Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
BloodRayne (NGC)
63 100 1

Review BloodRayne (NGC)

Er zijn twee manieren om tegen BloodRayne, uitgegeven door Majesco, aan te kijken. Je kunt een action game verwachten zoals God of War of Devil May Cry, maar dan zul je bedrogen uitkomen. Verwacht echter een leuke action game die niet erg origineel is qua gameplay en verhaal, dan voldoet het spel wel aan de verwachtingen.

Opbouw:
Rayne is half mens en half vampier en heeft daarom de voordelen van een vampier zijn, maar niet de nadelen. Haar hele leven is ze al op zoek naar haar vader om hem te laten boeten voor zijn daden. Ze wordt gerekruteerd door een organisatie die vecht tegen het kwade. Haar eerste missie is in Louisiana waar ze moet uitzoeken wat daar gebeurd is. Ze gaat echter ook nog naar Argentinië en naar Duitsland. Het spel speelt zich trouwens net voor WO II af, dus je kan verwachten een hoop nazi’s dood te moeten schieten.
Het verhaal is best goed, ook al is het niet erg origineel, en het is vaak grappig. Ook zien de filmpjes er mooi uit.
Het spel is dus verdeeld in drie gebieden, maar die gebieden zijn ook weer verdeeld in kleine levels. In een level krijg je een opdracht zoals bij het einde komen of de officer in het level doden. De opdrachten herhalen zich vaak, maar soms is er wel afwisseling. In een level zit je bijvoorbeeld in een grote robotmachine.
Het goede aan die verdeling van de levels is dat elk level maar een paar minuten duurt. Bij games van hetzelfde genre zijn ver verwijderde savepoints een probleem, maar in dit spel kun je even spelen en dan weer iets anders gaan doen.


Rayne in een robot… traag, maar in ieder geval anders.


Simpel:
Het grote probleem van het spel is nu misschien al duidelijk: het spel is erg simpel gemaakt. Om het spel uit te spelen heb je eigenlijk maar drie knoppen nodig: een om te springen, een om te slaan en een om het bloed van mensen te drinken waardoor je energie terugkrijgt. Dan kun je nog een knop gebruiken om te schieten of een andere knop om in Bloodrage te gaan. Dan ben je wat sneller en sterker. Die laatste twee acties zijn echter helemaal niet nodig. Ook zijn er nog andere soorten van kijken zoals slow-motion en zoom, maar ook dit hoeft niet gebruikt te worden. Al die dingen zijn niet echt nodig, maar het ligt aan jezelf of je ze gebruikt. Ze maken het spel namelijk wel leuker.
De moeilijkheidsgraad van het spel is niet erg hoog. Soms moet je eens een baas overdoen, maar veel dood ga je niet. Het is namelijk makkelijk om je energie weer terug te krijgen door ze leeg te drinken. Dit is ook wel belangrijk, want als je doodgaat moet je het level overnieuw doen, ook al ben je op het einde van het level.
Rayne is een aparte heldin.


Sound & Graphics:
De sound van de game is redelijk. Er zijn van die one-liners die je al snel uit je hoofd kent, maar de muziek is goed genoeg. De graphics zijn ook goed, de filmpjes zijn mooi en de omgevingen zelf zijn misschien wel veel van hetzelfde, maar zien er toch goed uit. Rayne zelf is misschien een beetje overdreven qua uiterlijk, maar dat hoort er bij.

Kort:
De replay value van de game valt erg tegen, die is er namelijk helemaal niet. Er zijn geen extra’s te verkrijgen of het spel op een andere manier te moeten spelen. Het enige wat je kan doen is het spel in een moeilijkere mode spelen. Normaal vind ik het ontbreken van replay value onvergeeflijk, maar bij dit spel mis ik het niet. Het spel is leuk voor de tien uur die het duurt, maar ik heb geen behoefte om het spel nog een keer te spelen aangezien het toch elke keer weer hetzelfde is.

