestart zit je in de sfeer van de Used-Future die Ridley Scott destijds voor ogen had. In het menu wordt je gepresenteerd met een leidmotiefje uit de eerste Alien film en heb je meteen het gevoel van isolatie tegenover de grootsheid van het heelal met het beeld wat er bij vertoond wordt.
In het spel zelf ben je constant bezig met geluid. Geluid van karakters, computers, je kunt horen waar de safe-punten zitten en natuurlijk je tegenstander: de Alien.
Het spel maakt gebruik van audioopnames op computers en taperecorders en op die manier wordt het verhaal uitgediept. Tevens luister je tijdens het spelen naar alles wat er in een bepaalde ruimte gebeurd.
Vallende bekertjes, deuren die open gaan, gebonk in andere ruimtes.
Dit spel zou zonder geluid gewoon veel te moeilijk worden. Je hebt het gewoon nodig.
Het wordt ook gebruikt om een geloofwaardige wereld neer te zetten. Het ruimtestation is bezaaid met alarmen, geluidjes van verschillende computers, luidsprekers, tools en wapens, alles heeft een eigen geluid, zodat alles een eigen karakter krijgt.

KORTOM
Zonder geluid geen film of games en zeker Alien: Isolation heb ik alleen gespeeld met de koptelefoon op.
Simon out.
avatar van Mouser112
Mouser112 ( 859   1) 16-03-2016 08:55
Zonder geluid geen game. Oftewel als het geluid niet goed is heb je geen game.
En als je dus een triple À game maakt, moet het ook triple À geluid zijn.

Ik denk dat dat met deze headset wel goed zit, kwa geluid. Het design ziet er ook goed, nu alleen
Nog even afwachten of hij ook comfortabel is en niet te zwaar op de oren. (Groot hoofd).

Toch is dit wel een van de toppers denk ik, kwa headsets. May the (luckiest) best (wo)men win!
avatar van Olafski
Olafski ( 21 ) 16-03-2016 09:01
Ik vind het geluid heel belangrijk in games. Zonder geluid is er een stuk minder immersie(?) wat mij betreft.

Gelukkig vinden developers dit ook. Zo heeft World of Tanks, de game die ik momenteel het meeste speel, recent een patch uitgebracht waarin ze alle geluiden (en physics) beter gemaakt hebben.

Gave headset ook, heb er zelf ook al naar zitten kijken. Hoop dat ik hem win :-)
avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 16-03-2016 09:02
Het geluid is minstens net zo belangrijk als het beeld. Ik verlies mij zelf momenteel helemaal in het nieuwe pareltje van Ubisoft; The Division. Als ik op de verlaten straten in de game loop vertelt het beeld mij niet altijd het complete verhaal. Wanneer je gebruik maakt van een accurate nabootsing van geluid, en nog belangrijker plaatsing van het geluid, kun je in een game als The Division snel reageren en de bad guys localiseren. Op deze manier zul je naast je ogen goed kunnen vertrouwen op de herkomst van geluiden als voetstappen en gesprekken zodat je altijd als eerste de trekker over kunt halen.
avatar van Ferryb86
Ferryb86 ( 261 ) 16-03-2016 09:03
Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring?

Je wilt toch gewoon horen wat er gebeurd in de game . #Cruijf AAN Lijkt me logisch.... #Cruijf UIT.
avatar van Alokkers
Alokkers ( 568   10) 16-03-2016 09:09
Hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is kwam ik achter toen ik, op verzoek van mijn vriendin ;-) een headset kocht voor als ik s'avonds wilde gamen of films kijken. Ik had direct een goede gekocht zodat hij ook lekker bleef zitten ook na langere tijd. Dit was helemaal perfect "totdat" ik de P.T demo voor de ps4 had gedownload, ik kan me nog goed herinneren dat ik hem in de avond met weinig licht aan en natuurlijk de headset op aan het spelen was. De liefhebber van de P.T. demo zien de bui natuurlijk......ik heb voor het eerst de headset meerdere malen afgezet, nee niet omdat hij niet lekker zat...nee...omdat de headset zo de beleving van de game zo verbeterde dat ik het te eng vond om verder te spelen........
Of te wel een goede headset is een must-have behalve voor de P.T. demo :-p

avatar van Bramenjam
Bramenjam ( 290 ) 16-03-2016 09:33
Geluid is natuurlijk kritisch. Ik ga toch ook geen stomme film kijken
Goed geluid zuigt je helemaal naar binnen en dat was al duidelijk vanaf de megadrive toen ik Sonic 1 speelde en je de ringen om en om links en rechts hoorde pingelen als je ze oppakte.
avatar van MordyNL
MordyNL ( 44 ) 16-03-2016 09:36
Een goede headset zorgt voor sfeer en in mijn ogen ook veel plezier, als je vrienden staan te roepen dat ze worden neergeschoten in de Darkzone (The Division)! Is het altijd fijn om ze goed te horen haha!
avatar van GoChucky
GoChucky ( 6 ) 16-03-2016 09:41
Bij het gamen speelt geluid een zeer grote rol. Bij het spelen van scrims is van het essentieel belang dat met een goede headset gespeeld wordt, anders sta je op voorhand al met 1-0 achter.
avatar van Littlebigworld
Littlebigworld ( 1413 ) 16-03-2016 09:46
Geluid is erg belangrijk,
Je hoort een zombie geluid al in de verte aankomen,
Voetstappen de trap oplopen,
Een grenade die langs je wordt gegooid en staat op ontploffen!
Alert in metal gear!
Enemies die achter de deuren zitten te praten,
Wat is until dawn zonder geluid? Waardeloos,
Een potje crucible in destiny, Golden gun!! Titan hammers! Warlock stormcaller komt eraan!
Kortom, zonder geluid mis je ontzettend veel, belevenis
avatar van Chewbaka
Chewbaka ( 1319   8) 16-03-2016 09:55
Voor mij is goed geluid van primair belang. Ik ben in 2003 ooit begonnen met gamen met Call of Duty (vanilla) op de PC, waarbij ik steeds actiever werd. Uiteindelijk via ClanBase meegedaan op meerdere ladders en tournamenten, waarbij potjes vaak werden beslist op gehoor. Sowieso was goede communicatie met andere clanmembers belangrijk, maar misschien nog belangrijker was het om de tegenstander te kunnen horen stampen in de kamer naast je, of wanneer je op carentan in cellar house lag te wachten en je een tegenstander de bom hoort planten.

In die tijd ook redelijk wat headsets versleten, omdat het er nogal fanatiek aan toe kon gaan Goede ouwe tijd.. wou soms dat ik nog steeds zo actief ermee bezig kon zijn. Tegenwoordig is het lekker relaxed op de bank met vrienden een potje Rocket Leaque, FIFA of nu The Division. Ik zou sowieso geen games meer spelen als ik niet met mijn vrienden kon communiceren tijdens het gamen.
avatar van Gertje03
Gertje03 ( 79 ) 16-03-2016 09:56
Quote:
Ik vind geluid redelijk belangrijk. Het help vooral bij het inleven en beleven van de game, zodat je er helemaal in op kunt gaan.

dit
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 16-03-2016 10:00
Het spel waar ik toch het meest onder de indruk was van het invloed van surround sound is het spel Rage. Het was echt angstaanjagend om door de Dead City te lopen daar.

Maar ook bij spellen zoals Guitar Hero is goeie audio echt een must.
avatar van Pimbl
Pimbl ( 3 ) 16-03-2016 10:13
Geluid is zeer belangrijk in games. De beleving van een game kan totaal veranderen met goede audio.

