Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3)
70 100 1

Review Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3)

Ground Zero is een aanduiding voor het centrum van een ontploffing of ramp; het epicentrum. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (MGGZ) kan gezien worden als het startpunt van een nieuw deel in de Metal Gear reeks. Echter is MGGZ geen volwaardig nieuwe Metal Gear game, meer eerder een proloog op Metal Gear: The Phantom Pain. Hoe dat speelt? Nou, een beetje als een heel grote demo. Maar wel eentje die je naar meer doet verlangen.

Big Snake
In MGGZ gaat de Metal Gear saga verder waar we Big Boss achterlieten in Metal Gear Peace Walker. Voor de duidelijkheid; in dit spel hebben we Big Boss oftewel Naked Snake weer onder de knoppen, net zoals in Snake Eater en Peace Walker. Solid Snake, uit Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, is een genetische kloon van Big Boss en zijn avonturen liggen in de toekomst. Het verhaal van MGGZ speelt zich dan ook af in de 70’er jaren. Tegen een achtergrond van Vietnam en Joan Baez heeft Big Boss een leger van huurlingen opgericht, de Militaires Sans Frontières. Alleen de moeilijkste klusjes zijn interessant voor deze club, maar wanneer oude vrienden gevangen worden genomen in Cuba door een schimmige partij, besluit Big Boss eens een kijkje te nemen. De gevangenis in Cuba is de enige map in MGGZ en je zult hier met verschillende doelen langs moeten.

Old-Gen
De verhaallijn bestaat uit de bevrijding van Chico en Paz uit deze gevangenis. De gevangenis is open te benaderen en te verlaten, en iedere speler kan op zijn eigen manier proberen binnen te komen. Wapens zijn van bewakers af te pakken en voertuigen zijn te kapen of te stelen. Zowel in de tussenfilmpjes als gedurende de missie, is de echte Metal Gear vibe aanwezig. Kaz (uit Peace Walker) houdt je op de hoogte van je doelen en er wordt tijdens het sluipen flink wat achtergrondverhaal uit de doeken gedaan via je radio. De beelden die ik eerder al had gezien zullen van de Next-Gen uitgave zijn geweest, want zo scherp als in de previews zag het beeld er op mijn PS3 niet uit. Desalniettemin is MGGZ wel een prachtige game, waarbij de regen- en lichteffecten, alsmede de omgeving en de variëteit binnen de map van een hoog niveau zijn.Nazorg
Helaas is de eerste missie ook het enige verhaalgedreven gedeelte van de game. Na het uitspelen van de missie speel je eerst vier Side Ops vrij, daarna de vijfde. In deze Side Ops keer je terug naar dezelfde map (de Cubaanse gevangenis), maar iedere keer met een ander doel. De ene keer is dat een meer actie georiënteerd doel, de andere keer is het meer op spionage gericht. Ook kun je de hoofdmissie opnieuw spelen in Hard mode, of proberen een betere waardering te halen door bijvoorbeeld niet gezien te worden. Daar blijft het echter bij in MGGZ en zo had ik na twee dagen het meeste alweer gezien.

Kwaliteit over kwantiteit?
De besturing van Big Boss is weer wat aangepast ten opzichte van de besturing van Solid Snake in MGS4. Big Boss beschikt praktisch over alle moves die je nodig kunt hebben. Kruipend schieten, aan relingen hangen en rennend herladen; aan alles is gedacht. Een handige nieuwe feature is de verrekijker, die de kaart op je beeldscherm effectief vervangt. Met je verrekijker markeer je vijanden en objecten, welke je dan altijd op je beeld ziet staan. Hiermee wordt het geen makkie trouwens, want zoals het een echte basis in Cuba betaamt zijn er veel soldaten op pad en hangen er op veel locaties camera’s. Mijn enige kritiek op de besturing is het schuilsysteem. Te vaak raakte ik los van de muur wanneer ik langs een muur schuifelde, met als gevolg dat ik werd opgemerkt. Gevoelsmatig is dit wat gevoeliger dan in eerdere delen. Wat wel verbeterd is, is de AI, die redelijk realistisch reageert. Een bewaker blijft bijvoorbeeld een behoorlijke tijd zoeken en zal zich daarbij regelmatig aan zijn kompanen melden. Schakel je de bewaker uit voordat hij heeft doorgegeven dat hij niets heeft gevonden, dan komen zijn vrienden hem zoeken.Waar voor je geld?
Zelfs voor het gevoelsmatig redelijke bedrag (30 euro) is MGGZ aan de korte kant. De verhaallijn lijkt een zeer uitgebreide demo, net zoals die van Metal Gear Solid 2 destijds. De Side Ops doen dan weer denken aan de zijmissies uit Peace Walker, wat een leuke bonus was in een PSP game van vier jaar oud. Schraal en karig zijn de woorden die het eerst naar boven komen. Aan de andere kant is de inhoud van dusdanige kwaliteit, dat veel games daar nog wat van kunnen leren. Kun je echt niet wachten op Phantom Pain, dan kun je nu alvast een beginnetje maken. Ik ben echter wel benieuwd welke voordelen het spelen va MGGZ gaat opleveren in de echte game straks, of dat mensen die rechtstreeks in Phantom Pain duiken dit avontuur geheel moeten missen. Mogelijk dat de waarde van de aanschaf daarin nog wat gecompenseerd gaat worden.

Conclusie
Het had Konami gesierd wanneer deze game tegen een gunstiger aanbod was gepresenteerd. Als extra bij een andere game (zoals Castlevania: Lords of Shadow 2) bijvoorbeeld. Ook de gereduceerde download only prijs (20 euro) zit wat mij betreft nog op het randje. Nu blijft het een moeilijke game om te beoordelen of aan te raden. Ja, de game is erg goed, en als ik de lijn extrapoleer, dan wordt Phantom Pain een topgame van jewelste. Dat maakt deze proloog echter nog niet van dergelijke kwaliteit. Was dit een preview dan was ik niets dan lovend over het aankomende avontuur geweest, maar als een retail game van 30 euro biedt MGGZ simpelweg niet genoeg om een hoge score te kunnen rechtvaardigen. Alleen interessant voor diegene die echt niet kunnen wachten op Phantom Pain. Iedereen die eens in het genre wil stappen of wil starten met Metal Gear raad ik aan te wachten op de volledige game en dit opwarmertje alleen op te pikken voor een heel zacht prijsje. Het eindcijfer is dus geen weergave van de kwaliteit en de verwachting voor Phantom Pain, maar het resultaat van een karig aanbod aan kwantiteit.  Het is nog wel te hopen dat Phantom Pain niet een soortgelijke verassing in petto heeft als de proloog op Metal Gear Solid 2 dertien jaar geleden, toen Raiden de game na de intro overnam van Solid Snake.

 

Deze review is geschreven door Jeroen Knop.

