Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Batman: The Brave and the Bold the Videogame (Wii)
66 100 1

Review Batman: The Brave and the Bold the Videogame (Wii)

Sinds deze maand ligt de nieuwste game van onze vleermuizige superheld in de schappen; Batman: the Brave and the Bold. Bij veel mensen zal dit herinneringen oproepen aan vroeger, toen Batman voornamelijk bekend was als comicheld. Met deze game probeert Warner Bros terug te keren naar die mooie tijden waarin Batman Gotham City van al het kwaad verloste.
De game Batman the Brave and the Bold is gebaseerd op de gelijknamige, sinds 2008 lopende, animatieserie. De stijl van de game komt perfect overeen met die van de serie. Dit is dan ook doorgevoerd in het titelscherm en de menu’s. Hierdoor krijgt de game een authentiek sfeertje wat zeker bijdraagt aan de gehele spelervaring. Het deed denken aan de oudere Megaman games met duidelijke kleuren en grote vlakken. Deze vrolijke, minder duistere sfeer is een hele verademing in vergelijking met hetgeen we gewend zijn van Batman. Wat dat betreft zit deze game dus helemaal goed op de Nintendo Wii en DS!Die Jeugd van Tegenwoordig!
Wat meteen te bemerken valt na het opstarten van de game is de lage moeilijkheidsgraad. Het stijltje doet al wat kinderlijk aan, maar na het spelen van de Nederlands ondertitelde tutorial heb je helemaal het idee dat ze je als een motorisch gestoorde kleuter beschouwen. De tutorial legt alles tot in detail uit en laat je alles zo vaak mogelijk herhalen. Het is fantastisch dat ze je hier allerlei slagen, stompen en worpen aanleren, een nadeel is dan wel dat je met een soort aanval een heel level kan doorspelen zonder knock out te gaan. Dit benadrukt nogmaals dat de game echt op de jongere gamertjes onder ons gericht is. Zij zullen zich dan ook prima kunnen vermaken met het doorkruisen van Gotham City, Londen, en het buitenaardse. Onderweg kom je allerlei vijanden tegen, van katten tot levende standbeelden en superhelden. Zoals eerder genoemd zullen dezen nooit al te veel weerstand bieden, wat het tot een gezellig, maar eentonig hak en stomp festijn maakt. Ook deze gevechten en scènes doen denken aan Megaman. De gameplay is lekker simpel en de gevechten zullen nooit te lastig worden. Tijdens het spel zul je bijgestaan worden door een sidekick naar keuze, deze helpt je tijdens gevechten en voorziet je van raad wanneer dat nodig is. Mocht je het toch echt een keer te kwaad krijgen en het even niet meer zien zitten, zijn daar altijd nog de gadgets van Batman en zijn sidekick. Deze zijn makkelijk in gebruik en in grote getalen beschikbaar. Na elk level verdien je punten om je wapens te upgraden zodat je de aankomende golven baddies zonder veel zorgen te lijf kan gaan. Echter, zonder deze toffe gadgets zul je het meestal ook wel overleven!Een regenachtige zaterdagmiddag
Batman the Brave and the Bold is een lekkere game voor even tussendoor, levels duren vaak niet langer dan tien minuten en na elke belangrijke gebeurtenis wordt het spel automatisch opgeslagen. Wat dan wel weer jammer is, is dat er maar weinig levels zijn. Je bent dus na vier uur goed doorspelen wel een beetje door het verhaal heen. Wat je dan nog te doen staat is het verbeteren van je scores per level of het doorlopen van het spel met een maat op de bank. Dit laatste is een mooie toevoeging, samen knokken is altijd leuker dan alleen. En de overwinning zal des te beter smaken op die druilerige zaterdagmiddag samen op de bank! Want in feite is dat precies wat Batman: the Brave and the Bold is; een game die je in een middagje doorspeelt en dan weglegt.Al met al is Batman the Brave and the Bold een aardig tussendoortje. Maar aangezien er op moment meer te beleven is op de Wii, is de kans dat je ‘m pas op zult zoeken in de budgetbakken aanwezig. Mocht je ‘m daar tegenkomen voor een leuk prijsje, geef ‘m dan een kans!

Deze game is gereviewed door Chester

 

Oordeel Batman: The Brave and the Bold the Videogame (Wii)

  • Graphics 72
  • Gameplay 76
  • Originality 60
  • Sound 58
  • Replay 63
  • Eindcijfer 66

Aantal keer bekeken: 6330 

Laagste prijzen voor Batman: The Brave and the Bold the Videogame (Wii)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.