Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Legendary (PS3)
45 100 1

Review Legendary (PS3)

Als je redacteur bent bij een gamewebsite heb je dagen dat je helemaal gelukkig bent. Je krijgt de kans games te spelen, die je normaal geen aandacht zou geven. Ik ken bijvoorbeeld weinig mensen die als ze Dead Space en Gears of War 2 naast elkaar zien staan, voor de eerstgenoemde gaan. Er zijn echter ook dagen dat je games onder je neus geschoven krijgt, waarvan je achteraf had gewild dat je het geen aandacht had gegeven. En om het bruggetje maar even af te maken, Legendary is dus zo’n game van de laatste categorie.

Pandora’s Box
Maar ja, wist ik veel van tevoren. Ik had pas een week een Playstation 3, dus dolenthousiast dat ik een PS3 game mocht reviewen! Maar als ik zeg dat ik snel teleurgesteld ben door deze game, is dat een understatement. Huurling Deckard is in deze game de Sjaak. Hij wordt ingehuurd door een organisatie, the Black Order, om Pandora’s Box te stelen en te openen. Ieder normaal mens zou een organisatie met die naam en zulke plannen weigeren te helpen. Gelukkig voor die orde is ieder personage in deze game ongeveer even slim als Robert Jensen zonder zijn schrijvers. En Deckard is helaas geen uitzondering.Afijn, voordat hij die beruchte doos opent moet hij eerst nog even zijn hand in een gleuf van de Box leggen. Het maar weer eens pleit voor het mijn eerder gemaakte statement, Deckard krijgt namelijk een raar symbool op zijn hand. Daar blijft het echter niet bij, de hel breekt in de meest letterlijk zin van het woord los (snap je het nog?).

Golems, vuurhagedissen, weerwolven, griffioenen, noem ze maar op, allen knallen ze plotsklaps uit de doos. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben de hogere mensen van de zwarte orde ook nog eens besloten dat Deckard het avontuur niet mag overleven. Een logisch gevolg daarvan is natuurlijk het feit dat je een privéleger achter je aan krijgt. Kortom, Heel New York in rep en roer, maar natuurlijk ben jij met dat gekke symbool op je hand de sleutel om dit allemaal op te lossen.Animus
Niet alleen is die hand nuttig om de wereld te redden, je kunt er zelf ook voordeel uit halen. Met de driehoek-toets kan je ‘Animus’(magie) absorberen uit gestorven mythische wezens. Met dezelfde driekhoek-toets kan je die opgenomen Animus je eigen lichaam in pompen, of bijvoorbeeld met 2 kort opeenvolgende tikjes een energiebundel op je tegenstander loslaten. Maar het probleem dat zich voordoet als je alles onder één knopje plaatst is het volgende: stel, je bent tussen allerlei gekke beesten aan het hakken en schieten en je wilt jezelf healen. In plaats van dat je wondjes verdwijnen ga je achtergelaten Animus opnemen. Het gevolg laat zich al raden, Deckard is niet meer. Erg vervelend!Alsof dat nog niet irritant genoeg is, krijgt ontwikkelaar Spark het voor elkaar om het nog verder te verprutsen. Als je eenmaal het loodje hebt gelegd respawn namelijk je op de meest vage plekken. Zo heb ik op een aantal plekken dezelfde cutscenes keer op keer moeten zien, omdat het spel zo slim is om te saven vóór het filmpje. De drang om de controller dan een enkeltje raam te geven is op zo’n moment bijna niet te bedwingen, dat kan ik je wel vertellen.

Stompzinnig
Naast het feit dat Deckard al snel stompzinnig blijkt, is hij ook niet bepaald een hoogvlieger. Letterlijk dan, met de sprongetjes die hij maakt beklim je nog geen stoeprand. Zie je bijvoorbeeld een hoopje puin van zo’n 30 centimeter hoogte op de grond liggen, dan kun je het wel vergeten dat je daar overheen kunt springen. Dit is vooral vervelend met een horde weerwolven achter je aan waarvoor je aan het vluchten bent en er een blikje cola in de weg ligt. Het is in deze game werkelijk zeldzaam dat je door eigen onkunde het loodje legt.En zo kan ik nog wel een tijdje een klaagzang op gaan hangen over de jaren negentig graphics, de nep-Engelse accenten en tal van andere dingen. Maar dat doe ik niet. Het enige ‘Legendary’ is de enorme lijst die Atari de laatste tijd heeft opgebouwd in de categorie schijtgames. Die griffioenen mogen Time Square hebben, de weerwolven de metrostations en de vuurhagedissen het riool. Zelfs míjn Londen mogen ze hebben. Deckard nokt ermee!

Deze game is gereviewed door Robert en beschikbaar gesteld door Atari

 

Oordeel Legendary (PS3)

  • Graphics 40
  • Gameplay 45
  • Originality 40
  • Sound 60
  • Replay 50
  • Eindcijfer 45

Aantal keer bekeken: 13892 

Laagste prijzen voor Legendary (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 02-12-2008 01:28
leuke review, lekker vlot geschreven
maar ik ben het er niet 100% mee eens. Ik vond de game eerst nogal tegenvallen inderdaad, maar na een uurtje spelen begon ie toch leuker te worden. Moet wel zeggen dat ik wel hou van zon lekkere hersenloze, middelmatige shooter. Vond Jericho, Turok en Turning Point ook vermakelijk. Het springen is idd lachwekkend, en de game is extreem lineair, maar het is leuk voor een paar uurtjes hersenloos vermaak. Lekker wachten tot ie in de budgetbak ligt. de extreme budgetbak(tientje tot 15)
avatar van Maurice
Maurice ( 107 ) 02-12-2008 01:33
Ik kon het wel waarderen dat dit spel nogal wat van je verwacht, maar dat laatste level... nee dank je.
avatar van Henk Mouflon
Henk Mouflon ( 126 ) 02-12-2008 07:24
Kort maar krachtig; prima review!
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 02-12-2008 11:22
Btw, het reviewexemplaar was een PS3 versie. Waarom staat hij dan onder de Xbox 360 ondergebracht?

Tja, die laat ik lekker aan mij voorbijgaan. LEuke review om te lezen.
avatar van Ktugach
Ktugach ( 20948   488) 02-12-2008 11:38
Rol: Administrator
Omdat ik door krijg dat het een xbox360 review was Ik ga het nu aanpassen
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 02-12-2008 15:34
de 360 versie heeft 1 groot voordeel Makkelijke en leuke achievements(leuke namen)
avatar van Socrates
Socrates ( 332 ) 02-12-2008 16:51
Originality 40

Ik vind het thema wel origineel.

Verder mooi geschreven.
avatar van Goos64
Goos64 ( 134 ) 02-12-2008 17:09
Leuk geschreven, maar denk niet dat ik deze game ooit een keertje in mijn console zal stoppen.
avatar van Peter4hell
Peter4hell ( 153 ) 02-12-2008 23:38
Quote:
[..]


Pandora's Box origineel? Niet echt..

Echt he

Komen er ook nog PS3 reviews?

Oja, Dead Space is wel erg vet hoor !
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 02-12-2008 23:41
Quote:
[..]


Echt he

Komen er ook nog PS3 reviews?

Oja, Dead Space is wel erg vet hoor !
dit is een review van de PS3 versie