Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Like A Dragon: Infinite Wealth (PS5)
70 100 1

Review Like A Dragon: Infinite Wealth (PS5)

Like a Dragon: Infinite Wealth had ook makkelijk anders kunnen heten. Infinite Playtime of Infinite Minigames bijvoorbeeld. Gamers krijgen met dit spel niet alleen een groot JRPG-avontuur voorgeschoteld, maar ook bizar veel  urenlange nevenactiviteiten aangeboden. Het resultaat is een gulle game die in zijn vrijgevigheid ook een beetje over zichzelf struikelt.De Yakuza-serie is altijd al vrij experimenteel geweest, maar de transitie in 2020 van arcadey 3D-actiegame naar het JRPG-genre was bijzonder. Daarbij werd de serie omgedoopt met een nieuwe naam – Like a Dragon – en werd er ook een nieuw hoofdpersonage geïntroduceerd. De immens sympathieke Ichiban Kasuga maakte in die game een sterke indruk als de opvolger van de legendarische Kiryu Kazuma.

De transitie betekende niet enkel nieuwe personages en een turn-based vechtsysteem, het heeft ook veel invloed gehad op de toon van de game. Like a Dragon staat uiteraard al vele jaren bekend om de vele absurde nevenactiviteiten, maar in het verleden werd de humor steevast gebalanceerd met het vrij serieuze hoofdverhaal vol misdaaddrama. De nieuwe JRPG-games bevatten nog altijd intieme gesprekken en aangrijpende verhaalscènes, maar het valt niet te ontkennen dat ze ook de zotte kant van de serie meer dan ooit omarmen.

Infinite Wealth voelt vaak als een uitroepteken in game-vorm. Het scheurt soms tegen een tekenfilm-toon aan, maar de opbrengst daarvan is dat dit spel vaak hilarisch is en zelfs op de mindere momenten blijft het consistent vermakelijk. Dat het dit keer gekker is dan ooit heeft waarschijnlijk ook te maken met de nieuwe speellocatie. Ichiban besluit om zijn moeder, die hij nooit eerder heeft ontmoet, op te sporen in Hawaii. Ik kom later nog terug op het verhaal van Infinite Wealth, maar de intrede van de Aloha State is misschien wel het belangrijkste nieuwe element. Honolulu is mijns inziens sowieso een veel leukere locatie dan de toch wel ietwat saaie Yokohama (die je dit keer ook weer kunt verkennen).De tropische locatie heeft de fantasie van de ontwikkelaars ogenschijnlijk ook op hol gebracht. Op vakantie laat iedereen de teugels een beetje vieren en dat heeft er denk ik voor gezorgd dat Infinite Wealth meer over the top is dan de vorige delen. Dat uit zich niet enkel in de toon, maar ook in de vele spelsystemen en minigames. Het begint al vrij vroeg met ‘Sicko Snap’, een alternatieve vorm van Pokémon Snap waarin je goede foto’s moet nemen van extravagante gespierde mannen gekleed in strak badpak. Niet veel later mag je ook aan de gang met ‘Crazy Delivery’, een minigame waarin je op een fiets eten moet bezorgen en extra punten krijgt door tegelijk gekke stunts te doen.

Als je eenmaal goed in het spel zit worden de echte grote minigames geïntroduceerd. De eerste daarvan is de Sujimon League. De Sujimon (vijanden in het spel die je kunt registreren en ‘vangen’) waren in de voorgaande game enkel onderdeel van een relatief simpele sidequest, maar nu is het een complete Pokémon-achtige modus. Hawaii zit vol Sujimon-trainers, gyms en zelfs een Elite Four. Als je de ultieme Sujimon Master wilt worden ben je wel een paar uurtjes zoet met deze bijna compleet optionele activiteit.

