Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)
90 100 1

Review The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)


Breath of the Wild bracht grote veranderingen voor de fans van de Zelda-titels. Zo was er de enorme open wereld waar je grotendeels zelf je weg kon bepalen. Maar ook een stamina-meter die je langzaam kon verbeteren om zo gaandeweg de wereld te beter te kunnen verkennen, werd overgenomen uit Skyward Sword. Of wat te denken van een uitgebreid voedselsysteem wat je tijdelijke perks kon geven? Hoewel de game mij absoluut enorm wist te vermaken met de vele Shrines die ik allemaal wist te voltooien en de DLC Ballad of the Champions die ik tot een goed einde wist te brengen, was Breath of the Wild voor mij persoonlijk niet een perfecte game. Zo vond ik het vervelend hoe snel mijn wapens kapotgingen, waren de Shrines eentonig qua vormgeving en voelde de wereld vaak leeg aan.  Maar nu is er Tears of the Kingdom; een direct vervolg op Breath of the Wild. Weet de game mijn lichte irritaties van Breath of the Wild weg te nemen en een nieuw schoolvoorbeeld van de serie neer te zeggen? Je leest het hier in de review.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: Tears of the Kingdom is in alle opzichten een betere game dan Breath of the Wild. Natuurlijk, bij de start van het verhaal vindt er een gebeurtenis plaats en verlies je alle verzamelde krachten en hartjes die je na uren Breath of the Wild spelen had verdiend. En ja, ook dit keer zul je weer op zoek moeten naar prinses Zelda. Maar gelukkig weet Tears of the Kingdom naast deze twee clichés ook flinke vernieuwingen en verbeteringen door te voeren. Zo is je selectie aan krachten helemaal vernieuwd. Nieuw in Tears of the Kingdom zijn Ascend, Fuse, Recall en Autobuild. Al deze krachten kun je inzetten door middel van je nieuwe hand en de bijbehorende kracht van Ultra-Hand.


Stijg naar nieuwe hoogtes
Ascend vindt zijn oorsprong in Breath of the Wild, waar Nintendo de kracht gebruikte voor het bug-testen van levels en om makkelijk door de wereld te navigeren. Met een simpele druk op de knop kun je door het plafond omhoog reizen en zo nieuwe gebieden bereiken. Deze kracht moest ik in het begin van de game een beetje onder de knie leren krijgen omdat het je manier van denken een beetje verandert. Quests of personages geven je soms hints om problemen op te lossen en af en toe vergat ik dat Ascend ook gebruikt kon worden om een ruimte te bereiken die op het eerste gezicht onbereikbaar was. Zo ook één van de Skytowers die ik alleen via een ondergrondse route kon bereiken door eerst dieper af te dalen en vervolgens via de landkaart op de exacte onderliggende locatie van de toren zou belanden. Even opstijgen via Ascend en ik wist vervolgens een geblokkeerde deur te omzeilen om zo de toren te kunnen activeren. Tears of the Kingdom zit propvol met dergelijke puzzels en problemen om op te lossen.


Hyrule en Lowrule
Binnen Tears of the Kingdom zijn veel zaken aangepakt die de kwaliteit van de game sterk verbeteren ten opzichte van Breath of the Wild. Een veelgehoord puntje van kritiek was dat wapens snel kapotgingen in Breath of the Wild. Voor mij persoonlijk was het destijds ook de belangrijkste reden om zo snel mogelijk het Master Sword te veroveren, aangezien ik het ergerlijk vond om geregeld een nieuw wapen te moeten zoeken. Tears of the Kingdom lost dat probleem grotendeels op met de Fuse-kracht. Je kunt daarmee je wapen en schild combineren met andere voorwerpen. Het kan werkelijk de raarste combinaties opleveren en ik wist mij dan ook enorm lang te vermaken met het uitvogelen wat voor resultaat een fusie op zou leveren. Een van de leukste combinaties vond ik die van een mijnwagentje combineren met je schild waardoor je als het ware een skateboard had om je mee door de wereld te verplaatsen. Maar je kunt ook verschillende voertuigen maken met de technologie die je verspreid over de wereld vindt. Met je Ultra-Hand kun je bijvoorbeeld wielen aan een plank monteren om een buggy te maken of en een aantal ventilatoren gebruiken om een hovercraft te bouwen. Gaandeweg het verhaal krijg je ook de mogelijkheid om eerder gemaakte creaties opnieuw snel in elkaar te laten zetten met Autobuild. Deze kracht is zeker de moeite waard om zo snel mogelijk te verkrijgen, omdat ik het in elkaar zetten van de verschillende creaties af en toe wat langzaam of zelfs onnauwkeurig vond werken door de besturing. Wat dat betreft had ik het soms wel fijn gevonden als dergelijke creaties wat meer met het touchscreen gedaan konden worden. Iets wat natuurlijk alleen een optie zou zijn in de handheld-modus, maar het zou het maken van de creaties iets toegankelijker maken voor mij persoonlijk.


