Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App

PS5 Showcase: een overzicht

Zojuist heeft Sony in een stream een hoop details bekendgemaakt over de PlayStation 5 en de games die er in de komende periode op gaan verschijnen. Wij hebben de games in een handig overzicht voor je onder elkaar gezet.

Grand Theft Auto 5
De massieve open-wereld game van Rockstar komt na de PS3 en PS4 ook naar de PS5. De game wordt geüpdatet en uitgebreid en komt uiteraard met het populaire GTA Online.
Releasedatum: 2021

Spider-Man: Miles Morales
Het vervolg van Insomniac’s Spider-Man uit 2018 is eindelijk aangekondigd. Je krijgt deze keer Miles Morales onder de knoppen.
Releasedatum: Najaar 2020

Gran Turismo 7
Nog sneller, nog realistischer en op de een of andere manier nog mooier.
Releasedatum: Onbekend

Ratchet & Clank: Rift Apart
Een gloednieuw vervolg in de platformserie van Insomniac. Meer weirde wapens en een verzameling van boutjes!
Releasedatum: Onbekend

Project Athia
Een nieuwe fantasy-game, voortvloeiend uit een samenwerking tussen Square Enix en Luminous Productions.
Releasedatum: Onbekend

Stray
Annapurna Interactive komt met een game waarin je een kat bestuurt in een wereld bewoond door robots. Een must-have voor liefhebbers van zowel katten als robots.
Releasedatum: 2021

Returnal
Een nieuwe IP exclusief voor de PS5. In Returnal bestuur je een astronaut die na een crashlanding op een planeet haar eigen dood constant opnieuw beleeft. Een aanrader voor liefhebbers van Lovecraftian horror.
Releasedatum: Onbekend

Sackboy: A Big Adventure
Littlebigplanet, maar dan 3D!
Releasedatum: Onbekend

Destruction Allstars
Ontwikkelaar Lucid Games komt met wat het best omschreven kan worden als een liefdesbaby tussen Overwatch, Rocket League en Fortnite. Een demolition derby game getrokken tot het uiterste.
Releasedatum: Onbekend

Kena: Bridge of Spirits
Een prachtig Pixar-achtig avonturenspel waarin je speelt als Kena, en de controle krijgt over schattige kleine zwarte wezentjes die nog het meest doen denken aan de Soot-beestjes uit Spirited Away.
Releasedatum: Onbekend

Goodbye Volcano High
Een handgetekende game waarin je antropomorfische personages moet leiden door ‘het eind van een era’. Voor de liefhebbers van indiegames als Life is Strange en Oxenfree.
Releasedatum: Onbekend

Oddworld: Soulstorm
Voor het eerst sinds jaren krijgen fans van de Oddworld-franchise weer een nieuwe game voor hun kiezen. Het spel is al jaren in ontwikkeling, maar zal eindelijk gaan verschijnen op de PS5.
Releasedatum: Onbekend

Ghostwire: Tokyo
Tokio is overgenomen door hoofdloze schoolmeisjes en ander demonisch gespuis, en het is aan jou om de stad te redden. Sony toonde de eerste gameplaybeelden van de game sinds de aankondiging op de E3 vorig jaar.
Releasedatum: 2021

Jett: The Far Shore
Meer “indie” dan dit kan het niet worden, in Jett: The Far Shore doe je iets in de ruimte. Meer werd er eigenlijk niet duidelijk in de trippy trailer.
Releasedatum: Onbekend

Godfall
Ook van Godfall, een van de eerst onthulde PS5-titels, werd voor het eerst gameplay getoond. In Godfall ga je je vijanden te lijf met “godlike” wapens en armor, naast andere bovennatuurlijke en scifi-elementen.
Releasedate: Najaar 2020

Solar Ash
Een nieuwe game van de makers van Hyper Light Drifter. In een kleurrijke cell-shaded wereld moet je het opnemen tegen allerlei vijanden en een mysterieuze ‘void’.
Releasedatum: 2021

