Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Nintendo Post E3 Event

Afgelopen week organiseerde Nintendo hun jaarlijks terugkerende Post-E3 evenement. Dit evenement stelt de Nederlandse pers in staat om alle games, die tijdens de E3 getoond werden, te spelen. Zo was er dit jaar op zowel de Wii U als op de 3DS de nieuwe Super Smash Bros te spelen. Verder waren er: Yoshi: Wooly World, Mario Maker, Bayonetta 2 en nog enkele andere titels. Laten we beginnen met de game waar wij mee mochten beginnen: Splatoon.

Splatoon – Vechten met verf
Splatoon is een third-person shooter waarin spelers elkaar te lijf mogen gaan met een verfgeweer. In twee teams van ieder vier personen konden wij het tegen elkaar opnemen. De bedoeling van de game modus die wij speelden was het vergroten van territorium. Dit doe je door met een verfgeweer verf te verspreiden over een zo groot mogelijk oppervlak. Het team dat aan het einde van de rit het meeste oppervlak bezit, wint. Het figuurtje dat je bestuurt is een inkling, half inktvis, half mens. Met de linker trigger verander je in een inktvis en kan je, naast sneller bewegen, ook je geweer opladen. De besturing werkt voor het grootste gedeelte net als in de meeste shooters, lopen doe je met de linker stick en het rondkijken met rechter stick op de GamePad. Het bewegen van de camera gebeurt echter door de GamePad naar voor en achter te kantelen, en dat is even wennen. Na een paar minuten hadden we de controls onder de knie en konden we echt genieten van Nintendo’s nieuwe IP. Het is alleen even afwachten hoe de volledige game zal uitpakken, aangezien wij alleen één multiplayer game-modus konden spelen.

Yoshi: Wooly World – It’s sooo fluffy
De nieuwste game met Yoshi in de hoofdrol: Yoshi: Wooly World maakt de titel helemaal waar. In een wereld die uit niet anders bestaat dan wol, garen en textiel moet jij Yoshi door de verschillende levels heen zien te loodsen. Weef platformen om op te staan en schiet ouderwets met eieren, in de vorm van bolletjes wol dit keer, om vijanden uit te schakelen. Grafisch ziet Wooly World er prima uit: zeer gedetailleerd en mooi wollig vormgegeven. Met de multiplayer die wij hebben gespeeld was het ook dik in orde. Geef de één de Wii remote, de ander de GamePad en help elkaar samen door de wollige wereld van Yoshi heen.Mario Maker – Kunnen wij het maken, nou en of!
Ook Mario Maker, geďnspireerd op Mario Paint, was te spelen. Mario Maker staat pas gepland voor halverwege 2015, dus veel viel er niet te zien. We hadden de keuze uit twee stijlen: de klassieke Super Mario Bros of de New Super Mario Bros stijl en een beperkt aantal vijanden. Daarna kan je beginnen met bouwen. Met de stylus in de hand tik je op de GamePad de objecten aan die je wilt en kan je deze vervolgens ergens neerzetten. Het klinkt simpel en dat is het ook, Nintendo heeft, zoals je mag verwachten, rekening gehouden met de allerkleinsten. Mario Maker is dus een leuk nieuw tussendoortje, maar of alles ook daadwerkelijk gaat uitpakken zoals gehoopt, is nog even afwachten. Zo vraag ik mij af hoe het delen van zelfgemaakte levels precies in zijn werk gaat en of het nog mogelijk wordt om muziek te componeren.Super Smash Bros Wii U/ 3DS
De nieuwe Super Smash Bros voor de Wii U is misschien wel dé game waar de Nintendo liefhebber het meest naar uitkijkt. Op dit moment is de grote vraag bij menig speler of het nieuwste deeltje meer lijkt op Melee of op Brawl. Melee stond namelijk bekend om alle moves die je kon combineren, in Brawl bleek dit tot groot ongenoegen van de trouwe aanhang niet meer te werken. Met Super Smash Bros Wii U lijkt Nintendo voor een middenweg gekozen te hebben. Super Smash Bros ziet er heel goed uit, grafisch nog mooier en uiteraard nog meer personages om mee los te gaan. Dit was dan ook wel te verwachten aangezien Brawl bijna zes jaar geleden op de markt kwam. Naast verbeteringen op grafisch gebied zijn er dus ook een aantal nieuwe personages. De Wii fit trainer en Little Mac zijn hier twee leuke voorbeelden van. Zo gooit de Wii fit trainer al haar krachtige yoga-moves in de strijd en heeft Little Mac de snelheid en hand-oog coördinatie om jaloers op te zijn. Gelukkig konden wij tijdens dit evenement spelen met de oude vertrouwde Gamecube-controllers, dus met de controls zat het allemaal wel goed.Iets verderop konden wij ook meteen de 3DS-versie uitproberen. Qua gameplay is het eigenlijk hetzelfde als de Wii U-versie. Grafisch daarentegen ziet de 3DS-versie er wel wat minder gelikt uit, maar dat was te verwachten. Verder is het toch even wennen om op een 3DS een fighter te spelen. De ontbrekende twee extra schouderknoppen van de Gamecube-controller zijn toch een klein gemis en alle knoppen zitten iets dichter op elkaar. Maar toch een zeer lekkere titel voor onderweg. Na elkaar virtueel de hersenen te hebben ingeslagen, konden we ook aan de slag met de extra game mode die de 3DS bezit: Smash Run. Deze nieuwe game mode is alleen te spelen op de 3DS. In Smash Run heb je vijf minuten de tijd om je personage te upgraden, dit doe je door zo veel mogelijk vijanden die op je weg komen om te leggen. Na vijf minuten rondrennen, kom je in een eindgevecht terecht waarin jouw upgrades een cruciale rol spelen. Want de persoon die beste upgrades heeft verzameld, heeft toch een klein streepje voor. Helaas speelden wij tegen de computer, maar het moet uiteindelijk mogelijk worden om het online tegen elkaar op te nemen.

