Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Disney Sing It: Family Hits (Software) (PS3)
76 100 1

Review Disney Sing It: Family Hits (Software) (PS3)

Animatiefilms van Disney zijn voor alle leeftijden, in de breedste zin van het woord. Als je niet opgegroeid bent met de eerste avondvullende animatiefilms zoals Cinderella of Peter Pan, dan heb je vast The Lion King wel gezien of ken je misschien wel één van de meer recente films, zoals Cars of The Princess and the Frog. De altijd vrolijke liedjes uit deze films zijn erg bekend bij jong en oud en zijn uitermate geschikt om mee te zingen of bléren bij feesten en partijen, bijvoorbeeld met de video’s en dvd’s van de Sing Along Songs. Tot voor kort was er op gamegebied alleen Singstar Singalong with Disney, waarbij ondanks de solide Singstar achtergrond, de tracklist enigszins teleurstelde. Klassiekers als 'Hakuna Matata' waren bijvoorbeeld niet van de partij. Nu kunnen liefhebbers hun hart ophalen bij Disney Sing It: Family Hits.The bare necessities
Sing It verschilt in de basis weinig van andere karaoke games: men neme een microfoon, en zingen maar! De menu's zijn overzichtelijk en bevatten weinig poespas, waardoor ook kleine kinderen of mensen met weinig game-ervaring er prima mee overweg kunnen. Het spel straalt de klassieke Disney vrolijkheid uit, waardoor de toon voor de doelgroep duidelijk gezet is. Hoewel de menu’s in het Nederlands omgezet kunnen worden, veranderen de liedjes niet van taal. Het spel kan echter niet beoordelen of de juiste taal gezongen wordt, dus als je in een verzonnen taal op de juiste toonhoogte meeneuriet, dan wordt ook dat goedgerekend. Niet erg accuraat, maar wel zo handig voor hen die de Engelse taal niet machtig zijn.You’ve got a friend in me
Naast het standaard solo meezingen met de tekst, waarbij de toonhoogte wordt aangegeven door balken op het scherm, zijn er verschillende spelmodi beschikbaar. Zo kan je de liedjes volledig samen zingen, maar ook met anderen (tot 8 personen). Zo is het mogelijk om in duet verschillende stukken te zingen, in teams tegen elkaar te zingen en zelfs samen met 1 microfoon te zingen en de microfoon op aanwijzing van het spel doorgeven. Dit laatste moet nogal snel achter elkaar gebeuren, waardoor het nogal een gehannes met de microfoon kan worden. Hiernaast is er ook performance mode, waarbij de tekst en toonhoogte ontbreken: een leuke uitdaging!

Ook in de beoordeling is een gezonde variatie op de vele karaokespellen te vinden. Als je stukken toonhoogte volledig goed zingt, krijg je punten, waarmee je flair en daarmee je puntentotaal stijgt. Daarnaast zijn er per liedje drie regels aangegeven, die je bij grotendeels correct zingen ook weer een aparte bonus op kan leveren. Een sterk punt van deze game is dat gesproken of snelle / rapteksten ook gezongen / gesproken moeten worden, iets wat in partygames vaak ontbreekt en je daardoor sneller overslaat.

Disney Sing It heeft zoals veel karaokegames de mogelijkheid om je zangkunsten terug te horen, iets wat vaak voor hilariteit, maar ook de bijbehorende schaamte zorgt. De Encore-modus biedtde mogelijkheid om je stem om te vormen tot die van bijvoorbeeld een robot of een leeuw, waardoor de hilariteit zal overheersen. Een ander uniek onderdeel van Sing It is de Vocal Coach, waarbij je zangles krijgt onder leiding van Anika Noni Rose, de actrice die de stem van Tiana uit The Princess and the Frog ingesproken heeft. Zij helpt alle gamers door stemoefeningen heen, die je later in het spel kan gebruiken.I just can’t wait to get those trophies
De moeilijkheidsgraad is in te stellen van ‘Easy’ tot ‘Hard’. Bij het gemakkelijkste niveau is het voornamelijk van belang dát je zingt. Wát je precies zingt en welke toonhoogte is minder van belang. Het behalen van de hoogste beoordeling (5 sterren) op dit niveau is voor de meeste gamers makkelijk haalbaar. Daarentegen moet je van goede huize komen om 5 sterren op het moeilijkste niveau te halen.