 

Oordeel Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3)

  • Graphics 90
  • Gameplay 90
  • Originality 80
  • Sound 80
  • Replay 80
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 13515 

Laagste 1 prijzen voor Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3)

10.88 10.88 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Gameshop Twente 8
€  5.00€ 5.88   € 10.88

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 18-03-2014 09:07
70 is toch alsnog best een hoge score? En zou niet of het gameplay of het replay cijfer moeten leiden onder de korte duur van het spel?
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 18-03-2014 09:21
De replay waarde is juist ontzettend hoog, daar is de hele game op gebouwd. En de gameplay is weer van een ontzettend hoog niveau, dus die scores kloppen gewoon.

Wel apart dat alle afzonderlijke scores voor de onderdelen hoog scoren, en dan het eindcijfer (geen gemiddelde, I know) ineens lager is.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 18-03-2014 09:22
Ja ik doelde dus daarop, waardoor ik dan verwachtte dat de replay laag zou zijn. Je kan vaak opnieuw spelen op andere manieren, maar het aantal levels dat opnieuw te spelen is is erg karig, zoietsXD
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 18-03-2014 09:27
Ja klopt, uiteindelijk zijn het natuurlijk maar 6 missies in totaal. Maar er zijn zoveel verschillende manieren van infiltreren, overal liggen easter eggs, je kunt allerlei wapens vinden etc etc. 100% is overigens ook op het web nog niemand gelukt zover ik weet, en er zijn al mensen meer dan 25 uur mee bezig.
avatar van Stephan
Stephan ( 1122 ) 18-03-2014 09:36
90+90+80+80+80/5=70
avatar van PinkPirateBunny
PinkPirateBunny ( 184 ) 18-03-2014 09:51
@het punt: boven de cijfers staat wat tekst, welke wat context biedt voor het punt , onder andere dat de kwantiteit niet voldoende is om een punt wat gemiddeld uit de delen ontstaat te rechtvaardigen.

@Replay, natuuurlijk is het doel van het spel om iedere level meerdere keren te spelen, echter zijn de verschillen zo minimiem binnen deze ene level (de ene keer regent het, soms zijn er meer soldaten), dat de gevangenis me na een paar uur niet meer kon boeien.
avatar van Userverwijderd76
Userverwijderd76 ( 2167 ) 18-03-2014 10:15
Quote:
90+90+80+80+80/5=70

Logisch toch :s
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-03-2014 10:24
Klopt helemaal niks van het cijfergemiddelde. Hoe kun je alles nou negens en achten geven en dan het eindcijfer een zeven? En hoe kun je uberhaupt een zeven rechtvaardigen als je het volgende schrijft:

Quote:
Ook de gereduceerde download only prijs (20 euro) zit wat mij betreft nog op het randje. Nu blijft het een moeilijke game om te beoordelen of aan te raden. Ja, de game is erg goed, en als ik de lijn extrapoleer, dan wordt Phantom Pain een topgame van jewelste. Dat maakt deze proloog echter nog niet van dergelijke kwaliteit. Was dit een preview dan was ik niets dan lovend over het aankomende avontuur geweest, maar als een retail game van 30 euro biedt MGGZ simpelweg niet genoeg om een hoge score te kunnen rechtvaardigen. Alleen interessant voor diegene die echt niet kunnen wachten op Phantom Pain.

Was een 5 dan niet meer op zijn plaats geweest?

In je review zeg je dat de gameplay niet altijd lekker werkt. Waarom dan een 9?

Waarom een 8 als replay terwijl je in een comment:


Quote:
natuuurlijk is het doel van het spel om iedere level meerdere keren te spelen, echter zijn de verschillen zo minimiem binnen deze ene level (de ene keer regent het, soms zijn er meer soldaten), dat de gevangenis me na een paar uur niet meer kon boeien.

dit zegt? Dat klopt toch niet met elkaar?

Quote:
Het eindcijfer is dus geen weergave van de kwaliteit en de verwachting voor Phantom Pain, maar het resultaat van een karig aanbod aan kwantiteit.

En dan snap ik het eindcijfer al helemaal niet meer want dan is een zeven al helemaal hoog.

Quote:
@het punt: boven de cijfers staat wat tekst, welke wat context biedt voor het punt , onder andere dat de kwantiteit niet voldoende is om een punt wat gemiddeld uit de delen ontstaat te rechtvaardigen.

Als die tekst nou met de cijfers had gestrookt dan was het logisch geweest en dan waren er geen vragen gekomen. Na je recensie (en comments) gelezen te hebben snap ik zowel de gemiddelde cijfers voor replay/gameplay etc als het eindcijfer (veel te hoog dan toch, als je de game én te duur én te weinig vindt?) niet.

Afgezien van de spoilers een vrij vage review met een raar cijfergemiddelde. Denk dat ik iig even op de échte reviews wacht.
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 18-03-2014 10:34
Verhaallijn is wat kort maar door de side missions te kan behoorlijk oplopen. En MGS is zo een spel dat je keer op keer speelt zodat je alles eruit haalt!
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 18-03-2014 13:34
Voor fantastisch eten van een topchef in een goed restaurant betaal je ook wat meer en dat is vaak ook wat minder, maar daarom zeker niet slecht!

Je kan je ook dagelijks goedkoop volproppen met veel Mc Donald's rotzooi, maar of je daar nou vrolijk van wordt...

MGSVGZ (en niet MGGZ) is dus hoog culinair, en een game als COD is Mc Donald's

Persoonlijk ben ik best bereidt om die 25,- euro voor deze proloog uit te geven omdat ik fan ben van de serie, maar je moet wel een fijnproever zijn om het te kunnen waarderen...
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 18-03-2014 13:40
Quote:
Voor fantastisch eten van een topchef in een goed restaurant betaal je ook wat meer en dat is vaak ook wat minder, maar daarom zeker niet slecht!

Je kan je ook dagelijks goedkoop volproppen met veel Mc Donald's rotzooi, maar of je daar nou vrolijk van wordt...

MGSVGZ (en niet MGGZ) is dus hoog culinair, en een game als COD is Mc Donald's

Persoonlijk ben ik best bereidt om die 25,- euro voor deze proloog uit te geven omdat ik fan ben van de serie, maar je moet wel een fijnproever zijn om het te kunnen waarderen...
Hahaha, dat is wel een analogie die ik kan waarderen.
avatar van MitchDylan
MitchDylan ( 297 ) 18-03-2014 17:59
Gelukkig kan je tegenwoordig ook goed en goedkoop eten. Oftewel, prima game met meer content. Maar desalniettemin ziet deze game er leuk uit
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6570 ) 18-03-2014 18:08
Quote:

MGSVGZ (en niet MGGZ) is dus hoog culinair, en een game als COD is Mc Donald's
De laatste game wel ja. Laten we hopen dat ze over gaan want Ghosts was bagger,

Quote:
Persoonlijk ben ik best bereidt om die 25,- euro voor deze proloog uit te geven omdat ik fan ben van de serie, maar je moet wel een fijnproever zijn om het te kunnen waarderen...
Dat is ook wat uit onze redactie de geluiden lijken te zijn. Toch ben ik benieuwd hoe je op je cijfer bent gekomen want het lijkt wat aan de hoge kant voor een game die je in een avondje toch echt wel uit hebt.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-03-2014 19:08
Quote:
Voor fantastisch eten van een topchef in een goed restaurant betaal je ook wat meer en dat is vaak ook wat minder, maar daarom zeker niet slecht!