Als je dacht dat de Sujimon League verrassend uitgebreid klonk, dan moet ik het nog over Dondoko Island hebben. Om het simpel uit te leggen: dit is een Like a Dragon-alternatief op Animal Crossing. Ichiban komt op een eiland terecht die door slechteriken wordt gebruikt als stortplaats. Je doel is om die gasten weg te jagen en tegelijk het eiland om te toveren tot een 5-sterren luxe resort. In de praktijk betekent het dat je ‘dailies’ moet doen om geld te verdienen, materialen zoals hout, steen en insecten moet verzamelen en allerlei blauwdrukken moet vinden en bouwen om langzaam het eiland meer bewoonbaar te maken. Dit is gewoon een compleet aparte game binnen Infinite Wealth, want als je alles wilt doen in Dondoko ben je makkelijk meer dan tien uur bezig.Tijdens het spelen ervaarde ik met stijgende verbazing hoe veel verschillende dingen je in dit spel kunt doen. Er is verder nog een leuke dating-app waar je moet oppassen voor catfishing, een uitgebreid crafting-systeem voor je uitrusting en zelfs rogue-like dungeons. De hoofdgames in de Like a Dragon-serie zijn altijd al groot geweest, maar de hoeveelheid content in Infinite Wealth is haast ridicuul. Klinkt goed, toch? Dat is het grotendeels ook, maar na vele uren spelen werd de mengelmoes aan activiteiten en het gebrek aan focus wel lichtjes storend.

Een ander probleem is dat met name de grotere minigames na een paar uurtjes veel van hun glans verliezen. Het is in eerste instantie vooral grappig om parodieën op populaire Nintendo-games te spelen, maar als je serieus veel tijd erin begint te steken vallen ze toch wel een beetje door de mand. Ik vind de Cabaret Club uit Yakuza 0 en de Business Management-minigame uit Yakuza 7 niet alleen origineler, maar die twee bleven wél tot het einde erg leuk om te doen.

Het gebrek aan focus is ook merkbaar als je je vooral met het hoofdverhaal bezighoudt. Ichiban is dus op zoek naar zijn moeder, maar als hij eenmaal op Hawaii is aangekomen blijkt ze verdwenen. Erger nog, er zijn allerlei gevaarlijke facties om mysterieuze redenen ook op zoek naar haar. Ichiban en zijn vrienden zijn vervolgens een groot deel van het spel op zoek naar aanwijzingen voor waar ze zou kunnen zijn. Enerzijds helpt dat om meer over Ichiban’s moeder en andere nieuwe personages te leren, maar anderzijds heb je ook snel het gevoel dat het spel tijd aan het verspillen is en dat er eigenlijk heel weinig gebeurt.Het hoofdverhaal bouwt uiteindelijk wel richting een climax, maar het heeft me nooit zoals een aantal andere Like a Dragon-games steevast naar het puntje van mijn stoel gedwongen. Dat is teleurstellend, maar het is tegelijk ook een beetje oneerlijk om die vergelijking te maken. De nadruk ligt immers tegenwoordig een stuk minder op het hoofdverhaal. Dit spel draait om de relaties die Ichiban met zijn vrienden opbouwt en de ervaringen die hij samen met ze beleeft. Ik kon vaak niet wachten om weer naar de bar te gaan om meer over het achtergrond van bijvoorbeeld Tomizawa te leren; een van de nieuwe mensen die je leert kennen. Ichiban is een teamspeler en hij smeedt een hecht groepje waar je net als hem van gaat houden.

Een ander aspect dat goed is, maar ook niet helemaal zijn potentie waarmaakt is het turn-based vechtsysteem. Net als in het vorige deel worden de gevechten door Ichiba’s overactieve fantasie vertaald naar Dragon Quest-achtige knokpartijen. Er zijn klassen, element-types, ondersteunende vaardigheden en allerlei andere mechanieken die je van een klassieke JRPG kunt verwachten. Het was allemaal in de vorige game aardig en ook vaak grappig om te zien, maar als je puur naar mechanieken keek verder weinig bijzonder.