Hitman 3
Uit onverwachte hoek kwam een nieuw deel van ieders favoriete huurmoordenaar-franchise. De trailer liet verschillende settings zien, waaronder een duister bos en een groot landhuis.
Releasedatum: januari 2021

Astro's Playroom
In ontwikkeling bij Japan Studio. Astro’s Playroom bevat ieders favoriete robotjes uit Astro Bot, maar of het ook een officieel vervolg (in VR?) is werd nog niet duidelijk.
Releasedatum: Onbekend

Little Devil Inside
Nog een Pixar-achtige game waarin je verschillende plekken als toendra's en steden moet doorkruisen, en het tegelijkertijd moet opnemen tegen verschillende mythische vijanden.
Releasedatum: Onbekend

NBA 2K21
Ter verrassing van absoluut niemand verschijnt deze herfst een nieuw deel in ’s werelds populairste basketbal gamereeks. Nu met extra realistische zweetdruppel-physics.
Releasedatum: Herfst 2020

Bugsnax
Een nieuwe game van de makers van Octodad. Wat de ontwikkelaars genomen hebben tijdens het maken van deze game weten we ook niet, maar de bizarre trailer toont ons wezens gemaakt van half-insect en half-snack.
Releasedatum: Najaar 2020

Demon's Souls
Na maandenlange geruchten is het eindelijk officieel: de game waarmee het Soulslike-genre begon is compleet opnieuw gemaakt voor de PS5.
Releasedatum: Onbekend

Deathloop
De makers van Dishonored, Arkane Studio’s, komen met Deathloop, en die inspiratie is duidelijk te zien. In deze game neem je het als assassin op tegen verscheidene andere huurmoordenaars. Als het misgaat kan je de ‘loop’ opnieuw starten voor een verse poging.
Releasedatum: Onbekend

Resident Evil 8: Village
Het achtste deel in Shinji Mikami’s horrorfranchise is ook eindelijk officieel onthuld. De game is, zoals het vorige deel, in first-person te spelen en neemt ons mee naar verlaten en vervallen bosdorpjes vol met wezens die je liever niet onder je bed tegenkomt.
Releasedatum: 2021

Pragmata
Pragmata ademt Hideo Kojima, maar is niet van Hideo Kojima. In de trailer zien we een man praten met een klein meisje en een holografische kat, waarna hij door een gigantisch monster naar de maan wordt geteleporteerd. Van alle games uit deze showcase moeten we hier nog het langst op wachten: Pragmata verschijnt vooralsnog in 2022.
Releasedatum: 2022

Horizon II: Forbidden West
En als klapper op de vuurpijl komt ons hoogsteigen Guerilla Games met een vervolg op Nederlands populairste game ooit: Horizon Zero Dawn krijgt een vervolg in de vorm van Horizon II: Forbidden West. Als grootste nieuwe aspect kan protagonist Aloy nu duiken, en het ziet er naar uit dat we daar zeker gebruik van gaan maken door allerlei onderwater-ruïnes te gaan verkennen.
Releasedatum: Onbekend

De PS5 zelf is ook onthuld, helaas nog zonder exacte releasedatum of prijs. De console komt in twee varianten, één met en één zonder diskdrive. Ook toonde Sony een nieuw model headset, een oplaadstation voor twee DualSense-controllers, een nieuw model camera en een media-remote. De PlayStation 5 komt vooralsnog uit in het najaar van 2020.


Welke games komen er op jouw pre-order lijst?