Je kan je ook dagelijks goedkoop volproppen met veel Mc Donald's rotzooi, maar of je daar nou vrolijk van wordt...

MGSVGZ (en niet MGGZ) is dus hoog culinair, en een game als COD is Mc Donald's

Persoonlijk ben ik best bereidt om die 25,- euro voor deze proloog uit te geven omdat ik fan ben van de serie, maar je moet wel een fijnproever zijn om het te kunnen waarderen...

Je beschrijft het exact als Kotaku.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5252   20) 18-03-2014 21:58
Kun je kiezen voor de originele Japanse stemmen met engelse subs?

Mits die optie ontbreekt, dan overweeg ik het niet eens om deze game te kopen. In 2014 hoort de originele taal gewoon altijd aanwezig te zijn als optie, en zo niet, dan hoort dat terug te vinden te zijn in de score, vooral in de score van het geluid.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 18-03-2014 22:03
Quote:
Kun je kiezen voor de originele Japanse stemmen met engelse subs?

Mits die optie ontbreekt, dan overweeg ik het niet eens om deze game te kopen. In 2014 hoort de originele taal gewoon altijd aanwezig te zijn als optie, en zo niet, dan hoort dat terug te vinden te zijn in de score, vooral in de score van het geluid.
Pech voor je, de originele taal is Engels bij MGSV, niet Japans.
En het hoeft al helemaal geen invloed te hebben op de score. Het mag dan wel 2014 zijn, dubbele stemmen is nooit een standaard geweest en is het nu nog steeds niet.
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3795 ) 19-03-2014 12:13
Quote:
Voor fantastisch eten van een topchef in een goed restaurant betaal je ook wat meer en dat is vaak ook wat minder, maar daarom zeker niet slecht!

Je kan je ook dagelijks goedkoop volproppen met veel Mc Donald's rotzooi, maar of je daar nou vrolijk van wordt...

MGSVGZ (en niet MGGZ) is dus hoog culinair, en een game als COD is Mc Donald's

Persoonlijk ben ik best bereidt om die 25,- euro voor deze proloog uit te geven omdat ik fan ben van de serie, maar je moet wel een fijnproever zijn om het te kunnen waarderen...

Ja zo kun je alles wel recht lullen. Feit blijft dat dit gewoon een demo is, en het belachelijk is dat hier geld voor wordt gevraagd. In ieder geval dit bedrag, vijf euro had op zijn plaats geweest. Een tientje hoogstens. Over de kwaliteit van het gebodene kan ik niets zeggen, alleen dat ik Metal gear nooit een boeiende serie vond. Uuuuuuuren aan cutscenes, flikker toch op. Ik wil gamen en geen films zien..
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 19-03-2014 12:22
In hoeverre is jouw mening (demo) een feit? Het is geen demo, het is een proloog tegen een gereduceerd tarief. Prima dat je het niet interessant vind maar ga niet in het wilde weg lopen haten. Had het goedkoper gekund? Mee eens. Is het een demo? Hell no.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 19-03-2014 12:23
Quote:
In hoeverre is jouw mening (demo) een feit? Het is geen demo, het is een proloog tegen een gereduceerd tarief. Prima dat je het niet interessant vind maar ga niet in het wilde weg lopen haten. Had het goedkoper gekund? Mee eens. Is het een demo? Hell no.

Gereduceerd tarief? Er zijn volledige games die voor die prijs in de winkel komen. Vrij duur voor vrij weinig.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 19-03-2014 12:51
Je hebt mensen die kopen een Ferrari om een paar keer hard mee te knallen en je hebt mensen die kopen zich net zo lief een degelijke Skoda want die is lekker goedkoop...

We weten in ieder geval nu wie wie is hier op BG

Alles heeft zijn prijs, het is aan jou wat je wil uitgeven, niemand zet een knepper tegen je slaap en dwingt je om deze MGS5 proloog te kopen.

Maar mensen met smaak en gamekennis weten dat dit het waard is...
avatar van PinkPirateBunny
PinkPirateBunny ( 184 ) 19-03-2014 12:58
Quote:
[..]
Dat is ook wat uit onze redactie de geluiden lijken te zijn. Toch ben ik benieuwd hoe je op je cijfer bent gekomen want het lijkt wat aan de hoge kant voor een game die je in een avondje toch echt wel uit hebt.

Het punt, een 7, is een gevoelsmatige inschatting van de prijskwantiteit verhouding en de lichtelijke teleurstelling van de inhoud voor een "nieuwe Metal Gear", welke een boxed retailgame met zich meebrengt. Ondanks de beprekte verhaallijn, heeft deze proloog echter onmiskenbare kwaliteiten genoeg om een 7 te rechtvaardigheden. Zoals ik in de tekst ook al stel: ik vond een eindcijfer op MGGZ plakker erg lastig, omdat de objectiviteit niet opweegt tegen de subjectiviteit. Als dit een preview was geweest, dan was ik waarschijnlijk enkel enthousaist geweest. Ik weet ook niet of Konami zijn doel heeft voorbij gesneld met het op deze manier uitgeven van MGGZ.
avatar van Fukijama
Fukijama ( 99 ) 19-03-2014 12:59
Ik kan hem niet vinden op psn voor de ps4. Wel voor ps3
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 19-03-2014 14:02
Quote:
[..]


Gereduceerd tarief? Er zijn volledige games die voor die prijs in de winkel komen. Vrij duur voor vrij weinig.
En er zijn games die voor het dubbele uitkomen en waar je sneller op uitgespeeld raakt.
Iedereen moet voor zichzelf beslissen wat je hoeveel geld waard vind. Ik snap mensen die 200e voor een broek uitgeven ook niet. Maar ja, ieder zijn ding.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 19-03-2014 14:42
Quote:

Maar mensen met smaak en gamekennis weten dat dit het waard is...

Vrij subjectief.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 19-03-2014 14:57
Quote:
Je hebt mensen die kopen een Ferrari om een paar keer hard mee te knallen en je hebt mensen die kopen zich net zo lief een degelijke Skoda want die is lekker goedkoop...

We weten in ieder geval nu wie wie is hier op BG

Alles heeft zijn prijs, het is aan jou wat je wil uitgeven, niemand zet een knepper tegen je slaap en dwingt je om deze MGS5 proloog te kopen.

