Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Hot Wheels: Worlds Best Driver (Xbox360)
35 100 1

Review Hot Wheels: Worlds Best Driver (Xbox360)

Iedereen kent ze wel en elke kleine jongen heeft er wel eens mee gespeeld: Hot Wheels. Deze kleine speelgoedautootjes zijn sinds jaar en dag een zeer gewild item op de Sinterklaaslijstjes van jonge autoliefhebbers. Sinds een aantal jaar zijn de auto’s niet beperkt tot de denkbeeldige racebanen in de slaapkamer, maar kunnen gamers ze ook besturen in de Hot Wheels-games. Maar waar de authentieke speelgoedwagentjes gewilde cadeautjes zijn, worden de games veelal gezien als ware nachtmerries. Hopelijk kan Hot Wheels: World’s Best Driver, het nieuwste deel in de serie, daar verandering inbrengen.

Bij Hot Wheels denk je al snel aan racen,  maar dit deel draait daar niet per se om. In Hot Wheels: World’s Best Driver speel je verschillende uitdagingen waarin je stunts en bijzondere parcours moet afleggen. Het draait eerder om spektakel en niet zozeer om rondjes rijden op het parcours. Daarbij is het een laagdrempelige arcadegame met spelers vanaf zeven jaar als voornaamste doelgroep. Geen serieuze racegame dus, maar één die je snel met je neefje zou moeten kunnen oppakken voor een paar potjes. Met de nadruk op “zou moeten” …Je kan spelen met 24 verschillende Hot Wheels-autootjes. Allemaal met het typisch speelse karakter. Dat moet ook natuurlijk, want het is gebaseerd op speelgoed: daar past geen realistische look bij. De autootjes zijn opgedeeld in vier verschillende teams en elk team staat in het teken van een bepaald thema. Die thema’s zijn:  Super Fast, Outrageous, High Tech en Power. Elk thema heeft zijn eigen missies. Bij Super Fast moet je bijvoorbeeld de snelste tijd neerzetten op een track of het opnemen tegen een Ghost-tegenstander, terwijl er bij Outrageous weer meer nadruk ligt op rare parcours en precieze stuurmanskunsten.  Je kan deze missies eveneens lokaal spelen met een maximaal aantal van vier vrienden en als je geen zin hebt om je vrienden over de vloer te halen, kan je ook gewoon je snelste tijd naar de online leaderboards uploaden.


Op zich een leuk uitgangspunt en de Hot Wheels-serie leent zich vanzelfsprekend heel erg goed voor die rare circuits en over de top racewagens, ware het niet dat het toch allemaal niet zo lekker aanvoelt. Én als een game niet zo goed aanvoelt, is de lol er snel vanaf. Het besturen van je autootjes voelt zeer gevoelig aan. Je moet echt minuscule tikjes geven tegen je pookje om niet direct tegen de vangrail aan te beuken. Je moet in Hot Wheels: World’s Best Driver constant je auto corrigeren zodat hij recht op de baan blijft rijden.  De game wordt daar praktisch onspeelbaar door. Bovendien zijn de omgevingen behoorlijk inspiratieloos en dan met name de sneeuwlevels. En niet te vergeten: de irritante kreten die je hoort als er dingen misgaan of juist goed gaan: die gaan op den duur behoorlijk vervelen.


Al met al is Hot Wheels: World’s Best Driver voor niemand een aanrader. Voor een game die zich richt op de wat jongere gamer is de besturing simpelweg te moeilijk. Ook voor de wat oudere kinderen is de besturing behoorlijk lastig, maar daar komt nog bij dat de algehele stijl behoorlijk kinderachtig aanvoelt. Jammer, want dit is potentieel een leuke serie om een speelse arcaderacer van te maken. In mijn optiek een welkome toevoeging in de markt waar 18+-games bijna de standaard zijn geworden. Helaas pakt deze poging niet goed uit en daar kan zelfs de budgetprijs niets aan veranderen.

Deze review is geschreven door Daan Celie.
 

 

Oordeel Hot Wheels: Worlds Best Driver (Xbox360)

  • Graphics 55
  • Gameplay 30
  • Originality 60
  • Sound 50
  • Replay 30
  • Eindcijfer 35

Aantal keer bekeken: 10760 

Laagste prijzen voor Hot Wheels: Worlds Best Driver (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 12-10-2013 03:14
Dat moet een zware week geweest zijn, oef.
avatar van Budgetguy
Budgetguy ( 251 ) 12-10-2013 09:31
Trials was toch best geslaagd? Dat is ook een speelse arcaderacer.
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 12-10-2013 12:55
Ik had vroeger een Hot Wheels game die daadwerkelijk vermakelijk was! Maakte leuk gebruik van het concept dat je in speelgoedautootjes zat, door je door interessante tracks in woonkamers en tuinen te laten rijden. Wou dat ik de naam nog wist.

Jammer dat deze game niets voorstelt. Hot Wheels is toch jeugdsentiment
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29467   288) 12-10-2013 12:59
Quote:
Ik had vroeger een Hot Wheels game die daadwerkelijk vermakelijk was! Maakte leuk gebruik van het concept dat je in speelgoedautootjes zat, door je door interessante tracks in woonkamers en tuinen te laten rijden. Wou dat ik de naam nog wist.
Dat moet Hot Wheels Stunt Track Driver zijn geweest. Die was echt heel tof, vooral die tracks idd. Je kon uiteindelijk een special track in de ruimte volgens mij vrijspelen.
Bedoelde je deze?
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 12-10-2013 13:00
Quote:
[..]

Dat moet Hot Wheels Stunt Track Driver zijn geweest. Die was echt heel tof, vooral die tracks idd. Je kon uiteindelijk een special track in de ruimte volgens mij vrijspelen.
Ja, had net een lijst met alle HW games opgezocht, en het was idd Stunt Track Driver Ben ze gelijk aan het downloaden (er zijn 2 delen blijkbaar) voor wat jeugdsentiment.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29467   288) 12-10-2013 13:02
Haha ja ik wist dat er een tweede deel was maar die heb ik nooit kunnen vinden. Wil je me een link sturen waar je deel 1 en 2 hebt gevonden?
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2980 ) 13-10-2013 13:40
Hot Wheels Stunt Track Driver, geweldig, had niet verwacht dat veel andere mensen die nog zouden kennen.
Ik kan me nog herinneren dat ik dat laatste level (als je het geheime level niet meetelt) in die speelkamer met die discobal voor een vriend moest halen omdat hij daar vast zat.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 13-10-2013 13:45
Die oude Hot Wheels game was geniaal.
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 13-10-2013 13:49
Ik speelde vroeger op de PS2 met een vriend een game die ik heel vermakelijk vond, en een beetje op de Hotwheels leek van Doobieters. Je kon veranderen van een auto in een boot enzo, ben alleen de naam vergeten. Iets met track denk ik.
Edit: Lees ff een random Tweakers topic, zie ik opeens de naam Micro Machines, dat was hem
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 13-10-2013 18:58
Zeer geslaagde games review mijn complimenten hiervoor, echter men moet zich afvragen of het gamers publiek nog wel op dit soort games zit te wachten.