Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App
Pokemon Sword (Switch)
50 100 1

Review Pokemon Sword (Switch)

Het is eind 1999. Mijn vader, die kunstschilder was, had net een groot schilderij verkocht en om dat te vieren nam hij mij en mijn neefje en nichtje mee naar de Toys ‘R Us. We mochten alledrie één ding uitzoeken, en omdat ik net een gloednieuwe Game Boy Color voor mijn verjaardag had gekregen ging ik natuurlijk voor een nieuw spelletje. Dat Pokémon waar iedereen op school het over had klonk wel interessant...

Hier zijn we nu, eind 2019. Twintig jaar later en ‘die spelletjes met die draak en die schildpad op de voorkant’ zijn uitgegroeid tot de grootste mediafranchise ter wereld, met meer inkomsten dan Star Wars, Mickey Mouse en Marvel. Het is daarom ook zo jammer dat
Pokémon Sword & Shield, de twee nieuwste games uit de serie aanvoelen als een zijproject dat nog snel voor de feestdagen in de winkel moet liggen.



Dexit is geen probleem
Je kan Pokémon Sword & Shield op twee manieren bekijken. Allereerst als Pokémongame zelf, waarmee ze al goed tekortschieten. Naast het feit dat de games nu “volledig” 3D zijn (en dat niet eens helemaal, maar daar kom ik zo op terug), spelen Sword & Shield in essentie nog exact hetzelfde als de eerste games van twintig jaar terug. Je start als tienjarig jochie (of meisje) en krijgt van een NPC een gras-, water- of vuurpokémon om je avontuur mee te beginnen. In je team is nog plek voor vijf andere Pokémon, die elk vier aanvallen kunnen leren. Toegegeven, het is nu makkelijker om te variëren tussen die aanvallen nu er in elk Pokémoncenter een Move Tutor gevestigd is.

Wat is er dan wel nieuw? Dat is een aantal zaken. Naast de voor de hand liggende tachtig nieuwe Pokémon is de grootste aandachtstrekker waarschijnlijk de Wild Area. Dit is een groot open gebied verspreid over Galar (de nieuwe regio), waarin je vrij kan rondlopen en verkennen. Zelfs de camera is hier zelf te besturen! In deze Wild Area kan je (eventueel met andere spelers) meedoen aan Raid Battles. Dit zijn gevechten waarin je met vier personen vecht tegen een Dynamaxed Pokémon: een gigantische versie van een vijandige Pokémon. Ook sommige trainers en Gym Leaders kunnen gebruik maken van deze Mega Evolution 2.0. Want dat is wat het is, en waarom Game Freak elke generatie een nieuwe gimmick moet verzinnen is mij een raadsel.



Ook zijn dit de eerste twee games uit de franchise die niet alle huidige Pokémon (kunnen) bevatten, een beslissing die door het internet toepasselijk ‘Dexit’ gedoopt is. Ik moet eerlijk zeggen, van alle controversie rondom Sword & Shield vind ik dit nog het minst problematisch. Van alle 890 Pokémon zijn er 400 te vangen / over te zetten naar de nieuwe games. En dat is prima. Sterker nog, van mij hadden ze drie generaties geleden al mogen stoppen met nieuwe Pokémon verzinnen en zich in plaats daarvan mogen focussen op het verbeteren van de gameplay. Het laatste dat Pokémon [de franchise] nodig heeft is meer Pokémon [de beestjes]. Want die gameplay is duidelijk toe aan wat vernieuwing.

NPC
Zoals ik eerder zei spelen de games grotendeels nog als Red & Blue. Dezelfde types, dezelfde statuseffecten met daarvoor dezelfde 8-bit geluidjes en dezelfde abominabele A.I. Vijandige trainers gebruiken zelden supereffective aanvallen en zijn – tot vervelens aan toe – constant verbaasd als jij dat wel doet. Het verhaaltje is weer flinterdun en personages doen eerder hun best om het bloed onder je nagels vandaan te halen dan om je te betrekken in de gebeurtenissen in Galar. Je wordt constant van gym naar gym gestuurd en die paar keer dat je wel zijpersonages tegenkomt krijg je te horen dat zij het wel zullen oplossen en jij een Gym Challenger™ bent en dus maar de volgende badge moet gaan halen. Ik voelde me een NPC in m’n eigen avontuur.