Conclusie:
Dit spel is niet zo goed, maar het is wel leuk. Al ligt dit vooral aan de speler zelf. Heb niet te grote verwachtingen, neem het spel niet al te serieus en ren niet door het spel, maar probeer het op verschillende manieren te spelen. Dan is er heel wat lol te beleven met de game. Anders wordt dit een tegenvaller. Het spel duurt niet lang en heeft geen replay value dus ik zou het aanraden de game pas te kopen als je het ergens voor een paar euro ziet liggen, wat goed mogelijk is of het een paar dagen te huren.

Deze game is gereviewed door Gothmog

 

Oordeel BloodRayne (NGC)

  • Graphics 72
  • Gameplay 65
  • Originality 40
  • Sound 70
  • Replay 40
  • Eindcijfer 63

Aantal keer bekeken: 18764 

Laagste 1 prijzen voor BloodRayne (NGC)

29.99 29.99 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 8.5
€  29.99€ 0.00   € 29.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3265   5) 26-02-2006 13:18
Een spel waar je Nazi's kan neermaaien & leegsucken verdient imho een betere score

Grapje, goede review, klopt als een bus!
avatar van Aldger
Aldger ( 156 ) 26-02-2006 21:54
Dit is tog al een vet oud spel, of ligt dat aan mij.

Mare wel een goede review maar niet egt mijn game denk ik.

avatar van Shooter27
Shooter27 ( 203 ) 27-02-2006 15:51
Idd al aardig oud, boeiend

Leuke review, al ben ik zelf heel wat negatiever...
avatar van Muzzle
Muzzle ( 739 ) 28-02-2006 12:37
Al licht dit vooral aan de speler zelf.

Maak dit soort taalfouten aub niet in reviews...
avatar van Ktugach
Ktugach ( 21081   493) 28-02-2006 20:07
Rol: Administrator
Daar heb ik zelfs overheen gelezen, ik lees ze altijd na
avatar van Muzzle
Muzzle ( 739 ) 01-03-2006 12:20
Ik vind gewoon dat er in reviews en andere artikelen die gepubliceerd worden geen fouten mogen zitten, het komt erg onprofessioneel over .
avatar van Muzzle
Muzzle ( 739 ) 01-03-2006 12:21
Misschien handig om reviewers te benoemen die wel de Nederlandse taal beheersen . Dat scheelt Ktugach ook weer werk, die hoeft ze dan niet meer te controleren .

Edit:

Dit is trouwens niet lullig bedoeld hoor. Ik maak zelf ook wel eens taalfouten, maar wel minder dan de gemiddelde poster. En als je ervoor kiest om iets te schrijven dat gepubliceerd wordt hoor je de taal gewoon te beheersen vind ik .
avatar van Nielsje
Nielsje ( 284 ) 01-03-2006 16:05
Ik mis alleen de verwijzing naar het personage Blade (en die game van de 1e film was nog veek k*tter dan deze).
Je bent nog vrij positief.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 02-03-2006 21:06
Muzzle, komt best lullig over. Taalfouten kunnen gebeuren, denk je niet dat de gemiddelde reviewer die maakt? Maak jij maar es een 200 woorden tellende tekst zonder spelfouten .
avatar van Muzzle
Muzzle ( 739 ) 04-03-2006 15:47
Haha, die uitdaging wil ik best aangaan hoor . Maar het is serieus niet lullig bedoeld. Ik vind gewoon dat een tekst in goed Nederlands moet zijn als de tekst gepubliceerd wordt. Nogmaals, ik maak ook taalfouten, maar niet in dit soort dingen.

Als de rest zich er niet aan stoort is het ook prima hoor maar ik wilde gewoon mijn mening geven. En meningen zijn helaas niet altijd positief.

In het vervolg zal ik het met meer tact brengen of het voor mezelf houden. Het is niet mijn doel om de sfeer hier slechter te maken.
avatar van Deryck
Deryck ( 1599 ) 04-03-2006 20:28
goede review
avatar van Gothmog
Gothmog ( 54 ) 24-03-2006 14:25
@ Muzzle: je hebt helemaal gelijk, een review hoort zonder spelfouten te zitten. Jammer genoeg maak ik ze wel af en toe, maar ik let er erg op.