Maar mensen met smaak en gamekennis weten dat dit het waard is...

Als je die laatste zin nou had weggelaten... Nu haal je je eigen argument onderuit>.<
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 19-03-2014 15:22
Quote:
[..]


Gereduceerd tarief? Er zijn volledige games die voor die prijs in de winkel komen. Vrij duur voor vrij weinig.
Glas is half vol of half leeg. Het is maar net hoe je in het leven staat TimD
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 19-03-2014 19:57
Ik kan me nog herinneren dat je met MGS 3 in een demo een uur lang de volledige game mocht proberen. Is imo stuk interessanter (en minder prijzig).
avatar van Stef
Stef ( 3349   3) 19-03-2014 21:13
Het is uiteindelijk een keuze die je zelf maakt.
Heb je er €30 voor over voor een proloog, prima dan koop je het.
Zo niet, dan gaat er niet veel verloren.
Je kan altijd op internet kijken voor filmpjes etc. en in het volledige spel zal het grotendeels uitgelegd worden.
avatar van Wasabi!
Wasabi! ( 1476 ) 19-03-2014 22:43
Net gelezen op Eurogamer.net.... Watch us complete Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes in just 10 minutes.....Sprint, shoot and skip the cut-scenes.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2807   4) 19-03-2014 23:40
Ja en zo zijn er ook speedruns voor demon souls, dark souls, skyrim, mario, dragons dogma etc.
Zegt dus helemaal niks.
Er zijn genoeg mensen die er al meer dan 60uur in hebben zitten en nog niet 100% hebbeb.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-03-2014 03:16
Mooie integere uiteenzetting Jeroen maar "verassing" is toch echt "verrassing" met 2x de letter "r" dat eventjes terzijde! Mijn advies aan jullie BG gamers is: Kopen, kopen en nog eens kopen deze geweldige game or Snake is going to get you guys! ;-D
avatar van Marinu$
Marinu$ ( 1560 ) 20-03-2014 03:44
Quote:
Mooie integere uiteenzetting Jeroen maar "verassing" is toch echt "verrassing" met 2x de letter "r" dat eventjes terzijde!D

Tenzij het een crematie betreft : verassing
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6570 ) 20-03-2014 08:13
Quote:
Maar mensen met smaak en gamekennis weten dat dit het waard is...

Ik heb (self proclaimed ) smaak en gamekennis, toch ga ik deze game niet aanschaffen omdat ik domweg de 30 euro niet kan rechtvaardigen voor een middagje gamen. Deze game is ongeveer dubbel de prijs van een bioscoopbezoekje. En nu?
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-03-2014 10:12
Quote:
[..]


Ik heb (self proclaimed ) smaak en gamekennis, toch ga ik deze game niet aanschaffen omdat ik domweg de 30 euro niet kan rechtvaardigen voor een middagje gamen. Deze game is ongeveer dubbel de prijs van een bioscoopbezoekje. En nu?

Het is jammer dat de Videoland geen games meer uitleent.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 20-03-2014 13:45
Quote:
[..]
Ik heb (self proclaimed ) smaak en gamekennis, toch ga ik deze game niet aanschaffen omdat ik domweg de 30 euro niet kan rechtvaardigen voor een middagje gamen. Deze game is ongeveer dubbel de prijs van een bioscoopbezoekje. En nu?

Ik smeet vroeger 50 gulden op een middagje in Street Fighter 2 of Final Fight, dus wellicht kom ik van andere tijden...

Maar vraag je eens af, koop jij een merk spijkerbroek van 150,- of haal jij er een bij de Wibra van 10,- Je pakt toch liever die van een hoge kwaliteit, of je wacht tot deze is afgeprijsd naar 80,-, maar dat prul van 10,- hoef je ook niet

We kunnen uren doorgaan over de prijs, ik geef er gewoon graag 25,- euro (30,- is advies, kost ie bijna nergens) aan uit, feit dat jij zelf geen geld ervoor over hebt is prima, maar een beetje gamer en kenner weet hoe groot deze release is en zal deze gespeeld willen hebben...

Wellicht hoor jij ook niet echt tot de fanbase, of wacht je gewoon op een betere prijs over een maandje, zal ie vast voor 18,- te koop zijn...

Snap niet waarom mensen het de echte fans zo enorm tegen zitten te maken over een tientje ofzo, waar gaat het hier over...

Koop lekker COD of Fifa, uren plezier, jaar in jaar uit, hetzelfde...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-03-2014 13:49
Quote:
[..]
Maar vraag je eens af, koop jij een merk spijkerbroek van 150,- of haal jij er een bij de Wibra van 10,- Je pakt toch liever die van een hoge kwaliteit, of je wacht tot deze is afgeprijsd naar 80,-, maar dat prul van 10,- hoef je ook niet

Wibra heeft ook prima broeken, dus dat argument valt al weg.

Quote:
Koop lekker COD of Fifa, uren plezier, jaar in jaar uit, hetzelfde...

Of koop gewoon een game als Beyond of Donkey Kong. Veel meer uren speelplezier voor exact hetzelfde geld of iets meer.

Quote:
Wellicht hoor jij ook niet echt tot de fanbase, of wacht je gewoon op een betere prijs over een maandje, zal ie vast voor 18,- te koop zijn...

En over een half jaar issie gratis DLC.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 20-03-2014 14:11
Quote:
[..]
Of koop gewoon een game als Beyond of Donkey Kong. Veel meer uren speelplezier voor exact hetzelfde geld of iets meer.
Waarom sluit het één en ander uit? Ik bezit Beyond, Donkey Kong én MGS. En ik geniet van alle 3 de games.. Ongeacht de prijs.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 20-03-2014 14:11
Quote:
[..]


Wibra heeft ook prima broeken, dus dat argument valt al weg.

[..]


Of koop gewoon een game als Beyond of Donkey Kong. Veel meer uren speelplezier voor exact hetzelfde geld of iets meer.

[..]


En over een half jaar issie gratis DLC.

Je kan ook buiten gaan voetballen ipv Fifa kopen, wat probeer jij nu eigenlijk te zeggen?!

Denk je echt dat je mijn hardcore gamer mindset kan omzetten omdat jij iets een tientje te duur vind...

Morgen heb ik de MGSVGZ lekker gespeeld en kan jij je bezighouden met rotzooi uit de budgetbak, enjoy!
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-03-2014 14:59
Quote:
[..]
Denk je echt dat je mijn hardcore gamer mindset kan omzetten omdat jij iets een tientje te duur vind...

Morgen heb ik de MGSVGZ lekker gespeeld en kan jij je bezighouden met rotzooi uit de budgetbak, enjoy!