Ook qua immersie schieten Sword & Shield tekort. De animaties zijn uit de vorige eeuw: wanneer je Pokémon een Double Kick uitvoert beweegt zijn model op en neer op zijn Y-as en verschijnt er twee keer een plaatje van een voet op de tegenstander. Als je Pokémon paralyzed (verlamd) is staat dat wel aangegeven, maar mijn Corviknight bleef nog vrolijk wapperend in de lucht vliegen. Voice acting begint ondertussen ook een benodigdheid te worden, zeker in scènes waarin de schrijvers (/vertalers?) zo hun best hebben gedaan het Cockney accent van de Galar-bevolking over te laten komen. Over voice acting gesproken: waarom klinken alle Pokémon (behalve Pikachu en Eevee) nog steeds alsof ze uit een Game Boy komen? En waarom lopen je Pokémon niet meer achter je aan?! Dat zat nog in de vorige game, potverdorie.

Waarom?

Feit is dat Pokémon Sword & Shield technisch en qua gameplay gewoon mijlenver achterlopen op andere games tegenwoordig. Waarom kan een Skyrim, dat recentelijk zijn achtste verjaardag vierde, complete boekwerken aan lore bevatten en krijg je bij het bestuderen van een boekenkast in Sword & Shield een prompt met “Er zijn een hoop boeken.”? Waarom brengt Game Freak de Wild Area als grote innovatie terwijl de vrije camera al op de Nintendo 64 werd geïntroduceerd? Waarom bevatten de steden (die grotendeels wel prachtig zijn vormgegeven trouwens, liefde voor Glimwood Tangle en Ballonlea) paden naar huizen die je niet kan betreden? En zien de huizen waarbij dat wel kan er van binnen allemaal hetzelfde uit? Pop-in en framerate issues zijn meer gewoonte dan uitzondering in Sword & Shield en dat zou gewoon niet moeten kunnen op een console die Breath of the Wild en The Witcher III (!) kan draaien.



Tijdens het spelen had ik constant het gevoel dat alles zoveel beter had gekund. Ik zal een paar van mijn ideeën opnoemen die me te binnen schoten:

-    Hoezo start je je avontuur nog steeds als klein kind terwijl er ondertussen zoveel verschillende soorten trainers zijn? Laat mij m’n game beginnen als Juggler en zo een buff voor bijvoorbeeld Psychic-type Pokémon hebben. Voilà, een klassensysteem, zoals andere RPG’s al dertig jaar doen.
-    Hoe kunnen vuur- en grondpokémon zonder problemen vechten op het water (en vice versa)? Een Diglett midden op zee slaat helemaal nergens op. Maak sommige Pokémon onbruikbaar in sommige omgevingen, dat zorgt meteen voor meer immersie in de spelwereld.
-    Laat de gevechten plaatsvinden in de spelwereld, met meer input voor de speler. Paper Mario-achtige combat (“druk op A als je aanval raakt voor meer schade!”) zou de battles een stuk minder monotoon en saai maken. Deze battles mogen dan ook meteen een stuk sneller, ik hoef niet voor de honderdste keer te weten dat mijn Corviknight andere Pokémon de mogelijkheid ontneemt om besjes te eten.

De games proberen je een illusie voor te schotelen, die door gedateerd gamedesign goed door de mand valt. Een goed voorbeeld hiervan kreeg ik in Hammerlocke, een van de eerste steden in de game. Van een NPC tegenover een muziekwinkel kreeg ik een voorwerp genaamd de Hi-Tech Earbuds. “Oh tof!”, dacht ik, “kan ik tijdens mijn avontuur nu mijn eigen muziek kiezen? Of komen enkele andere geliefde deuntjes misschien terug?” Maar wat dit item doet is... je drie extra sliders in het optiemenu geven. Die muziekwinkel was niet te betreden trouwens.



