Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Majin and the Forsaken Kingdom (Xbox360)
70 100 1

Review Majin and the Forsaken Kingdom (Xbox360)

Er was eens een koninkrijk waar vele jaren vrede geheerst had. Maar een duistere macht wierp een schaduw over het rijk. Niets leek de het kwaad aan te kunnen, totdat een jonge dief genaamd Tepeu de strijd aan durfde te gaan. Ook de dieren voelen de angst, en omdat Tepeu het aangeboren talent heeft om met dieren te praten, vertellen zij je over een legendarische Beschermer, die de Majin wordt genoemd. Al snel weet je de verzwakte reus te bevrijden uit de handen van de vijand om het samen op te kunnen nemen tegen de duistere heerser en zijn vier generaals. Dezen houden zich schuil in evenveel verschillende gebieden, en herbergen bovendien ook nog een deel van de verloren krachten van de Majin. Door het vinden van de kracht van wind, bliksem, vuur en zuivering is het aan jou om de Majin weer de legendarische beschermer te maken die hij ooit was. En die uitdaging ging ik graag aan…..Solide Singleplayer
Majin is een singleplayer action adventure waarbij je je al puzzelend en vechtend een weg baant door de kleurrijke gebieden. De meeste puzzels bestaan uit een gebied, waarin je de doorgang moet zien te bereiken. Ik geef een voorbeeld: Na al heel wat gevechten te hebben doorstaan, hebben Tepeu en de Majin de windkracht heroverd. Bij het betreden van een ruïne middenin de jungle laat de camera kort de belangrijke elementen zien. Ik besluit om de Majin zijn windkracht te laten gebruiken op een hangende kooi. En hopla! De kooi schiet richting een soort scharnier waardoor ik mijn grote vriend met kooi en al richting een waterval kan schieten. Op komische wijze dringt hij liters water, die hij kan gebruiken om een gewicht te verplaatsen door deze te vullen. Hierdoor kan ik Tepeu de goede kant opsturen en een upgrade voor de Majin bemachtigen. Uitdagend, maar met goed denkwerk en af en toe wat hoofd krabben kom je er altijd wel uit.

Ook het vechten werkt prima. Je kunt de Majin met een simpele knoppencombinatie laten vechten om zo samen met de reus de vijanden een kopje kleiner te maken. Door te vechten verdien je ervaringspunten, die jezelf en de band tussen jou en de Majin versterken. Dit level up systeem zorgt voor meer levenskracht, meer strijdkracht en voor nieuwe vechttechnieken samen met de Majin. Om de reus zelf sterker te maken moet je op zoek naar vruchten, die de krachtbron voor de Majin vormen. En die upgrades zal je nodig hebben, want de vijanden nemen ook in kracht toe.

De GV(s)R – grote vriendelijke spraakgebrekkige reus
Misschien wel de vreemdste keuze van de ontwikkelaars van The Forsaken Kingdom is de voice-acting van de Majin en de dieren, die je gedurende het avontuur helpen. Zo gebruikt de Majin zinnen als: I always thankful Tepeu! Misschien in het begin wel schattig, maar toch opmerkelijk bij een legendarische beschermer. Als het spraakgebrek van de Majin je al irriteert, dan zullen de verschrikkelijke stemmen van de overige dieren je haren overeind doen staan. Ik kijk nog liever de nieuwe Harry Potter in de nagesynchroniseerde versie, dan een dag naar die beesten te moeten luisteren. Gelukkig ben je meer bezig met puzzelen en vechten, dus de frustraties blijven het grootste gedeelte van de game op de achtergrond.

Een ander minpunt is het feit, dat hoe verder de game vordert, hoe meer puzzels als herhaling zullen voelen. Soms wel net in een andere vorm, maar een beetje meer variatie was welkom geweest. Voor mij waren echter de momenten van backtracking de grootste ergernis. Zo word je vaak gedwongen om door eerder bezochte gebieden te reizen, om verder in de game te komen. Ik kon het de eerste keren nog begrijpen, maar na de zoveelste keer een bepaalde route te hebben gelopen werd ik het echt wel zat. Je unlocked na de tweede generaal wel een travel-systeem, dat je iets sneller van gebied naar gebied kan sturen, maar ook dan moet er nog veel gelopen worden.Sfeer
Ondanks de soms matige voice-acting weet Majin and The Forsaken Kingdom toch een sprookjesachtige sfeer neer te zetten. De gebieden zien er grafisch misschien wel niet top uit, maar zijntoch kleurrijk en gevarieerd genoeg om de sfeer te blijven ondersteunen tijdens de ongeveer 15 uren die de game zal duren.

En ondanks de gevoelens van frustratie ging ik langzamerhand toch wel genegenheid voelen voor mijn goedzakkige metgezel. Bovendien draagt ook de achtergrondmuziek bij aan het juiste sfeergevoel. En het verhaal ligt misschien wel wat voor de hand, maar wordt door middel van tussenstukjes verteld die op prachtige wijze zijn geanimeerd. Voor de liefhebber van games als Prince of Persia, ICO en Kameo zal Majin daar qua sfeergevoel zeker niet tussen misstaan.

Conclusie
Majin and The Forsaken Kingdom is een game, die verrassend leuk en uitdagend uitpakt, maar door de aanwezige minpuntjes de status van subtopper niet weet te ontstijgen. En in deze tijd van waarin veel top games uitkomen, zal het voor Majin lastig zijn om de aandacht van de gamers voor zich te winnen. Ben je echter een liefhebber van action-adventure games met een sprookjesachtige sfeer, dan is dit toch zeker een titel die je ‘reusachtig’ veel plezier kan bezorgen.

Deze game is gereviewed door Frido

 

Oordeel Majin and the Forsaken Kingdom (Xbox360)

  • Graphics 70
  • Gameplay 75
  • Originality 70
  • Sound 70
  • Replay 65
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 9277 

Laagste prijzen voor Majin and the Forsaken Kingdom (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38673   3) 13-12-2010 14:33
Rol: Forum Moderator
Oh, hier had ik toch wel meer van verwacht! Was erg benieuwd naar de game, want van wat ik had gezien tot nu toe deed het me denken aan Zelda. Koop hem wel een keertje in de budgetbak, want wil hem toch graag spelen.
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 13-12-2010 21:24
Rol: BG Redacteur
lijkt me een goed plan! Dan is het je geld zeker waard!
avatar van Rexus
Rexus ( 51 ) 16-12-2010 12:44
Had nog zeer weinig over deze game gehoord, maar lijkt me toch wel intressant voor een budget aankoop !

Nette review trouwens !