Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Persona Q2 New Cinema Labyrinth - Day One Edition (3DS)
85 100 1

Review Persona Q2 New Cinema Labyrinth - Day One Edition (3DS)

Na iets meer dan 8 jaar is toch het einde van de ondersteuning voor de Nintendo 3DS nabij. Veel spellen voor de Nintendo 3DS zullen er niet meer uitkomen. Misschien is Persona Q2: New Cinema Labyrinth (PQ2) wel de laatste. PQ2 is een cross-over van alle personages uit de 3 Personaspellen in een Etrian Odyssey-achtige dungeon crawler. Mocht PQ2 het laatste spel zijn, is dat dan een goede laatste toevoeging aan de gigantische bibliotheek aan spellen voor de 3DS?Reclame vooraf
PQ2 laat je in tegenstelling tot het voorgaande deel (Persona Q: Shadow of the labyrinth) niet kiezen met welke cast aan personages je wilt beginnen. Je begint met de Phantom Thieves uit Persona 5. Wat een normaal uitje lijkt te zijn in Mementos verandert in een heel ander avontuur. Terwijl Morgana in katbusvorm door Mementos rijdt, verliest hij de controle over zijn busvorm. De Phantom Thieves zitten zo ineens in een vreemde bioscoop. In de bioscoop ontmoeten ze twee nieuwe gezichten. Een meisje genaamd Hikari en de bioscoopmanager Nagi. Na wat snelle introducties is het tijd om labyrinten te verkennen en de mysteries rondom hun situatie te ontrafelen. Er missen twee Phantom Thieves en die lijken vast te zitten in een film?

De labyrinten zijn allemaal gebaseerd op verschillende standaardthema’s voor films. Denk hierbij aan een superheldenfilm, een sci-fifilm of bijvoorbeeld een rampenfilm. Het verkennen van de labyrinten doet veel denken aan hoe dit werkt in het voorgaande deel en in de Etrian Odysseyspellen. Op het bovenste scherm zie je waar je bent en op het onderste scherm teken je zelf het labyrint op een kaart. Je kunt op de kaart aangeven waar de shortcuts zijn, waar schatkisten zijn en noem maar op. Hier kun je zoveel of zo weinig mogelijk op aangeven. Wat jij maar handig vind.De film begint!
Het gevechtssysteem lijkt op het eerste deel en op die van de Etrian Odysseyspellen, maar niet zoveel op het systeem uit Persona 5. Het is turn-based, maar je kiest eerst voor ieder lid van je team een aanval. Vervolgens wordt dit uitgevoerd. In Persona 5 koos je een aanval uit voor je personage, deze werd uitgevoerd en daarna koos je een aanval voor een ander personage. Wat verder nog verschilt is dat er 2 rijen zijn: een voorste en een achterste rij. Personages die achter staan worden minder snel aangevallen door de vijand. De vijanden hebben ook vaak twee rijen en personages in de achterste rij kunnen vijanden in hun achterste rij niet aanvallen. Dit systeem is overgenomen van de Etrian Odysseyspellen. In PQ2 heeft ook ieder personage naast zijn vaste persona, een sub-persona. Dit in tegenstelling tot de reguliere Personaspellen, waar alleen het hoofdpersonage van persona kan wisselen. Dit zorgt wel voor meer flexibiliteit in je team, want je kunt de vaardigheden van een personage aanpassen door hem een andere sub-persona te geven.Wat wel echt een verandering en verbetering is ten opzichte van het voorgaande deel is de manier waarop zijmissies worden gedaan. In het eerste deel kon je verschillende zijmissies aannemen en deed je deze terwijl je de labyrinten aan het verkennen was. Zo moest je een puzzel oplossen of bijvoorbeeld een specifieke vijand verslaan. Aan de inhoud van de zijmissies is weinig veranderd; alleen de manier waarop ze uitgevoerd worden is veranderd. Dit gebeurt nu met zogenaamde kaartjes. Als je zo’n kaartje aanneemt dan wordt je afgebakend gebied gebracht van een eerder uitgekamd labyrint. Hier moet je dan gelijk de opdracht voltooien, alvorens je weer terug wordt gebracht naar de bioscoop. Waar je natuurlijk weer verder kunt gaan met het hoofdverhaal of nog een zijmissie kunt doen. Nu klinkt dit als iets kleins, maar toch voelt het als een verademing. Je bent niet meer heel lang bezig met back tracken naar een vorig labyrint om een opdracht te voltooien. Nu zijn de zijmisses meer een apart onderdeel en daardoor makkelijker te managen.

Nog niet helemaal afgelopen ...
Tijdens het verkennen van de labyrinten zullen ook de personages van Persona 3 en 4 zich bij je team aansluiten of dit doen ze nadat je ze gered hebt. Uiteindelijk krijg je de beschikking over 28(!) verschillende personages. Je hebt altijd genoeg keuze in welk personage je in je team wilt met welke sub-persona.