Emo-shirts
Is er dan helemaal niks positiefs te melden over de achtste generatie Pokémon? Jawel hoor. De muziek is uitstekend en deed me af en toe denken aan enkele tracks uit Ruby & Sapphire. Ook de Wild Area voelt aan als een frisse wind die de serie zo hard nodig heeft (hoe technisch achterhaald ook) en het is erg leuk dat verschillende wilde Pokémon ook verschillend op je reageren. Zo zullen verlegen Wooloo je liever willen ontwijken, maar blaffende Yamper zullen enthousiast op je af komen rennen. Het feit dat je in de Wild Area ook supersterke wilde Pokémon tegenkomt die je nog lang niet kan vangen (tot je meer badges hebt) is een toffe toevoeging. Een level 50 Steelix ontwijk je maar beter als je avontuur net begint.

Een van de best uitgewerkte delen van de game is de player customisation. Elke regio heeft zijn eigen kledingzaken die beschikken over leren jassen, sportbroeken, emo-shirts, uniformen, rugzakken en ga zo maar door. De tofste kledingstukken zijn ook goed hoog geprijsd, waardoor je eindelijk iets hebt aan je geld. Ook komt het verhaal rond het einde van de game (ná de acht badges) eindelijk goed op gang, zo jammer dat dit verborgen zit achter twintig uur ongeïnspireerd grindwerk.

Conclusie
Pokémon Sword & Shield doen nét wat ze moeten doen, en dat al met moeite. De personages irriteren, de gevechten zijn zo traag ende A.I. zo stom dat je erbij in slaap valt en  de Wild Area – het grote nieuwe ding van de games – lijkt ontwikkeld te zijn op een GameCube. Wil je zoals vanouds gewoon Pokémon verzamelen en gyms verslaan? Dan kan je zo een Budgie bij deze score optellen en vermaak je je wel tot de onvermijdelijke nieuwe delen over een jaar in de winkel liggen. Maar voor mij als fan van het eerste uur zijn Sword & Shield een grote teleurstelling.





Deze review is geschreven door Peter Paardekooper.

 

Aantal keer bekeken: 5086 

Laagste 3 prijzen voor Pokemon Sword (Switch)

49.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.1
€  49.95€ 0.00   € 49.95
Discountgames.nl 8.3
€  51.50€ 0.00   € 51.50
GameResource 9.8
€  51.75€ 0.00   € 51.75

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Pork side
Pork side ( 8 ) 26-11-2019 11:36
( PM )
Ohhhh snap
avatar van CentjesBesparen
CentjesBesparen ( 22 ) 26-11-2019 11:38
( PM )
Ik vermaak me nog steeds heel erg met de game. Begin wel te merken dat ik richting het einde ga maar heb er dan ook 50 uur in zitten. Ik kreeg 40 euro korting toen ik Let's Go inleverde en had nog een bon van 15 euro openstaan dus het was financieel ook nog te te doen :)
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 35427   44) 26-11-2019 11:40
( PM )
Quote:
Ohhhh snap

Dat is een andere titel.

avatar van Xandrilios
Xandrilios ( 177 ) 26-11-2019 11:42
( PM )
Als mogelijk antwoord op je vragen: omdat hun 'uitstapjes' naar andere type games nooit zo populair zijn als de main games, verre van zelfs.
Ik zie zelf graag een Ash-achtig avontuur dat gevoel opwekt uit de Indigo League anime era. Geen 'Catch 'm all' maar een avontuur waarbij die paar Pokemon die je vangt ook echt betekenis hebben (Charmander -> Charizard ark, afscheid van Butterfree etc.)
avatar van Hercule
Hercule ( 4166 ) 26-11-2019 11:50
( PM )
Quote:
Als mogelijk antwoord op je vragen: omdat hun 'uitstapjes' naar andere type games nooit zo populair zijn als de main games, verre van zelfs.
Ik zie zelf graag een Ash-achtig avontuur dat gevoel opwekt uit de Indigo League anime era. Geen 'Catch 'm all' maar een avontuur waarbij die paar Pokemon die je vangt ook echt betekenis hebben (Charmander -> Charizard ark, afscheid van Butterfree etc.)