Ik hoef je mindset niet te veranderen en wens je veel plezier met MGS. Ik heb dan plezier met mijn Budgetbak game van twintig euro!
avatar van Jorden1506
Jorden1506 ( 383   2) 20-03-2014 17:21
Ben ik de enige die niet snapt waarom het eindcijfer niet volgt uit het gemiddelde van de kritiekpunten?
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 20-03-2014 20:02
Heeft iemand de code van MGS: Phantom Pain al gebruikt? Krijg je bij Ground Zeroes.
Krijg de melding dat het al gebruikt is of niet geldig!
Of is de code pas geldig als de Phantom Pain uitkomt?

Trouwens ik kan maar niet wennen aan Kiefer Sutherland's stem het past gewoon niet. Stem van David Hayter was beter geweest!
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 20-03-2014 22:14
Quote:
Ben ik de enige die niet snapt waarom het eindcijfer niet volgt uit het gemiddelde van de kritiekpunten?

Denk het, is al 15 jaar zo op alle reviewsites wereldwijd
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-03-2014 22:54
Quote:
[..]


Denk het, is al 15 jaar zo op alle reviewsites wereldwijd

Hoe kom je daarbij?
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 21-03-2014 09:11
Eindscore is onzin 90+90+80+80+80/5=8,4

Dus ze moeten gemiddelde pakken maar dat doen ze niet, dan kun je in principe 5 keer een 1 geven dan zou de eindcijfer 1 moeten zijn.
Dus 5 x een 1..........eindcijfer zou dan ook een 6 kunnen zijn? Tja totaal niet geloofwaardig!
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 21-03-2014 09:12
Quote:
Heeft iemand de code van MGS: Phantom Pain al gebruikt? Krijg je bij Ground Zeroes.
Krijg de melding dat het al gebruikt is of niet geldig!
Of is de code pas geldig als de Phantom Pain uitkomt?

Trouwens ik kan maar niet wennen aan Kiefer Sutherland's stem het past gewoon niet. Stem van David Hayter was beter geweest!
Bij mij werkt ie ook niet. Denk dat het pas voor bij Phantom Pain is.

Vind Sutherland zelf overigens wel goed. Hij laat overduidelijk meer emotie etc in zijn stem zien. Bij Hayter was het de laatste games toch echt allemaal éénheidsworst wat eruit kwam, ongeacht de situatie die zich voordeed. Ik denk dat er een verstandige keuze is gemaakt, zeker met de donkere thema's die nu aan bod gaan komen, om niet langer voor een overdreven stem te gaan.
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 21-03-2014 09:37
Quote:
[..]

Bij mij werkt ie ook niet. Denk dat het pas voor bij Phantom Pain is.

Vind Sutherland zelf overigens wel goed. Hij laat overduidelijk meer emotie etc in zijn stem zien. Bij Hayter was het de laatste games toch echt allemaal éénheidsworst wat eruit kwam, ongeacht de situatie die zich voordeed. Ik denk dat er een verstandige keuze is gemaakt, zeker met de donkere thema's die nu aan bod gaan komen, om niet langer voor een overdreven stem te gaan.

Ok dan moeten we maar wachten tot Phantom Pain er is, moeten dan wel snel zijn. Heb je kleine letters gelezen? Er staat dat de download van MotherBase beperkt is.

Misschien moet ik langer spelen om te wennen aan zijn stem
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 21-03-2014 09:38
Eens, Kiefer heeft me verrast. Hij heeft niet veel tekst ofzo maar je bent er zo aan gewend. Al zal snake altijd bij mij geassocieerd worden met David hayter
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 21-03-2014 10:34
Ik heb denk ik ook het voordeel dat ik nooit 24 heb gekeken. Dus voor mij brengt de stem ook geen andere associaties mee. Tot nu toe vind ik hem gewoon erg goed, en kan niet wachten tot TPP en wat dat gaat brengen. Denk aan "Kaz, I'm already a demon" uit de E3 trailer.

Overigens zal Solid Snake wel altijd Hayter blijven, ook voor mij uiteraard. Maar ik heb het altijd al raar gevonden dat BB dezelfde stem heeft. Dat klopte al niet, dan hadden Solidus en Liquid ook dezelfde stem moeten hebben, het zijn immers allemaal klonen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-03-2014 10:52
Quote:

Overigens zal Solid Snake wel altijd Hayter blijven, ook voor mij uiteraard. Maar ik heb het altijd al raar gevonden dat BB dezelfde stem heeft. Dat klopte al niet, dan hadden Solidus en Liquid ook dezelfde stem moeten hebben, het zijn immers allemaal klonen.

Spoiler!
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 10:55
Game uit 1998, en algemeen bekend ondertussen, niets spoilerigs aan.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 22-03-2014 11:29
Quote:
Game uit 1998, en algemeen bekend ondertussen, niets spoilerigs aan.

niet mee eens, zet t ff in spoiler tags
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 13:09
Stel je niet zo aan jongens. Of gaan we het feit dat Darth Vader de vader van Luke Skywalker is ook nog in spoiler tags zetten? Iedereen die een beetje de game wereld volgt zou toch wel het verschil tussen Big Boss en Solid Snake moeten weten. Weet je dat nu nog niet, tsja, dan heeft het je blijkbaar nooit geïnteresseerd dus zal het dat nu ook niet ineens wel doen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-03-2014 13:14
Met die Metal Gear Solid HD Collection die net gereleased is is dit wel degelijk een spoiler. Hou een beetje rekening met je medegamers.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 13:37
Is ook al weer 2 jaar geleden. We zitten hier in een Metal Gear topic, en dat is gewoon basiskennis.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-03-2014 14:00
Blijkbaar is rekening houden met anderen dan moeilijker dan gedacht. Die HD Legacy collectie is nog geen paar maanden uit.
avatar van Jopie1980
Jopie1980 ( 1158 ) 22-03-2014 14:11
Een of andere speedrunner had hem uit in 7 minuten
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 14:25
Quote:
Blijkbaar is rekening houden met anderen dan moeilijker dan gedacht. Die HD Legacy collectie is nog geen paar maanden uit.
Ik wil best rekening houden met anderen hoor, maar ik vind het onzin om dingen uit een bijna 16 jaar oude game nog in spoiler tags te gaan zetten. Dat er later nog verzamelcollecties uitgekomen zijn is irrelevant. We hebben het hier over MGS 5(!), dan moet er gewoon vrij over MGS1 t/m 4 gepraat kunnen worden. Indien je niet gespoiled wil worden, ga die betreffende topics dan niet in.

Je gaat ook geen topic over Dance of Dragons lezen als je boeken 1 t/m 4 van A Song of Ice and Fire nog niet gelezen hebt.