Laatste reacties

avatar van Dudeson
Dudeson ( 159 ) 12-06-2020 01:00
( PM )
Horizon 2 alweer, mag wel gauw verder gaan met 1, nog steeds in de backlog
Oh en demon's souls lijkt me echt super, al uitgespeeld heel wat jaren terug maar krijg er meteen zin in!
avatar van Eek2nd
Eek2nd ( 1650 ) 12-06-2020 01:16
( PM )
Moet Horizon Zero Dawn ook nog spelen
Heb nog wel ff, want zal toch niet meteen de PS5 halen
avatar van Ram-G-maN
Ram-G-maN ( 110 ) 12-06-2020 01:43
( PM )
Gezien de bulky design bij de disk-versie lijkt het bijna een afterthought. Alsof de Digital Edition the-way-to-go is. Misschien heeft Sony het zo bewust ontworpen om de disk-versie minder begeerlijk te maken, al helemaal door het grote contrast van de gapende zwarte opening voor de blu-ray's tegen de witte behuizing. Desniettemin is de Digital Edition qua design het meest elegante van de twee.
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 12-06-2020 01:49
( PM )
Ge-wel-dig! Ik had me hier al veel van voorgesteld, maar dat ze zóveel moois zouden laten zien... Spider-Man, Ratchet & Clank, het super cute Kena, een nieuwe Oddworld... en dan Horizon II als enorme kers op de taart?! Awesome

Top overzicht ook dit, trouwens!
avatar van -GJ-
-GJ- ( 2887 ) 12-06-2020 04:13
Rol: Forum Moderator
( PM )
HITTTTTMANNNNNNNNNNNNNNNNN 3! Daar gaan weer een paar honderd uur van m'n leven.

En Spider-Man natuurlijk, wat zag die game er goed uit! Demon's Souls duurt helaas nog wel even, maar ook die gaat er 100% komen. Ze hebben een lekkere line-up klaarstaan.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 3646 ) 12-06-2020 04:39
( PM )
Ben zelf wel blij met die 1ste want het laat zien hoe toegewijd Rockstar is naar haar publiek toe. De game wordt gratis overgebracht naar de PS5 en ook nog eens in verbeterde vorm.

Maar ook Spider-Man en Horizon zijn geweldige games.
avatar van Valuna
Valuna ( 275 ) 12-06-2020 04:49
( PM )
Een slechte launch lineup. Lijkt mij meer een stof verzamelaar. Er zitten wel wat goede games bij maar ik wordt niet enthousiast om de PS5 te halen, vooral niet wanneer het uitkomt. Ik kijk over een jaartje wel weer. Meer dan de helft verschijnt waarschijnlijk pas in 2022 op z'n vroegst. Dus er staan maar iets van 10 spellen klaar voor het eerste jaar.
avatar van Johandy
Johandy ( 2114   1) 12-06-2020 05:23
( PM )
Horizon II: Forbidden West en Resident Evil 8: Village.
avatar van Josplays
Josplays ( 1830 ) 12-06-2020 07:09
( PM )
Had toch meer wauw verwacht van de games. Design valt over te twisten (niet echt mijn ding) en meeste games komen ook op andere consoles, dus voor mij nog niet een dag 1 preorder
avatar van Caeser
Caeser ( 1825 ) 12-06-2020 07:24
( PM )
Zitten aantal toffe games bij! Hitman en Spiderman komen er zeker in bij mij. Design is wel wennen, maar niet per se lelijk. Nu wachten op meer info
avatar van Phaross
Phaross ( 1309   5) 12-06-2020 07:27
( PM )
Ik vraag me af of de disk versie wel games via disk gaat ondersteunen. Ze promoten namelijk alleen de mogelijkheid om 4k films af te spelen. En ik zie nog nergens doosjes of game zaken die de games aanbieden.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2230   1) 12-06-2020 07:39
( PM )
Games zijn grappig maar vind het allemaal niet beter dan wat er al op de ps4/one te spelen is. Bedoel dus meer dat het verschil klein is met wat er nu kan (kan nog veranderen natuurlijk).