Beetje zoals de Digimon Adventure psp game. Je kunt in die game geen Digimon vangen maar de Digimon die je hebt zijn echt daadwerkelijk goed uitgewerkt. Game volgt de verhaallijn van de eerste anime en is verrassend goed
avatar van PBJ85
PBJ85 ( 306 ) 26-11-2019 12:48
( PM )
Het ziet er allemaal leuk uit... een echte 3d pokemon game en die iets meer bied dan enkel vangen en gym battles. Ik kan Let's Go inruilen voor deze... weet enkel nog niet of ik dat ga doen....
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 233 ) 26-11-2019 14:48
( PM )
ik zou kunnen zeggen ik wacht wel dat het flink afgeprijst wordt.. maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren.. dus skip.
avatar van MarcelProust
MarcelProust ( 1094 ) 26-11-2019 15:03
( PM )
Een beetje unfair dat de screenshots er beter uitzien dan de game.
avatar van ThijssieNL
ThijssieNL ( 319 ) 26-11-2019 15:17
( PM )
Gekocht voor 52 euro , verkocht voor 40 euro. Binnen 25 uur uitgespeeld geen goede post game.. helaas voor mij een net voldoende
avatar van Monokuma
Monokuma ( 959   1) 26-11-2019 15:37
( PM )
Quote:
Een beetje unfair dat de screenshots er beter uitzien dan de game.

Ik weet niet waar jij die next-gen 4K editie vandaan getoverd hebt, maar de screenshots zijn trouw aan hoe de game eruitziet.

Alleen wel grappig dat het een recensie is voor Pokemon Sword, terwijl de screenshots Tyranitar en Allister laten zien... Die dus enkel vertegenwoordigd worden in Shield.
avatar van Pepijnvt
Pepijnvt ( 162 ) 26-11-2019 16:11
( PM )
Goeie review, gelijk besteld! Als het goed is ploft ie morgen op de mat!
avatar van Hinade
Hinade ( 558 ) 26-11-2019 16:52
( PM )
Weet je wat een idee is, een spel reviewen voor wat het is en niet voor wat het niet is. Goed voorbeeld is Paper Mario combat willen in een Pokémon spel, ik weet dat ik Pokémon koop voor Pokémon combat mechanics.

Ook zijn er wel meerdere Pokémon zoals Pikachu en Eevee, bijvoorbeeld Wooloo die ook een schaap geluid heeft. Snap niet waarom je de herkenbare geluiden van elke Pokémon zou willen veranderen. Ieder heeft al zijn eigen unieke geluid.

Waarom heet een alinea emo-shirts terwijl daar maar een zin over gaat en nog steeds geen reden is waarom het woord emo er word bij gezet?

Hammerlocke is niet de een van de eerste steden evenals krijg je daar niet de Hi-tech earbuds. Motostoke is een van de eerste steden, wat ook de stad is waar je de earbuds krijgt.

Nee, het zijn niet geweldige spellen naar mijn mening. Heb het heel erg naar mijn zin, maar meeste andere generaties waren een stuk beter. Maar deze review vind ik pas echt een laag cijfer verdienen.
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3139   5) 26-11-2019 17:14
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
[..]

Ik weet niet waar jij die next-gen 4K editie vandaan getoverd hebt, maar de screenshots zijn trouw aan hoe de game eruitziet.

Alleen wel grappig dat het een recensie is voor Pokemon Sword, terwijl de screenshots Tyranitar en Allister laten zien... Die dus enkel vertegenwoordigd worden in Shield.

