Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Hyrule Warriors Definitive Edition (Switch)
70 100 1

Review Hyrule Warriors Definitive Edition (Switch)

Voor de derde keer in vier jaar mogen we met Hyrule Warriors aan de slag. De Wii U-versie verraste vriend en vijand met een frisse kijk op Zelda en een beproefd recept uit de Dynasty Warriors-serie. Twee  jaar na release volgde een port naar de 3DS en nu, wederom twee jaar later, volgt een port naar de Switch. Hoewel dit bij iedere andere leverancier voor kritiek zou zorgen, blijft dit bij Nintendo uit. Waarschijnlijk heeft dat met twee zaken te maken. Ten eerste is de kans redelijk groot dat je deze game hebt gemist, gezien het tegenvallen van de Wii U. Ten tweede is de kwaliteit en vooral de afwerking van deze game dermate hoog, dat deze prima met zijn tijd mee kan. De poetsbeurt voor de definitieve editie heeft dat alleen maar verbeterd. Zodoende had ik toch weer zin om er voor de derde keer in te springen met  de Hyrule Warriors Definitive edition (HWD)!

Actie, met een beetje strategie
Voor de mensen die HWD nog nooit eerder hebben gespeeld: HWD is een hack 'n slash game naar de traditie van Dynasty Warriors. De makers, Team Ninja (Dead or Alive, Nioh) en Omega Force (al bezig met Dynasty Warriors sinds 1997, maar ook Operation WinBack!), hebben eerder al Fire Emblem Warriors uitgebracht voor de Switch. In een "Dynasty Warriors Hack 'n Slash" bestuur je één of meerdere figuren op een grote kaart. Op deze kaart zijn verschillende punten van interesse terug te vinden. Sommige van deze punten spawnen nieuwe vijanden. Dit kun je stoppen door een dergelijk punt vrij te maken van tegenstanders, vaak met een wat krachtiger figuur aan het hoofd. Doe je dit, dan spawnen jouw eigen troepen vanaf dan op dat punt. Andere punten leveren andere voordelen op of ontsluiten een beloning en door al deze punten naar je hand te zetten, wordt je eigen leger sterker en dat van de tegenstander zwakker. Gedurende één gevecht versla je al snel 2000 tegenstanders met je standaard aanvallen en de continu opbouwende speciale aanvallen. Aan het einde van de level volgt vaak een eindbaas, welke beduidend lastiger is dan het kanonnenvoer dat je grotendeels tegenkomt. Door dit te doen verdien je punten, die je tussen de levels door kunt inzetten om badges (skills, moves) vrij te spelen of om je wapens te verbeteren.Zelda, maar dan anders
Vergeleken met andere Dynasty Warriors-games en Fire Emblem Warriors in het bijzonder, is HWD grafisch zeer interessant. Het Zelda-sausje zorgt ervoor dat de kleuren en vrolijkheid van het scherm spat, zeker in deze opgepoetste versie. Voor Zelda-fans zit het spel vol met verwijzingen naar de gehele serie, zoals figuren, wapens en uitrusting. Hoewel je je levels en spullen in HWD veel gemakkelijker verdient dat in een reguliere Zelda-game, is de Zelda-sfeer wel degelijk aanwezig en waan je je in een op hol geslaagde actiescène in vergelijking met de pittoreske omgevingen uit Breath of the Wild. Over Breath of the Wild gesproken: een extra in HWD is dat je enkele skins uit Breath of the Wild tot je beschikking hebt, waarmee daadwerkelijk alle belangrijke Zelda-spellen wel worden aangehaald. Ook anders dan normaal is dat je HWD heerlijk in local co-op kunt spelen. Gezien de laagdrempeligheid is dit de beste manier om je partner of ander gezinslid eindelijk eens in te wijden in de wereld van Link en Ganon. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad prima in balans en kun jij het meeste werk verrichten.