Het uiterlijk? Spuuglelijk, echt zo'n puberapparaat, rgb er in en hij is af.....
avatar van Sparxy
Sparxy ( 2205 ) 12-06-2020 07:49
( PM )
Bedankt voor het duidelijke overzicht met releasedate (indien die bekend is natuurlijk)! Ik vroeg me trouwens af, iedereen heeft het over Spider-Man 2 en HZD 2, maar zijn dit wel volle sequels? Kunnen volgens mij ook een soort uitbreiding van het eerste deel zijn die je wel los kunt spelen? Iemand hier wat meer info over?
avatar van Donselaar
Donselaar ( 442 ) 12-06-2020 07:56
( PM )
spider-man, ratchet &clank en horizon 2.... wordt een drukke en dure tijd....
avatar van Stef
Stef ( 3240 ) 12-06-2020 08:23
( PM )
Quote:
Bedankt voor het duidelijke overzicht met releasedate (indien die bekend is natuurlijk)! Ik vroeg me trouwens af, iedereen heeft het over Spider-Man 2 en HZD 2, maar zijn dit wel volle sequels? Kunnen volgens mij ook een soort uitbreiding van het eerste deel zijn die je wel los kunt spelen? Iemand hier wat meer info over?


Het is volgens mij geen Spider-Man 2. Anders zou je wel wat zien over Osborne.
Het lijkt mij meer op een vrijstaande game zoals Lost Legacy en Uncharted 4.
avatar van MatB20
MatB20 ( 863 ) 12-06-2020 08:26
( PM )
Quote:
Bedankt voor het duidelijke overzicht met releasedate (indien die bekend is natuurlijk)! Ik vroeg me trouwens af, iedereen heeft het over Spider-Man 2 en HZD 2, maar zijn dit wel volle sequels? Kunnen volgens mij ook een soort uitbreiding van het eerste deel zijn die je wel los kunt spelen? Iemand hier wat meer info over?


Ik denk eigenlijk ook dat Spiderman Miles Morales een soort 1.5 deel is. Kan mij niet voorstellen dat het verhaal van Peter nu op de achtergrond wordt verteld. Daar moet toch nog wel een volledige sequel aan gewijd worden. Misschien kun je met beide Spider-man spelen maar dan vind ik het een domme titel aangezien dat suggereert dat je enkel Miles onder de knoppen krijgt. We gaan het meemaken.
avatar van Jelster
Jelster ( 71 ) 12-06-2020 08:33
( PM )
Quote:
Bedankt voor het duidelijke overzicht met releasedate (indien die bekend is natuurlijk)! Ik vroeg me trouwens af, iedereen heeft het over Spider-Man 2 en HZD 2, maar zijn dit wel volle sequels? Kunnen volgens mij ook een soort uitbreiding van het eerste deel zijn die je wel los kunt spelen? Iemand hier wat meer info over?


Jazeker. De PS4 zal ook gewoon een upgrade kit krijgen zodat je er een PS5 van kan bouwen. Gast, van welke planeet kom je?
avatar van Nightshade
Nightshade ( 1084 ) 12-06-2020 08:34
( PM )
Quote:
Het uiterlijk? Spuuglelijk, echt zo'n puberapparaat, rgb er in en hij is af.....

Volledig mee eens. Het zal ook vast wel weer zo'n herriebak worden met dat design.

Qua games ook enkel interesse in Horizon 2, de rest kan mij gestolen worden.
avatar van Malistix
Malistix ( 1269   2) 12-06-2020 08:39
( PM )
word duidelijk die all digital, veel mooier dan die andere waar een disc drive opgeplakt is, evenement was best goed met ups en downs, spiderman is natuurlijk de game to get als die op launch uit komt

mijn vrouw overtuigen dit in de woonkamer te zetten word wel een opgave opzich
avatar van MrFit
MrFit ( 651 ) 12-06-2020 08:42
( PM )
Die is echt lelijk. Gelukkig is dat niet het belangrijkste. Vooralsnog geen games waarvan ik zeg "ja ik koop hem op dag 1". Wellicht Horizon, maar moet deel 1 nog spelen
avatar van Broodjekroket
Broodjekroket ( 24 ) 12-06-2020 08:50
( PM )
Mmm ja niet echt weggeblazen door de de lineup van games. Ratchet en Clanck was de enige games waarvan mijn mond openviel. Maar dat design joh
Degene die dat ontworpen moeten ze voor straf naar syberie sturen, WTF is dat voor gedrocht zeg.
avatar van MatB20
MatB20 ( 863 ) 12-06-2020 08:54
( PM )
Denk dat de PS5 Slim/Pro versie totaal anders wordt qua ontwerp. Eén router in huis is meer dan zat. Plus ik ben ook bang voor een herriebak. De PS5 controller vind ik dan gek genoeg weer wel erg mooi ook al had ik die het liefst in één kleur; of wit of zwart.
Series X wordt interessanter maar dat moeten de games wel gaan bewijzen. Benieuwd waar de triple A studio's mee bezig zijn. Een Fable 4 (reboot) zou al fantastisch zijn.
avatar van Heart1982
Heart1982 ( 418 ) 12-06-2020 08:55
( PM )
Horizon, Spiderman, Project Athia, Godfall.. Ik ga het druk krijgen.
Nu alleen nog een plek vinden waar ik de PS5 (online) kan pre-orderen.