Makkelijk vervolg?
Een ander klein minpuntje is dat, hoewel Tears of the Kingdom een technische prestatie van jewelste is op zes jaar oude hardware, er hier en daar toch wat framedrops te merken zijn. Het is niet superstorend en het zal je waarschijnlijk niet uit de game halen, maar we gaan natuurlijk niet dergelijke schoonheidsfoutjes niet benoemen. Omdat Tears of the Kingdom gedeeltelijk de map van Breath of the Wild hergebruikt zullen nieuwkomers misschien denken dat dit een makkelijk vervolg is. Maar in veel opzichten vindt Tears of the Kingdom de hele wereld van Breath of the Wild opnieuw uit. Omdat je naast de wereld van Hyrule ook meerdere eilanden in de lucht hebt om te verkennen én een volledig nieuw gebied in de vorm van The Depths, zou je eigenlijk kunnen zeggen dat tweederde van de game volledig nieuw is. Ik zou zelfs beargumenteren dat de wereld van Hyrule die je kent uit Breath of the Wild zoveel veranderingen heeft gezien dat ook de ‘normale’ wereld het waard is om volledig opnieuw te verkennen.


Combinatie van nieuw en oud = goud.
Nintendo heeft de afgelopen jaren aangegeven dat Breath of the Wild de nieuwe blauwdruk van de Legend of Zelda-serie zou zijn. Toch merk ik bij het spelen van Tears of the Kingdom dat ze wel geluisterd hebben naar de kritiek op Breath of the Wild. De wereld is veel meer gevuld met activiteiten, wapens zijn nog wel breekbaar maar je vindt heel makkelijk sterke vervangende alternatieven met Fuse en ook niet onbelangrijk: de kerkers hebben wat meer persoonlijkheid gekregen. Dat laatste was in Breath of the Wild vooral toebedeeld aan The Divine Beasts en in Tears of the Kingdom zijn er opnieuw een aantal specifieke dungeons die met kop en schouder boven de Shrines uitsteken.


Conclusie
Na een week spelen heb ik zestig uren met Tears of the Kingdom doorgebracht en ik heb nog geregeld het gevoel alsof ik nog maar nét kom kijken. Ja, het verhaal is af en toe een beetje simplistisch en valt vooral met het bezoeken van de vier hoofdgebieden qua vertelwijze wat in herhaling. En inderdaad, de game draait op merkbaar verouderde hardware niet helemaal vlekkeloos. Maar daar staat een fantastisch gevoel van verkenning én beloning, gameplay die je hele denkwijze van situaties benaderen geregeld op zijn kop zet en een soort van mengeling van alles wat Breath of the Wild en voorgaande Zelda-games geweldige maakte tegenover.

Tears of the Kingdom is een schoolvoorbeeld voor ontwikkelaars van hoe ze kunnen luisteren naar de kritiek om een al geweldige game als Breath of the Wild nog beter te maken. Soms moet je dingen die al werken gewoon laten voor wat ze zijn en soms kun je daar nog dingen aan toevoegen. Of om in het thema van de game zelf te blijven; Nintendo heeft met Tears of the Kingdom de Zelda-serie een vernieuwde, verbeterde en simpelweg uitstekende blauwdruk voor de serie gemaakt. Een nieuwe Autobuild voor Zelda dus.

 

 

 

Gerard Olsder (Ollie1981)

Docent Engels en Game Journalist met een passie voor videogames, boardgames, comics, Lego en BigMacs.

Aantal keer bekeken: 7583 

Laagste 3 prijzen voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)

49.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.0
€  49.95€ 0.00   € 49.95
Bol.com 7.6
€  49.95€ 0.00   € 49.95
Game Mania 8.3
€  54.98€ 0.00   € 54.98

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van MBMA
MBMA ( 430   4) 23-05-2023 14:05
Lang geleden dat ik zo'n topper heb gespeeld die ik gewoon niet weg kan leggen.
avatar van Thornado78
Thornado78 ( 508   1) 23-05-2023 14:09
Wat is hier nog meer over te zeggen? TOTK is gewoon een masterclass in spelontwikkeling.