Een headset is al helemaal ideaal om de rest van het gezin geen overlast te bezorgen. Mijn broertje klaagt vaak over het geluid als hij moet studeren.
avatar van Bandicool
Bandicool ( 174 ) 16-03-2016 10:37
Voor mij kan geluid in een game het spel echt naar een hoger niveau brengen. Vooral van horror games. Als het geluid goed is dan kan je jezelf helemaal verliezen in een game. Ik game altijd met een headset op omdat je dan helemaal in het spel zit. Je sluit jezelf af en je bent dan 1 met de game. Tevens is de mijne gister kapot gegaan dus kan wel een nieuwe gebruiken haha
avatar van Trunx
Trunx ( 1377   7) 16-03-2016 10:38
Geluid is zeer belangrijk, dat was al voor me sinds ik residentevil speelde op de playstation.TV hard gezet en me vader zat boek te lezen savonds en opeens keiharde knal in de game me pa sprong uit ze stoel. Vergeet het nooit meer,en doorde jaren heenis het geluid in games prachtig.Kan er niet zonder als ik horror games en adventures speel en natuurlijk fps games.
avatar van LockdownZ
LockdownZ ( 573 ) 16-03-2016 10:40
Voor mij is de geluidskwaliteit een van de belangrijkste dingen bij gamen. Als je geluid optimaal is speel je beter en beleef je de game als nooit tevoren. Ik wordt echt helemaal meegesleepd en sluit me ff lekker af van de buitenwereld!! En boevendien, in FPS games hoor je je vijanden van 10 meter aan komen lopen, dat is ook wel handig!!
avatar van Keenvier
Keenvier ( 10 ) 16-03-2016 10:47
Geluid is erg belangrijk in een game. Het geeft een extra dimensie aan het gamen, het zet de sfeer en zorgt ervoor dat je meteen wordt meegesleurd in het moment. Het ene moment loop je blij rond te scannen in Metroid Prime en het volgende moment knijp je hem omdat er klaarblijkelijk ergens Spacepirates moeten zijn.
avatar van HC_N.ick
HC_N.ick ( 105 ) 16-03-2016 10:59
Geluid is voor mij ontzettend belangrijk. Bijna alle ervaringen zijn beter, mooier en levendiger.

Je loopt op straat en ineens hoor je een diep brommend geluid, je draait je om en ziet een mooie Ferrari 458 voorbij rijden waarna er ook nog eens een dot gas gegeven wordt waar je haren van overeind gaan staan. Slecht of geen geluid is alsof er een Tesla model S voorbij komt, mooie verschijning maar waarschijnlijk gemist door geen geluid.

In een game maakt dat het verschil tussen een gierende V8 die tegen 10K RPM aan hikt en door je oren schreeuwt of Mario Kart op de SNES met een defecte audio kabel. Dit draagt allemaal bij aan de ervaring (niets ten nadele van Mario Kart uiteraard).

Door een headset te dragen hoeft niet de hele buurt te denken dat ik een eigen circuit in de achtertuin heb, ook zo prettig.
avatar van Weilie
Weilie ( 4 ) 16-03-2016 11:00
Geluid is voor mij belangrijk tijdens een game. Door een goede geluidskwaliteit kun je volledig opgaan in een spel en je omgeving compleet vergeten. Denk aan horrorspellen zoals Alien: Isolation waar je door het geluid volledig in de game gezogen wordt en waar schrikeffecten in de vorm van audio nog beter tot zijn recht komen.
avatar van DrKoek
DrKoek ( 127 ) 16-03-2016 11:01
Heel belangrijk!

Zowel bij Call of Duty (Dead Silence) (Awareness) is het belangrijk om te kunnen luisteren waar de tegenstanders vandaan komen.
avatar van Rada
Rada ( 143 ) 16-03-2016 11:04
Hallo allemaal
Voor mij is geluid belangrijk omdat ik meestal met spelers uit andere landen speel en er dan Engels word gesproken. En als ze iets uitleggen aan een noob zoals ikke en ik versta ze niet dan,omdat t geluid te gedempt of niet helder klinkt dan is dat niet zo fijn. Zit ik daar dan met veel vragen lol.

Wat een headset ook moet hebben is dat het lekker zit en geen pijn doet aan je oren!
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 16-03-2016 11:04
Ah toffe actie weer, en dat net terwijl ik al een paar dagen aan het googlen ben naar een nieuwe headset, wat ken je me weer goed BG

Geluid is uiteraard 1 van de belangrijkste elementen voor een goede ervaring, zonder geluid is een game ineens niet meer spannend, niet meer eng, niet meer opzwepend op momenten waar je normaal op het puntje van je stoel gaat zitten en het maakt mijn inziens de gehele game ervaring gewoon af
avatar van Ruoverrated2
Ruoverrated2 ( 425 ) 16-03-2016 11:24
Geluid is zeer bepalend voor iedere game.
Mute het geluid maar eens. Je mist gelijk de sfeer als je de iconische muziek niet hoort bij Super Mario op de Nes. Je mist spelinformatie en sterft duizend extra doden in Call of duty op de PS4 als je niet hoort vanaf welke kant geschoten wordt.
Ik vind Star Wars Battlefront een waanzinnig spel op het gebied van geluid. Mijn favoriet is de thermal imploder. De melodieuze start, de harde knal met zware bas die alles doet trillen en het langdurige nagalmen. Heerlijk.
Als ik win, gaat de koptelefoon op bij Battelfront.
avatar van Vloetje
Vloetje ( 3797   54) 16-03-2016 11:24
Dat ligt er echt aan wat ik speel. Een potje Driveclub, Rocket League of FIFA kan met gemak met het geluid uit of heel zacht. Bij de rest het geluid het liefst zo hard mogelijk!
avatar van SenorMachoNachos
SenorMachoNachos ( 340 ) 16-03-2016 11:37
Het geluid van het doorladen van een clip van de M1 Garand in Medal of Honor: Allied Assault. Wat was dat heerlijk!
avatar van Hamklaas
Hamklaas ( 212 ) 16-03-2016 11:40
Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring? Licht je antwoord kort toe met een voorbeeld.

Ik speel graag met maatjes van mij Counter Strike Global offensive en daarin is iedereen altijd mokersnel met reageren en pre firen als je alles om je heen al goed hoor. 7.1 surround sound is dan achterlijk goed natuurlijk.
avatar van Ardum
Ardum ( 168 ) 16-03-2016 11:47
Geluid is enorm belangrijk. Zo vet om de voetstappen in AC of Battlefield te horen. Of de enorme impact van een explosie in just cause. Daarnaast ben ik jarig dus dif zou een perfect verjaardagscadeau wezen.

Zou graag de Steelseries Siberia 350 Headset (Wit) € 129,00 willen dan
avatar van Suigetsu
Suigetsu ( 82 ) 16-03-2016 11:53
Battle music van the witcher... 'nuff said
avatar van M-iichel
M-iichel ( 349 ) 16-03-2016 12:04
kwaliteit van game geluid is zeer belangrijk. zeker bij FPS games zoals BF 4 etc.. en met zo'n headset kun je precies goed horen wanneer iemand de hoek om komt lopen is mij verteld zou top zijn om dat te kunnen ervaren
avatar van Cab0211
Cab0211 ( 423 ) 16-03-2016 12:23
Geluid is bij mij van groot belang in games, mede doordat het je soms kan helpen met het spel (bijvoorbeeld in Rainbow Six Siege). Ik kan er ook echt van genieten, zoals in Battlefield Bad Company 2 met die dikke snipers, wat was dat een heerlijk geluid. Vond het zelfs zo mooi dat ik soms gewoon wat aan het schieten was met mn sniper op helemaal niks
avatar van Dinges
Dinges ( 36 ) 16-03-2016 12:29
Ik speel voornamelijk FPS online en moet zeggen dat het een hoop scheelt als het geluid laag staat. Of je iemand aan hoort komen of een idee hebt van welke kant de schoten komen, maakt een wezenlijk verschil. De moeilijkheidsgraad gaat aardig omhoog als het geluid lager gaat!
avatar van Siobhan
Siobhan ( 184 ) 16-03-2016 12:33
Lekker griezelen bij horrorgames
avatar van Davincstyle
Davincstyle ( 163 ) 16-03-2016 12:43
Geluid kan de ervaring geven hoe je je moet voelen in een spel. Hierdoor wordt je meer in de virtuele wereld getrokken. Gelukkig zijn er genoeg spellen waarbij af en toe de kogels om je oren vliegen. Het heerlijke geluid van het optrekken van een zware motor in een racespel. De rust die je kan horen in de natuur van een omgeving. Ik heb zelf altijd een Sennheiser koptelefoon gehad maar op de één of andere manier gaat die steeds kapot. Ik heb toevallig een nieuwe koptelefoon nodig dus deze prijs komt als gegoten!