PS. De Legacy Collection is al ruim een half jaar uit en de eeste HD collection nu 2 jaar.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-03-2014 17:39
Spoilers zijn spoilers.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 18:13
Algemene kennis is algmene kennis.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 22-03-2014 19:02
Quote:
Ik heb denk ik ook het voordeel dat ik nooit 24 heb gekeken. Dus voor mij brengt de stem ook geen andere associaties mee. Tot nu toe vind ik hem gewoon erg goed, en kan niet wachten tot TPP en wat dat gaat brengen. Denk aan "Kaz, I'm already a demon" uit de E3 trailer.

Overigens zal Solid Snake wel altijd Hayter blijven, ook voor mij uiteraard. Maar ik heb het altijd al raar gevonden dat BB dezelfde stem heeft. Dat klopte al niet, dan hadden Solidus en Liquid ook dezelfde stem moeten hebben, het zijn immers allemaal klonen.

Ik heb dat van die klonen altijd een beetje vreemd gevonden.
Solidus zou het meeste op Big Boss moeten lijken maar de Big Boss uit MGS3 lijkt veel meer op Solid Snake. Old Snake lijkt weer niets op Big Boss en heeft precies dezelfde stem als de jonge Snake.
Natuurlijk zou je het argument kunnen gebruiken dat Old Snake niet op natuurlijke wijze oud geworden is maar het blijft vreemd.

Overigens verwacht ik David weer terug te zien als een jonge Snake in het eind filmpje van MGS5. Mijn voorspelling is dat MGS5 eindigt waar Metal Gear 1 begint.
Mochten ze na MGS5 metal gear een remake geven dan vraag ik me wel af of kiefer sutherland terug keert of dat Big Boss wordt ingesproken door Richard Doyle. Kiefer lijkt me niet goedkoop.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 22-03-2014 19:13
Eens, dat denk ik ook. Kojima reageert ook heel apart op vragen over Solid Snake in MGSV. Ik denk ook dat de laatste Metal Gear Solid zal zijn, of in ieder geval het afsluitende deel voor Big Boss. Wellicht dat er nog een prequel over The Boss aankomt, maar Kojima begint ook richting zijn pensioenleeftijd te gaan en geeft aan meer dan alleen Metal Gear als legacy te willen achterlaten. Zelf zie ik graag sowieso een ZOE 3 en een helemaal nieuwe franchise.

Over die klonen trouwens, daar klopt sowieso eigenlijk geen bal van. Dat Solid de recessive kloon is en Liquid de dominante bijvoorbeeld, zo werkt dat niet in de genetica.
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 22-03-2014 20:33
Quote:
Algemene kennis is algmene kennis.
Moeilijk doen is moeilijk doen en ook nog eens irritant, gebruik gewoon spoiler tags.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 22-03-2014 22:48
Maar het is niet echt een spoiler meer als je reeks in de juiste volgorde speelt. Alleen voor de mensen die de reeks met Metal Gear of Metal Gear Solid beginnen is de relatie tussen Big Boss en Solid Snake misschien een verassing.

Voor iedereen die de reeks met MGS3, MGS2, Peace Walker, Phantom Pain of 4 begint wordt de relatie tussen Big Boss en Snake al vrij snel duidelijk.

Quote:
Wellicht dat er nog een prequel over The Boss aankomt,
The Boss die met behulp van de Cobra Unit WWII wint, kan een erg interessante game gaan worden. Misschien zelfs met een kleine rol voor Big Boss.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 22-03-2014 23:08
Quote:
[..]

Moeilijk doen is moeilijk doen en ook nog eens irritant, gebruik gewoon spoiler tags.

mee eens hoeveel moeite is t nou.... Ik begon bij mgs1 dus ik wist t bijvoorbeeld niet
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-03-2014 23:22
Quote:
[..]


mee eens hoeveel moeite is t nou.... Ik begon bij mgs1 dus ik wist t bijvoorbeeld niet

Ook mee eens.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 23-03-2014 04:49
Quote:
[..]


Ook mee eens.

Toch bespeur ik hier enige vorm van getrol. Voor Asuracry vind ik het vervelend maar op een gegeven moment kom je op het punt dat iets geen spoiler meer is. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Aerith dood gaat in FFVII, Sheik eigenlijk Zelda is, Samus een vrouw is, Luke's vader Darth Vader is, Kees de mol was, Snape Dumbledore dood en Zack het einde van Crisis Core niet haalt. Dat Snake een kloon is valt hier ook onder.


avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 10:41
Quote:
[..]


Toch bespeur ik hier enige vorm van getrol. Voor Asuracry vind ik het vervelend maar op een gegeven moment kom je op het punt dat iets geen spoiler meer is. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Aerith dood gaat in FFVII, Sheik eigenlijk Zelda is, Samus een vrouw is, Luke's vader Darth Vader is, Kees de mol was, Snape Dumbledore dood en Zack het einde van Crisis Core niet haalt. Dat Snake een kloon is valt hier ook onder.


Dat is dus mijn punt. Spoilers verjaren.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 23-03-2014 11:11
Quote:
[..]


Toch bespeur ik hier enige vorm van getrol. Voor Asuracry vind ik het vervelend maar op een gegeven moment kom je op het punt dat iets geen spoiler meer is. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Aerith dood gaat in FFVII, Sheik eigenlijk Zelda is, Samus een vrouw is, Luke's vader Darth Vader is, Kees de mol was, Snape Dumbledore dood en Zack het einde van Crisis Core niet haalt. Dat Snake een kloon is valt hier ook onder.nogmaals mee oneens! Ik had dit als een spoiler kunnen ervaren. Maar ff terug t ging om spoilertags hoeveel moeite is t kom op zeg waar hebben we t over!
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 11:23
Quote:
[..]


nogmaals mee oneens! Ik had dit als een spoiler kunnen ervaren. Maar ff terug t ging om spoilertags hoeveel moeite is t kom op zeg waar hebben we t over!
Het wordt een probleem als je met alles en iedereen rekening moet gaan lopen houden. Dan kun je nergens meer normaal een verhaal vertellen want oeh, stel je voor, iemand heeft de game nog niet gespeeld. Ik weiger om feiten uit 16 jaar oude games nog in spoiler tags te gaan zetten. Hadden we het hier over Peace Walker of MGS4 gehad, dan was het een ander verhaal geweest.

Als je de serie nog niet uit hebt is het niet verstandig om topics over vervolg delen te lezen. Dat is met films zo, boeken zo, overal zo. Of verwacht jij serieus van iedereen dat men in alle topics over vervolgen plot points van het voorgaande deel gaat lopen spoilertaggen?
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 11:34
Quote:
[..] Of verwacht jij serieus van iedereen dat men in alle topics over vervolgen plot points van het voorgaande deel gaat lopen spoilertaggen?

Niet alle topics, en niet alle plot points, maar dit soort dingen wel. Dit is een super grote spoiler.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 23-03-2014 11:38
Quote:
[..]