Iemand nog bruikbare tips?
avatar van Notorious_roy
Notorious_roy ( 771 ) 12-06-2020 09:02
( PM )
Quote:
De massieve open-wereld game


Massief heeft in het Nederlands een andere betekenis Budgetvrienden.
avatar van Albatros
Albatros ( 214 ) 12-06-2020 09:04
( PM )
Quote:
Horizon 2 alweer, mag wel gauw verder gaan met 1, nog steeds in de backlog
Haha ik ook! Zou niet eens meer het verhaal weten of de gameplay mechanics.
avatar van Albatros
Albatros ( 214 ) 12-06-2020 09:07
( PM )
Dealbreaker is voor mij: niet backwards compatible Dan wordt het een Xbox SX. Die ziet er zowiezo strakker uit. De PS5 lijkt teveel op een broodrooster.
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3446 ) 12-06-2020 09:08
( PM )
Horizon 2 en Spiderman heel nice! Rest meh en gtav voor de 2e keer een remaster wat teveel van t goede als je t mij vraagt.
avatar van Cypher XCII
Cypher XCII ( 1522 ) 12-06-2020 09:12
( PM )
Ben benieuwd wanneer beide partijen de prijs bekend maken! Ik vind de PlayStation er niet uit zien, veel te futuristisch en het is wit. Verschrikkelijk. Goed, uiteindelijk komt de console toch wel want de exclusieve spellen van Sony zijn briljant!
avatar van DeGoeisteKaas
DeGoeisteKaas ( 1248 ) 12-06-2020 09:21
( PM )
Heb het zelf niet gezien, maar weer gta 5... Heb ik al gespeeld op de 360, ps4 en ook even op de One. Wie zit nou te wachten om dat weer te gaan doen? Kom op met deel 6 rockstar, 5 is alweer 7 jaar oud nu.

Vind console wel apart, maar lijkt me een hel om netjes schoon te houden. Controller vind ik vrij lelijk.
avatar van Nilis007
Nilis007 ( 838   15) 12-06-2020 09:27
( PM )
Welcome to the next gen of cinematic cutscenes!

Haha, nee gelukkig ietsje meer gameplay dan in de eerste xbox event. Mooi spul gemiddeld genomen maar nog geen wauw. Maar lijkt me dat Sony wel al zijn launch games heeft laten zien. Nu benieuwd naar xbox!
avatar van Get Schwifty
Get Schwifty ( 376 ) 12-06-2020 09:51
( PM )
Had graag de nieuwe God of War gezien, verder was het een toffe presentatie!
avatar van Akyno
Akyno ( 181   2) 12-06-2020 09:53
( PM )
Mijn inziens is het design stukken beter dan andere fake designs die ik al gezien had. Juist het witte design past straks mooi bij mijn VR headset. De standaard controllers zien er ook dik uit. Hoef ik ook niet aparte witte controllers aan te schaffen.

Al hoop ik wel dat die ook liggend te plaatsen is, of dat daar iets voor komt.
Dat staande design is lastig in mijn tv/audio meubel en hij hoeft van mij nou ook weer niet zo prominent in beeld te staan.
[Edit: hij is ook horizontaal te gebruiken.]
Bron: http://www.psx-sense.nl/400577/de-playstation-5-is-ook-horizontaal-te-gebruiken/

Sowieso word het de disc versie voor mij. Digitale games wil ik alleen als ze gratis zijn of als ze dusdanig goedkoop zijn dat voor mij de doorverkoop waarde niet meer boeit.

