Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Wolfenstein: The New Order (PS4)
85 100 1

Review Wolfenstein: The New Order (PS4)

De jaren negentig waren voor veel gamers een tijd van vernieuwing. Vooral first-person shooters kwamen in die tijd als paddenstoelen uit de grond. Met games als Doom, Quake, Rise of the Triads voor de PC maar ook GoldenEye 007 voor de N64 waren het goede (en gouden) tijden om een gamer te zijn. Vaak is het echter de eerste game die de toon zet ,of de blauwdruk voor veel andere shooters vormt. Met het first-person shooter genre was dat natuurlijk Wolfenstein 3D.
 

First encounters

Het afslachten van nazi’s, het ontdekken van geheime gangen en verborgen voorwerpen en bizarre eindbazen, zoals Hitler in een groot robotpak, werden vaak door andere games geimiteerd of gekopieerd. Games zijn net als vriendinnetjes, ondanks dat je misschien mooiere en betere vrouwen zult ontmoeten, zal je eerste ervaring toch altijd een bijzonder plekje houden. Om bij die vergelijking te blijven: Wolfenstein The New Order is als het terugzien van die eerste vriendin die goed met haar tijd is mee gegaan, nog steeds de charme van toen heeft, maar tegelijkertijd heel wat nieuwe trucjes heeft bijgeleerd. Het is dus een fijn weerzien. Maar dat kan ik misschien beter aan de hand van de kwaliteiten van het spel uitleggen.

Om te beginnen zijn het verhaal, de setting en de personages erg sterk uitgewerkt. De presentatie  van het verhaal wordt bijvoorbeeld door middel van in elkaar overlopende scènes getoond, waardoor het verhaal een dynamisch geheel krijgt en lijkt het alsof je ook meer bij de actie betrokken wordt.
Vooral je hoofdpersonage, William ‘B.J.’ Blazkowicz, wordt op een elegante manier uitgediept. Tijdens het spelen zul je namelijk geregeld zijn gedachten over vervlogen tijden voorbij horen komen. Deze innerlijke monologen geven je wat extra inzicht in zijn kijk op de gruwelijke daden die hij heeft moeten aanschouwen tijdens zijn illustere carrière.

 

Meer kleur en variatie in een voorheen Zwart-Rode Wereld

Maar ook de locaties die je bezoekt, de duistere omgevingen en de nihilistische vormgeving van de nazi-architectuur en de nazi-wapens geven echt een sterk gevoel van een verstikkende dictatuur. Het is daardoor bijna alsof je een intrinsieke motivatie krijgt om de wereld te redden. Je wilt die nazi’s verslaan, al was het alleen maar omdat de wereld zo vreselijk deprimerend is en de mensen alle hoop kwijt zijn geraakt. Dat wordt ook weerspiegeld in de basis waar je na een paar gespeelde “hoofdstukken” je nieuwe thuis van maakt. In deze verborgen bunker kom je andere verzetstrijders tegen, vind je artwork van dat tijdperk, zijn de kleuren warm en is de sfeer langzaam maar zeker aan de beterende hand en zijn de mensen hoopvol aan het worden.

Wolfenstein The New Order is een game die in veel opzichten teruggrijpt naar vervlogen tijden. Zo heb je de mogelijkheid om te dual-wielden. Gamers die Call of Duty spelen zullen af en toe wel twee handguns in handen hebben gehad,  wat in de jaren negentig films van John Woo eigenlijk wel de norm was, maar of ze met twee enorme shotguns, twee machinegeweren of sniper rifles chaos hebben aangericht is maar de vraag. In shooters van de jaren negentig was dit vrij gangbaar, maar tegenwoordig zie je eerder dat gamers met een enkel geweer door scopes turen om een headshot te kunnen maken.