Ik weet niet welke game er gerecenseerd is, maar het artikel moet aan een game gekoppeld worden in de database en zo te zien is 'ie gekoppeld aan Sword. Daarnaast zijn de screenshots voor zover ik weet afkomstig uit de persassets van Nintendo, dus daarom komen ze niet overeen met Pokémon Sword, haha.
avatar van Chlo690
Chlo690 ( 115   3) 26-11-2019 17:37
( PM )
zuur lappie
avatar van Yanaichu
Yanaichu ( 444 ) 26-11-2019 17:56
( PM )
Achja. Ik heb er ondertussen 3u opzitten en amuseer me er voorlopig nog rot mee.
De designs van sommige nieuwe Pokémon vind ik wat schreeuwerig in vergelijking met andere, maar ik vind het prima.

Ik ben zelf al fan van het eerste uur. Heb ze allemaal gespeeld. Natuurlijk is het ene spel al wat beter dan het andere, maar deze review lijkt me nu toch wat zuur.
avatar van Videlleke
Videlleke ( 340 ) 26-11-2019 18:36
( PM )
Ik voel een ultra sword en ultra shield aankomen...
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2074 ) 26-11-2019 18:43
( PM )
Quote:
Weet je wat een idee is, een spel reviewen voor wat het is en niet voor wat het niet is.

Een spel bestaat niet in een vacuum. Het is terecht het te recenseren binnen de huidige context en in de context van de serie.
Quote:
Goed voorbeeld is Paper Mario combat willen in een Pokémon spel, ik weet dat ik Pokémon koop voor Pokémon combat mechanics.

Het was dan ook maar een voorbeeld van vernieuwing.
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3139   5) 26-11-2019 18:54
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Ik voel een ultra sword en ultra shield aankomen...

Laten we het hopen. Ik vermaak me ontzettend met Sword & Shield, maar er ontbreekt gewoon van alles aan de game en technisch is het ook niet fantastisch. De games doen me qua vorm een beetje denken aan Diamond & Pearl wat eigenlijk ook brakke Pokémongames waren (erg traag, slappe Pokédex, niet zo'n diep verhaal) die vervolgens enorm verbeterd zijn met Platinum, wat tot op de dag van vandaag nog een van de beste Pokémon games is. Dus als wij straks een Giga Sword & Giga Shield krijgen op het niveau van Platinum kan ik dat alleen maar toejuichen.
avatar van CorePrideX
CorePrideX ( 3295   8) 26-11-2019 18:58
( PM )
Beste pokemon games blijven toch echt voor mij leafgreen/firered, sapphire/ruby/emerald, black and white 2 en pokemon heartgold/soulsilver. Vermaak me prima met shield maar dat het gerushed is en veel dingen mist is gewoon een feit.
avatar van TheMenace17
TheMenace17 ( 429 ) 26-11-2019 19:18
( PM )
Het schijnt dat satoru iwata eigenlijk heel veel met de pokemon games had gedaan qua productie in de gouden tijd qua pokemon games.

vanaf gold & silver tot black & white 2 had hij in alle main games een aardige impact omdat hij meer wijsheid had met het produceren van games en hoe je met de consoles om moet gaan dan de gehele staff van gamefreak

In het gold & silver tijdperk bijvoorbeeld zou er eigenlijk enkel 1 regio zijn johto. iwata vond dat de spelers echter meer verdienden in deze nieuwe game en had in zijn vrije tijd ervoor gezorgt om ook de hele kanto regio er in te knallen. de devs van gamefreak wisten niet heel goed hoe alles in een game cardridge paste. en als we bij sword & shield kijken dan lijkt dit wel te kloppen. slechte optimalisatie van texttures en characters die slechts eenmaal nodig zijn.

Ik ben benieuwd hoe het pokemon gba en ds tijdperk zou zijn geweest zonder iwata. Ik heb een vermoeden dat de games dan veel lagere kwaliteit gehad zouden hebben met een hoop gemiste content.

verklaart opzich wel waarom er in de 3ds era vanaf pokemon x en Y de kwaliteit best hard naar beneden ging. Het lijkt erop dat gamefreak zonder iwata in een situatie zitten als gen 1 en early gen 2 productie.