Bayonetta 2
Na het eerste deel van Bayonetta werd al snel besloten dat Bayonetta 2 alleen voor de Wii U zou verschijnen. Eindelijk een exclusive voor de Wii U zou je bijna zeggen. Helaas wat minder voor de mensen die geen Wii U hebben, maar wel graag het vervolg op het eerste deel willen spelen. In Bayonetta 2 zijn de engelen verwisseld voor demonen en speelt het zich nu af voor de poorten van de hel. Ondanks de iets donkerdere setting speelt het lekker weg, en merk je dat er flink aan de game is gesleuteld. Zo loopt het spel nog vloeiender dan het voorgaande deel, is combo’s maken nu nog bruter en zit er een gloednieuwe 2-speler modus in. Het is dan ook duidelijk te zien dat er goed is geluisterd naar de feedback vanuit de community.Pokémon Art Academy
Pokémon tekenen op de 3DS, dat kan met Pokémon Art Academy (PAA). Ondanks dat deze enkele dagen na het Post E3-evenement in de winkels zou liggen was ook deze titel te spelen. Het tekenen verloopt soepel, de 3DS is natuurlijk een stuk groter dan de Nintendo DS(i), waardoor er hiermee nauwelijks problemen mee ontstaan. PAA beschikt over enkele tekenlessen, waarin een aantal Pokémons stap voor stap worden voorgedaan. Een aantal, want het is haast onmogelijk om alle 716 Pokémons erin te verwerken. Verder kan je er voor kiezen om vrij te tekenen en wordt nieuwe content in de vorm van DLC gratis. Persoonlijk vond ik dit niet een hele bijzondere game. Mocht je interesse hebben in het leren tekenen van Pokémons of ben je een groot liefhebber van de Pokémon wereld, dan zou dit misschien wel iets voor je kunnen zijn. Ben je dit echter allebei niet, dan zal je weinig plezier aan deze game beleven.

