Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
The BIGS 2 (Xbox360)
70 100 1

Review The BIGS 2 (Xbox360)

Honkbal, een sport die in Nederland niet extreem populair is, terwijl het in Amerika heel groot is. Toch worden er af en toe honkbal spellen uitgebracht in ons kleine landje. The Bigs 2 is zo’n geval. Het voorgaande deel werd goed ontvangen en kreeg gemiddeld een 8 als cijfer. De arcade stijl in de game sprak heel erg aan. Zal 2ksports met dit deel ook weer een homerun slaan? Of wordt het een fout? Ik pak mijn honkbalknuppel en sta aan slag.BIGS-ish
De game zelf is simpel opgebouwd. Je kan direct in de actie stappen, je kan een legende worden, er zijn verschillende minigames en natuurlijk kan je kijken hoe je het er vanaf brengt in de multiplayer. Op zich is de game niet echt heel uitgebreid en redelijk kort, maar hierover later meer.

In de ‘become a legend mode’, maak je een eigen speler aan. Deze kun je op simpele wijze aanpassen. Vervolgens ga je jezelf omhoogwerken om zo een legende te worden en in de hall of fame te komen staan.
Mocht je dit zat zijn, dan kan je aan de haal met de pinball minigame. Hierin moet je zoveel mogelijk punten halen met een bepaald aantal ballen. Dit doe je door dingen in de omgeving te raken. Op zich leuk en aardig, maar je wordt het wel snel zat.

De rest van de minigames zijn leuk voor zolang het duurt. Het heeft allemaal weer te maken met het hoogst aantal punten halen. In het begin is het allemaal wel leuk en je kan ze veelal met 2 spelers doen. Maar de lol is er snel vanaf.

Lekker arcade!
Net als het vorige deel is de game totaal arcade van opzet. Gewoon richten en slaan op het goede moment! Hoe makkelijk kan het zijn? Nou niet geheel dus. Op het easy niveau zijn er af en toe wat kleine frustraties, maar al met al wel goed te doen. Dus logischerwijs ga je de moeilijkheidsgraad verhogen, maar wees gewaarschuwd! Ik heb in mijn leven ik nog nooit een controller of iets anders weg gegooid tijdens het gamen, maar bij deze game is het gelukt. De game is op medium of hard zo extreem frustrerend dat het gewoon niet meer leuk is.

Het deel met werpen is goed te doen, je probeert gewoon uit de ‘hot spot’ te blijven en de bar volledig te vullen, om een perfecte worp af te geven. Het slaan wordt wel wat pittiger. Na enige tijd went het wel, maar de kans is groot dat hij alsnog gevangen wordt. Dus is alles weer voor niets geweest.
De AI van de tegenstander lijkt dan ook wel zo danig opgeschroefd te worden dat het voor jou onmogelijk gemaakt wordt om iemand binnen te brengen en zo een punt te scoren.

Natuurlijk kan jij het je tegenstander ook wel lastig maken, wat soms lukt. Daarvoor zijn bepaalde power-ups om net een tikkeltje harder te kunnen gooien of te slaan. Natuurlijk wordt het dan ook voor jezelf niet echt heel veel makkelijker, maar het kan helpen om toch net even de laatste punten te scoren.Strike!
Nu ga ik het maar even kort hebben over het audio- en visuele deel van de game. Het is niet slecht, maar kan allemaal beter. Met de wat verouderde soundtrack, met op zich soms lekkere platen, is weinig mis. Alleen je hoort veelal dezelfde platen keer op keer voorbij komen. Het commentaar wat gegeven wordt is ook niet echt geweldig. Het zijn vaak de standaard zinnetjes die je blijft horen, dus dat is best jammer.

Grafisch gezien stelt de game ook niet heel veel voor. De personages zien er aardig uit, maar niet beter dan menig andere game. Ook de bewegingen die ze maken zijn niet erg gevarieerd. De omgeving in de game is ook niet echt veel bijzonders. Het is leuk om in een stadion te staan en er is daadwerkelijk wel afwisseling. Maar het ziet er allemaal zo saai en standaard uit. Dit geldt ook voor de minigames.
Daarin sta je bijvoorbeeld in Las Vegas om zo voorwerpen te raken. Maar het ziet er doods uit. Natuurlijk de verlichting is aanwezig, maar er gebeurt te weinig en het ziet er erg snel afgewerkt uit. Daardoor ontstaat wel een beetje het arcade gevoel.

Een tof effect is te zien als de turbomode aangaat. Hierdoor zal de snelheid goed getoond worden door een sierlijke sliert die achter de bal aankomt. Of juist de knuppel als je slaat. Verder is er eigenlijk weinig bijzonders te melden. Geloof me, het is niet slecht, maar mooi is een anders.Out!
In het eindoordeel moet ik voor deze game een paar dingen meenemen. Zo heeft de game een adviesprijs van €30,- en ben ik zelf niet een groot fan van dit genre. Toch denk ik dat er betere games op de markt zijn dan The Bigs 2.

Voor 30 euro is de game echt niet super slecht, maar wel heel kort en soms behoorlijk frustrerend. Mensen die gek zijn op de sport zullen de game tof vinden, maar voor de gemiddelde gamer kan je dit beter laten liggen en voor het zelfde geld iets leukers kopen. Hopelijk dan wel iets waardoor de controller niet door de kamer gaat vliegen.

Deze game is gereviewed door linkinparknl

 

Oordeel The BIGS 2 (Xbox360)

  • Graphics 70
  • Gameplay 70
  • Originality 70
  • Sound 70
  • Replay 65
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 10233 

Laagste prijzen voor The BIGS 2 (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38854   3) 30-08-2009 13:39
Rol: Forum Moderator
Zie ik het nu goed?! Kan je honkballen op Times Square?

Sportgames zijn eigenlijk nooit mijn ding (net als de real deal ), dus deze laat ik ook even aan me voorbij gaan.