Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Asura's Wrath (Xbox360)
75 100 1

Review Asura's Wrath (Xbox360)

 ~ Wrath: to anger, to enrage, rage, fury, the effects of anger or indignation, the just punishment of an offense or a crime.


Asura’s Wrath vertelt het verhaal van de strijd van acht goden om het rijk van Shinkoku te beschermen tegen een vernietigende vijand, die de Gohma wordt genoemd. Het lukt de goden om de vijand terug te dringen, maar tijdens het vieren van de overwinning wordt één van hen (Asura) onterecht door de rest aangewezen als schuldige voor de dood van de keizer van Shinkoku. Asura’s vrouw wordt vermoord en zijn dochter gekidnapt, zodat de overige goden haar speciale krachten kunnen gebruiken om zichzelf te versterken voor de volgende oorlog.
Iedereen zou hierdoor in woede uitbarsten, maar de altijd al kwade Asura doet hier nog een schepje bovenop.
Asura overleeft de aanval op zijn leven en is 12.000 jaar later bozer dan ooit. En je begrijpt dat dit niet komt omdat hij met het verkeerde been uit bed is gestapt….

Recept voor Asura’s Wrath:
- Neem een snufje science fiction gecombineerd met een strooisel van Aziatische mythologische invloeden.
- Meng dit met een meeslepend verhaal dat verteld wordt door middel van korte hoofdstukken met intense gevechten en een  flinke dosis tussenfilmpjes.
- Vul dit vervolgens aan door middel van een stijl van gameplay, die vergelijkbaar is met games als God of War en Devil May Cry. Snelle, spectaculaire third person gevechten worden afgewisseld met shoot em up elementen en cinematische momenten, waarbij Quick Time Events centraal staan.
- Door dit alles wordt langzaam Asura’s Burst meter gevuld, die, als hij vol is, voor een spectaculaire extra krachtige aanval zorgt. Een perfect gerecht voor een bijzondere game!?
 Hoogtepunten
Asura’s Wrath is een typisch Aziatische game, die doet denken aan anime cartoons als DBZ en Naruto. Het is daarom aan het begin van de game even wennen aan deze typische stijl. Maar wanneer je je hier overheen kunt zetten, kom je al snel momenten tegen, die je als gamer bij zullen blijven. Zo zullen gevechten tegen een reusachtige eindbaas of een spectaculair gevecht op de maan je mond doen openvallen van verbazing.
Asura’s Wrath laat je zo continu op het puntje van je stoel zitten en weet je daardoor dusdanig mee te slepen, dat zelfs een emotioneel moment in het verhaal indruk op je zal maken. Ondersteund door een mooie soundtrack knok je je zo door het in drieën gesplitste verhaal en begin je al snel de verschrikkelijke boosheid van Asura te begrijpen.

Minpunten
Dat Asura’s Wrath een bijzondere game is heb je inmiddels vast wel begrepen, maar dat betekent natuurlijk niet dat het een vlekkeloze game is. Het grootste minpunt ligt wat mij betreft bij de speelduur van de game. De meeste hoofdstukken zijn in een half uur voltooid en wanneer je bedenkt dat er in totaal 18 hoofdstukken zijn, kun je uitrekenen dat de game binnen acht uurtjes voltooid zal zijn. Natuurlijk kun je de game vervolgens op een hogere moeilijkheidsgraad nog eens doorlopen, maar juist dan kom je tot het besef dat Asura’s Wrath vooral als interactieve anime film spettert. De momenten dat er tussen de filmpjes door gewoon geknokt moet worden, voelen daardoor te snel aan als een herhalingsoefening, die bovendien van een iets pittiger niveau had mogen zijn. Ook wanneer je op een gegeven moment met de halfbroer van Asura verder mag strijden, merk je eigenlijk bijna geen verschil met de razende Asura zelf. Een gemiste kans misschien, maar denk nou niet dat deze minpuntjes je gefrustreerd zullen maken. Nee, Asura heeft genoeg boosheid voor honderd, eh twee…
Waar voor je geld?
Asura’s Wrath is een bijzondere game, waarbij het gevoel dat je midden in een animatiefilm aanwezig bent je meesleept in een verhaal vol hoogtepunten. Maar juist omdat de aandacht daardoor minder op de rest van de gameplay ligt, zal voor sommigen de game te weinig uitdaging bieden. De net iets te eentonige gevechten, die bovendien wat meer uitdaging hadden mogen bieden en de uiteindelijke lengte van de game zorgen voor minpunten, die wellicht voorkomen hadden kunnen worden. Fans van Aziatische anime en liefhebbers van een goed verhaal zullen dit door het bijzondere geheel kunnen vergeven, maar het is de vraag of de gemiddelde gamer ook zo vergevingsgezind is.
Toch raad ik jullie aan om de game een kans te geven, door de demo van Xbox Live of PSN te halen, want ondanks de minpunten had ik een bijzondere game als Asura’s Wrath zeker niet willen missen.