Waar voor je geld?
Ondanks enige strategische verdieping, is HWD vooral een actiespel. Met button smashen kom je heel ver en het is vooral de uitdaging om op een zo soepel mogelijke wijze zo veel mogelijk tegenstanders te verslaan. Door het vrijspelen van strategische punten, is het speelveld constant in flux, wat zorgt voor een continu actie. Zo nu en dan moet je een stukje heen en weer rennen voor een missieonderdeel, maar dat kun je ook de AI laten doen als jij een ander figuur in de level overneemt. Zodoende is een level eén langgerekte actiescène die nergens hoeft te vervelen. Helaas is na een paar levels de noviteit er wel af, maar de actie blijft van een hoog niveau. Hierdoor kunnen fans van het genre naar hartenlust blijven door vechten, terwijl ik verwacht dat Zelda-fans na een paar uur actie verlangen naar wat meer rust en verdieping.Conclusie
Je doet in HWD bekende locaties aan, met bekende karakters. Hierdoor voelt de game voor Zelda-fans direct bekend, zonder dat de gameplay ook maar een beetje lijkt op dat van de originele spellen. Dat is zowel erg knap gedaan van de ontwikkelaars, alsmede de grootste kracht van dit spel. Van alle uitgebrachte versies is dit met recht de definitieve versie. Ook past het spel prima op de Nintendo Switch, omdat het spel ook prima onderweg te spelen is. HWD biedt een unieke kijk op de Zelda-franchise en is veel kleuriger en overtuigender dan het wat ingetogen Fire Emblem Warriors. Het genre leent zich overigens niet voor iedereen, waardoor onvoorbereide kopers mogelijk wat teleurgesteld kunnen zijn door het gebrek aan afwisseling en diepgang (ondanks dat je je figuren grondig kunt customizen). Ook moet ik concluderen dat Nintendo wel erg gemakkelijk dezelfde game tot drie keer toe uitbrengt met minimale verbeteringen. Een vervolg was na vier jaar wel op zijn plaats geweest, zeker voor wat een van de beter verkochte games op de Wii U is geweest.

 

Deze review is geschreven door Jeroen Knop.

 

Oordeel Hyrule Warriors Definitive Edition (Switch)

  • Graphics 85
  • Gameplay 90
  • Originality 70
  • Sound 90
  • Replay 70
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 5159 

Laagste 3 prijzen voor Hyrule Warriors Definitive Edition (Switch)

53.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
GameResource 10
€  53.95€ 0.00   € 53.95
Nedgame.nl 9.8
€  55.00€ 0.00   € 55.00
Game Shock Oss 10
€  59.99€ 3.00   € 62.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Gunghir
Gunghir ( 6146   18) 31-05-2018 23:54
7 wat een saai cijfer voor een saaie game
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12435   5) 01-06-2018 00:02
Na de Wii U en 3DS versies vind ik 't wel mooi zo. Voor de Switch ga ik 'm niet meer halen, net als Dagmar. Overigens heb ik de games niet zo fanatiek gespeeld als genoemd persoon.

Ben nu op de 3DS bezig met de Adventure Mode, maar betwijfel of ik die ga uitspelen. Vind 't wel weer even mooi geweest. Moet ook nog verder met Fire Emblem Warriors.
avatar van Obleon
Obleon ( 3805   34) 01-06-2018 00:30
Foutje in het eindcijfer dit had een 8 moeten zijn
avatar van Meliodas
Meliodas ( 73   7) 01-06-2018 00:38
Nooit gespeeld, dus lijkt mij wel leuk om te halen.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39427   67) 01-06-2018 06:29
Quote:
Hoewel dit bij iedere andere leverancier voor kritiek zou zorgen, blijft dit bij Nintendo uit.
In de Switch topic is er een twee maandelijkse ruzie over alle WiiU ports van Nintendo.