Dat is niet het enige waarin The New Order teruggrijpt op vervlogen tijden. Zo zul je geregeld medpacks moeten oppakken om je energie te doen herstellen. Er is nog wel sprake van een zekere mate van zelfherstellende energie, maar dat gaat slechts in gedeeltes van 20 hp. Word je dus te vaak geraakt, dan zul je goed op je hoede moeten blijven om te voorkomen dat je voortijdig sterft. En afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zal dat ook zeker gebeuren. Ik speelde het spel zelf op de Über moeilijkheidsgraad, omdat ik er een hekel aan heb dat games de hoogste moeilijkheidsgraad (en desbetreffende trophy/achievement) pas toegankelijk maken als je het spel op een lagere moeilijkheidsgraad hebt uitgespeeld.

 

Replayability

Een spel moet genoeg vermaak bieden om een tweede keer te spelen zonder dat het komt door een beperking van de ontwikkelaar. Gelukkig hebben ze dat bij MachineGames goed begrepen. Op lagere moeilijkheidsgraden zul je waarschijnlijk wat minder gefrustreerd raken van de sporadische checkpoints die over de levels verspreid zijn, maar ik had af en toe echt het idee dat ik praktisch een half level opnieuw moest doen. Het is dus belangrijk om je niet als een malle in vuurgevechten te storten en te denken dat je bij het volgende checkpoint weer verder kunt gaan. Die liggen namelijk redelijk ver uit elkaar.

Grafisch weet het spel een unieke sfeer neer te zetten. Er zijn donkere en grauwe omgevingen zoals kastelen en werkplaatsen, semi-futuristische nazi’s in pantsers vergezeld door robothonden en simplistische wapens die desondanks toch ontzettend tof zijn om chaos mee te veroorzaken. Alles ziet er op de PS4 in ieder geval goed uit. Het zal echter geen prijzen winnen qua textures en er zijn zeker mooiere titels op deze console te vinden, maar de artstyle en de sfeer maken veel, zo niet alles, goed. Qua muziek is er de “orchestral score” en deze wordt hier en daar afgewisseld met wat Metal muziek. Dat klinkt misschien wat vreemd maar het is iets wat in de praktijk heel erg goed bij de duistere sfeer en het nihilistische uiterlijk van de nazi’s past.



Dan misschien wel het belangrijkste punt. De herspeelbaarheid. Waar veel, zo niet alle, shooters tegenwoordig gebruik maken van een multiplayer, heeft New Order deze modus volledig genegeerd. Mijn eerste reactie was een lichte verbazing voor deze keuze. Maar na het spelen van de campaign, die zeker goed is voor twaalf uur gameplay de eerste keer, had ik niet het gevoel dat Wolfenstein The New Order qua hoeveelheid content daardoor iets tekortschiet. Zeker niet aangezien het spel je, in het begin van het verhaal, een keuze voorschotelt die het verhaal beïnvloedt qua gebeurtenissen en personages die je tegenkomt. Daarnaast zul je een paar andere routes door levels kunnen vinden die anders afgesloten blijven. Afgezien van deze twee verschillende verhaallijnen zitten de zestien chapters die het spel rijk is (eigenlijk dus 32, aangezien er nuance verschillen in zitten) werkelijk volgepropt met verborgen gangen, voorwerpen, concept-art en geheime folders die je meer inzicht in de praktijken van de nazi’s geven.

Normaal gesproken kan het lastig zijn om deze verborgen voorwerpen te vinden, aangezien ze niet op de kaart worden aangegeven. Gelukkig lopen er in elk level commandanten rond. Als je deze uit weet te schakelen zonder ze te alarmeren, worden de verborgen voorwerpen op je kaart aangegeven met een vraagteken. Het is dan simpelweg een kwestie van de kaart volgen en de verborgen goodies op te sporen. Het is misschien een kleinigheid op het gebied van gameplay, maar ik vind dit soort details echt iets toevoegen aan de ervaring. Het zorgt er in ieder geval voor dat je een stuk voorzichtiger te werk gaat, je weet aanvankelijk namelijk niet waar zo’n commandant in het level rondloopt.
 