Ik dacht eigenlijk dat non gamefreak werknemers puur voor controle waren maar dat schijnt toch verre van het geval te zijn gezien het qua productie blijkbaar ook een aardige impact heeft gehad. ik ben wel benieuwd hoe de 3ds titels zijn geweest als hij wel in de productie betrokken was.

RIP iwata
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2167 ) 26-11-2019 23:36
( PM )
Voordat de game uit was werd het al veel afgekraakt.. krijg het idee dat de reviewer al met het idee "Dit wordt een kutgame" is begonnen met spelen en er daarom ook 0 plezier uit heeft kunnen halen.

Wat een negatief gelul en een onsamenhangende review. Ook nog eens vol met punten die nergens op slaan of gewoon niet kloppen. En veel over wat er ontbreekt. Dan moet je geen review schrijven maar column. Het is zeker niet de beste game, maar zo slecht als hier omschreven is wel erg overdreven.
avatar van Stan.zanden
Stan.zanden ( 34 ) 27-11-2019 00:07
( PM )
Goede review, maar laat het bedenken van nieuwe gamefuncties maar aan de developers over. ;)
avatar van Xor
Xor ( 21770   231) 27-11-2019 00:10
( PM )
Even de review gelezen en eerlijk gezegd vind ik het een matige review. In het begin wordt er duidelijk een beeld van de game gegeven(je wordt langzaam in de review meegenomen en komt langzaam meer over de game te weten). Maar vanaf het moment dat er over het verhaal wordt gesproken, merk ik dat de opkomende zinnen richting meer rants beginnen te worden. Ik bedoel. Ik mis nog steeds waar het hele verhaal van Sword/Shield draait. Zitten er bad guys in de game? Zijn de bad guys Team Rocket? Wat willen de bad guys in Sword/Shield bereiken?

Ondanks dat er veel rants/klachten worden gesproken, vind ik sommige klachten wel een goede punten over de games/serie. Over dat er elke keer jij, de speler, als kind in de pokemon wereld wordt gegooid om de Elite Four te verslaan en de Pokemon Master te worden. Ik begrijp dat het een serie is bedoeld voor kinderen, maar is het niet tijd om over te stappen op tieners ofzo? Ze hebben al een grote stap gemaakt om het uiterlijk van de models(poppetjes) te kunnen aanpassen(je kan nu eindelijk ook een ander huidskleur nemen).

Maar over de nieuwe veranderingen ben ik helaas niet eens. Skyrim is een game met een heel ander thema. En dat Game Freak nog geen echte 3D Pokemon RPG game heeft uitgebracht, komt omdat ze jaren altijd Pokemon games op de handheld hebben gemaakt. Nu is het voor Game Freak een nieuwe uitdaging gezien de Switch een hybride apparaat is(en veel mensen ook op de TV spelen). De console versies(gamecube en wii) werden door Genius Sonority gemaakt. Je zou eerder kunnen zeggen of Game Freak niet misschien Genius Sonority moet vragen voor hulp of visie voor console gerichte Pokemon games.

Ach ja. Het blijft een serie met een moeilijke doelgroep. Mensen die klagen of de game aanprijzen zijn vooral jong volwassen/volwassen terwijl de kinderen de games voornamelijk spelen en het hun geen drol uitmaakt wat er mist, wat er allemaal nieuw in de game zit etc. Voor de een zal deze game erg leuk zijn. Voor de ander minder leuk. Mensen vonden Sun/Moon een leuke game. Ik vond er eerlijk gezegd weinig aan(thema sprak mij gewoon niet aan en het missen van gym vond ik niet passen bij een Pokemon RPG game). Ondanks dat, twijfel ik nog altijd of ik de game moet nemen of beter moeten wachten voor de Ultra Sword/Shield of derde Pokemon game uit de Sword/Shield wereld(refererend naar Crystal, Emerald en Platinum).
avatar van TheMenace17
TheMenace17 ( 429 ) 27-11-2019 00:12
( PM )
Ik vind het een aardige review

tevens heeft de reviewer geen enkele probleem met de dexit. en voor veel mensen die enkel de main story en dergelijken spelen ben ik het mee eens die gaan het niet merken. vrij neutrale review in dat opzicht. puur wat belangrijk is voor deze game

gameplay, presentatie en grapics.

