Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Sonic & SEGA All-Stars Racing (PS3)
80 100 1

Review Sonic & SEGA All-Stars Racing (PS3)

Een racegame met personages als Sonic, Tails, Knuckles en Doctor Eggman in de hoofdrol. Dat moet wel een kleurrijk geheel opleveren toch? Als je niet zo’n fan bent van de wereld van Sonic, dan zijn er nog een hele hoop andere gameseries die een bijdrage leveren aan deze game.

Wat te denken van B.D. Joe uit de Crazy Taxi-reeks? Of Ryo uit Shenmue. Maar misschien vind je het wel veel leuker om met Alex Kidd aan de slag te gaan. Tenzij je de voorkeur geeft aan twee fighters uit Virtua Fighter. Er is hoe dan ook keuze genoeg qua personages. Maar waar kun je die personages nu precies voor gebruiken? Het racen natuurlijk! Dit kan in zes verschillende Grand Prix. Het is gewoon zaak om als eerste in het klassement te eindigen. Lukt dat, dan krijg je een mooie trofee en verdien je ook nog eens Sega Miles.Deze Sega Miles kun je vervolgens gebruiken in de Store om allerlei extra’s vrij te spelen. Nieuwe banen, extra personages om uit te kiezen bij de races en een hele uitgebreide selectie aan muziektracks. Themesongs van Afterburner of Outrun, een racetrack die gebaseerd is op een level uit House of the Dead, de hele game ademt een unieke Sega-sfeer. Logisch ook, met zo’n titel, maar toch.

Naast de Grand Prix is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Mission Mode. Deze modus bevat 64 verschillende opdrachten, variërend van het winnen van een toernooi, tot zo snel mogelijk door allerlei poortjes rijden. De meeste van deze missies zijn in één keer te halen. Maar het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor een rating je krijgt. Als je de volgende missie wilt vrijspelen dan moet je minimaal een A-ranking halen. Ben je echter een perfectionist, dan moet je streven naar een AAA-ranking. Dit is ook het geval als je die specifieke achievement/trophy wilt verdienen.Goed, door naar de gameplay. SSASR (even die lange titel inkorten), is vooral gericht op het slim uitvoeren van powerslides. Door een powerslide langer vast te houden neemt de kracht van je boost toe als je de slideknop loslaat. Heb je een paar rode vlammen achter je kart hangen, dan is je boost optimaal. Daarnaast komt er nauwelijks tactiek kijken tijdens de races. Pak wapens op, schiet ze op je vijanden en je wordt met gemak eerste. Voor de mensen die een hekel hebben aan racegames waar tegenstanders automatisch sneller gaan rijden als ze achter liggen, deze optie kun je in het menu uitzetten. Als je dus steeds net voor de finish een raket in je achterste geknald krijgt, is dit misschien een handige optie.

Online is de game niet bepaald goed te noemen. Er zijn bijna geen keuzemogelijkheden qua modi. Behoorlijk jammer, aangezien bijvoorbeeld Mario Kart toch duidelijk meer te bieden heeft qua speelduur.

Voor de Xbox360-bezitters is het leuk om te weten dat de game de mogelijkheid biedt om met je eigen ontworpen Avatar te rijden. Daarnaast is ook Banjo-Kazooie als exclusief personage beschikbaar. En de mensen die een wii thuis hebben staan kunnen hun mii’s selecteren als personage. PS3 versie heeft helaas geen specifieke karakters.Grafisch is SSASR een stuk mooier om naar te kijken dan Mario Kart. De werelden zijn kleurrijk, het gevoel van snelheid is duidelijk aanwezig en de verschillende personages en hun voertuigen zien er ook goed uit.
De muziek is heel sterk te noemen. Bekende themesongs van klassieke SEGA games en varianten daarop zijn tijdens de races duidelijk aanwezig en het werkt heel aanstekelijk om net dat kleine beetje extra je best te doen.

Wat wel een beetje mist is het gevoel van balans. De verschillende wapens die je random ontvangt tijdens de races lijken niet bepaald toegespitst op een evenwichtige gameplay. Als je op de laatste plaatst racet heb je bijvoorbeeld weinig aan een schild dat je beschermt tegen een aanval. Het neemt niet weg dat Sonic & Sega All Star Racing een hele vermakelijke racegame is die geschikt blijkt voor zowel jong als oud. En zoveel leuke racers zijn er tenslotte ook niet in dit genre. Dus je kunt het altijd even uitproberen. Het zou je weleens heel positief kunnen verrassen.

Deze game is gereviewed door Ollie1981

 

Oordeel Sonic & SEGA All-Stars Racing (PS3)

  • Graphics 80
  • Gameplay 80
  • Originality 75
  • Sound 85
  • Replay 80
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 8866 

Laagste 3 prijzen voor Sonic & SEGA All-Stars Racing (PS3)

34.88 37.99 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Gameshop Twente 8
€  29.00€ 5.88   € 34.88
Lamar Games 10
€  32.95€ 3.45   € 36.40
Bol.com Partner 8.5
€  37.99€ 0.00   € 37.99

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.