Infinite Wealth is hun tweede poging en er zijn gelukkig belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Het mooiste is dat ze vooral inspiratie hebben geleend van hun eigen games. Allereerst kun je je personages nu binnen een klein cirkel bewegen als ze aan beurt zijn, iets dat er toe doet omdat positionering nu een rol speelt. Aanvallen worden sterker als je vijanden in hun rug raakt en het is ook handig om ze richting een van je teamgenoten te slaan omdat die dan een gratis extra klap uitdelen. Voor sommige vaardigheden moet je ook even rondbewegen om zo veel mogelijk tegenstanders tegelijk te kunnen raken.Verder zijn er nu interactieve elementen waar je gebruik van kunt maken. Leunt er ergens een fiets tegen de muur? Je kunt die oppakken en vijanden ermee wegkegelen. Dit alles maakt het vechtsysteem meer dynamisch en onvoorspelbaar, iets dat echt wel nodig was. Ik ben eigenlijk alleen teleurgesteld dat het supersimpele job-systeem van het vorige deel zo goed als ongewijzigd is gebleven. Er zijn uiteraard wel nieuwe jobs (klassen) toegevoegd of vervangen, maar de compositie van je party is eigenlijk nooit relevant. Je hoeft totaal niet na te denken over eventuele synergie tussen verschillende jobs en er is sowieso veel overlap in de vaardigheden die beschikbaar zijn. Al met al voelt het job-systeem wederom als een gemiste kans.

Conclusie:
Like a Dragon: Infinite Wealth is een game als een matroesjka-pop; aan de buitenkant lijkt het misschien enkel een grote JRPG, maar binnen schuilen een verrassende hoeveelheid kleinere games. Echter, de grote hoeveelheid content weet niet altijd even goed te overtuigen en het spel heeft sowieso een beetje last van een gebrek aan focus. Ik heb desondanks lekker gegeten van deze hoorn des overvloeds en ik ga de avonturen die ik in Hawaii heb beleefd niet snel vergeten.

 

 

 

Karel van Hasselt (Kensuke)

Speelt games altijd op hard mode, maar het dagelijks leven staat gewoon op easy mode. Liefhebber en eigenaar van prachtige pugs.

Aantal keer bekeken: 5057 

Laagste 3 prijzen voor Like A Dragon: Infinite Wealth (PS5)

52.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
GameResource 10
€  52.95€ 0.00   € 52.95
Amazon.nl 6.4
 
€  54.40€ 0.00   € 54.40
Bol.com 5.9
€  54.40€ 0.00   € 54.40

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5263   20) 23-01-2024 16:07
Ik heb nogal mijn bedenkingen bij deze game. Like a Dragon (Yakuza 7) was echt prima, dus het JRPG fight-system dat zal wel goed zitten, maar de keuzes die Sega maakt rondom deze game (westerse influencers erin gooien, NG+ achter een paywall, etc) dat bevalt me niks, en ook de nieuwe locatie, Hawaii, had van mij persoonlijk niet gehoeven, en dan had ik liever gezien dat men gewoon in Japan was gebleven met een nieuwe eiland-lokatie, of wellicht Taiwan ofzo.

Inhoudelijk zal de game wel weer leuk zijn, de ene mini-game boeiender dan de andere, zoals altijd, maar zelden is het zo makkelijk geweest om gewoon te wachten op een budgetbak-aanbieding.

avatar van GJ
GJ ( 6039   7) 23-01-2024 16:11
Rol: Forum Moderator
Door de drukte komt deze voorlopig in m’n backlog terecht. Ik moet qua budget en tijd immers kiezen tussen deze en Persona 3 Reload, en die laatste zit op de release in GamePass, dus die gaat dan voor. Maar deze gaat 100% gespeeld worden! Jammer om te zien dat ‘ie niet helemaal in de smaak viel bij jou, Karel, maar ik snap je punten volkomen. Desondanks alsnog een mooie score. Zin in .
avatar van Huntingmoon
Huntingmoon ( 213   1) 23-01-2024 17:05
Quote:
Ik heb nogal mijn bedenkingen bij deze game. Like a Dragon (Yakuza 7) was echt prima, dus het JRPG fight-system dat zal wel goed zitten, maar de keuzes die Sega maakt rondom deze game (westerse influencers erin gooien, NG+ achter een paywall, etc) dat bevalt me niks, en ook de nieuwe locatie, Hawaii, had van mij persoonlijk niet gehoeven, en dan had ik liever gezien dat men gewoon in Japan was gebleven met een nieuwe eiland-lokatie, of wellicht Taiwan ofzo.

Inhoudelijk zal de game wel weer leuk zijn, de ene mini-game boeiender dan de andere, zoals altijd, maar zelden is het zo makkelijk geweest om gewoon te wachten op een budgetbak-aanbieding.