Succes aan alle deelnemers!
avatar van Cypher21
Cypher21 ( 15 ) 16-03-2016 12:55
Goed geluid is essentieel bij gamen.
Zeker met een goede headset of 5.1 set beleef je een spel veel intensiever en zit je veel meer "in" het spel.
avatar van Dudeson
Dudeson ( 227 ) 16-03-2016 12:59
Heel belangrijk. Zonder geluidskwaliteit is bijvoorbeeld een horrorspel ineens een aanfluiting. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld bij America's Army Proving Grounds alle geluiden nodig om een goed verborgen vijand te vinden.
avatar van Ashazy
Ashazy ( 1401   1) 16-03-2016 12:59
Geluid is alles, goed geluid maakt in mijn mening alles beter. Je emoties versterken (Horrorgames) Je concentratie en reactie vermogen versterken (online shooters) en je algehele mood verbeterd (muziek). Kortom, goed geluid is leven
avatar van Jazzer
Jazzer ( 968 ) 16-03-2016 13:03
Audio is minstens net zo belangrijk als video, hoe beter het geluid, hoe meer j e in het spel betrokken wordt
avatar van Tijn80
Tijn80 ( 155   3) 16-03-2016 13:37
Goed geluid is onmisbaar in games. Muziek en andere geluiden kunnen je een game inzuigen. Een goede headset laat het geluid ook van alle kanten horen, zodat het lijkt alsof je de game vanuit jouw perspectief speelt.
avatar van Master Mieg
Master Mieg ( 390 ) 16-03-2016 13:39
Geluid is enorm belangrijk! al moet ik zeggen als je niet weet wat je mist is het te doen. Maar voor mij is het enorm belangrijk het zorgt ervoor dat je 1 wordt met je game, hierdoor heb je meeer focus en concentratie en dus is de ervaring velen malen beter!
avatar van Jvt777
Jvt777 ( 531 ) 16-03-2016 13:43
Geluid is van uiterst belang bij games. Het is naar mijn mening essentieel omdat het zoveel toevoegt aan de beleving van iedere game. En met zo'n mooie headset beleef je het natuurlijk nog veel beter
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 16-03-2016 13:45
Voor mij is geluid ook enorm belangrijk. In vrijwel alle genres komt dat tot uiting. Denk aan de smalle looppaden of gangen in een horrorgame als RE of Evil Within. De stilte met de wind en de voetstappen die je hoort brengen je volledig in de game. Of denk aan een racegame als Forza of GT waar je die bulderende motoren voelt suizen door je oor. Zulke dingen beleef je eigenlijk alleen zoals het hoort m,et een dikke headset. Zoals bijvoorbeeld met dit Steelseries exemplaar!
avatar van Ahfoen
Ahfoen ( 205 ) 16-03-2016 13:56
Geluid maakt een game compleet
avatar van Lyn
Lyn ( 82 ) 16-03-2016 14:25
Geluid is onderdeel van de game. Bij een aantal shooters bijv. bij CS GO is de muziek niet belangrijk. Maar de voetstappen zijn wel belangrijk. Waar zit je tegenstander? Waar gaat hij/zij naartoe? Met een goede headset heb je daar een voordeel aan.

Bij bijv. Assassins creed geeft de muziek een bepaalde sfeer aan de game. Met een goede headset komt de muziek over zoals het zou moeten. Maar ook het geluid van de gevechten zijn belangrijk. Het moet realistisch klinken alsof je er echt in zit dit maakt de game nog leuker en spannender.

Bij elke game is geluid belangrijk. Maar op welke manier is bij elk genre of game weer anders. Maar het feit blijft een goede headset is onderdeel van een goede en leuke game ervaring.
avatar van Ajwd
Ajwd ( 3532   1) 16-03-2016 14:31
Geluid bij een game is naar mijn mening zeer belangrijk (wel goed geluid dan ofcourse). Het maakt de game compleet en leuker. Kogels die om je oren heen vliegen, ronkende motoren en schreeuwende slechteriken komen pas echt tot leven met een goede sound
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16491 ) 16-03-2016 14:35
Geluid is als p0rno voor de oren, goed geluid althans
avatar van Mr_Angry__Bear
Mr_Angry__Bear ( 52 ) 16-03-2016 14:44
Als ik bijvoorbeeld een spel aan het spelen ben zoals, Battlefield 4, Hardline, Black ops 3 en vooral rainbow six siege. dan moet je wel goed geluid hebben om te horen waar je tegen stander zich bevindt dat kan ik nu niet met mijn standaard oortje van playstation dus kwaliteit is zeker belangrijk!
avatar van Dragonite
Dragonite ( 1326 ) 16-03-2016 14:49
Geluid is bij sommige games erg belangrijk omdat het een extra dimensie en beleving toevoegt. Zoals bij zelda krijg ik altijd het gevoel als of ik in een andere wereld terecht kom, dit komt mede door de fantastische muziek. Daarin tegen is het bij andere games minder van belang zoals bij monster hunter. Het voegt een mooie extra laag toe aan games, vooral als het goed gedaan is.
avatar van KaanKollektables
KaanKollektables ( 25 ) 16-03-2016 14:56
Niet alleen voor games alleen is geluid belangrijk. Ook voor de soundtracks die in de games zitten
avatar van Valdarim
Valdarim ( 24 ) 16-03-2016 15:18
Geluid voegt veel meer toe aan een game dan je denkt. Ik woon niet alleen en als ik dan een spel als Amnesia speel dan verdwijnt de sfeer heel snel. Toen ik de Witcher 3 kocht vond ik de soundtrack helemaal geweldig en ik luister hem ook graag apart zonder de game. Geef zelf toe, als je ziet hoe je een geweldige move maakt in een game, maar je kan ook een spectaculair geluid horen terwijl je het doet wordt het zoveel beter
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 334 ) 16-03-2016 16:01
Geluid, het verschil

Het verschil tussen horen en niet horen.
Het verschil tussen waarnemen en niet waarnemen.
Het verschil tussen tijdig reageren en niet tijdig reageren.
Het verschil tussen verrast zijn en verrassen.
Het verschil tussen hp bloeden of hp laten vloeien.
Het verschil tussen mijn exploderende tank en een reeks vijandige exploderende tanks.
Het verschil tussen de muren decoreren in zombie hersenen en het decoreren van de vloer met je ingewanden.
Het verschil tussen winnen en verliezen.
En voor mijn vriendin het verschil tussen geluidsoverlast en rust.
Het verschil tussen een gefrustreerde Donny en een vrolijke Donny.

wat een verschil
Quote:
avatar van Liebmeister
Liebmeister ( 5 ) 16-03-2016 16:03
Heerlijk als je in de multiplayer van Metal Gear iemand van achter kan besluipen. Helaas heeft hij wel goed geluid en hoort mij door zijn surround sound achter zich sluipen. -1