Ik vermaak mij er in ieder geval uitstekend mee. Het mooie van het spel blijft dat ik het opstart met een doel in mijn hoofd. Na twee stappen in de wereld trekt iets compleet anders mijn aandacht en ga ik vol voor de nieuwe ervaring. Mijn oorspronkelijke plan komt dan later wel eens een keer...of niet
avatar van Jellsyboy
Jellsyboy ( 917 ) 23-05-2023 14:28
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
avatar van Thornado78
Thornado78 ( 508   1) 23-05-2023 14:39
Quote:
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
Gepost door: Jellsyboy op 23-05-2023 14:28

Goed betoog.
Maar, heb je het überhaupt wel zelf gespeeld?
avatar van Arabyus
Arabyus ( 7302   2) 23-05-2023 14:39
Rol: Forum Moderator
Ik hoop dat de volgende Zelda game weer echt een Zelda game is zoals voorheen. BotW kon mij totaal niet bekoren. Gezien TotK meer van het zelfde is idem. Heb de games overigens wel in bezit.
avatar van Jumpman
Jumpman ( 555   5) 23-05-2023 14:47
Quote:
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
Gepost door: Jellsyboy op 23-05-2023 14:28

Hmmm, oneens. Ik heb een aantal Zelda games overgeslagen (De laatste die ik serieus gespeeld heb is Ocarina Of Time) en ik zat er meteen in. Dit is gewoon hoe de evolutie is voorgegaan vanaf deze game. Genoeg herkenning voor de spelers van het eerste uur, daarbij is Tears Of The Kingdom is groter, overweldigender en zet je aan tot anders denken. Well done Nintendo!

Echter deze game schreeuwt om andere hardware, in 4K met 60 fps ziet het er net even wat scherper uit en loopt het wat soepeler.
avatar van Sebasbrawler
Sebasbrawler ( 67 ) 23-05-2023 14:56
Quote:
[..]


Hmmm, oneens. Ik heb een aantal Zelda games overgeslagen (De laatste die ik serieus gespeeld heb is Ocarina Of Time) en ik zat er meteen in. Dit is gewoon hoe de evolutie is voorgegaan vanaf deze game. Genoeg herkenning voor de spelers van het eerste uur, daarbij is Tears Of The Kingdom is groter, overweldigender en zet je aan tot anders denken. Well done Nintendo!

Echter deze game schreeuwt om andere hardware, in 4K met 60 fps ziet het er net even wat scherper uit en loopt het wat soepeler.
Gepost door: Jumpman op 23-05-2023 14:47

En welke console op de markt kan tegenwoordig consistent 4K 60FPS aan met een grote open wereld? Zeker de PS5 en de XBOX Series niet. Ja natuurlijk, wat games Zoals DOOM kunnen dat wel maar tot op deze dag is 4K 60FPS op console nog niet realistisch.
avatar van Peertje
Peertje ( 94   3) 23-05-2023 14:57
Ik ben ooit eens begonnen met Windwaker op de Wii-U. Ik kon er maar niet inkomen en heb 'm ook nooit uitgespeeld. Is dit vergelijkbaar of toch een heel ander kaliber?
avatar van Ghettoblaster81
Ghettoblaster81 ( 586   1) 23-05-2023 15:12
Quote:
[..]
En welke console op de markt kan tegenwoordig consistent 4K 60FPS aan met een grote open wereld? Zeker de PS5 en de XBOX Series niet.
Gepost door: Sebasbrawler op 23-05-2023 14:56


avatar van Zienobleejd
Zienobleejd ( 5099   109) 23-05-2023 15:20
Gewoon een top game jongens, hoewel ik er geen ruimte voor ga vrijmaken in m'n backlog, eerst maar eens een aanbieding onder de 35 EUR (ik heb geduld).
avatar van GameFatale
GameFatale ( 25874   12) 23-05-2023 15:23
Veel geduld hoop ik (don't hold your breath)

Misschien overheen gelezen, maar hoe werkt het handheld? Goed of is het toch echt voor docked spelen bedoeld?
avatar van Thornado78
Thornado78 ( 508   1) 23-05-2023 15:26
Quote:
Veel geduld hoop ik (don't hold your breath)

Misschien overheen gelezen, maar hoe werkt het handheld? Goed of is het toch echt voor docked spelen bedoeld?
Gepost door: GameFatale op 23-05-2023 15:23

Handheld speelt prima, net als BOTW.
Ik speel eigenlijk vrijwel alleen handheld.
avatar van Jumpman
Jumpman ( 555   5) 23-05-2023 15:36
Quote:
[..]