Ik vind dit trouwens wel een enorme houtje touwtje review. Het zijn namelijk verschillende materialen, die door de grotere vijanden en bazen worden achtergelaten, die je moet verzamelen om je characters up te graden. Het 'costumizen' gaat niet verder dan kiezen van andere skin voor je Warriors (aangezien de wapens je vechters een compleet andere 'taktiek' geven in het spel). Tenzij het over de 'My Fairy' modus gaat, maar daar lees ik voor de rest geen woord over.

Quote:
Ook moet ik concluderen dat Nintendo wel erg gemakkelijk dezelfde game tot drie keer toe uitbrengt met minimale verbeteringen.
Als je uitgaat van de stap van de 3DS versie naar de Switch versie heb je helemaal gelijk. Maar van de WiiU naar de 3DS of Switch zijn er behoorlijk wat aanpassingen gedaan. Een betere eindconclusie zou zijn als je de 3DS versie hebt gespeeld kan je het spel laten liggen (of je moet er weer honderden uren in willen steken). Als je sinds de WiiU versie het spel niet meer hebt gespeeld is het het overwegen waard; Verbetering in mechanics, extra content aan characters, wapens, modi en maps zou je aankoop rechtvaardigen als je het spel leuk vond. En als het compleet nieuw voor je is en je twijfelt of het wat aan is; bekijk wat gameplay op YouTube of het interessant genoeg voor je lijkt.
avatar van Hunterr
Hunterr ( 2310 ) 01-06-2018 08:37
Quote:
[..] Tenzij het over de 'My Fairy' modus gaat, maar daar lees ik voor de rest geen woord over.

Ik heb deze game voor de Switch gehaald, heb de Wiiu en 3DS versie niet gespeeld. De My-fairy optie was 3/4 van mijn speeltijd niet eens unlocked. Pas na wat Legend missies kreeg ik de optie en de enige uitleg wat ik kreeg was *Speel adventure mode en sla oranje potjes*. Wat nog niet succesful is gebleken en heb al 30 uur in de game zitten. Duidelijk zijn ze niet over My-fairy optie. Heb moeten googlen om het beter te kunnen begrijpen.
avatar van Thatanas
Thatanas ( 683 ) 01-06-2018 08:41
Quote:
Ook moet ik concluderen dat Nintendo wel erg gemakkelijk dezelfde game tot drie keer toe uitbrengt met minimale verbeteringen
Wat een grappige manier om Team Ninja te spellen!

Slechte review, foute informatie, typisch Budgetgaming.

Quote:
Hoewel dit bij iedere andere leverancier voor kritiek zou zorgen, blijft dit bij Nintendo uit.

Dit is ook de meest grote onzin. Schaam je.
avatar van Blupp
Blupp ( 148 ) 01-06-2018 09:17
Haha. Kijk 2 minuten op YouTube naar filmpjes over ports op de Switch en je lacht jezelf hopelijk uit met dat er geen kritiek op is. Enige wat mensen vaak zeggen is dat de Wii U een flop was dus dat het ergens wel logisch is dat er veel ports zijn in deze fase. Klinkt een beetje als anti-Nintendo fanboygedrag verder.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 01-06-2018 09:52
Iemand heeft kritiek op een Nintendo titel? Nintendo fanboys verzamel u, tijd voor een publieke lynching!
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39427   67) 01-06-2018 11:01
Blijf jij dan lekker buiten staan
avatar van Roosje
Roosje ( 8008   28) 01-06-2018 11:34
Ik mis een beetje de inhoud van de review, het is meer van 'hoi, dit is een port, leuk voor Zelda fans enzo, maar niet voor iedereen, ohja Fire Emblem Warriors bestaat ook! Doei.' Zo komt het op mij over in ieder geval.
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 01-06-2018 11:52
Quote:
[..]
Wat een grappige manier om Team Ninja te spellen!

Slechte review, foute informatie, typisch Budgetgaming.

Uhm, Team Ninja heeft hem ontwikkelt maar niet uitgegeven, dat was Nintendo gewoon hoor.

Goede review, goede info, slechte comment.