Gepost door: Yi-Long op 23-01-2024 16:07

Mee eens, als ze een trophische locatie wilde konden ze prima Okinawa kunnen pakken.
Maar het NG+ verhaal dat hadden zij bij Like a dragon ook al geflikt alleen dan op de Japanse markt, het westen kreeg "de Definitive edition". De laatste dungeon was bijv. in de Westerse versie nodig voor een platinum trophee en dat was een DLC in Japan...

Rare keuzes van Sega....
avatar van Goukipau
Goukipau ( 69 ) 23-01-2024 18:38
Ik houd echt van all Yakuza games, maar...

Waarom wordt er in deze review niet gesproken over een van de belangrijkste onderdelen; dat de developer een paywall er extra ingooit om extra te verdienen, dat nergens op slaat en eigenlijk ter discussie zou moeten worden gesteld?!
avatar van Zienobleejd
Zienobleejd ( 3385   101) 23-01-2024 20:35
Quote:
Ik houd echt van all Yakuza games, maar...

Waarom wordt er in deze review niet gesproken over een van de belangrijkste onderdelen; dat de developer een paywall er extra ingooit om extra te verdienen, dat nergens op slaat en eigenlijk ter discussie zou moeten worden gesteld?!
Gepost door: Goukipau op 23-01-2024 18:38


avatar van Hercule
Hercule ( 6281   4) 24-01-2024 05:34
Quote:
[..]


Mee eens, als ze een trophische locatie wilde konden ze prima Okinawa kunnen pakken.
Maar het NG+ verhaal dat hadden zij bij Like a dragon ook al geflikt alleen dan op de Japanse markt, het westen kreeg "de Definitive edition". De laatste dungeon was bijv. in de Westerse versie nodig voor een platinum trophee en dat was een DLC in Japan...

Rare keuzes van Sega....
Gepost door: Huntingmoon op 23-01-2024 17:05
Okinawa zit al in Yakuza 3. Hawaii is echt super populair onder Japanners. Zitten zelfs meerdere Donki
avatar van MisAnTroop
MisAnTroop ( 4761   2) 24-01-2024 07:24
Afgaande op de demo, mijn GOTY..

Quote:
Ik houd echt van all Yakuza games, maar...

Waarom wordt er in deze review niet gesproken over een van de belangrijkste onderdelen; dat de developer een paywall er extra ingooit om extra te verdienen, dat nergens op slaat en eigenlijk ter discussie zou moeten worden gesteld?
Ofschoon dat een smerige streek is, boeit het me vrij weinig. Na een uurtje of 100, want dat zal het wel worden, heb ik toch geen zin meer in nog een speel ronde. Maar het blijft een vieze streek. Zekers..


Quote:
[..]

Okinawa zit al in Yakuza 3. Hawaii is echt super populair onder Japanners. Zitten zelfs meerdere Donki
Gepost door: Hercule op 24-01-2024 05:34

Hawai is juist super gekozen als locatie, eentje die je niet gauw zou verwachten. Top keuze...
avatar van Cali030
Cali030 ( 416 ) 24-01-2024 07:54
Day 1 voor mij. De algemene consensus ligt wat meer in lijn met wat ik verwacht had, I.t.t. deze review. (best rated Yakuza game tot nu toe).

Ziek veel zin in om me weer te verliezen in deze wereld.
avatar van Phaross
Phaross ( 2686   42) 24-01-2024 09:55
Het zijn gewoon vermakelijke games. Toch is dit er niet een die ik toevoeg aan mijn backlog.
avatar van BDT
BDT ( 125   2) 24-01-2024 10:01
Als mega Yakuza fan en ook enorm van van Yakuza 7, kijk ik enorm uit naar deze release. Hawaii is echt een perfecte uitbreiding in de locaties. Daar zit ook echt de verbondenheid met Japan, dus super.
Enige wat ik wel heel jammer vind is dat er enkel een reguliere fysieke editie uitkomt. Geen speciale steelbook of iets in die richting. En de DLC... tja, niet nodig. Beetje rare actie van Sega en ik hoop dat ze hier van leren en dat niet nog eens gaan doen. (en Like a Dragon Gaiden nog een fysieke release geven in het westen, ook al heb ik de Japanse versie al )

Hoe dan ook, 3,5 is wel te weinig voor een game van dit kaliber, ik verwacht dat ik het minimaal 4,5 zal vinden in budgetgaping termen
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9185   14) 24-01-2024 11:55
Quote:
Ik houd echt van all Yakuza games, maar...