Deze review is geschreven door Frido van der Wal
 


 

Oordeel Asura's Wrath (Xbox360)

  • Graphics 75
  • Gameplay 70
  • Originality 80
  • Sound 90
  • Replay 55
  • Eindcijfer 75

Aantal keer bekeken: 8673 

Laagste prijzen voor Asura's Wrath (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Krichat
Krichat ( 3795 ) 05-03-2012 23:28
Bijzondere game ipv bijzonderen game. :p
Goede review verder, als deze voor een leuk prijsje te vinden is geef ik hem een kans.
avatar van Muzzle
Muzzle ( 739 ) 06-03-2012 08:00
Quote:
Bijzondere game ipv bijzonderen game. :p
Ik heb het verbeterd en doorgegeven aan de eindredacteur die de review nagekeken heeft.
Bedankt voor je oplettendheid! :-)
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 06-03-2012 18:12
Rol: BG Redacteur
Dan heb ik zelf vast als eerste die schrijffout gemaakt...Dus ook een beetje mijn schuld
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 06-03-2012 19:38
Ik kon de demo wel waarderen. Een soort Japanse God of War. Ik pik hem in de toekomst dus zeker nog wel op.
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 07-03-2012 14:40
Rol: BG Redacteur
Moet je dan ook zeker doen! En juist dat het speelt als een comic is erg cool. Maar tegelijkertijd ook de zwakte. Want als ze daar meer van de God Of War gameplay in hadden gestoken...Dan was het eindcijfer zeker hoger uitgevallen.
avatar van Sensu
Sensu ( 472   4) 13-03-2012 23:45
Mijn cijfer zat ook rond die koers, durfde jij zo af en toe wel even toe te geven aan jeuk aan je elleboog ofzo? Ik durfde tijdens de filmpjes niet eens meer mijn handen van de controller af te halen, haha! Voor je het weet mis je een quick time event
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 16-03-2012 11:39
Rol: BG Redacteur
haha klopt! Je bent inderdaad om dan die perfecte timing mis te lopen Mooi dat je de game ook kon waarderen!
avatar van Im_fond_of_cake
Im_fond_of_cake ( 105 ) 19-03-2012 16:27
Hmm originaliteit twijfel ik aan, aangezien het een breed begrip is wat is er zo origineel aan? Het verhaal of de QTE-gameplay? Want de QTE-gameplay is bagger en inspiratieloos. Simpel programmeer werk waar nauwelijks tijd in is gestoken. Het verhaal is wel aardig aan de ene kant, ik wacht wel totdat deze 10 euro bij de G.M. wordt
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 23-03-2012 13:14
Rol: BG Redacteur
Ik vond de hele ervaring gewoon bijzonder, maar ik kan je twijfel begrijpen. Je moet de aparte Aziatische invloeden kunnen waarderen
avatar van G-ZeS
G-ZeS ( 298   2) 23-03-2012 14:25
75 lijkt me inderdaad een goede waardering. Ik zal deze game zeker halen voor rond de 15e.