Daarnaast is het ook prettig om een disc versie door te verkopen als dezelfde game "gratis" te downloaden is in de psplus. Niets zo zuur als je de game dan al digitaal hebt.

En daarnaast uiteraard 4K Blu-rays afspelen met HDR en Dolby Atmos!
avatar van Nickachu
Nickachu ( 977 ) 12-06-2020 10:09
( PM )
Ik had eigenlijk nog wel gehoopt op een aankondiging van een gave westerse RPG van het niveau Skyrim of The Witcher. Dat mis ik eigenlijk al een tijdje. Wordt het toch wachten op de nieuwe Elder Scrolls.
avatar van Snowmanski
Snowmanski ( 181 ) 12-06-2020 10:09
( PM )
Kon ook absoluut niet warm worden van deze presentatie. Oerlelijke console, wat mij verder niet heel veel boeit, uiteindelijk zal hij er wel een keer komen, maar heb nog maar verdomd weinig games gezien die mij echt trekken. Tuurlijk, de Spider-Man: Miles Morales zag er leuk uit, maar nog niets gezien waardoor ik deze console echt moet hebben.
Gameplay beelden vond ik bij veel games ook niet heel bijster spannend voor een next-gen console. GT7 vond ik qua gameplay beelden tegenvallen. Forza 7 op de Xbox One X ziet er minstens net zo mooi uit, daar hoef ik geen nieuwe console voor aan te schaffen.

Afgezien daarvan vond ik de hele presentatie nogal ruk. Tuurlijk lastig vanwege corona, maar eerst een half uur kijken naar een soort pauzescherm, en tussen iedere aankondiging kijken naar PS symbolen in het wit, duurde wel erg lang iedere keer.
avatar van Xymie
Xymie ( 190 ) 12-06-2020 10:12
( PM )
Console zit er aardig uit, beetje al een goed gedesignde router. Ik vind hem wel nice.

Kwa spellen vind ik het jammer dat niet gelijk duidelijk is welke nou exclusief zijn voor de PS5 en welke multiplatform zijn. Achteraf heeft M$ getweet dat quote 'GTA V, Resident Evil Village, Hitman 3, NBA 2K21, Pragmata, etc are going to look and play great on #XboxSeriesX'.

Zat zelf te denken om de Series X te kopen en dan een PS5 All Digital erbij, de PS5 exclusives wil ik toch niet doorverkopen. Ben benieuwd naar de prijzen!
avatar van Malistix
Malistix ( 1269   2) 12-06-2020 10:50
( PM )
Spiderman blijkt geen vervolg.
Is de PS4 game met paar uur extra content, gewoon remaster dus.

http://www.videogameschronicle.com/news/spider-man-miles-morales-is-a-remaster-and-expansion-sony-clarifies/
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 10427   5) 12-06-2020 10:52
( PM )
Mooi overzicht, dat is wel handig, want bij het kijken van de show heb ik het niet allemaal bijgehouden.

De console vind ik niet mooi, en erg onhandig als je die liggend wil gebruiken zoals veel mensen zullen willen doen (tv meubel, apparaten op een stapel). Misschien brengen ze laterop nog wel een model uit in een 'normaal kastje' want het hoeft niet schreeuwend op te vallen bij de andere apparatuur...

De trailers zijn op Youtube op het kanaal van Playstation terug te zien; ik vraag me wel af welke ook voor PS4 uitgebracht zullen worden en welke alleen voor PS5 want ik ben niet van plan meteen een PS5 te kopen (ook niet gedaan met PS4 en Pro).
avatar van Sjordi
Sjordi ( 445   1) 12-06-2020 11:01
( PM )
Vooralsnog dus minder krachtig dan de Series X, groter qua console size, mindere services en geen echte first party games voor launch.... Jammer. Maar veel CGI trailers gisteren om dat te verbloemen.

