Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Pinball FX-2: Epic Quest (Xbox360)
85 100 1

Review Pinball FX-2: Epic Quest (Xbox360)

Epic Quest is een nieuwe uitbreiding voor Pinball FX-2. Deze engine stamt inmiddels alweer uit 2009, maar dat weerhoudt Zen Studios er niet van om steeds weer met een nieuwe tafel te komen. Na enkele uitstapjes met de Marvel actiehelden zijn we nu dus weer terug op de plek waar het voor Zen Studios allemaal begon.


Arthur
Zoals een goede flipperkast betaamt, bevat elke kast zijn eigen thema. Deze keer reizen we terug in de tijd naar de Middeleeuwen, waarin koene ridders dapper streden om een schone jonkvrouw te redden uit de klauwen van wrede snoodaards of bloeddorstige monsters. De held van dienst luistert naar de naam Max. Hij doet ons een beetje denken aan de jonge koning Arthur. Waar koning Arthur onder meer steun kreeg van Merlijn de tovenaar, leunt Max geheel op jouw vaardigheden. Tijdens zijn reis stuit Max namelijk geregeld op bandieten, ogres, vampieren en wolven. Aan jou de taak om deze in een directe confrontatie te verslaan.

Door de bal via de juiste ramps omhoog te schieten worden aanvallen uitgevoerd, tegenaanvallen  gepareerd of Max nuttigt een potion om zijn levenskrachten weer aan te vullen. Na een paar ferme slagen is de vijand verslagen en incasseert Max de beloning in de vorm van nieuwe, krachtigere wapens of uitrusting. Er zijn verschillende gradaties binnen deze uitrusting en wapens, waarbij ook een Epic set tot de mogelijkheden behoort. Voordat je daar aan toe bent, ben je nog wel even zoet.


Snel
Deze Epic Quest tafel is het beste te vergelijken met de recente Moon Knight en X-Men tafels uit de Marvel Pinball: Vengeance & Virtue set. Beide tafels zijn uitgerust met een enorme hoeveelheid ramps, waardoor het goed mogelijk is om een set combinaties te maken en er in korte tijd veel punten vergaard kunnen worden. Bij Epic Quest is dat niet anders. Om de monsters te verslaan of de jonkvrouw te redden, is een serie welgemikte combinaties de beste remedie tegen het kwade. Wanneer Max te lang wacht, dan krijgt hij zelf ook een draai om zijn oren. Daarbij is het verstandig om dus niet al te lang te dralen, want Max heeft maar een beperkte hoeveelheid levenskracht. Naast de fysieke slagen is het ook mogelijk om magieaanvallen in te zetten. Daarbij dient er eerst een manuscript gevonden te worden alvorens deze magie aangewend kan worden.

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de setting van de tafel zelf. Uiteindelijk is de koene ridder Max een karikatuur van de stoere ridders zoals we die kennen van de diverse verhalen. De gedachte gaat dan ook snel uit naar Monty Python en hun film The Quest for the Holy Grail. Helaas is de The Holy Handgrenade niet inzetbaar als wapen in het spel. Dit is echter niet het enige waar humor om de hoek komt kijken. Wanneer een nieuw monster ten tonele verschijnt, komt er allereerst een korte animatie om zijn komst aan te kondigen. Deze animaties werken buitengewoon op de lachspieren. Al moet gezegd worden dat ze niet allemaal even hilarisch zijn, maar dat mag de pret niet drukken.


Episch avontuur
Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor de prestaties van Zen Studios. Met Epic Quest leveren ze alweer een hele andere tafel af, waarbij de RPG elementen en de humor in het bijzonder opvallen. Voor 240 Microsoft Points (of € 2,49 via PSN) kan niemand zich hier een buil aan vallen.


Deze review is geschreven door ConAir


 

Oordeel Pinball FX-2: Epic Quest (Xbox360)

  • Graphics 80
  • Gameplay 90
  • Originality 80
  • Sound 80
  • Replay 85
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 9147 

Laagste prijzen voor Pinball FX-2: Epic Quest (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Reflex1967
Reflex1967 ( 48 ) 12-03-2012 19:28
vind het een rot flipperkast bal word naar hard na beneden geschoten in midden deze kast vind ik jammer genoeg slecht hoop volgende kasten beter worden
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 12-03-2012 21:13
Dat harde lanceren heb ik ook ervaren, maar ik heb er eigenlijk geen last van gehad tijdens het spelen. De bal verdween bij mij hierdoor niet of nauwelijks uit het spel.