Ik wil ook mijn tegenstander aan horen komen!
avatar van Ddd111
Ddd111 ( 99 ) 16-03-2016 16:19
Geluid voegt erg veel sfeer toe in games.
Met name op het moment dat er muziek klinkt en er gesproken tekst in een game zit, schieten mijn tv speakers tekort.
Een goede kwaliteit van het geluid voegt op deze momenten voor mij het meeste toe.
avatar van Pedra
Pedra ( 8 ) 16-03-2016 16:30
Geluid is net zo belangrijk als de graphics. het zorgt dat je helemaal in de gamewereld verdwijnt.
daarnaast wordt ik nog steeds nostalgisch als ik de muziek van bepaalde games hoor
avatar van Ulrich999
Ulrich999 ( 14 ) 16-03-2016 16:31
Ik vind geluid zeer belangrijk in een spel, het geeft er toch een zekere dimensie aan. Zo wordt de sfeer in het spel ook daardoor bepaald. Net als met een film kijken vind ik het belangrijk omringt te zijn met goed geluid.
avatar van Lennartzc2
Lennartzc2 ( 13 ) 16-03-2016 16:45
als geen geluid heb kan ik die noobs niet horen aankomen in me rug.
avatar van MartijnK
MartijnK ( 32 ) 16-03-2016 16:53
Goed geluid is heel belangrijk voor de gameservaring, met name in MultiPlayer is het erg fijn om te weten waar het geknal vandaan komt. Linksvoor, rechtsachter, met gesimuleerde 7.1 schiet je sneller raak
avatar van FransHunter
FransHunter ( 304 ) 16-03-2016 18:39
Muziek is een prachtig iets, het verteld een verhaal wat woorden vaak niet kunnen, het schets een omgeving of een gevoel, het kan zelfs het karakter van personages weergeven. De muziek van een game geeft een extra dimensie aan het spel, is het niet om de setting van de game weer te geven, dan is het wel om bepaalde stiltes op te vullen bij gameplay. Een echt stille game, heeft niet zo veel.

Als we in de tijd kijken zien we ook steeds meer dat games zich focussen op de soundtrack, voor mij persoonlijk geeft de soundtrack van een game vaak een extra impuls om wat door te spelen om toch die prachtige klanken te horen. Dat laatste had ik bij Child of Light, een prachtig spel waarvan ook de soundtrack geweldig is en het spelen enorm veel plezieriger maakt. Hetzelfde geldt voor het recentere spel unravel, een rustgevende doch energieke soundtrack op sommige punten. Dergelijke spellen spreken mij aan, spellen die een goed gebruik maken van muziek.

Muziek is nu als het ware een onlosmakelijk element geworden van de gameplay, mensen herkennen de soundtrack vaak (mits hij goed is natuurlijk) en weten direct over welk spel je het hebt. Het klink misschien vreemd, maar de soundtrack is voor mij zo belangrijk dat ik, indien mogelijk, altijd de game aanschaf met een soundtrack CD.

Een dergelijke headset zou bij het luisteren naar dergelijke oorstrelende muziek geweldig zijn. Daarbij kan een prachtige headset als deze natuurlijk ook gebruikt worden om de soundtracks te beluisteren. Het zou geweldig zijn als ik deze headset in ontvangst zou mogen nemen.

Ik wens iedereen succes met deze prachtige actie!
avatar van Robertpost
Robertpost ( 4 ) 16-03-2016 18:56
Hoe moet ik anders de monsters verslaan in Dark Souls 3. Vooral in donkere gebieden moet ik echt 7.1 hebben!
avatar van JohanStompwijk
JohanStompwijk ( 87 ) 16-03-2016 19:15
Zeer belangrijk en vooral bij horrorgames voor de ultieme schrikmomenten.
avatar van Pvermeer
Pvermeer ( 112 ) 16-03-2016 19:41
Na een nieuwe muis en muismat nu ben ik nu aan het sparen voor een goede headset om nog meer legitieme voordelen te hebben in het spel BO3

Heb dit reeds ervaren bij een vriend dus ik weet wat een goede 7.1 headset kan betekenen in het spel. Het kan het verschil maken tussen plek 1 of 2

ps. Mocht ik de gelukkige zijn dan ga ik voor de zwarte versie
avatar van Mrbrowny93
Mrbrowny93 ( 3 ) 16-03-2016 19:59
Een goede kwaliteit van het geluid tijdens het gamen is natuurlijk voor een ieder een groot belang. Zowel voor het complete beeld van de game als voor het beter kunnen spelen van een game. Bijvoorbeeld, bij Far Cry ziet alles er wel prachtig mooi uit, maar zonder het geluid van al het wild leven om je heen is het spel natuurlijk niet compleet. Ander voorbeeld je hebt een beter idee van je omgeving tijdens shooters, waardoor je bijvoorbeeld anderen aan hoort komen en hier op kan anticiperen.

Kortom, zonder goed geluid wordt de game ervaring voor een ieder een stuk minder!
avatar van MushMeiZeR
MushMeiZeR ( 197 ) 16-03-2016 20:21
Een goede Geluids kwaliteit hoort gewoon de 3 dimensies van gaming.

1 D Gameplay
2 D Graphics
3 D Sound Design

Deze drie eigenschappen zijn nodig om een goede Game te maken en te ervaren.

Zonder goede Audio design is de game niet realistisch of entertaining genoeg om te boeien.
Je beleeft dan een ectase van gevoel (gameplay),Zicht (graphics) en Gehoor (sound).



avatar van Jessydh
Jessydh ( 39 ) 16-03-2016 20:27
Ik vind vooral surround sound in het gamen echt wat toevoegen. Buiten het feit dat het natuurlijk fantastisch klinkt, brengt het een heel nieuw aspect aan het gamen. Je bent veel meer één met het spel en de omgeving.
avatar van Mikeymouse1
Mikeymouse1 ( 1522 ) 16-03-2016 20:30
Het ligt voor mij volledig aan de game. Sommige games speel ik gewoon lekker doorheen, zonder dat ik daarbij het geluid mij echt belangrijk vind. Vooral Battlefield is voor mij een game waarbij is echt een koptelefoon op wil hebben voor het geluid. Hoe levensecht de ontploffingen klinken en hoe dichtbij de schoten klinken is echt waanzinnig! Ook bij horror games is het geluid naar mijn mening erg belangrijk, voegt echt wat toe aan dat soort games, erg tof!
avatar van Wklu
Wklu ( 64 ) 16-03-2016 20:50
Bij elke game is geluid belangrijk. Het liefst als het kan met een dure/luxe geluidsinstallatie . Het geluid maakt de game namelijk af, zoals de kers op de taart.
avatar van Jkampmeijer
Jkampmeijer ( 1803 ) 16-03-2016 21:41
Muziek/geluid is mede bepalend voor de sfeer die een game oproept. Hoe mooier/voller het geluid, hoe sneller dit je te pakken heeft en je 'in' de game zit. Ook kunnen geluids effecten al een waarschuwing zijn voor wat gaat komen. Waardoor je sneller kan reageren, en kan overleven/winnen.
Mooier geluid for the win dus
avatar van Rupio
Rupio ( 134 ) 16-03-2016 21:49
Los van soundtracks in games, die je los ook kan beluisteren en je terug kunnen brengen naar het gevoel van de (hopelijk) goede game ervaring, kan het overige geluid ook heel belangrijk zijn.
FEAR destijds delen zonder geluid gespeeld omdat ik anders gewoon geen goed gevoel bij de game had (wat een compliment is voor een 'horror game'); het geluid was voor mij enger dan de beelden, al is het vaak een combinatie van beide.
avatar van AgeOfEmpiresN00b
AgeOfEmpiresN00b ( 1 ) 16-03-2016 22:13
Als ik niet alle geluiden van Age Of Empires 2 uit m'n hoofd ken dan krijg ik geen advanced status in mijn vriendengroep. Die geluiden lijken allemaal veel op elkaar, ik heb dus een goed geluidssysteem nodig om ze allemaal uit elkaar te houden.
avatar van Clyde
Clyde ( 25 ) 16-03-2016 22:24
De kwaliteit is belangrijk, stel je eens voor dat er geen geluid was bij het spel, of nagenoeg niet hoorbaar/slecht verstaanbaar. En verplaats nu het spel bijvoorbeeld naar TV, dan zou je snel afhaken met kijken, en dus spelen.
avatar van Sjordi
Sjordi ( 628   22) 16-03-2016 22:58
Keyword tegenwoordig in gaming is 'submersion'. Of tewel het onderdompelen in nieuwe belevenissen.