Hopelijk gaat dit wel beter worden in de toekomst.

Die Spider-Man expansion/ vervolg ziet er wel dik uit en zal ik me wel mee vermaken einde van dit jaar
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 12-06-2020 11:14
( PM )
Minder krachtig = ondergeschikt aan de (exclusieve games), hoe dat apparaat eruit ziet al helemáál! Ik vind 'm zelfs best mooi, maar het maakt me tegelijkertijd ook helemaal niks uit. Ik zat de hele presentatie te wachten en hopen op Horizon II, maar werd daarvoor al heel blij van Ratchet & Clank, Kena, Sackboy en wat Project Athia lijkt te worden...

En had ik Horizon II al genoemd?
avatar van Lynxje
Lynxje ( 41 ) 12-06-2020 11:27
( PM )
Ben wel benieuwd welke van deze games nu direct met launch uitkomen, voorlopig lijkt alleen Spiderman zeker maar ik denk dat ze wel meer nodig hebben om de console te verkopen.

En ik begrijp het uiterlijk echt niet, ik liet hem aan mijn vriendin zien en het eerste wat ze zei is dat ik blij mocht zijn dat die in een aparte kamer komt te staan want in de woonkamer kwam die er niet in.....
avatar van Albatros
Albatros ( 214 ) 12-06-2020 11:36
( PM )
Quote:

En ik begrijp het uiterlijk echt niet, ik liet hem aan mijn vriendin zien en het eerste wat ze zei is dat ik blij mocht zijn dat die in een aparte kamer komt te staan want in de woonkamer kwam die er niet in.....
Bepaalt zij dat dan, is er toch iets mis in de relatie.
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 12-06-2020 11:37
( PM )
Haha ach ja... mss komt er ook wel gewoon een minder opvallende zwarte? En anders zoveel mogelijk ergens wegwerken in de TV kast.
avatar van MiQ1975
MiQ1975 ( 93 ) 12-06-2020 12:10
( PM )
Ligt het aan mij of beginnen consoles steeds meer op pc's te lijken? De PS5 lijkt wel een midi tower behuizing.
avatar van PePzi NL
PePzi NL ( 767   2) 12-06-2020 13:07
( PM )
Quote:
Afgezien daarvan vond ik de hele presentatie nogal ruk. Tuurlijk lastig vanwege corona, maar eerst een half uur kijken naar een soort pauzescherm, en tussen iedere aankondiging kijken naar PS symbolen in het wit, duurde wel erg lang iedere keer.


Je weet dat de showcase gewoon om 22:00 begon? Niet Sony's schuld dat jij al een halfuur eerder zit te wachten Also die logo's duurden max 4 seconden elke keer, da's echt zeiken om het zeiken hoor. Check hoeveel games er zijn aangekondigd, wat had je nog meer gewild dan?

avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 12-06-2020 14:03
( PM )
Quote:
Je weet dat de showcase gewoon om 22:00 begon? Niet Sony's schuld dat jij al een halfuur eerder zit te wachten Also die logo's duurden max 4 seconden elke keer, da's echt zeiken om het zeiken hoor. Check hoeveel games er zijn aangekondigd, wat had je nog meer gewild dan?

avatar van Snowmanski
Snowmanski ( 181 ) 13-06-2020 01:31
( PM )
Quote:
[..]


Je weet dat de showcase gewoon om 22:00 begon? Niet Sony's schuld dat jij al een halfuur eerder zit te wachten Also die logo's duurden max 4 seconden elke keer, da's echt zeiken om het zeiken hoor. Check hoeveel games er zijn aangekondigd, wat had je nog meer gewild dan?