Waarom wordt er in deze review niet gesproken over een van de belangrijkste onderdelen; dat de developer een paywall er extra ingooit om extra te verdienen, dat nergens op slaat en eigenlijk ter discussie zou moeten worden gesteld?!
Gepost door: Goukipau op 23-01-2024 18:38

Zelf vind ik dat ook best storend dat geen van de reviews die ik heb gelezen dit benoemt.

Laten we eerlijk zijn, bij veel games kan je discussie hebben

Waar je geen discussie over kan voeren is bullshit zoals XP boosters of andere features achter een betaalmuur of bugs. Assassin's Creed Saaihalla kreeg hier ook een hoog cijfer maar goed ik vind dat niet alleen de XP booster reden was om het cijfer omlaag te brengen (met een heel punt) maar vooral het aantal bugs.

De game was zelfs door een heleboel spelers niet uit te spelen en ook de 100# trophy is hierdoor heel lastig te behalen. Dat moet gewoon benoemd en meegewogen worden omdat ik als consument afga op de review sites wanneer ik een game ga kopen.

Heb zelf gisteren A Plague Tale Innocence uitgespeeld en die game is zo goed dat ik dit weekend de opvolger al had besteld. Toen kwam ik bij een klein stukje wat me echt wel 2 uur kostte om door te komen. Bleek niet aan mij te liggen- iedereen had op dat stuk grote moeite omdat het richten met de slinger niet goed werkt. Het was vlakbij het einde dus ik wou niet opgeven maar het was ZOOO frusterend.

Ik heb het uiteindelijk toch gered omdat ik een item op zak had waarmee ik een last escape kan doen als iemand me pakt en de laatste dude daarmee versloeg.

Zonder dat stuk zou ik de game een 9 hebben gegeven maar nu is dat een 8,5 geworden en heb de game wel aangeraden aan een maat van mij maar MET die waarschuwing erbij.

Als hij dan toch die gok waagt en er geld en tijd insteekt is het zijn keuze maar wel gemaakt met de volledige info ter hand.

Bij deze game ook, de developer/uitgever (welke van de 2 het was weet ik niet) kiest er BEWUST voor dit te limiteren tot de luxere edities waarvoor je voor een basis feature extra moet betalen. Ik heb even gecheckt en het is "gelukkig" wel zo dat ook eigenaars van de fysieke game dat pack kunnen kopen maar ik zag ook dat er Ubisof levels aan zooi te koop is om de game op te "leuken".

Daar verdienen ze ongetwijfeld al voldoende op maar dat is niet genoeg voor die graaibaaien. Dit soort onzin verziekt de game industrie als je het mij vraagt.
avatar van GJ
GJ ( 6039   7) 24-01-2024 12:28
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]

Zelf vind ik dat ook best storend dat geen van de reviews die ik heb gelezen dit benoemt.

Gepost door: Bigds9fan op 24-01-2024 11:55

Dit is een onderwerp met twee kanten. Aan de ene kant vind ik dat het kort benoemd had moeten worden, want het is raar dat dit onder betaalde DLC valt. Aan de andere kant gaat het hier om een game waar je makkelijk 100 uur instopt, die vervolgens geen New Game+ modus heeft. Een hele hoop spellen hebben geen New Game+ modus, en 99 van de 100 gamers zullen na ruim 100 uur wel klaar zijn met de game, dus voor hun maakt dit toch niet zoveel uit. Het gaat hier niet om een stuk verhaal dat uit de game is gesneden, of een speelbaar personage oid. Het gaat om een extra speelstand die alleen voor de hardste hardcore Like a Dragon-spelers iets toe zal voegen en verder geen enkele invloed heeft op het avontuur zelf, dat na aanschaf gewoon van A tot Z uit te spelen is zonder dat je hier DLC voor hoeft te kopen.

Overigens heb ik Valhalla een 3/5 gegeven, waar ik achteraf nog een hoop commentaar op heb gehad omdat ik wereldwijd bij de recensenten zat die de game het laagste scoorden, dus wat je daar zegt gaat niet helemaal op, haha.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9185   14) 24-01-2024 12:45
Quote:
[..]