Met het behalen van een goede beoordeling of een bepaalde lastige noten zijn diverse trophies te halen. Het gaat hierbij meestal om het halen van 5 sterren, onafhankelijk van welk niveau je speelt. Dit is voor de geoefende (op trophies kickende) gamer misschien makkelijk scoren, maar dit houdt het ook voor de (aller)kleinsten leuk. Soms vliegen de trophies je echter werkelijk om de oren…. Het behalen van trophies is niet alleen een doel op zich, want met het behalen van al deze trophies krijg je toegang tot nieuwe thema’s en karakters, wat de jongere gamers zeker op prijs zullen stellen.

Disney Sing It: Family Hits is een titel die zich voornamelijk richt op de kleinsten, maar die ook de oudere Disney liefhebber nog prima kan bekoren. Karaokegames moeten het tenslotte met name hebben van hun tracklist en toegankelijkheid, en dat is bij deze game dik in orde. Dit neemt echter niet weg dat er nog genoeg andere Disney songs zijn die niet op de tracklist hadden misstaan… Misschien een idee voor DLC of een deel 2?

Deze game is gereviewed door V-Devil

 

Oordeel Disney Sing It: Family Hits (Software) (PS3)

  • Graphics 75
  • Gameplay 80
  • Originality 65
  • Sound 85
  • Replay 75
  • Eindcijfer 76

Aantal keer bekeken: 12709 

Laagste prijzen voor Disney Sing It: Family Hits (Software) (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Deathbodyman
Deathbodyman ( 162 ) 05-10-2010 17:14
Hallo ik heb een vraagje..Zijn deze nummers ook in het Nederlands??Zou ons dochtertje geweldig vinden..

Mvg Dennis & Debby & Marissa
avatar van V-devil
V-devil ( 829 ) 06-10-2010 12:30
De liedjes zijn helaas in het Engels, alleen de menu's zijn in het Nederlands in te stellen via het instellen van je PS3 of Wii.

Als je echter de instellingen op easy houdt, kan ze gewoon de Nederlandse tekst meezingen of neurien, want dat keurt het spel ook goed. (De tekst op de tekstbalken blijft echter Engels)

Wil je echt Nederlandse teksten, zou ik voor Singstar Singalong met Disney gaan, maar dan dus de NL versie.
avatar van Deathbodyman
Deathbodyman ( 162 ) 07-10-2010 16:04
Is die er dan ook voor de ps3??

Kijg hier namelijk alleen de Nederlandse gevonden..
Van de ps2..

avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 07-10-2010 21:38
Quote:
Is die er dan ook voor de ps3??

Kijg hier namelijk alleen de Nederlandse gevonden..
Van de ps2..


Klik boven aan even Beschikbaar (achter prijsinformatie) en voila!
avatar van Deathbodyman
Deathbodyman ( 162 ) 08-10-2010 00:47
lees eerst de berichten na en kijk dan waar het over gaat!!!!!!CONAIR

avatar van Nijntendo
Nijntendo ( 546 ) 08-10-2010 13:59
Quote:
Is die er dan ook voor de ps3??

Kijg hier namelijk alleen de Nederlandse gevonden..
Van de ps2..


Ik zie ook alleen de PS2 versie voor de Nederlandstalige uitvoering.

Als het goed is, zou een PS2 Singstar ook moeten werken op een PS3 systeem.
Je moet dan wel eerst een andere PS3 Singstar game in je PS3 stoppen, en dan kan je daarna de PS3 disc verwisselen met een PS2 Singstar disc.
De PS2 Singstar zou dan moeten werken in je PS3.

Dit werkt bij mij in ieder geval goed met mijn PS2 Singstar Studio 100, in mijn PS3 systeem.
Hopelijk werkt het ook met andere PS2 Singstar games.
avatar van V-devil
V-devil ( 829 ) 08-10-2010 21:47
In principe zou het gewoon moeten werken met een PS3 (na inderdaad eerst een PS3 game geladen te hebben)
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 09-10-2010 13:08
Quote:
lees eerst de berichten na en kijk dan waar het over gaat!!!!!!CONAIR
Ok, ik heb het verkeerd gelezen, maar reageer wel even normaal s.v.p.