'Spelletjes spelen' ligt nog wel aan het hart van gamen, maar mensen willen zich liever nog een ervaring rijker worden. Zich laten meeslepen en meenemen in het iets dat zij nog niet eerder ervaren hebben. Dit kan enkel door het gebruik van geluid. En een goede headset of geluidssysteem is daarbij onontbeerlijk.

Wanneer de kwaliteit van het geluid zo goed is dat het het beeld versterkt en je je werkelijk omgeven en submersed voelt in de gamewereld. Dan enkel en alleen weet je wat een belevenissen wij gamers dagelijks ervaren. Alleen geluid kan dit bewerkstelligen.

Van Counter Strike tot WoW en Uncharted:
Geluid omgeeft je en enkel geluid kan je die experience en beleving geven.

Beeld is zelfs in VR beperkt tot een hoek van 100 - 110 graden. Geluid is 360. Van de diepe bass tijdens een explosie tot de voetstappen die je hoort wanneer je tegenstander je van achter besluipt:

Geluid geeft je dat gevoel dat je erbij bent en geluid heeft waarschijnlijk in talloze shooters al duizenden van jouw 'levens' gered ;-)

Uitstekend voorbeeld van geluid is wat mij betreft de Playable Teaser van Silent Hill: PT.

WAT een exemplarisch en ongeëvenaarde toepassing van geluid om sfeer en een belevenis te creëren. Je haren gingen door subtiele touches al bij voorbaat overeind staan door de uitstekende omgevingsgeluiden. Deze geluiden zijn enkel nog overstegen door het geluid van mijn stembanden toen ik tegen beter weten in toch omkeek bij the sound of:...... 'Look behind you..'

AAAAARRRRRRRRRHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!



avatar van Kingguo
Kingguo ( 72 ) 17-03-2016 00:29
Het geluid bepaald de sfeer en zodoende de ervaring van de speler. Tegenwoordig heb je steeds meer spellen waarvan de sfeer bepalend is voor de ervaring, een simpel voorbeeld is een voetbalspel: PES 2016. Of een Blood borne waar je echt een donkere sfeer treft dat je helemaal in die wereld zuigt.
avatar van Davidov
Davidov ( 13581   2) 17-03-2016 02:09
Geluid is erg belangrijk in games ja xD
Voorbeelden: vijanden/gevaar van achteren horen naderen en horrorgames ;o
Helaas heb ik geen surround sound set meer, dus een koptelefoon zou een welkom alternatief zijn.
avatar van Blueping
Blueping ( 1006   10) 17-03-2016 03:13
hoge tonen helder, midden tonen zuiver, lage tonen vol.
zijn ze dat niet, dan wordt je telkens herinnert dat je gewoon thuis bent.

Goede kwaliteit van het geluid in games geeft het gevoel dat je in de game zit. Dat roept emoties op en motiveert je.

Je wilt vrouwen beschermen als je ze hoort gillen
Je hebt het koud wanneer je de ijskoude wind langs je hoort
Je voelt je machtig met een bazooka
avatar van Berends
Berends ( 296 ) 17-03-2016 06:28
Super belangrijk! Zeker omdat je dan minder wordt afgeleid! Bij schiet spellen bied dit vaak een dead minder omdat je dan ipv dat je de enemy niet hoor nu wel kan horen als ie boven je loop of achter je kom. Vaak hoor je dit aan waterplassen waarin ze lopen of aan houtenvloeren etc. Bij andere games wordt je vaak door deze achtergrond geluiden verder in de game gezogen en speel je vaak voorzichtiger en let je beter op voor een intenser gevoel! Kortom maakt het spelen van games veel leuker! Dus kom maar op!
avatar van Kabouterbond
Kabouterbond ( 127 ) 17-03-2016 07:48
Mijn vader is er de laatste tijd heilig van overtuigd dat ik 'heel de dag met dat ding bezig ben' laat ik die man niet langer lastig vallen met m'n digital surround en voor het gemak van ons beide een headphone opdoen.
avatar van Hupegel
Hupegel ( 837 ) 17-03-2016 09:23
Geluid...zoals zo veel dingen in het leven waardeer je het pas als je het afwezig is of als het minder is. Speel maar eens je favoriete game als je de kans hebt een kwartiertje met een goede geluidssetup en speel hetzelfde spel daarna een kwartiertje op een laptop. Ook al is het beeld dominant in videogames: de ervaring is pas compleet met goed geluid. Een goede speaker setup of een goede Headset zoals deze die jullie nu verloten is daarom onmisbaar.
avatar van HOTWINGS888
HOTWINGS888 ( 27 ) 17-03-2016 09:40
Hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid in jouw gameservaring? Licht je antwoord kort toe met een voorbeeld.

De kwaliteit van het geluid tijdens het gamen is niet alleen nodig, maar een must.
Ik speel voornamelijk Rainbow Six Siege. Hierbij is het nodig om goed je tegenstanders te horen aankomen lopen, of ze nou een etage hoger of lager zitten of een kamer naast je. Het is leven of dood. Winnen of verliezen. Je kan natuurlijk wat meer tijd winnen als je je tegenstanders goed kan horen. Ik wil natuurlijk altijd winnen, dus hopelijk win ik deze super mooie headset!
avatar van VasKain
VasKain ( 37 ) 17-03-2016 10:27
Geluid is een must have. Denk aan Aliens vs Predator of Thief.
Zonder geluid is de ervaring en bijkomende suspense haast nihil.
avatar van Ziberius
Ziberius ( 2188 ) 17-03-2016 10:33
Heel belangrijk, zeker in multiplayer games is het belangrijk. Bijvoorbeeld in Call of Duty, Star Wars Battlefront. Ook is het veel intenser met headset! Vooral Horror games zijn geniaal met headset!
Ik kan niet zonder
avatar van AJW
AJW ( 39 ) 17-03-2016 10:44
Geluid is voor mij erg belangrijk om een aantal redenen. Ik zal ze kort uiteenzetten:
1. Immersion. Het geluid in een game creëert voor 80% de ervaring in een omgeving. Stel je bijvoorbeeld eens games als Fallout 4, Dark Souls of Battlefield voor zonder geluid. Het slagveld ziet er natuurlijk vet uit, maar je wordt in een game gezogen door het geluid van rondvliegende kogels die net langs je oor suizen, de explosies in de achtergrond die je licht je oor doen dreunen, het hijgen van je karakter terwijl deze zichzelf door de modder sleept. Hierbij zijn het vooral de subtiele geluidseffecten die de game-ervaring tot een hoger niveau tillen. Natuurlijk hoor je uit de speakers van je tv het schot als je de trigger indrukt, maar het gaat ook om de click van de trekker, de terugslag tegen de schouder en het terugspringen van de bolt. Hiervoor is een goede headset essentieel.

Naast de geluiden en bijgeluiden is er nog een aspect minstens zo belangrijk, namelijk de muziek. Hierbij hoef ik maar één serie als voorbeeld te noemen: de Dark Souls serie. De muziek, opgenomen door een voltallig orkest, is niet alleen prachtig, maar zorgt ook voor de intensiteit. Denk aan boss gevechten, waarbij de muziek je nog zenuwachtiger maakt dan het gigantische monster waartegen je moet vechten.

2. Speelbaarheid. Dit argument gaat natuurlijk meer op voor de tactische shooters, maar hierin zorgt een goede headset vaak voor het verschil tussen verrassen of verrast worden. Als je online speelt net je tegenstanders voetstappen kunnen horen, maakt vaak het verschil tussen killen en gekilled worden. Zeker als je op een hoger niveau online shooters gaat spelen is een headset een must. Dit geldt niet alleen voor het geluid dat ik net al noemde, maar zeker ook voor de communicatie met teamgenoten. In teamverband is duidelijke communicatie essentieel en hiervoor is een goede microfoon een vereiste.

