Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Just Dance 2021 (Switch)
80 100 1

Review Just Dance 2021 (Switch)

Het is (gelukkig) bijna 2021, wat betekent dat er ook weer een nieuwe Just Dance in de schappen ligt! Vorig jaar werd het tienjarig jubileum nog gevierd, wat de 2021 versie nummer twaalf maakt van deze goedlopende jaarlijkse serie van Ubisoft. Dit is echter de eerste (!) titel die niet meer op de Nintendo Wii is uitgekomen. Wel kun je Just Dance 2021 spelen op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S én de Google Stadia. Lukt het Ubisoft om met Just Dance 2021 de jubileumuitgave van vorig jaar te overtreffen? Of kunnen we hier beter met een grote boog omheen dansen?


Huidige Hitjes
Net als de 2020 variant zijn er in Just Dance 2021 weer 40 nieuwe nummers om op te dansen. Daarnaast zijn er ook nog wat kindernummers. Er is een leuke selectie gemaakt van zowel nieuwe als oude nummers, van veel verschillende genres. Zo heb je onder andere Ice Cream van Blackpink & Selena Gomez, Blinding Lights van The Weeknd maar ook wat oudere hitjes zoals In The Navy en Bailando.

Ongelimiteerd dansen
Er zijn meer dan 600 nummers te vinden op Just Dance Unlimited, maar dat kost je wel weer extra. Voor een jaar ben je €25 kwijt, maar je kunt ook voor €3 één dag kopen. Handig voor als je bijvoorbeeld een feestje geeft (zodra dat weer mag). Toch krijg je wel veel voor je geld. Want als je voor 40 nummers al €33 neerlegt (de prijs op het moment van schrijven voor de meeste platforms), betaal je €0,83 per nummer. Maar als je een jaarabonnement koopt voor €25 en daarbij 600 nummers krijgt, betaal je maar 4 cent per nummer! Als je dan toch deze titel aanschaft moet je eigenlijk wel all-in gaan om het meeste waar voor je geld te krijgen.


Je krijgt in ieder geval één maand gratis Unlimited bij aanschaf van de game om het te proberen. Als je geen lid wilt worden van Unlimited, krijg je telkens wel hardnekkige reclame voorgeschoteld die je weer weg moet drukken. Dat is wel een nadeel. Tip: er is ook nog eens in de zoveel tijd een Happy Hour waarbij je één uur gratis gebruik kunt maken van Just Dance Unlimited.

Soepele heupen
Er valt weinig negatiefs te zeggen over de kwaliteit van Just Dance 2021. De game ziet er goed uit, loopt soepel, de bewegingen worden goed geregistreerd en je score wordt op een fijne manier bijgehouden. Het score-systeem is aangepakt ten opzichte van de titel van vorig jaar en is nu duidelijker geworden. De Joy-Cons pakken je bewegingen goed op. Je kunt de game ook met de app op je smartphone te spelen, voor als je niet genoeg controllers hebt. Dit werkt ook erg fijn en snel. Op de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S is dit ook de enige manier om de game te spelen. Op de PlayStation 4 en de Xbox One kun je nog de camera en Kinect gebruiken. De PlayStation move controllers werken alleen op de PlayStation 4.


De avatars zien er leuk uit en er zijn er genoeg te verzamelen. Net als stickers, nicknames, noem het maar op. De achtergronden zijn bijpassend bij de nummers en sommige achtergronden zijn zo druk en vol animaties dat ze je helemaal de game inzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kerk waar allemaal brokken vallen, op het nummer van Lacrimosa van Apashe.

Dance Squad
Je kunt Just Dance 2021 met maximaal zes personen tegelijkertijd voor je tv spelen. Dan moet je wel een grote woonkamer hebben, anders bots je al gauw tegen elkaar aan. In je eentje heb je al redelijk wat ruimte nodig, want maak je maar geen zorgen: je moet behoorlijk wat heen en weer rennen! Voor je het weet sta je al zwetend op en neer te springen in je woonkamer. Het leukst is het natuurlijk om samen te spelen, dan kun je echt tegen elkaar strijden. Maar als je alleen bent kun je ook online om tegen willekeurige spelers te battlen. Je hebt de World Dance Floor waarbij er online drie willekeurige nummers gedanst moeten worden. Je ziet aan de zijkant gelijk je ranking en dat motiveert wel!


Nieuwe choreografie?
Jammer genoeg is Just Dance 2021 weinig innoverend en is er niks nieuws aan toegevoegd ten opzichte van de vorige jaren. Er is zelfs een modus uitgehaald! De All Stars modus – waarbij je 10 nummers achter elkaar kon dansen van de afgelopen tien jaren – is er niet meer. Oh ja, er is ook een Quick Play modus aan toegevoegd waarbij je een willekeurig nummer voorgeschoteld krijgt. Scheelt weer keuzestress.


Conclusie
Voor iedereen die wel wat meer beweging kan gebruiken is Just Dance 2021 een prima titel. In het begin sta je misschien nog wat ongemakkelijk voor je beeldscherm, maar na een paar nummers heb je ongetwijfeld de smaak te pakken en vliegt het zweet je om de oren. Het enige nadeel is de weinige vernieuwing en de betaalmuur waar je al snel en vaak tegenaan danst.

Just Dance 2021 heeft niet veel extra’s te bieden ten opzichte van het deel uit 2020,  behalve de 40 nieuwe nummers. Als je 2020 al hebt moet je even door de nieuwe tracklist scrollen om te kijken of dat het waard is, of dat je bijvoorbeeld je Unlimited verlengt en er voor die €25 nog een jaartje tegenaan kunt dansen.

Voor iedereen die nieuw is met Just Dance en wel openstaat voor wat meer beweging in de vorm van leuke danshitjes, is dit zeker een aan te raden titel. Het is leuk om met je kinderen te doen, maar ook met volwassen vrienden is het zeker een aanrader. En tot de tijd dat dat weer mag, kun je lekker in je eentje oefenen, aan je conditie werken en lekker die corona-kilo’s er vanaf dansen!

 
 

Deze review is geschreven door Lisa Halman.

 

Aantal keer bekeken: 15556 

Laagste 2 prijzen voor Just Dance 2021 (Switch)

35.15 39.99 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Game-Outlet NL 6.7
€  35.15€ 0.00  € 35.15
Nedgame.nl 9.6
€  39.99€ 0.00   € 39.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Blaxtard
Blaxtard ( 766 ) 04-12-2020 19:41
Ik heb hem gekocht voor kerst en 2019 verkocht 😅👍was toe aan nieuwe hits.