Swords & Soldiers II
Swords & Soldiers II (SS2) is misschien niet de meest bekende titel, maar mag er zeker wezen! SS2 is de nieuwste titel van het Nederlandse Ronimo games. SS2 is een side scrolling strategy game, een soort command & conquer, maar dan 2D. In 2009 kwam het eerste deel uit en deze werd toen positief ontvangen. Waar je in het eerste deel de keuze had uit drie facties om de campaign mee te spelen, heb je nu één grote campaign met twee nieuwe facties. The Aztecs en the Chinese Imperial zijn eruit gegooid, hier zijn onder andere de demonen voor in de plaats gekomen. Wij mochten het in de demo als Vikingen, onder leiding van Red Beard ,opnemen tegen de demonen. Zorg voor een stabiel inkomen door arbeiders resources te laten verzamelen en onderzoek nieuwe units en spells om hier vervolgens mee ten strijde te trekken. Wat al snel opvalt is de leuke cartoon stijl waar het spel mee is vormgegeven en de humor die in het spel is verwerkt. Zo kun bijvoorbeeld je jouw units healen door er met vlees naar te gooien en draait het voor de Vikingen om niets anders dan bier en vechten. Kortom zeker een game om in goed in de gaten te houden.Zelda: Hyrule warriors
Met Zelda: Hyrule Warrors lijkt Nintendo eenmalig een nieuwe weg in te slaan. In Hyrule Warriors lijkt het namelijk maar om één ding te gaan: hordes vijanden afslachten. Laten we dit nu net kennen van de Dynasty Warriors-serie. Wie Dynasty Warriors heeft gespeeld weet hoe het werkt, kies een personage en betreed daarmee het slachtveld. Hyrule Warriors is niet veel anders, het speelt zich alleen af in het Zelda-universum. Met de demo die beschikbaar was had je de keuze uit twee personages: Link en prinses Zelda. Nadat we onze keuze hadden gemaakt konden we meteen aan de slag, gaandeweg werden de controls uitgelegd en krijg je al snel de mogelijkheid om bommen aan je arsenaal toe te voegen. Vervolgens is het de taak om zoveel mogelijk terrein te winnen. Door de kaart te bekijken die in de rechterbovenhoek van je scherm staat, weet je ook waar de vijand zich bevindt. De game oogt goed en zo speelt het ook. Zelf heb ik één deel van de Dynasty Warriors-serie gespeeld en het daar bij gelaten. Of Hyrule Warriors daar verschil in gaat maken valt nog te bezien.Verwachtingen Nintendo
Nintendo heeft de komende tijd genoeg mooie titels voor ons klaar staan, met Super Smash Bros Wii U toch wel als de grote knaller. De 3DS was helaas iets minder goed bedeeld, maar toch kunnen we uitkijken naar Monster Hunter 4, Pokémon Art Academy en Pokémon Alpha Sapphire & Omega Ruby. De nieuwe Amiibo figuurtjes waren ook te zien en zagen er prima uit. Helaas bleef het wel bij kijken want de figuurtjes stonden achter het glas in de vitrine. Het wordt dus nog even afwachten tot we daarmee aan de slag mogen.

Laat vooral even weten naar welke nieuwe titel jullie het meeste uitkijken!

Geplaatst door Daniel Verkerk op 12-07-2014
Aantal keer bekeken: 5181

Laatste reacties

avatar van Sonicguy14
Sonicguy14 ( 1338 ) 12-07-2014 22:51
De game waar ik het meest naar uit kijk is Super smash bros wii U/3ds
Heb enorm veel plezier gehad met melee en brawl, en kan deze absoluut niet missen.

Bedoel: Mario vs sonic vs megaman vs pac-man.
Wie vind dat nou niet vet
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1459   2) 12-07-2014 23:56
De WiiU heeft een geweldige line-up en lijkt bezig aan een 'kleine' comeback. Helemaal verdiend...ik zou niet graag zien dat Nintendo het podium verlaat. Met 3 consoles in huis is de afwisseling in aanbod helemaal top.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 13-07-2014 00:07
"Pokémons", tut tut.
Heb het eerste deel van Bayonetta nooit gespeeld, maar het ziet er wel heel leuk uit, ga hem (haar?) dan ook zeker halen.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 2062   3) 13-07-2014 02:44
Mjah, de E3 van Nintendo dit jaar vond ik op zich wel goed, maar de enige echte must-have game die ze lieten zien was voor mij toch de nieuwe cell-shaded Zelda, maar goed, dat duurt nog een poosje...