Hiernaast zijn er natuurlijke nog talloze andere voorbeelden, games, scenario's en noem het maar op te bedenken, maar met de hoeveelheid reacties van andere Budgetgamers denk ik dat die goed vertegenwoordigt zijn. Bovenstaande argumenten zijn voor mij de belangrijksten als het gaat om investeren in een headset.

Mocht ik deze headset winnen, dan gaat mijn huidige naar mijn vriendin, zodat we eindelijk samen online kunnen spelen met andere vrienden. Ik zou hem dan graag in het zwart willen.

Succes aan iedereen!
avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 547   3) 17-03-2016 11:20
Geluid is zeker belangrijk. Het neemt je mee in de beleving.
avatar van NeRD
NeRD ( 50 ) 17-03-2016 12:04
Tututu tudu tuuu tuuu, tu tu tu tudududu tu tu tu tu tu tu tutidu, tududududu tudu tududu, tudududu tududu....
avatar van Mighty84
Mighty84 ( 14 ) 17-03-2016 12:07
Geluid is belangrijk en kan de speel beleving erg beïnvloeden zowel bij goede als minder goede(lees: slechte) implementatie op gebied van game zowel op console als pc. Goed geluid kan je net dat extra emotie los krijgen waarin je volledige in een spel gezogen wordt en de wereld om je heen vergeet. Slecht geluid zorgt ervoor dat je speelervaring niet optimaal is of volledige verpest. Het is niet voor niks mogelijk om zelf je geluid toevoegen op de pc. EarTrumpet is een goed voorbeeld van(het kunnen bepalen van invloeden van geluiden uitschakelen en schakelen.

Er is niks mooier dan een meer betrokken te worden zowel opgezweept als actie spellen als schrikken binne schrikken in horror games.
avatar van EPMD
EPMD ( 7064   6) 17-03-2016 12:10
Games worden steeds realistischer, en het geluid wordt ook steeds belangrijker. Het helpt erg mee aan de sfeer en de beleving.

Sommige spellen moet je ook gewoon gespeeld hebben met een headset imo. Een vriend van mij heeft Alien Isolation in de nacht gespeeld met een headset, en die scheet letterlijk bijna in zijn broek.

Aangezien ik ook vader ben, game ik vrij vaak in de nacht. Daarom is een headset ook voor mij een must-have.

Helaas zijn niet alle headsets even goed. Heb 2 headset gehad; Sony Elite Pulse en de Sony Gold Wireless Headset, beide zijn na een aantal maanden gebroken. En ik ga toch erg netjes met mijn spullen om.

Heb nu de P800 (ook van steelseries) op het oog. Alleen is die erg prijzig (€350) maar volgens de reviews is het wel één van de beste gaming headset die er is. Dus als ik deze Siberia 350 win kan ik de tussentijd nog even sparen voor de P800
avatar van ChaosKiller
ChaosKiller ( 104 ) 17-03-2016 12:27
Geluid is altijd erg belangrijk. Niet alleen voor muziek, maar ook om te weten waar anderen zijn en communicatie, maar vooral voor de atmosfeer. Zonder geluid zouden de meeste spellen een stuk saaier zijn.
avatar van Sleepingniek
Sleepingniek ( 33 ) 17-03-2016 14:30
beter een headset dan het geluid uit het beeldscherm.
er is een gevoel dat je in de game zit en je ervaart de game veel en veel beter misschien te goed als het gaat om horrorgames.
er is een links en rechts orientatie met headphones en het is altijd lekker om te spreken met teamgenoten.

nu met de komst van de vr brillen zal de game ervaring nog realistischer worden en mijn headset is aan het einde van zijn latijn.
en deze siberia headset ziet er erg aanlokkelijk uit.
avatar van Fiorintus
Fiorintus ( 3 ) 17-03-2016 14:38
Bij schietspellen vind ik het wel echt helpen als je goed geluid hebt! dus een headset zou zeker helpen! Vooral nu The Division uit is!
avatar van Warcow
Warcow ( 157 ) 17-03-2016 14:42
Zowel de kwaliteit van het beeld als geluid zijn voor mij erg van belang bij gamen. Bij horror (alien isolation / soma / Until dawn ) spellen of avonturenspellen (last of us / uncharted / life is strange) helpt het erg om volledig op te gaan in een game. Het is aangenaam om ook te horen waar vandaan de ellende komt.

Bij shooters die ik soms ook nog speel helpt het ook erg goed om sneller in te kunenn schatten waar een tegenstander vandaan schiet.

Ivm de buren kan ik niet veel gebruik maken van mijn surround opstelling, zo'n koptelefoon zou hier wel uitkomst bieden.
avatar van Ghanzel
Ghanzel ( 56 ) 17-03-2016 17:23
Geluid is zeker erg belangrijk! Tijdens een goede shooter overal om je heen geluid horen. Maar het kan ook de sfeer van een game complimenteren. Zo herinner ik me de eerste keer dat ik Doom 3 speelde nog. Alles stil, geluid vol open, en dan overal enge geluiden horen... Dat bepaald echt een game voor mij. Graphics zijn in mijn ogen zelfs minder belangrijk dat een goed geluid.
avatar van Dutch_Flo
Dutch_Flo ( 126 ) 17-03-2016 18:12
Geluid is een belangrijk onderdeel van je game ervaring. met goed geluid heb je echt het idee dat je in een game zit en bij online games is het fijn als je je tegenstanders aan kunt horen lopen.
avatar van JoeZuCK
JoeZuCK ( 399 ) 17-03-2016 20:33
Geluid van het spel is een ding, maar het juist dempen van het 'andere' geluid is ook een heel belangrijke factor. Naast dat de headset lekker moet zitten, moet de headset het geschreeuw van de buren, het gejank van One Direction van je zusje, het gebler van de baby en het geknutsel met 2 linkerhanden met eventueel gevloek van je vader onderdrukken.

Heerlijk als je om die reden even het lawaai van alledag kan vergeten en kan wegdromen in je spel.
avatar van Kandiflip
Kandiflip ( 173 ) 17-03-2016 20:38
Heel erg belangrijk. Je moet goed je surroundings horen zodat je niet verrast kan worden.
avatar van Slackgod
Slackgod ( 24 ) 17-03-2016 21:29
Hoe mooi een game ook kan zijn, zonder geluid heeft een game geen sfeer!
avatar van G-opolis
G-opolis ( 20 ) 17-03-2016 21:41
Persoonlijk erg belangrijk. Je hoort waar er iets gebeurd (ontploffingen, tegenstanders die de hoek om lopen/springen). Het geeft ook sfeer zoals in horror games waarbij muziek een dramatische effect heeft ondanks er niet zo heel veel zal gebeuren op je scherm... Sommige games krijg je de stand van zaken te horen, bij league of legends bijvoorbeeld. Beste game ervaring krijg je met een surround sound koptelefoon.Je zit dan praktisch midden in de actie!
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 17-03-2016 23:22
Ik zit al tot mijn ogen in de Virtual Reality brillen, echter heb ik daar nog geen passende headset bij gevonden. Verder ben ik echt een audio idioot, muziek en geluid in het algemeen moet gewoon fatsoenlijk klinken, punt! Audio is net zo belangrijk als het beeld wat je toegeworpen krijgt. Ben benieuwd of SteelSeries zijn naam waar kan maken. Bring it on!
avatar van SH4D3H
SH4D3H ( 79 ) 17-03-2016 23:45
Ik doe graag mee!