het grafische aspect en dergelijken zijn zelfs door andere postieve reviewers opgemerkt dus wat hij zegt is niet mis. tevens de moeilijkheids graad nogmaals omlaag. de lack aan voice acting is al te merken bij de eerste intro screen met de presentator. deze game had op bepaalde punten echt wel wat voice acting nodig.

er zitten grafisch echt veel domme dingen in de game textures die duizenden keren gecopy paste zijn terwijl het maar 1 keer nodig is. personages met verschillende files inplaats van 1 maal hetzelfde personage gezien het steeds hetzelfde is. er zitten wat amteuristische dingen en van een serie die zoveel geld verdiend als pokemon zou je dit niet verwachten.

overigens word er aan het einde vermeld dat veel mensen er wel plezier aan kunnen beleven. maar de kritieke punten zijn niet nieuw. een degelijke review wat mij betreft.
avatar van Cynch
Cynch ( 264 ) 27-11-2019 00:29
( PM )
Kritiek op een Pokémon game, dapper
Het spel is gericht op jonge kinderen en daarom is het simplistisch. Het probleem hierbij is dat volwassen die zijn opgegroeid met Pokémon een 'volwassen Pokémon' versie willen hebben.
avatar van Shadowx
Shadowx ( 176 ) 27-11-2019 01:01
( PM )
Gratis verkregen en geniet er zeker van, niet omdat die gratis was maar het is gewoon een erg leuke game.
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7781 ) 27-11-2019 02:54
( PM )
Quote:
Ik begrijp dat het een serie is bedoeld voor kinderen, maar is het niet tijd om over te stappen op tieners ofzo?


Maar Happy Meals van de Mac zijn ook voor kinderen bedoeld. Op een gegeven moment moet je de overstap maken naar een big Mac als je te oud bent voor een speeltje met 3 happen eten er naast? Of zit je nu nog in de Mac met je speeltje te klagen over dat de happy meal wel erg weinig eten is en te veel om het poppetje draait?

Inkomende daggiewaggie post die een mooi beeld schetst dat hij McDonald medewerkers aanspreekt dat de happy meal vroeger beter was.
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3139   5) 27-11-2019 06:49
Rol: Forum Moderator
( PM )
Dit is gewoon een hele subjectieve review, en dat is prima. Ik had 'm zelf waarschijnlijk anders geschreven, maar ik snap volledig wat Peter bedoelt en hoe hij de game heeft ervaren. Dat deze review al 27 comments heeft (met deze 2 zegt al genoeg over hoe polariserend Sword & Shield zijn en daarmee dus ook deze review.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 35427   44) 27-11-2019 09:02
( PM )
Quote:
Inkomende daggiewaggie post die een mooi beeld schetst dat hij McDonald medewerkers aanspreekt dat de happy meal vroeger beter was.

Neuh. Ik denk dat niemand daar op zit te wachten. Maar ik wil wel een paar alinea's schrijven met een analogie hoe Game Freak tegenwoordige tijd de McDonalds is geworden van de spelontwikkelaars. Dat de kwaliteit dat ze uitdraaien niet meer veel uitmaakt omdat je toch enkel naar de naam kijkt. En dat je een nogal lauw warme hap krijgt voorgeschoteld, vervolgens naar binnen schrokt, voor een paar minuten voldaan bent maar achteraf spijt heb en voordat zelfde geld iets lekkerders had kunnen kopen. Zoals een goedgevuld broodje gyros of een verse pizza bij de afhaalboer om de hoek.

