Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Ro-disc stopt ermee of toch niet?

Geplaatst op 28-01-2008 17:59
Twintig jaar lang een filmspeciaalzaak met succes runnen. Waarbij je steevast als pionier de nieuwste technologie op het gebied van films aan de man weet te brengen, ondanks het feit dat niet alles een even groot succes was (Laserdiscs en CD-i bijvoorbeeld), en dan toch ineens je deuren moeten sluiten. Dit is Ro-disc overkomen. Deze filmspeciaalzaak in Rotterdam moet noodgedwongen zijn activiteiten staken. Ze hebben inmiddels bijna de gehele collectie afgeprijsd en zo is er voor elk wat wils.

Als filmspecialisten verkopen ze uiteraard DVD’s / HD-DVD’s & Blu-Ray DVD’s, maar ook Laserdiscs en soundtracks van diverse films/series. Niet alleen uit onze regio, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten. Zo kun je toch aan pareltjes komen die hier waarschijnlijk nooit zullen komen.

Maar er is meer. Ro-disc verkoopt ook games. Voor de actuele systemen, maar ook voor de oudere systemen. Het team van Budgetgaming spotte onder meer een tweedehands Blue Dragon voor 29,50 en diverse PS1 titels voor 5 euro. Ook zijn er nog diverse Dreamcast titels te vinden.

En dan is er nog de merchandise. Action Figures, Statues, card games. Je kan het zo gek niet bedenken of het is in het assortiment te vinden. Onder meer auto’s uit The Fast and the Furious, een replica van de Sierra Aircraft uit Final Fantasy VII en dan was er ook nog dit (Niet geschikt voor jeugdige kijkers).

Deze mate aan diversiteit en keuze was voor mij dan ook een reden om met enige regelmaat een bezoek aan deze winkel te brengen. Het zou ook zonde zijn als deze winkel voorgoed verloren zou gaan. Maar gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Ik heb inmiddels begrepen dat naar aanleiding van het bericht dat Ro-disc ermee ophield, dat de verkopen dusdanig gestegen zijn, dat er mogelijk weer een toekomst is voor deze winkel, zij het in een andere vorm.

Het meest wrange van dit alles is dat ze genomineerd zijn voor de thuiswinkelaward. Het zou leuk zijn, als we ze nog aan die eer zouden kunnen helpen. Stem hier ! (Doe het zeker, als je positieve ervaringen met deze shop hebt.) De categorie: Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games (klein).

Ik kan jullie in ieder geval aanraden om snel nog een kijkje te nemen op hun website of in hun winkel en wie weet vind je net hetgeen, waar je al jaren naar op zoek bent. De winkel sluit zijn deuren binnenkort. Aanstaande vrijdag zal via hun nieuwsbrief meer duidelijkheid volgen, wat er verder zal gaan gebeuren.

Geplaatst op 28-01-2008 17:59

Laatste reacties

avatar van Peter89
Peter89 ( 2915 ) 28-01-2008 19:01
Voted ik ken ze niet maarja mischien komt dat nog
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 28-01-2008 21:59
Misschien maar ff langs lopen deze week.
avatar van Duncmasta
Duncmasta ( 153 ) 28-01-2008 22:19
Waarom hebben ze niks van Nintendo?
avatar van Chaoot
Chaoot ( 902 ) 29-01-2008 10:24
Heb er even rondgekeken, maar voor mij niet interessant (360 alsnog te duur en geen boxsets in de aanbieding). Als je nog een titel zoekt, is het wellicht de moeite waard. Hoop titels voor 5 euro of 7.50.
avatar van J-roen
J-roen ( 1391 ) 29-01-2008 12:12
kende ze niet, idd zeer ruim assortiment, zou jammer zijn als ze stoppen.
avatar van Speedfreak
Speedfreak ( 1212 ) 29-01-2008 18:22
ook nooit van gehoord, die prijzen schieten wel alle kanten op zeg!
avatar van Racamo
Racamo ( 1045 ) 29-01-2008 21:59
Hoe komen jullie erbij dat het moet sluiten dan? Ik ben er vandaag nog geweest en niks wijst erop dat het dicht moet, en wat de afprijzingen betreft dat is echt minimaal wat in de aanbieding is.
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 30-01-2008 07:53
Quote:
Hoe komen jullie erbij dat het moet sluiten dan? Ik ben er vandaag nog geweest en niks wijst erop dat het dicht moet, en wat de afprijzingen betreft dat is echt minimaal wat in de aanbieding is.

Ik krijg al een tijdje mails met wat informatie daarover. De website staat ook niets op, simpelweg omdat ze ook als webshop open zouden kunnen blijven.

Quote uit Laatste nieuwsbrief:

Ro-News

Helaas hebben we een flinke achterstand opgelopen om de voorraad deze maand te verlagen. De teller op de site van direct uit voorraad leverbare titels is nog ver van de 9.000 verwijderd.
Om de verlaging een extra push te geven, hebben we de prijzen van onze populairste genre's kritisch bekeken en desnoods verder verlaagd. De populairste genre's worden verder in deze nieuwsbrief behandeld.
Het blijft dus spannend voor ons. Volgende week meer over de toekomst van Ro-Disc.

Het Ro-Disc Team (afgelopen vrijdag)

Oudere nieuwsbrieven zoek ik nog wel even op, als ik ze nog heb.
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 30-01-2008 07:58
Quote:
Hoe komen jullie erbij dat het moet sluiten dan? Ik ben er vandaag nog geweest en niks wijst erop dat het dicht moet, en wat de afprijzingen betreft dat is echt minimaal wat in de aanbieding is.

Nog een andere nieuwsbrief gevonden:

Ro-Disc stopt (1)

Tot onze spijt moeten we u mededelen, dat Ro-Disc na 20 jaar de deuren zal sluiten. (datum incorrect) zal de laatste dag zijn, dat Ro-Disc open is.

Momenteel is het helaas niet duidelijk of er een overname zal plaatsvinden om eventueel alleen de winkel of alleen de web site draaiende te kunnen houden.

Wanneer meer bekend is over het wel of niet doorgaan van een (gedeeltelijke) overname, zal dit via een nieuwsbrief aangekondigd worden. Voor het personeel van Ro-Disc is ook nog veel onduidelijk en zijn het zeer spannende tijden. Wij hopen gezien de omstandigheden op uw begrip.

Het Ro-Disc Team

Ok, ok...ik hoop dat je het zo wel informatie hebt, daarna trok de verkoop zo bij, dat ze ws iets anders kunnen gaan doen.
avatar van Baris
Baris ( 1386   4) 30-01-2008 08:49
Vind het opzich niet vreemd hoor, ze zijn vaak gewoon duur wat betreft import. Dit uiteraar deels doordat hun ook verzendkosten hebben en veder uiteraard de winstmarge.

Denk dat door de opkomst van webwinkels en steeds meer mensen met een creditcard/paypal wel meer dure import winkels de deuren zullen sluiten.

Zo importeerde je vroeger een amerikaanse RPG voor bijna 2x de winkelprijs via een speciaal zaakje zoals BV de "future"zone terwijl je het nu juist voor de helft van de prijs doet via internet
avatar van RDB
RDB ( 662 ) 30-01-2008 15:22
wel grappig dat je bij dat plaatje van Predator erbij zet "niet voor jeugdige kijkers" als 70% van het forum al uit kinderen bestaat