De kwaliteit van het geluid vind ik overigens minder belangrijk dan de match tussen de scene en de soundtrack. Een goed gekozen soundtrack kan een middelmatige scene echt naar een ander niveau tillen. Desalniettemin is het natuurlijk altijd leuk om dat geluid ook nog helder en kraakvrij te horen!
avatar van Kh_puma
Kh_puma ( 1887   1) 17-03-2016 23:49
Voor mij is de kwaliteit van groot belang tijdens mijn game ervaring. Het is niet alleen van belang om bijvoorbeeld te horen waar de vijand zich bevindt, maar het geluid voegt voor mij ook veel toe aan de beleving van de game. Het geeft als het ware een extra dimensie aan het spel waardoor de sfeer nog meer versterkt wordt en je helemaal wordt opgezogen in de game. Dan kan je pas echt lekker ontspannen!
avatar van Harglowe
Harglowe ( 36 ) 18-03-2016 00:00
Natuurlijk is geluid belangrijk!
Wie wil er nou stomme spelletjes spelen...
avatar van AnpuAnubis
AnpuAnubis ( 309 ) 18-03-2016 00:02
Geluid is niet super belangrijk, als je doof bent kan je nog steeds redelijk normaal gamen.
Dat is geen optie als je blind bent....
Gelukkig ben ik beiden niet.....
avatar van Royce84
Royce84 ( 33 ) 18-03-2016 07:16
Een koptelefoon is voor mij essentieel.

Vijf jaar geleden was het nog geluid van de tv en home cinema set voo open en gaan. Vooral games als bijv. left 4 dead waren gruwelijk met goed geluid. Tegenwoordig is het koptelefoon open want de vrouw en de kleine kunnen het niet waarderen als je savonds/snachts met vol geluid zit te gamen. En gamen met za ht geluid is gewoon ruk.

Een goede koptelefoon met 7.1 zou dan ook meer xan welkom zijn. ☺
avatar van Chronootje
Chronootje ( 189 ) 18-03-2016 09:47
Geluid, en vooral goed geluid, is voor mij heel belangrijk.
Ik vind spellen meteen een stuk minder leuk als ik niet de muziek en geluidseffecten erbij kan horen. Deze zijn immers bedoeld om de game te ondersteunen en je mist hierdoor een stuk van de ervaring.

Probeer bijvoorbeeld maar eens een horror game te spelen met slecht geluid of zonder geluid. De immersie, waar een horror game vooral om draait, zal dan een stuk minder zijn.
avatar van Kimbolie12
Kimbolie12 ( 2395   1) 18-03-2016 09:48
Geluid is essentieel in de ervaring van een game.
Vooral de kleine details zoals het geluid wat je hoort als je personage over een bepaald oppervlak heen loopt, of de wind die waait als het stormt; het haalt je uit de ervaring als de geluiden niet kloppen.
Met de huidige HD en surroundgeluid technologie kunnen de game developers een steeds realistischere ervaring aanbieden. Het kunnen horen of iets dichtbij of ver weg is is voor gamen echt ideaal.
Naast deze geluiden in games is er natuurlijk ook de soundtrack, de muziek die je hoort tijdens verschillende punten in een spel zoals een gevecht of juist een rustig moment. Ik ben zelf een grote fan van soundtracks en luister altijd naar de soundtrack van mijn favoriete games.
Mijn persoonlijke favoriete composer is Yoko Shimomura, de composer van de muziek voor de Kingdom hearts serie en recentelijk ook de soundtrack voor Final Fantasy XV.
De soundtracks kunnen een game een specifieke sound geven die iedereen in een paar seconden herkent, zoals het welbekende Mario deuntje, Uncharted thema en Zelda main theme.
Kortom, een game is niet compleet zonder goed achtergrond geluid en een goede soundtrack!
avatar van Svenerator
Svenerator ( 1 ) 18-03-2016 11:30
Mijn meest gespeelde genre zijn shooters, dus natuurlijk waardeer ik helder geluid en geluid van een hoge kwaliteit.
Maar dat niet alleen een headset verrijkt de hele game ervaring, het luisteren naar toffe soundtracks van games of waar de developer ook naar de details kijkt als je in een auto rijdt.
Sinds 2009 gebruikte ik de Turtle beach X1 voor de 360, een top headset die ik ook regelmatig voor de PC gebruikte. Helaas is die recent gesneuveld, dus zo'n winactie komt als geroepen. Veel geluk iedereen!
avatar van Chrispat
Chrispat ( 854 ) 18-03-2016 11:41
Helaas door een gehoorbeschadiging erachter gekomen hoe belangrijk je oren zijn.
Om nog een beetje te kunnen gamen met fatsoenlijk geluid moet ik verplicht met een headset op spelen omdat ik hierdoor afgesloten ben van 'geluidsvervuiling' (mijn gezin ervaart dat trouwens als zeer prettig).
En door het gamen met headset ben ik erachter gekomen dat chatten met vrienden die ook online zijn erg prettig is, ook speel je niet hetzelfde spel.
avatar van Timmie271
Timmie271 ( 94 ) 18-03-2016 11:55
Zeer belangrijk. Overdag heb ik wel een goed geluidsysteem maar 's avonds als iedereen op bed ligt zijn ze er niet zo blij mee als ik dan op die manier luister. Dus dan bied een goede headset zijn uitkomst om met geluid door te kunnen spellen, maar dat zij tegelijkertijd er geen last meer van hebben.

7.1 is vooral handig vanwege de shooters die ik vaak speel. Hierdoor zijn tegenstanders soms beter te horen van waar ze vandaan komen.
avatar van Db87
Db87 ( 73 ) 18-03-2016 12:00
Voor online shooters met goede ondersteuning voor surround geluid vind ik goed geluid erg belangrijk. Met goed geluid hoor je de ander aankomen lopen ipv in de wilde weg omheen kijken. Net als bij films is goed geluid erg belangrijk om op te gaan in de game.
avatar van Raylan
Raylan ( 76 ) 18-03-2016 12:02
Zeer belangrijk. Geluid bouwt sfeer en geeft veel informatie weg, niet in de laatste plaats informatie over wat komen gaat. In horror spellen het gegrom van monsters, in schietspellen de voetstappen van de vijand. Een onheilspellende soundtrack of volledige stilte. Geluid ís sfeer.
avatar van JordyFR
JordyFR ( 62 ) 18-03-2016 13:01
Geluid is erg belangrijk! Zeker bij games waar de het achtergrondgeluid de sfeer van een game direct aangeeft. Zeker met Uncharted 4 in het vooruitzicht (waarop ik echt niet op kan wachten) waarin dit ook erg belangrijk is. Met zo'n goede headset zit het qua geluidsbeleving wel goed!
avatar van Manny Jackson
Manny Jackson ( 21 ) 18-03-2016 13:14
Het is al heel belangrijk voor mij. Toen ik Turtle Beaches met 7.1 surround had voor Black Ops 1 gekocht kijk ik nooit terug. Het moet altijd hoog kwaliteit blijven voor mij, nooit iets minder.

En ik bedoel voor single player en ook multiplayer - ik moet alles horen wat er in zit qua geluid want developers werkte heel hard om de sfeer en geluid te creëren.
avatar van Mantra
Mantra ( 231 ) 18-03-2016 13:26
Het is gewoon onderdeel van de heilige drie-eenheid van de spel-ervaring: Gameplay, Graphics en Sound. Van de 8-bit bleeps en blops tot de high-def 7.1 geluiden van tegenwoordig; ze bepalen de sfeer en zijn ze soms ook een integraal onderdeel van de gameplay mechanics. In het kort: zeer belangrijk dus
avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 18-03-2016 13:59
Geluidskwaliteit is voor mij altijd belangrijk geweest. Ik kon er nooit tegen om te luisteren naar geluid dat uit boxen kwam omdat het nooit helder genoeg was. Dus al vroeg ben ik headsets gaan dragen. Kan er nu ook niet zonder.
avatar van Checkpoint
Checkpoint ( 43 ) 18-03-2016 16:24
In principe is het niet heel belangrijk voor de game-ervaring....... denk je totdat je anders ervaart.

De gameplay is uiteraard de belangrijkste factor voor je game-ervaring. Het punt is alleen dat zodra je goed geluid hebt de game-ervaring verbeterd word door het geluid. Oftewel, het is een cruciale ondersteunende factor die je goed voor elkaar moet hebben om optimaal van je games te kunnen genieten.
avatar van Qurid
Qurid ( 187 ) 18-03-2016 17:07
Geluid is heel erg belangrijk tijdens het gamen. Bij bepaalde games heb je bijvoorbeeld meer voordeel wanneer je geluid hebt vergeleken met iemand die dat niet heeft.