Ik heb de stream later teruggekeken via YouTube, want was niet thuis, was de stream zeker nog niet geedit. Kon het wel doorspoelen natuurlijk. Die tussenanimaties zeg maar waren echter langer dan 4 seconden, waren iets van 30 seconden. Twee keer is leuk, daarna werd het vervelend. En de hoeveelheid games was in orde, alhoewel aardig wat multiplatforn games en (mijns inziens) tweederangs titels. Tuurlijk zaten er een paar leuke titels bij, masr niets waarvoor ik gelijk en ps5 moet hebben. Heel wat titels komen pas in de loop van 2021 een sommige aangekondigde games pas in 2022. Met goede kans dat sommige games nog uitgesteld zullen worden (zoals altijd), zeker in coronatijd.
avatar van Techmode
Techmode ( 3631 ) 13-06-2020 03:01
( PM )
Quote:
[..]


Je weet dat de showcase gewoon om 22:00 begon? Niet Sony's schuld dat jij al een halfuur eerder zit te wachten Also die logo's duurden max 4 seconden elke keer, da's echt zeiken om het zeiken hoor. Check hoeveel games er zijn aangekondigd, wat had je nog meer gewild dan?Ook veel varatie in de games, als er niks voor je bijzit, moet je echt je interesse gaan uitbreiden.

Het was gewoon een heel goede persconferentie hoe je het went of keert. Maar als mensen het niks vinden kun je beter stoppen met gamen. Want dan was er ook niks op de ps4 wat je aansprak.
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 13-06-2020 03:15
( PM )
Ja echt volledig eens met techmode... dit was zo breed als je het maar kan bedenken, een racegame, platformers, sandbox, third person action / stealth in meerdere vormen, hack & slash... zelfs een kiddy game! En een nieuwe Horizon!
avatar van Sparxy
Sparxy ( 2205 ) 13-06-2020 07:43
( PM )
Vriendin, heb jij mijn vraag wel gelezen? Maar heb nu idd al de bevestiging dat Spider-Man niet een volle sequel is en meer een soort van upgraded versie.

Quote:
[..]


Jazeker. De PS4 zal ook gewoon een upgrade kit krijgen zodat je er een PS5 van kan bouwen. Gast, van welke planeet kom je?


Verder maar afwachten op verdere info. Ben benieuwd hoe snel ze komen met prijzen.
avatar van Stef
Stef ( 3240 ) 13-06-2020 08:38
( PM )
Quote:
Dealbreaker is voor mij: niet backwards compatible Dan wordt het een Xbox SX. Die ziet er zowiezo strakker uit. De PS5 lijkt teveel op een broodrooster.


Er is juist wel backwards compatibility op de PS5.
avatar van Tranceguy
Tranceguy ( 402 ) 13-06-2020 10:05
( PM )
Quote:
Een slechte launch lineup. Lijkt mij meer een stof verzamelaar. Er zitten wel wat goede games bij maar ik wordt niet enthousiast om de PS5 te halen, vooral niet wanneer het uitkomt. Ik kijk over een jaartje wel weer. Meer dan de helft verschijnt waarschijnlijk pas in 2022 op z'n vroegst. Dus er staan maar iets van 10 spellen klaar voor het eerste jaar.


De line up is super awesome en dan hebben ze nog niet eens alles laten zien.....
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 762 ) 13-06-2020 11:40
( PM )
Quote:
Vriendin, heb jij mijn vraag wel gelezen? Maar heb nu idd al de bevestiging dat Spider-Man niet een volle sequel is en meer een soort van upgraded versie.

Het is geen upgraded versie

Op ons aller internet wordt tegenwoordig vanalles "bevestigd", maar daar klopt vaak ook geen ene hout van. Imsoniac heeft zelf wel bevestigd dat het om een standalone game gaat, in een soortgelijke vorm als The Lost Legacy, dat verscheen na Uncharted 4. Dus geen remake, remaster of DLC, maar wel degelijke een op zichzelf staande nieuwe Spider-Man game.

Insomniac: Marvel's Spider-Man: Miles Morales is the next adventure in the Marvel's Spider-Man universe. We will reveal more about this standalone game at a future date. #MilesMoralesPS5

en

New Spider-Man Game for PS5 Will Be Separate From Original
avatar van Albatros
Albatros ( 214 ) 13-06-2020 12:40
( PM )
Quote:
[..]


Er is juist wel backwards compatibility op de PS5.
Zo te zien alleen ps4.