Tot die tijd nog niet echt een reden om de WiiU aan te schaffen.

avatar van Drinnian
Drinnian ( 330 ) 13-07-2014 09:14
Quote:
"Pokémons", tut tut.
Heb het eerste deel van Bayonetta nooit gespeeld, maar het ziet er wel heel leuk uit, ga hem (haar?) dan ook zeker halen.


Als het goed is wordt deel 1 ook meegeleverd als je het spel koopt, dus je hoeft niets te missen.
avatar van Wessie7
Wessie7 ( 624 ) 13-07-2014 09:28
Op dit moment zijn er maar liefst 718 Pokémon beschikbaar en geen 716

Verder kijk ik uit voor Splatoon. En voor de 3DS kijk ik het meest uit naar Pokémon ORAS
avatar van Cephiria
Cephiria ( 192 ) 13-07-2014 10:33
Ik had graag gezien dat iemand van de pers Nintendo gevraagd had waarom ze ons keihard voorgelogen hebben over Shin Megami Tensei 4. Het zou door Nintendo zelf worden uitgebracht, en het duurde volgens hen zo lang (het is meer dan een jaar later dan in de US) omdat het in het Duits/Frans/etc. vertaald zou worden.

Alleen nu komt het uit als download only en alleen in het Engels. Wat? Wat wat?

Ik kijk het meest uit naar Persona Q.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 13-07-2014 14:41
Quote:
[..]
Als het goed is wordt deel 1 ook meegeleverd als je het spel koopt, dus je hoeft niets te missen.

Jup, en dat is heel mooi, maar ik had het waarschijnlijk ook gekocht zonder deel 1 ooit gespeeld te hebben.
avatar van Lollertrolle
Lollertrolle ( 74 ) 13-07-2014 21:15
Quote:
Mjah, de E3 van Nintendo dit jaar vond ik op zich wel goed, maar de enige echte must-have game die ze lieten zien was voor mij toch de nieuwe cell-shaded Zelda, maar goed, dat duurt nog een poosje...

Tot die tijd nog niet echt een reden om de WiiU aan te schaffen.Smash bros vind ik anders wel een goede reden om een wii u aan te schaffen
avatar van Jorden1506
Jorden1506 ( 376 ) 17-07-2014 00:54
Quote:
Ik had graag gezien dat iemand van de pers Nintendo gevraagd had waarom ze ons keihard voorgelogen hebben over Shin Megami Tensei 4. Het zou door Nintendo zelf worden uitgebracht, en het duurde volgens hen zo lang (het is meer dan een jaar later dan in de US) omdat het in het Duits/Frans/etc. vertaald zou worden.

Alleen nu komt het uit als download only en alleen in het Engels. Wat? Wat wat?

Ik kijk het meest uit naar Persona Q.


De reden dat dat neit gebeurd is kan ik heel makkelijk aan je geven. Nintendo Nederland weet zeer weinig betreffende dat soort zaken.
Voorbeeld met Pokémon Bank: In Japan was de applicatie alweer uit (na het offline halen) en Nintendo Nederland/Benelux reageerde op de vraag wanneer die hier uitkwam of dat er over Japan al wat bekend was. Dat ze nog niks wisten of niks mochten vertellen. Laat staan dat ze hier iets kwijt over kunnen
avatar van Cephiria
Cephiria ( 192 ) 17-07-2014 12:03
Quote:

De reden dat dat neit gebeurd is kan ik heel makkelijk aan je geven. Nintendo Nederland weet zeer weinig betreffende dat soort zaken.
Voorbeeld met Pokémon Bank: In Japan was de applicatie alweer uit (na het offline halen) en Nintendo Nederland/Benelux reageerde op de vraag wanneer die hier uitkwam of dat er over Japan al wat bekend was. Dat ze nog niks wisten of niks mochten vertellen. Laat staan dat ze hier iets kwijt over kunnen


Nou ja, Nintendo Nederland was een van de partijen die stellig verkondigde dat het zo lang duurde wegens vertaling. (Verder was er nog een of andere Franse Nintendo kerel.) Dusss.. Ik weet niet.