Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom: Dag 1

De Gamescom beurs in Keulen is in volle gang en Budgetgaming heeft haar delegatie erop af gestuurd. In een serie artikelen zullen onze afgevaardigden jullie op de hoogte stellen van wat zij die dag hebben meegemaakt. Om af te trappen werden de stands van Warner Bros. en Ubisoft bezocht en door Yorn en Frido eens stevig aan de tand gevoeld.

Ubisoft
Driver San Francisco
Na jaren van afwezigheid is Driver terug, Reflections is namelijk druk bezig met een nieuw deel in de serie. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar het is nog onduidelijk of het vervolg over de kwaliteit van de eerste twee delen, of van de andere delen beschikt. Driver San Francisco beloofd echter veel goeds. Het ziet er prachtig uit en ook de kaart van San Francisco is briljant in beeld gebracht. Zo kun je a la Google Earth uit- en inzoomen. Dat is ook wel nodig, want er wordt gezegd dat deze game het grootste landoppervlakte heeft van alle open-world driving games. Ook de actievolle achtervolgingen die je op het puntje van je stoel laten zitten zijn weer van de partij. Het zag er kortgezegd heel leuk uit.Er zijn ook een paar opmerkelijke verschillen met vorige delen. Zo kun je dit keer niet uit je auto stappen, maar kun je wisselen van auto door er eentje te selecteren die je tegenkomt. Vervolgens zweef je als een soort geest naar die andere auto toe. Het lijkt wel alsof je met een dode hoofdpersoon speelt die andere bestuurders overneemt. Verder is het ook jammer dat je in de demo die wij speelden gewoon door voetgangers heen reed en dat ze dus waarschijnlijk in de uiteindelijke versie zullen wegspringen. Dat staat ons toch wat tegen.

Assassins Creed Brotherhood
Het ziet ernaar uit dat de grootste trekpleister van de nieuwe Assassins Creed de multiplayer wordt, waarin je als een ware assassin iemand anders op je lijstje des doods hebt staan. Jouw taak is het dan ook om deze persoon uit te schakelen, terwijl je andere spelers met rust laat. Tegelijkertijd moet je echter uitkijken voor assissins die op dezelfde manier weer achter jou aanzitten.
Dit is echter niet het enige wat we kunnen gaan verwachten.

Op de Gamescom is namelijk ook het een en ander getoond over het vervolg van Ezio´s avontuur. Uit het eerste deel van de demo kunnen we opmaken dat het nu ook mogelijk is om te paard door de straten van de verschillende steden te galloperen. Dit zorgt voor hectische gevechten in de nauwe straatjes.
Opvallend is ook de grootschaligheid van de gevechten. Zo ben je in één van de missies onderdeel van een krijgsmacht die de stad probeert te beschermen tegen een belegering. Met kanonnen en ander materiaal verdedig je dapper de stadsmuren.
Ook vinden er grotere gevechten plaats waarbij het snel omleggen van je tegenstander centraal staat. Er zijn veel meer finishing moves om je hierbij een handje te helpen. Hiernaast zijn er nieuwe manieren om gebouwen op te komen, zoals vlaggenpalen waar je mee naar boven kunt zeilen.Het tweede deel van de demo liet goed zien dat je er nu niet meer alleen voor staat. Het is nu mogelijk om een een mede assassin te roepen om iemand om te laten leggen. Je kan zelfs een pijlenregen oproepen waardoor een heel rijtje aan bewakers die voor je staat in ene keer het loodje legt. Je hoeft in dit nieuwe deel dus nu niet meer te vechten tegen elke bewaker die je tegenkomt. Je hebt nu meer mogelijkheden om als een echte assassin door het leven te gaan.