Als voorbeeld noem ik Counter Strike: Global Offensive op, een spel waarbij goed geluid cruciaal is. Je kan de geluiden die je tegenstander maakt beter horen, als de tegenstander bijvoorbeeld in de buurt loopt, dan is het mogelijk om zijn voetstappen te horen.

Met de surround sound functie van de Steelseries Siberia 350 gaming headset is dit nog veel beter te horen. Het geeft ook een veel realistischer gevoel, alsof je echt aanwezig bent in het spel zelf.

In games zoals The Witcher 3, verschillende MMO games en RPG games in het algemeen zijn de muziek en geluiden binnen het spel heel belangrijk, het laat je echt de sfeer voelen. Als je zo'n soort spel zonder geluid zou spelen, dan neemt dat toch iets weg van de atmosfeer van zo'n spel.
avatar van Abraksan
Abraksan ( 184 ) 18-03-2016 17:32
Goed geluid is voor een groot deel bepalend voor de beleving van een game. De sfeer wordt er mede mee weggezet. En aangezien dat de ps4 in de huiskamer staat, is mijn vrouw ook erg blij met een goede heatset voor mij....
avatar van QuickBulletHD
QuickBulletHD ( 344 ) 18-03-2016 17:38
Geluid kan net die extra boost geven om een film of game nog epischer te maken. Het maakt in principe de extra sfeer die je zonder een goed geluidsysteem niet zou hebben. Neem bijvoorbeeld een God of war, je slaat je weg door je vijanden met een dikke bastoon. Dit geeft je nog meer het gevoel dat je onoverwinnelijk bent. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een valiant hearts, als je in een emotioneel stukje zit. Die dramatische muziek geeft je al kippenvel, met goed geluid komt er (misschien) een traantje bij. Door net die extra prikkel denk je nog wel eens terug aan die games en krijg je spontaan zin om er een te spelen.
avatar van Mrs Snoot
Mrs Snoot ( 154 ) 18-03-2016 18:03
Situational awareness! Horen waar iets vandaan komt, waar iets te vinden is. Bijvoorbeeld in Warframe is er een collectible die een zacht geluidje afgeeft. Dat moet je horen om iets te vinden. In PvP games kan je door het geluid weten waar andere spelers zijn, je staat er nog versteld van wat een herrie mensen maken!
Of in FFXIV, weten wat voor geluid een boss maakt zodat je kan inschatten waar je heen moet rennen om een dodelijke move te ontwijken.

Dus tja, dan is een goede geluidsinstallatie, als je de buren wilt pesten, of een goede koptelefoon heel belangrijk. Mooie weergave en goed geluidsbeeld is natuurlijk een plus!
avatar van Azkirby
Azkirby ( 361 ) 18-03-2016 19:24
Audio is voor mij erg belangrijk bij games. Geluid zorgt ervoor dat ik meer in de game zit, en dat ik er nog meer plezier uit haal. Toen ik voor het eerst Super Mario Sunshine opstartte met mijn surround set, was ik werkelijk waar weggeblazen. Sindsdien speel ik altijd met surround waar het kan (Wii U ondersteunt jammer genoeg mijn surround set niet).
avatar van Phantom20099
Phantom20099 ( 120 ) 18-03-2016 19:55
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel belangrijk.
avatar van Dan
Dan ( 1994 ) 18-03-2016 20:25
Geluid maakt of breekt een game. Net als alle andere media. Al geven sommigen toch nog de voorkeur aan het kraken van de pick up naald. Hoe dan ook, kijk eens naar de persoonlijke geschiedenis van het geluid. En dan begint het voor mij medio jaren 80.Het meeste geluid was allemaal mono. Consoles zoals de Atari, videorecorders die werden aangesloten op mono tv's. Stereo was toen luxe en van surround had men toen nog helemaal niet gehoord. Tot er ineens stereo tv's, torens, videorecorders etc op de markt kwamen. Wat kon je dat verschil al goed horen. Games, films en muziek werden plots een stuk aangenamer om te luisteren omdat het ineens allemaal een stuk voller klonk.

Daarna kreeg je Surround. Dat was weer een stapje hoger. Nog meer beleving. Met de komst van de Home Cinema sets kwam het geluid ineens in een stroomversnelling. Door de Optische verbinding en, later, de HDMI kon je genieten van allerlei soorten geluid. En met de moderne recievers, waar je je console op aan kunt sluiten is de game ervaring beter dan ooit. Kogels vliegen je om de oren, dieren hoor je achter grommen terwijl je ze nog niet ziet, de vogeltje fluiten en zombies kreunen je de nekharen overeind. Conclusie: Een goed geluid maakt de media ervaring zoveel meer genietbaar.



avatar van Last-Oblivion
Last-Oblivion ( 107 ) 18-03-2016 22:15
In zekere mate belangrijk voor een complete game ervaring, vooral voor genres zoals horror en shooters maar ook games met een goede soundtrack
avatar van Gremlin
Gremlin ( 219 ) 18-03-2016 22:40
Geluid was nooit echt een probleem voor mij, totdat ik begon met het spelen van shooters. Daarbij is het zo ongelofelijk handig als je een goede headset hebt. Je kunt dan namelijk precies horen van waar je tegenstander aan komen lopen. Toen ik mij dit realiseerde, ben ik direct opzoek gegaan naar manieren om mijn oordopjes op de Xbox 360 te kunnen gebruiken. Dat deed ik toen heel erg omslachtig met een female to female connector. Uiteindelijk een echte gaming headset gekocht, welke ik nog steeds heb.
avatar van _luuk_
_luuk_ ( 34 ) 18-03-2016 22:45
Geluid is voor mij altijd erg belangrijk geweest. Is het niet voor een game, dan wel voor muziek of een film/serie. Daarom zou zo'n headset wel erg goed van pas komen
avatar van Kobrakay
Kobrakay ( 982 ) 18-03-2016 22:48
Geluid in een game is erg belangrijk, het is fijn om je in de spelwereld te kunnen begeven en niet de krijsende kinderen van de buren te horen of je vriendin die je vertelt dat je teveel aan het gamen bent. Van veel games heb ik ook edities met soundtracks, die fijn zijn als achtergrondmuziek. Vooral de muziek van World of Warcraft luister ik veel, maar ook 8-bit geluiden van de oude Nintendo klinken nog steeds heerlijk.
avatar van DeX97
DeX97 ( 952 ) 18-03-2016 23:42
Geluid is voor een game een belangrijk element. Zo kan de achtergrond muziek voor een bepaald gevoel zorgen, zoals spanning. Maar niet alleen de achtergrond muziek is belangrijk. Zo is het ook fijn als je de vijanden aan hoort komen in een game . Zelf kan ik het geluid (vooral de achtergrond muziek) van the witcher 3 wel waarderen, maar ook de achtergrond muziek van pokemon ruby blijft leuk . Voor mij is het geluid in een game dus erg belangrijk.
avatar van Mira
Mira ( 1 ) 20-03-2016 22:04
...
avatar van Stephan
Stephan ( 1122 ) 21-03-2016 12:52
En de winnaars zijn?
Of kijk ik er nou helemaal overheen?
avatar van Mickie200
Mickie200 ( 31 ) 21-03-2016 19:13
Quote:
En de winnaars zijn?
Of kijk ik er nou helemaal overheen?

Vraag ik me ook af ja
avatar van Ruoverrated2
Ruoverrated2 ( 425 ) 22-03-2016 08:18
Quote:
[..]


Vraag ik me ook af ja

Stond jullie geluid wel aan?


avatar van Eczeem
Eczeem ( 26 ) 22-03-2016 10:10
Ik heb hier ook wel oor naar