En welke console op de markt kan tegenwoordig consistent 4K 60FPS aan met een grote open wereld? Zeker de PS5 en de XBOX Series niet. Ja natuurlijk, wat games Zoals DOOM kunnen dat wel maar tot op deze dag is 4K 60FPS op console nog niet realistisch.
Gepost door: Sebasbrawler op 23-05-2023 14:56

Met de huidige graphics van Tears Of The Kingdom en een optimalisatie van Guerilla Games of Naughty Dog zou een Sony Playstation 5 dit zeker wel kunnen, niet met een emulatie inderdaad. Maar daar gaat het hier niet om, de hardware van Switch is echt op zijn eind, alles is eruit gehaald.
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 5178   37) 23-05-2023 15:40
Quote:
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
Gepost door: Jellsyboy op 23-05-2023 14:28

Ik speel alles op elk platform en dit is nu al overduidelijk de beste game van 2023. Maar heel fijn dat je ook je mening geeft zonder de game te spelen. Dat is echt heel zinvol.

Quote:
Met de huidige graphics van Tears Of The Kingdom en een optimalisatie van Guerilla Games of Naughty Dog zou een Sony Playstation 5 dit zeker wel kunnen, niet met een emulatie inderdaad. Maar daar gaat het hier niet om, de hardware van Switch is echt op zijn eind, alles is eruit gehaald.

Deze game bewijst nu juist dat specs en graphics er eigenlijk geen hol toe doen. Op de zwakste console spelen we weer de leukste, creatiefste en simpelweg beste game van het jaar. Final Fantasy XVI maakt volgende maand hopelijk wat goed, maar wat is het een karig jaar tot nu toe op PS5 en Series X. Compleet nutteloos die machines als er hele periodes niks boeiends op uitkomt.
avatar van LukkyNL
LukkyNL ( 169 ) 23-05-2023 16:23
De framedrops zijn geen schoonheidsfoutjes. Het is voortreffelijk programmeren waardoor het niet veel belabberder loopt. Menig developer kraakt zn hersen en vragen zich af hoe Nintendo dit geflikt heeft.

Kan het dus ook van een andere kant bekijken.
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1822   2) 23-05-2023 17:08
5 biggies wat mij betreft

Onbeschrijfelijk goede game.
avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 557   3) 23-05-2023 17:36
Juist dat het draait op "merkbaar verouderde hardware" maakt het extra knap.
avatar van ThijssieNL
ThijssieNL ( 569   1) 23-05-2023 20:48
GOTY, wellicht de strijd aan met Diablo 4 & Hammerwatch 2 :p
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2549   2) 24-05-2023 00:10
Quote:
de hardware van Switch is echt op zijn eind, alles is eruit gehaald
Gepost door: Jumpman op 23-05-2023 15:36
Onzin. De hardware van de Switch is juist onderbenut, want het is underclocked.
avatar van PePzi NL
PePzi NL ( 958   7) 24-05-2023 08:21
Rol: Reviewer
Quote:
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
Gepost door: Jellsyboy op 23-05-2023 14:28

80% van de punten die je noemt zijn gewoon eigen van de hele Zelda-franchise. Dan is dat niks voor jou, en dat is prima, maar ga dan niet proberen te zeggen dat dit geen goede game is.

Ik ga ook geen Doom spelen en zeggen dat het een kutgame is omdat ik niet van bloed en harde muziek hou.
avatar van Frax1988
Frax1988 ( 253   2) 24-05-2023 08:56
Ik vind dat Tears of the Kingdom goed laat zien dat graphics totaal niet alles zijn. Het moet altijd maar grafisch mooier, 4k, 8k, 60fps, 120fps terwijl deze game laat zien dat dat er helemaal niet toe doet als de game zelf goed is. Misschien dat andere games het 'verbloemende' effect van graphics nodig hebben, maar Tears of the Kingdom totaal niet. Het enige wat me soms opvalt (maar niet stoort) is dat de fps af en toe een beetje dropt, maar grotendeels is het gewoon stabiel.
avatar van Romeetje
Romeetje ( 657   12) 24-05-2023 09:11
Heerlijke game!!
avatar van Nilis007
Nilis007 ( 2307   69) 24-05-2023 09:17
Pluspunt: lijkt op breath of the Wild maar met leuke nieuwe mechanics. De sky islands zijn een leuke toevoeging.
Minpunt: naar mijn mening toch teveel hetzelfde als breath of the Wild, qua muziek en missie/dungeon structuur. Door de nieuwe mechanics vind ik de game ook te makkelijk.