Ik had meer interactie verwacht tussen de verschillende personages. Interactie tussen personages van de verschillende Personadelen is er bijna niet en als het er is dan worden alleen hun belangrijkste eigenschappen belicht. Dit is niet de diepgang in personages zoals we gewend zijn van de hoofdserie. Verder is er nog slecht nieuws voor je als je PQ2 in het Engels wilt spelen: dit kan niet. Alle personages spreken alleen Japans. Dus wil je het heerlijke Engelse stemgeluid van Chie nogmaals horen, dan kom je bedrogen uit. Ze spreekt nu Japans.De credits
PQ2 is zeker voor fans van de Personaserie. Je moet wel van het tekenen van een kaart houden en kleine puzzels oplossen. Verder staat het gevechtssysteem als een huis en zijn er genoeg opties om jouw perfecte team te maken. Dit kan door je favoriete personages te gebruiken en die te combineren met de juiste sub-persona. Mocht je nou het gevechtssysteem en het tekenen van een kaart interessant vinden, maar je hebt niets met de Persona franchise? Dan zou ik je aanraden om een Etrian Odysseyspel uit te proberen.

Deze review is geschreven door Pascal Jongsma.

 

Oordeel Persona Q2 New Cinema Labyrinth - Day One Edition (3DS)

  • Graphics 80
  • Gameplay 90
  • Originality 85
  • Sound 80
  • Replay 90
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 5329 

Laagste 1 prijzen voor Persona Q2 New Cinema Labyrinth - Day One Edition (3DS)

69.99 69.99 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Nedgame.nl 9.6
€  69.99€ 0.00   € 69.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Monokuma
Monokuma ( 1791   9) 14-06-2019 00:07
Als er nou ook eens een Nederlandse winkel was die deze game verkocht...
avatar van Arcadia
Arcadia ( 1054 ) 14-06-2019 10:02
Winkel: Geen resultaten gevonden
avatar van Huntingmoon
Huntingmoon ( 206   1) 14-06-2019 14:55
Ik had hem besteld bij YGZ tot de dag van vandaag kunnen ze hem niet leveren.... Nog wel een pre order lekker veel nut die pre orders zo..
avatar van Davidov
Davidov ( 13302   2) 14-06-2019 15:08
Deze lijkt nog moeilijker te krijgen dan zijn voorganger
avatar van Ashame
Ashame ( 431 ) 15-06-2019 10:25
Algehele Europese leveringsproblemen rondom deze game
avatar van Erikvduyn
Erikvduyn ( 176 ) 15-06-2019 11:47
Had een pre-order hiervoor geplaatst en holy shit, wat ben ik blij daarmee als ik de leveringsproblemen zie.
avatar van KittieDald
KittieDald ( 609   4) 15-06-2019 12:14
Blij dat ik hem nu als nog via Amazon heb gekocht (beetje dom van me om mijn eerdere pre-order weg te geven aan iemand anders).
avatar van RubeL
RubeL ( 663   1) 15-06-2019 15:25
In de eShop wel te krijgen, 39,99.
avatar van Mette
Mette ( 110 ) 16-06-2019 17:46
Quote:
Had een pre-order hiervoor geplaatst en holy shit, wat ben ik blij daarmee als ik de leveringsproblemen zie.
Ik had ook een pre-order (al voor enkele maanden) en heb deze (net als veel mensen met een pre-order bij YGZ) niet ontvangen. Dus je mag inderdaad heel blij zijn.

Vrij schandalig eigenlijk dat Koch media niet eens genoeg exemplaren maakt om alle pre-orders te vervullen.
avatar van Userverwijderd79
Userverwijderd79 ( 2732   1) 16-06-2019 20:14
Quote:
In de eShop wel te krijgen, 39,99.
No shit.
avatar van Erikvduyn
Erikvduyn ( 176 ) 16-06-2019 22:26
Quote:
[..]

Ik had ook een pre-order (al voor enkele maanden) en heb deze (net als veel mensen met een pre-order bij YGZ) niet ontvangen. Dus je mag inderdaad heel blij zijn.

Vrij schandalig eigenlijk dat Koch media niet eens genoeg exemplaren maakt om alle pre-orders te vervullen.

Is dat een probleem van Koch? Ik had hem namelijk een paar dagen van tevoren bij Bol.com geplaatst en had hem op release gewoon in de bus liggen.
avatar van Huntingmoon
Huntingmoon ( 206   1) 17-06-2019 08:55
Quote:
[..]


Is dat een probleem van Koch? Ik had hem namelijk een paar dagen van tevoren bij Bol.com geplaatst en had hem op release gewoon in de bus liggen.

Denk een combinatie van Koch en YGZ, in het laatste ben ik het meeste teleurgesteld zoveelste keer dat ik peg heb dat ik geen vertrouwen meer in YGZ heb... Heb me radiant historia ook maar bij Nedgame besteld ipv bij hun. Dan maar wat meer...
avatar van Mette
Mette ( 110 ) 17-06-2019 22:11
Quote:
[..]


Is dat een probleem van Koch? Ik had hem namelijk een paar dagen van tevoren bij Bol.com geplaatst en had hem op release gewoon in de bus liggen.
Het leek toch niet de enige winkel waar ze niet op de dag van release lagen, maar het kan zijn dat het voor een deel aan YGZ ligt. Ik ga voor hen mijn handen niet in het vuur steken (laten we hopen dat het bij mijn Judgment pre-order niet gebeurd).