Het wordt een probleem als je met alles en iedereen rekening moet gaan lopen houden. Dan kun je nergens meer normaal een verhaal vertellen want oeh, stel je voor, iemand heeft de game nog niet gespeeld. Ik weiger om feiten uit 16 jaar oude games nog in spoiler tags te gaan zetten. Hadden we het hier over Peace Walker of MGS4 gehad, dan was het een ander verhaal geweest.

Als je de serie nog niet uit hebt is het niet verstandig om topics over vervolg delen te lezen. Dat is met films zo, boeken zo, overal zo. Of verwacht jij serieus van iedereen dat men in alle topics over vervolgen plot points van het voorgaande deel gaat lopen spoilertaggen?

ja dat verwacht ik neem een voorbeeld aan doob;-) die spoiled ook niks voor mensen die nieuw in de serie komen. Maar ga je gang en verpest t voor nieuwelinge
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 12:01
Inderdaad. De posts van Doobiets over MGS zijn mede dankzij het gebrek aan spoilers interessant om te lezen en maken nieuwsgierig naar de MGS serie.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 13:47
Quote:
[..]


ja dat verwacht ik
Doe jezelf een plezier en zet dat uit je hoofd. Zo werkt dat gewoon niet op internet in topics over vervolgdelen. Verwacht niet dat iedereen rekening met jou gaat houden.

Ik zit het ook echt niet bewust voor nieuwelingen te spoileren. Ik ben van mening dat je er als nieuweling sowieso goed aan doet om specifieke topics over vervolgen te mijden en bijvoorbeeld in topics zoals die over de legacy collection te blijven.

Maar goed, jullie vinden dat en ik vind dit, dat zal ook wel zo blijven.

OT: heb er alweer aardig wat uurtjes inzitten ondertussen. Nog maar 2 trophies en dan heb ik ze allemaal. Hard mode is trouwens ook echt aanzienlijk moeilijker dan normal, zeker met Reflex uit. Met de dag missies kunnen de guards dan ook makkelijk 70, 80 meter ver kijken. Echt een uitdaging!
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 23-03-2014 13:53
Het gaat ook niet met rekening houden met maar met toekomstige nieuwkomers voor de serie
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 15:29
Quote:
[..]
Doe jezelf een plezier en zet dat uit je hoofd. Zo werkt dat gewoon niet op internet in topics over vervolgdelen

Wel op fora waar medegamers rekening met elkaar houden, zoals dit forum. Zet dus voortaan je spoilers even tussen spoilertags.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 15:42
Blijf vooral lekker doorzeuren.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 15:42
Niets zeuren aan. Spoilers zijn spoilers en daarvoor zijn er spoiler tags. Gebruik ze.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 15:49
En dan begint de discussie dus weer opnieuw: voor die ene ongeïnformeerde persoon een spoiler, voor de rest gewoon bekend. Ik ga hier verder geen woorden meer aan vuilmaken.

avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 23-03-2014 16:05
Enige wat ik wil zeggen is: zorg dat je gewoon die games z.s.m. hebt gespeeld, dan is het ook geen spoiler meer
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 16:16
Quote:
Enige wat ik wil zeggen is: zorg dat je gewoon die games z.s.m. hebt gespeeld, dan is het ook geen spoiler meer
Hahaha, yup, sowieso verplicht alle MGS games spelen. Daar doe je ook alleen maar jezelf een plezier mee. Of je moet echt een hekel hebben aan lange cutscenes, dan wordt het een hel.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 23-03-2014 16:18
Quote:
[..]
Hahaha, yup, sowieso verplicht alle MGS games spelen. Daar doe je ook alleen maar jezelf een plezier mee. Of je moet echt een hekel hebben aan lange cutscenes, dan wordt het een hel.
Grappig dat ik die verdieping juist altijd zo tof vond in MGS.. Je krijgt gewoon wat meer context dan die oppervlakkige shit die we in moderne games vaak zien.. De één haat het en ik zou niet zonder kunnen in het MGS universum.. Alhoewel GZ niet echt veel had maar ik verwacht dat we dat gewoon in PP weer terug gaan zien.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 16:21
Quote:
[..]

Hahaha, yup, sowieso verplicht alle MGS games spelen. Daar doe je ook alleen maar jezelf een plezier mee.

Niet als één of andere flippo op een forum al gespoilerd heeft.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 16:26
Quote:
[..]

Grappig dat ik die verdieping juist altijd zo tof vond in MGS.. Je krijgt gewoon wat meer context dan die oppervlakkige shit die we in moderne games vaak zien.. De één haat het en ik zou niet zonder kunnen in het MGS universum.. Alhoewel GZ niet echt veel had maar ik verwacht dat we dat gewoon in PP weer terug gaan zien.
Kojima heeft al aangegeven dat TPP wat minder story heavy zou zijn, dus ik denk dat de cutscenes van een half uur verleden tijd zijn.
Quote:
[..]


Niet als één of andere flippo op een forum al gespoilerd heeft.
Het feit dat de Snake's klonen zijn is maar het topje van de ijsberg bij de kilometers tekst die de MGS verhalen vormen
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 23-03-2014 16:35
Quote:
[..]

Hoe kom je daarbij?

Dat jij niet weet wat ik weet betekend niet dat ik jou alles moet uitleggen...

Tip: Lees eens de reviewcriteria door van een willekeurige website

Adieu n00b
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 17:13
Quote:
[..]


Dat jij niet weet wat ik weet betekend niet dat ik jou alles moet uitleggen...

Tip: Lees eens de reviewcriteria door van een willekeurige website

Adieu n00b

Er klopt niks van wat je zegt en het feit dat je het niet met bronnen kunt bevestigen spreekt boekdelen.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 23-03-2014 18:21
Quote:
[..]
Er klopt niks van wat je zegt en het feit dat je het niet met bronnen kunt bevestigen spreekt boekdelen.

Wat er klopt er volgens jou niet dan, lijkt me bijzonder als je dat kan verwoorden...

Ik geef het gewoon heel duidelijk aan met:
Lees eens de reviewcriteria door van een willekeurige website

Als jij voor die interpretatie verder te dom bent is dat jou eigen probleem, ik ben hier niet om alles voor te kauwen...

Een cijfer van een review is nooit een gemiddelde, nooit geweest ook, als jij die kennis niet hebt is helemaal geen probleem, maar maak jezelf verder niet belachelijk met domme opmerkingen...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 19:00
Een cijfer van een review is over het algemeen áltijd het gemiddelde.

Waarom trouwens meteen beledigen? Daarmee is je argument nóg zwakker.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 23-03-2014 19:13
Guy's houd t gezellig
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 19:14
Mee eens Asura! Maar Bonecrusher beledigt onnodig.
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 19:31
Quote:
Een cijfer van een review is over het algemeen áltijd het gemiddelde.
Wat bonecrusher zegt is dat dat al lang niet meer zo is. En dat klopt, veel sites doen dat ook niet meer zo, want wie zegt dat graphics bijvoorbeeld even zwaar wegen als gameplay? Toen ign nog deelcijfers gaf was het eindcijfer ook niet het gemiddelde.
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 23-03-2014 20:25
Quote:
[..]