Ghost Recon Future Soldier
Als laatste kregen we een haarscherpe demo van de nieuwe Ghost Recon te zien, en mijn god, wat ziet deze game er ontzettend mooi uit. Er is gekeken naar hoe de toekomstige soldaat en zijn gerei er uit zou zien, vandaar de ondertitel Future Soldier. Als futuristische commando heb jij de beschikking over de nieuwste gadgets en wapens. Zo is je hoofdwapen dit keer optische camouflage, wat ervoor zorgt dat je al lopend opgaat in de omgeving.
Gewone soldaten zullen je hierdoor totaal over het hoofd zien, wat meer mogelijkheden biedt om tactisch te werk te gaan.In het spel zullen sluipmissies worden afgewisseld met helse vuurgevechten waar de explosies je om de oren vliegen. De korte kennismaking met de nieuwe Ghost Recon maakt duidelijk dat deze game het hartje van de fans sneller zal doen kloppen.

Warner Bros
Lego Universe (PC)
Het MMORPG genre is weer hot dit jaar, ondanks de vele MMORPGS die het niet hebben gered, waaronder Chronicles of Spellborn die binnenkort zijn deuren sluit. Warner Bros zag echter nog een duidelijke niche in de markt, LEGO Universe is namelijk gericht op kinderen.

De bedoelde doelgroep wordt meteen duidelijk wanneer je een LEGO poppetje zijn handjes voor zijn ogen ziet doen wanneer je een paswoord invult. LEGO Universe bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit de MMORPG waarbij je allerlei opdrachten kunt uitvoeren met je eigen gemaakte LEGO Poppetje.
Jij bent lid van de Nexus Force die strijd tegen de Maelstrom. Deze oppermacht heeft op allerlei planeten door het LEGO universum gevaarlijke situaties gecreëerd, aan jouw de taak om deze gevaren een halt toe te roepen. Leuk detail is dat je tussen de vele planeten kunt reizen met een eigen gebouwd ruimteschip. Uiteraard allemaal in LEGO Stijl.Het tweede gedeelte bestaat uit een bizar uitgebreide editor. Naarmate je verder in het spel komt, speel je steeds meer items vrij die je kunt gebruiken om je eigen wereld te ontwerpen.
Dat begint met een klein plateau waarop je enkele simpele huizen kunt plaatsen, maar al gauw heb je zoveel grond en items dat je een eigen stad kunt bouwen. De opties zijn nagenoeg eindeloos en binnen twee minuten heb je al een eigen kasteel gebouwd. Het werkt enorm simpel, en dat is maar goed ook gezien de doelgroep. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg, want je kunt elk item in jouw wereld een zogenaamd ´gedrag´meegeven. Dit kan variëren van een boom die met de wind mee moet bewegen, tot twee zelf eenden die je de opdracht geeft om alle brievenbussen in je stad te slopen. Waarbij de eend met de meeste ‘kills’ wint. Dit geeft al aan dat de mogelijkheden heel diep gaan, wat de game interessant kan maken voor de wat oudere gamer.
Verwacht echter geen game als Lego Indiana Jones of Lego Batman, want deze game heeft een totaal andere insteek. Het doel is echt om de creatieve geest de vrije loop te laten en vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen in je wereld om te laten zien wat je hebt gebouwd.
Als laatste kunnen we nog melden dat het 9,99 euro per maand zal gaan kosten om de LEGO strijd online aan te gaan.