avatar van Snakesonic
Snakesonic ( 1004   1) 24-05-2023 12:29
Geef mij maar een klassieke Zelda.
avatar van MasterSS
MasterSS ( 3118   4) 24-05-2023 13:01
Mweh, vond het maar een middelmatig spel.
avatar van CyraxWK
CyraxWK ( 395 ) 24-05-2023 15:08
Quote:
Even de roze bril af jongens, als non-nintendo en zelda fan ziet dit er ongelofelijk ongeïnspireerd uit. De muziekjes, geluidjes, ontworpen menu's en UI's, de combat, de trage open wereld, de simpele dialogen. Het ziet er kinderachtig uit. Wellicht een aanrader voor -slechts- de nintendo fans (natuurlijk de "mainstream" in de wereld). Daarom natuurlijk dikke 10/10 van iedereen zonder vragen anders stap je hier natuurlijk op wat pipi's.
Gepost door: Jellsyboy op 23-05-2023 14:28

Dergelijke reacties zie ik met enig regelmaat terugkomen van niet fans van de serie.. Dat eeuwige doen alsof mensen die de game(s) fantastisch vinden allemaal idioten zijn die een prutsgame goed vinden omdat de game Zelda in de titel heeft. Ik vind dat een beetje misplaatste arrogantie om eerlijk te zijn. Allemaal even je roze bril afzetten, want het orakel Jellsyboy heeft gesproken. TotK is gewoon een paupergame en that’s it.

Dat de game binnen 3 dagen 10 miljoen keer verkocht is zegt alleen maar dat er een hoop idioten in de wereld zijn met een roze bril op. Ik ga de game terugbrengen ook. Thnx voor de headsup.

Zonder dollen, dergelijke reacties zijn altijd een beetje triest. Niet fans kunnen het maar moeilijk verkroppen dat deze game het zo goed doet en komen dan met dergelijke reacties. Het kan je ding niet zijn, en dat is prima. Lig ik niet wakker van. Maar doen alsof wij allemaal sukkels zijn die het niet -willen- zien is simpelweg arrogant.

avatar van LukkyNL
LukkyNL ( 169 ) 24-05-2023 16:26
Denk dat deze game er voor zorgt dat er een hoop roze brillen bij komen.
avatar van MasterSS
MasterSS ( 3118   4) 24-05-2023 20:09
Ook al komt er een nieuwe Zelda release waarbij Link een gendertransitie heeft ondergaan en ook aangesproken wordt als non-binary, ook dan zullen alle nintendo fans het een 9,5/10 geven. Het is immers een Zelda game. Zelfs als Link in een string rond gaat rennen

avatar van Eendvaarn2
Eendvaarn2 ( 27   1) 25-05-2023 09:18
Quote:
Zelfs als Link in een string rond gaat rennen


Gepost door: MasterSS op 24-05-2023 20:09
Dan wordt het een 10 volgensmij
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 5178   37) 25-05-2023 09:32
Quote:
Ook al komt er een nieuwe Zelda release waarbij Link een gendertransitie heeft ondergaan en ook aangesproken wordt als non-binary, ook dan zullen alle nintendo fans het een 9,5/10 geven. Het is immers een Zelda game. Zelfs als Link in een string rond gaat rennen


Gepost door: MasterSS op 24-05-2023 20:09

Euh ja, er is immers niks mis met mensen of gamecharacters die een gendertransitie ondergaan. Wat is je punt precies?
avatar van CyraxWK
CyraxWK ( 395 ) 25-05-2023 15:27
Quote:
[..]


Euh ja, er is immers niks mis met mensen of gamecharacters die een gendertransitie ondergaan. Wat is je punt precies?
Gepost door: Quetzalcoatl op 25-05-2023 09:32

Er zijn nu eenmaal hele groepen mensen die al beginnen met schreeuwen als hun gamepersonage een andere haarkleur of stem heeft dan in de vorige game, dus een gendertransitie zal bij velen zeker niet in de smaak vallen.

We hoeven toch niet te doen alsof er geen mensen zullen zijn die moord en brand gaan schreeuwen wanneer hun favoriete gamepersonage in de nieuwste game een gendertransitie heeft ondergaan. Maar omdat het Zelda is krijgt de game toch een 9,5, in tegenstelling tot vele andere games. Dat is zijn punt. Is volgens mij een beetje sarcastisch, so hold your horses lijkt me toch?

avatar van SanAndreas
SanAndreas ( 593 ) 08-06-2023 15:51
Goed om te zien dat er toch wel mensen zijn die kritiek durven te heben, ben zelf ook niet echt onder de indruk. games als Twilight Princess and Wind Waker zijn miles clear imo.