Meer mensen die nu trek hebben om 9 uur in de ochtend?
avatar van Hercule
Hercule ( 4166 ) 27-11-2019 11:16
( PM )
Vind het een beetje onzinnig dat Pokemon voor kinderen is en dat de kwaliteit er daardoor minder toe doet. Vrijwel iedere Nintendo game is voor kinderen, Anime als Naruto, Death note en DragonBall zijn voor 10 jarige. Dragon Quest is voor kinderen. Star wars is voor kinderen.

Van een grote franchise is het niet gek om iets meer kwaliteit te verwachten als Sword and Shield geleverd hebben.
avatar van Saego
Saego ( 1034 ) 27-11-2019 12:18
( PM )
Wat een ruk review. En dan heb ik het niet eens over het inhoudelijke gedeelte. Als dat zijn mening is, prima toch?
avatar van TheMenace17
TheMenace17 ( 429 ) 27-11-2019 12:58
( PM )
volgens mij vergeten mensen dat er best wat dingen in zitten die niet voor kinderen zijn zelfs in de versimpelde versie aka pokemon sword & shield

de battle tower zelfs in sword & shield gaan kinderen niet halen. hoewel deze veel makkelijker is gemaakt dan oudere varianten

Abilities en moves met diepgaandere toepassingen in een gevecht.

of wat dacht je van oudere battle frontier in gen 3 en 4. kinderen gaan niet eens bij de eerste rank frontier brains aankomen gezien die pokemon in de buurt van competitive komen puzzels tussen door zelfde lvl geen potions. terug naar het begin als je verliest legendaries zijn banned.

shiny chains met de pokeradar, matsuda method en natures en iv's die onzichtbaar waren. regi puzzels waarbij je braille leest.

De normale verhaal lijn is voor kinderen maar in de oudere titels en zelfs in sword & shield zitten dingen in die veel te lastig zijn voor kinderen.

Als pokemon echt een serie zou zijn enkel voor de kids dan moet je pokemon let's go nemen. die maakt namelijk een goed begin qua het versimpelen van de game naast de gewone verhaal lijn. Geen abilities en geen held items qua battle mode. is namelijk een aardige start om het enkel voor kids te maken

als het echt enkel voor kids zou zijn dan zouden ook de volgende dingen verwijderd moeten worden.
geen battle tower of frontier. geen lastige iv of ev mechanichs. geen natures etc etc. ik kan nog wel doorgaan.

Heel veel dingen zouden nooit in pokemon games moeten zitten als het echt enkel voor de kids zou zijn. veel dingen zouden weg of versimpeld moeten zijn als dit wel het geval was geweest. ik denk dat veel oudere fans de serie dan al hadden verlaten.
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 27-11-2019 18:35
( PM )
Meningen verschillen, ik ben het niet eens met de review en dat hoeft ook niet. Waar ik me wel aan stoor is de schrijfstijl, die past zo in hoe Peter de game omschrijft: het doet net wat het moet, en met wat moeite.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2074 ) 28-11-2019 09:01
( PM )
Quote:
En dat Game Freak nog geen echte 3D Pokemon RPG game heeft uitgebracht, komt omdat ze jaren altijd Pokemon games op de handheld hebben gemaakt.

Dat is geen excuus. Beperkte 3D was al mogelijk op de originele DS, en op de 3DS kon je het fatsoenlijk doen.

Daarbij, ze hebben hiervoor Pokémon Quest en Pokémon: Let's Go! gemaakt voor de Switch, dus nieuw was dat apparaat voor hun niet. Sterker nog: ze hebben ondertussen nog andere spellen voor de Switch gemaakt, zoals Little Town Hero!
avatar van Phaross
Phaross ( 1340   9) 02-12-2019 12:24
( PM )
En dat te bedenken dat ik 129 euro heb uitgegeven aan de limited edition. Ik had hoge verwachtingen, maar het is meer een opgevoerde 3DS-game. Voor mij een dikke tegenvaller, maar de kids thuis hebben er enorm veel plezier van. Ik moet gewoon accepteren dat deze titel niet voor mij gemaakt wordt, maar nu de volgende generatie.