Super Scribblenauts (Nintendo DS)
Scribblenauts is een verrassend innovatieve game, die vorig jaar op veel lof van de internationale pers kon rekenen. Het leuke van de game is dat je op originele en humoristische wijze je fantasie kunt gebruiken om puzzels op te lossen. Toch bevat de game een aantal punten, die voor ergernissen zorgen. Zo gebeurt het bijvoorbeeld geregeld dat je per ongeluk het scherm aanraakt en daarmee jezelf onbewust de dood in stuurt. Bovendien wil de camera niet altijd meewerken en ook het rijden in voertuigen verloopt niet altijd vlekkeloos. Deze irritatiepunten zijn in ieder geval weggewerkt in het vervolg van Scribblenauts, dat dan ook heel toepasselijk de titel ‘Super Scribblenauts’ draagt. Verder zijn er zeker 800 nieuwe objecten toegevoegd en kun je voorwerpen door middel van voorzetsels uitbreiden. Je hebt de mogelijkheid om de singleplayer te spelen waar je 220 voorbedachte puzzels op moet lossen, of je kunt los gaan in de level editor om zo je eigen puzzels te ontwerpen. Om die vervolgens naar de DS van een vriend te kunnen sturen.In de singleplayer wordt een level getoond waar je als ‘professor’ een man in een draak moet veranderen door hem potions te geven. Je moet hiervoor vier verschillende karaktereigenschappen voor een draak bedenken om tot een succesvol einde te komen. Zo begon de demo met een fire-breathing potion. Daarna een scaling potion, een wing potion en een monstrous potion om uiteindelijk de man te zien veranderen in een echte draak. Om de humoristische mogelijkheden nog even te tonen creëerden we een fire-breathing rideable flying tomato, die daarna ook echt te berijden was. We konden zelf ook nog even stoeien met de level editor, die begrijpelijk en toch divers aanvoelde. De mogelijkheden lijken volop aanwezig te zijn. En met de flinke dosis humor en uitdagende puzzels, lijkt Super Scribblenauts een waardig vervolg te worden van zijn originele voorganger.

Al met al een prima vangst op de eerste dag van Gamescom. Morgen meer nieuws!

Geplaatst door Yorn en Frido op 19-08-2010
Aantal keer bekeken: 9466

Laatste reacties

avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 19-08-2010 22:56
oeeh multiplayer met assasins creed wel jammer dat je niet meer uit je auto kan met Driver. maar lijkt het me nog een vette game. en Ghost Recon lijkt me ook heel vet. hopelijk morgen meer
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 805 ) 20-08-2010 00:26
Ik mis Age of Empires Online in dit overzicht, voor mij toch wel een game om te volgen. Daarnaast ook CoD, MoH, Bioshock Infinite enz., hopelijk morgen wat meer info. Verder netjes, ook deze Assassin's Creed wordt awesome!
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 20-08-2010 01:14
Rol: Toevoeg Moderator
Vandaag onder andere toegevoegd aan de budgetgaming Database:
- Ghost Recon Future Soldier (PC/PS3/X360)
- Lego Universe (PC)
- Super Scribblenauts (NDS)

Bedankt Yorn en Frido voor de herinnering :) Was die namelijk vergeten.
avatar van Syphrone
Syphrone ( 4253 ) 20-08-2010 10:39
Nog ff en dan ben ik ook aanwezig.
Zaterdag en zondag ben ik ook op de GamesCom.

Hoor al vette dingen erover.
avatar van Johnnnyboy15nl
Johnnnyboy15nl ( 147 ) 20-08-2010 11:17
Komt ook de Need For Speed: Hot Pursuit - Limited Edition naar Nederland?
avatar van Nurie
Nurie ( 968 ) 20-08-2010 11:29
ik had eigenlijk ergens nog een nieuw gamepje verwacht, far cry 3 ofzo
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 20-08-2010 14:36
Assassins creed maakt me steeds nieuwsgieriger
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 20-08-2010 16:11
Rol: BG Redacteur
Live vanuit de persruimte op de GamesCom een reactie! ;)
We proberen zoveel mogelijk games te zien en te spelen, maar helaas kunnen we niet alles zien. We hebben afspraken met developers, maar moeten ook veel zelf op de vloer opzoeken en ik kan je zeggen dat het verschrikkelijk druk is. Ook al hebben we een perspas, we mogen helaas niet overal zomaar naar binnen.
Maar, ik ga zeker even vissen naar de vraag die gesteld werd. Of er een limited edition van Hot Pursuit naar Nederland komt. ;) En heeft iemand anders nog een vraag...we doen ons best om die te beantwoorden!