Wat bonecrusher zegt is dat dat al lang niet meer zo is. En dat klopt, veel sites doen dat ook niet meer zo, want wie zegt dat graphics bijvoorbeeld even zwaar wegen als gameplay? Toen ign nog deelcijfers gaf was het eindcijfer ook niet het gemiddelde.

true, maar ik vind de cijfer(s) totaal niet bij de uiteenzetting passe. Jij wel?
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 20:59
Ik vind ze niet zo gek nee, de reviewer is toch ook nergens echt negatief over? Uiteindelijk is het een gevoelskwestie. Ik weet niet wat de achtergrond van de reviewer is, hoe lang gamed deze al, heeft hij de andere delen ook grijs gespeeld, wat is hij aan graphics gewend etc. Uiteindelijk is de review natuurlijk ook maar een mening. Ik denk dat de reden dat het eindcijfer lager is dan de deelcijfers vooral te maken heeft met de prijs. Persoonlijk laat ik een prijs niet meewegen in een oordeel over een game, omdat die ontzettend variabel is en geld voor iedereen een andere waarde heeft.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-03-2014 21:03
Quote:
Ik denk dat de reden dat het eindcijfer lager is dan de deelcijfers vooral te maken heeft met de prijs.

En de speelduur. En

Quote:
Mijn enige kritiek op de besturing is het schuilsysteem. Te vaak raakte ik los van de muur wanneer ik langs een muur schuifelde, met als gevolg dat ik werd opgemerkt.

en

Quote:
De Side Ops doen dan weer denken aan de zijmissies uit Peace Walker, wat een leuke bonus was in een PSP game van vier jaar oud. Schraal en karig zijn de woorden die het eerst naar boven komen.
.

en

Quote:
maar het resultaat van een karig aanbod aan kwantiteit
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 21:38
Je bent nu ook wel ontzettend selectief aan het quoten. Bij die besturing is de volgende zin:
Quote:
Gevoelsmatig is dit wat gevoeliger dan in eerdere delen
Wat dus aangeeft dat het aan de speler zelf ligt, je moet gewoon voorzichtiger doen. Misschien dat de reviewer dat ook doorkreeg en dus snapte dat dat probleem bij hemzelf ligt.

De zin na die schraal en karig quote is:
Quote:
Aan de andere kant is de inhoud van dusdanige kwaliteit, dat veel games daar nog wat van kunnen leren.
Dus blijkbaar zit dat toch wel snor.

Maar ach, het is misschien wat vaag geschreven allemaal. De reviewer is dan ook duidelijk geen professional.
De game was dus awesome qua gameplay en graphics aan de ene kant, maar voor het gevoel van de reviewer te kort en met te weinig inhoud om een hoog cijfer te verdienen. Dat kan toch?
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 23-03-2014 22:39
Quote:
[..]
Niet alle topics, en niet alle plot points, maar dit soort dingen wel. Dit is een super grote spoiler.
Helemaal niet. Denk dat 90% van de gamers weet van deze "super grote spoiler". Zelfs in Smash Bros Brawl wordt er geen geheim van gemaakt, de omschrijving bij de Big Boss trophie:

Quote:
As a member of the special-forces unit FOX, Naked Snake assassinated The Boss and ruined the Shagohod, a Soviet nuclear weapon. Years later, he was used to plant the seeds of Les Enfants Terribles, a project designed to create cloned super soldiers. The three Snakes--Liquid, Solid, and Solidus--were thus born. He would then embrace his name, Big Boss, and duel Solid Snake.

Quote:

Kojima heeft al aangegeven dat TPP wat minder story heavy zou zijn, dus ik denk dat de cutscenes van een half uur verleden tijd zijn.
Eind filmpje van MGS4 duurde zelfs bijna 70 minuten

Quote:
De game was dus awesome qua gameplay en graphics aan de ene kant, maar voor het gevoel van de reviewer te kort en met te weinig inhoud om een hoog cijfer te verdienen. Dat kan toch?
Gametrailers heeft het spel ook op ong die manier beoordeeld, al geven die het spel iets hoger.

Trouwens, persoonlijk vermaak ik me zeer met Ground Zeroes maar zou er geen mogenlijkheid zijn op extra missies in de vorm van DLC?
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 23-03-2014 22:57
Wat een gedoe hier over spoiler dit spoiler dat, als je geen spoilers wilt lees dan niet verder. En niet eerst alles doorlezen en dan klagen!
MGS serie loopt al heel lang, en spoilers zullen er altijd zijn......live with it!
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 23:17
Quote:


Trouwens, persoonlijk vermaak ik me zeer met Ground Zeroes maar zou er geen mogenlijkheid zijn op extra missies in de vorm van DLC?
Kojima is er laatst naar gevraagd en hij antwoorde dat hij dat graag zou willen doen, maar dat elke DLC die ze zouden maken tijd kost die ook in The Phantom Pain had kunnen zitten. Dus het zit er waarschijnlijk niet in, alle resources gaan nu naar TPP. Maar je weet maar nooit, zoveel werk lijken een paar side ops me nou ook weer niet, desnoods doe je ze zonder voice acting.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29470   288) 23-03-2014 23:19
Ik zie het er nog wel van komen dat ze over een half jaar nog wat (gratis) missies geven aan de trouwe spelers om de tijd tot TPP te overbruggen..

Wellicht dat de Deja en Jamais vu missies worden uitgewisseld ergens down the road...
avatar van VulpX
VulpX ( 3107 ) 23-03-2014 23:30
Dat kan inderdaad ook nog, is niet zoveel werk. Maar dat voegt ook niet heel veel extra toe.
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 479   1) 24-03-2014 01:15
Quote:
70 is toch alsnog best een hoge score? En zou niet of het gameplay of het replay cijfer moeten leiden onder de korte duur van het spel?

Beide moeten eigenlijk daaronder leiden. Ja, het is gemaakt om heel vaak door te spelen. Dat is ook zo met andere MGS games. Alleen is deze meer dan 10 keer korter. Voor de prijs die het kost krijg je veel te weinig, vooral voor de MGS standaard.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2807   4) 24-03-2014 10:45
Vermaak me prima met Ground Zeroes, zit al meer dan 10uur in.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3264   5) 24-03-2014 11:53
Quote:
[..]

Wat bonecrusher zegt is dat dat al lang niet meer zo is. En dat klopt, veel sites doen dat ook niet meer zo, want wie zegt dat graphics bijvoorbeeld even zwaar wegen als gameplay? Toen ign nog deelcijfers gaf was het eindcijfer ook niet het gemiddelde.

Bedankt!