Dit is een onderwerp met twee kanten.

Overigens heb ik Valhalla een 3/5 gegeven, waar ik achteraf nog een hoop commentaar op heb gehad omdat ik wereldwijd bij de recensenten zat die de game het laagste scoorden, dus wat je daar zegt gaat niet helemaal op, haha.
Gepost door: GJ op 24-01-2024 12:28

Inderdaad, dat zeker. Hoeveel je er al speler aan hebt is een ander ding maar ik vind het absurd dat zoiets achter een betaalmuur moet. Wat volgt er dan? Ik weet dat in klassieke Resident Evil games je de game opslaat met inktlinten. Een pack met extra linten voor 5 Euro? Waar houdt het dan op?

En een 3 is nog best hoog. Zo hoog kom ik niet en dat is op een schaal van 1 op 10. 😜
avatar van GJ
GJ ( 6039   7) 24-01-2024 13:21
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


Inderdaad, dat zeker. Hoeveel je er al speler aan hebt is een ander ding maar ik vind het absurd dat zoiets achter een betaalmuur moet. Wat volgt er dan? Ik weet dat in klassieke Resident Evil games je de game opslaat met inktlinten. Een pack met extra linten voor 5 Euro? Waar houdt het dan op?

Gepost door: Bigds9fan op 24-01-2024 12:45

Maar dat is iets dat directe invloed heeft op het speelplezier van de basisgame. In Infinite Wealth is het een extra modus. Een toevoeging die ze achterhouden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat die NG+ modus er gewoon in had moeten zitten, alleen het is iets dat voor de meeste spelers niet zo'n impact zal hebben als het voorbeeld dat jij aanhaalt met je inktlinten.

Een betere vergelijking is Monster Hunter. Hier kun je je personage eenmalig gratis aanpassen als je er na een tijdje spelen niet tevreden mee bent, maar voor elke volgende keer dat je 'm aan wil passen moet je (uit m'n hoofd) €1,99 betalen. Het slaat helemaal nergens op, maar 99% van de spelers zal hier echt nooit mee te maken krijgen, want die spelen gewoon de game door en hebben na 40 uur spelen niet het gevoel dat de oren van hun personage net wat te groot zijn.

Jij en iedereen die met jou de normale versie van de game koopt kan straks gewoon lekker die game van A tot Z doorspelen en indien gewenst alle trophies halen. Dat laatste is immers ook een requirement van Sony/MS. Ook kun je gewoon de game opnieuw spelen. Hier zag ik op X verwarring over, want daar waren mensen die dus echt dachten dat je de game maar 1x door kon spelen 😅. Het enige wat niet kan is een nieuwe playthrough starten waarin je al je stats/unlocks van de vorige playthrough behoudt. Iets dat in de meeste games niet mogelijk is. De beslissing om die mogelijkheid achter te houden is bizar, maar het is gelukkig niks dat het speelplezier van de game zelf in de weg zit.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9185   14) 24-01-2024 14:28
Ja echt last heb je er niet van nee maar goed ook dat is ietwat absurd. Doet me denken aan een deel uit de Dead Or Alive serie waar je steeds geld moet betalen om de haarkleur van een character te veranderen.
avatar van Lokiw
Lokiw ( 178 ) 24-01-2024 15:01
vreemde review

Game krijgt overal super goede cijfers en hier lijkt het alsof de game oke is.
Heb er zelf wel erg veel zin.
avatar van Cali030
Cali030 ( 416 ) 24-01-2024 15:32
Ik ga mijn exemplaar zo ophalen bij Gameresource ^O^
avatar van NightyNite
NightyNite ( 329 ) 24-01-2024 20:44
Quote:
[..]

Okinawa zit al in Yakuza 3. Hawaii is echt super populair onder Japanners. Zitten zelfs meerdere Donki
Gepost door: Hercule op 24-01-2024 05:34

Ja, ik ben op Hawaii geweest ooit en ook in een Donki, ze hebben daar een hele Japanse community volgens mij
avatar van Monokuma
Monokuma ( 1848   9) 24-01-2024 22:33
Quote:
vreemde review

Game krijgt overal super goede cijfers en hier lijkt het alsof de game oke is.
Heb er zelf wel erg veel zin.
Gepost door: Lokiw op 24-01-2024 15:01
Er is vast wel een game waar vrijwel iedereen enorm positief over is maar waar jij wel het een en ander op aan te merken hebt. Meningen kunnen verschillen.
avatar van Salsanadia
Salsanadia ( 94 ) 25-01-2024 10:57
Ik heb hier veel zin is Meestal als ik klaar ben met een rpggame ga ik geen New game+ doen, dus meer ga ik niet uitgeven.
avatar van Huntingmoon
Huntingmoon ( 213   1) 25-01-2024 19:52
Quote:
Ik heb hier veel zin is Meestal als ik klaar ben met een rpggame ga ik geen New game+ doen, dus meer ga ik niet uitgeven.
Gepost door: Salsanadia op 25-01-2024 10:57

Ik ook niet maar voor diegene die dat wel willen is een paywall een smack in the face.
Als het om NG+ alleen ging... maar er zit ook nog een 'end dungeon bij' dit zagen we afgelopen keer ook bij Japanse release vs de Westerse.

Goed dan maar geen NG+ platinum halen kost me meer dan genoeg tijd.
avatar van AJZellner
AJZellner ( 302   14) 25-01-2024 21:18
Quote:
Afgaande op de demo, mijn GOTY..

[..]

Ofschoon dat een smerige streek is, boeit het me vrij weinig. Na een uurtje of 100, want dat zal het wel worden, heb ik toch geen zin meer in nog een speel ronde. Maar het blijft een vieze streek. Zekers..


[..]


Hawai is juist super gekozen als locatie, eentje die je niet gauw zou verwachten. Top keuze...
Gepost door: MisAnTroop op 24-01-2024 07:24

Nou Persona 5 speelt zich daar ook al af. Voor Japanners een erg bekende vakantie locatie.
avatar van Cali030
Cali030 ( 416 ) 27-01-2024 14:20
Dat is helemaal niet raar idd, Japan en de staat Hawaii hebben een immigratie achtergrond samen en er zit daar een hele grote Japanse gemeenschap sinds 1885:

Quote:

The Japanese in Hawaii (simply Japanese or “Local Japanese”, rarely Kepanī) are the second largest ethnic group in Hawaii. At their height in 1920, they constituted 43% of Hawaii's population.[2] They now number about 16.7% of the islands' population, according to the 2000 U.S. Census.

Quote:

The economy of Okinawa plummeted following its incorporation into Japan after 1879.[3] As a result of worsening conditions, many Okinawans wished to move elsewhere for a better life. Previously, Japan had prohibited emigration from Okinawa Prefecture, but this decision was later reversed in the late 1890s. In 1899, the first group of Okinawan migrants were formed, numbering 26 people.[4] Led by emigration activist Kyuzo Toyama, these laborers arrived in Hawaii on January 8, 1900.[2][5] Subsequent waves of migrants came to Hawaii in the following years, with the second group, also led by Kyuzo, arriving in 1903.[5] This group had 40 people.[4]

Heb al 25 uur in de game zitten sinds woensdag, vind hem echt fantastisch.
avatar van ErHaO
ErHaO ( 140   9) 28-01-2024 17:22
Ik had het liever anders gezien, maar voor mij heeft het ontbreken van NG+ of DLC prullaria echt totaal geen invloed op mijn aankoop. Het is niet zo dat deze games weinig content hebben ofzo.

Voor mij is altijd de vraag: haal ik uit het basis product eruit wat ik er uit wil halen? Het antwoord daarop is voor mij ja.

Als niemand die DLC koopt komt ie vanzelf voor een paar euro in de storefronts en is de kans kleiner dat het volgende deel NG+ uit de basis laat. Persoonlijk denk ik wel dat NG+ voor een flink kleine minderheid echt relevant is.
avatar van Remedy
Remedy ( 1281   2) 11-02-2024 07:43
Ik ken deze game series absoluut niet. Bij het zien van de 3e afbeelding moest ik denken aan de al oude Paperboy game, maar dan als Fastfoodboy. Het lijkt me een geweldige game om een beetje doelloos rond te lopen en te ontdekken. Dat is i.i.g. wat ik ook doe bij Elden Ring en bevalt me prima. Infinite Wealth zal ik zeker een keer oppikken.