Perks

Gelukkig komen daar de perks om te hoek kijken. Door tijdens het spelen bepaalde acties uit te voeren, zul je namelijk langzaam maar zeker bepaalde perks vrijspelen. Hierbij moet je denken aan tegenstanders uitschakelen met een mes, vijanden neerschieten terwijl je over de grond glijdt, tegenstanders met een granaat neerschieten en zo andere vijanden met dat gevallen explosief onschadelijk maken, etc. Heb je aan zo’n vereiste voldaan, dan levert je dat een voordeel op voor de rest van het spel. Die voordelen lopen uiteen van veel sneller je wapens herladen en extra grote magazijnen voor je wapens, tot je sneller kunnen verplaatsen zonder geluid te maken.



Het zijn dat soort extra’s en lagen die ervoor zorgen dat ik Wolfenstein The New Order echt heel veel gespeeld heb de laatste tijd. Nog afgezien van het feit dat ik dit voor de review moest doen, bleef ik maar terugkomen om nieuwe dingen te ontdekken en upgrades voor wapens te verzamelen tijdens het spelen. Het enige wat je de game aan kunt rekenen is hoeveel tijd iemand in het verhaal wil steken. Dat zou de replaywaarde wat naar beneden kunnen halen. Maar ik heb na mijn eerste play-through alleen maar meer zin gekregen om de overgebleven perks te verdienen en eens op de laagste moeilijkheidsgraad chaos te veroorzaken zonder me druk te maken over elk vuurgevecht.

Conclusie

Wolfenstein The New Order heeft mij eigenlijk heel erg positief verrast. De eerste beelden en previews gaven me niet echt de indruk dat dit een heel bijzonder spel zou worden, maar ik kan (en wil) best mijn ongelijk toegeven in dit geval. Het is goed om BJ Blazkowicz weer terug te zien en erachter te komen dat de beste man niet zozeer een plat personage is, maar een man van vlees en bloed. Wel een man die met plezier de nazi’s om zeep helpt, maar een man niettemin. Ik kwam kijken voor de actie, die goed in elkaar zit, maar bleef voor de personages, het verhaal en de vele extra’s die het spel biedt. Een onverwachte aanrader in deze barre tijden voor de zomer.

Deze review is geschreven door Gerard Olsder
 

 

 

Oordeel Wolfenstein: The New Order (PS4)

  • Graphics 80
  • Gameplay 90
  • Originality 80
  • Sound 85
  • Replay 75
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 7871 

Laagste 3 prijzen voor Wolfenstein: The New Order (PS4)

18.99 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 8.9
 
€  18.99€ 0.00   € 18.99
YGZ.nl 9.4
€  21.50€ 0.00   € 21.50
Nedgame.nl 8.7
€  19.99€ 1.99   € 21.98

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 02-06-2014 00:25
( PM )
8 vind ik wel heel hoog
avatar van 3bdelilah
Door 3bdelilah (1784 reacties) op 02-06-2014 00:27
( PM )
Quote:
8 vind ik wel heel hoog

8,5 zelfs.

Heb 'm zelf nog niet gespeeld, zag er wel tof uit maar die trailers lieten mij niet echt iets bijzonders zien. Dual wielding zag er wel erg gaaf uit. Maar ieder z'n ding natuurlijk, deze pak ik nog wel 's voor een goeie prijs.
avatar van Mellie
Door Mellie (1026 reacties) op 02-06-2014 00:33
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Goeie review. Alleen over die checkpoints was ik het niet helemaal mee eens.. Er zijn wel veel checkpoints, vond ik zelf, en ze hebben ze strategisch geplaatst net voordat er een grote encounter plaats vind bijvoorbeeld.

Ik vond dit zo'n lekker spel dat ik hem platinum heb gehaald op de PlayStation 4.

Ik vind 8,5 niet genoeg, dit spel is een 9 waard. Sowieso de beste shooter tot op hede!
avatar van Bonecrusher
Door Bonecrusher (3199 reacties) op 02-06-2014 01:08
( PM )
Goede review en een perfecte score!

Maar in de 90's noemden we "dual wield" volgens mij toch "akimbo mode" ;)
Dual wield klinkt meer als iets voor Lara Croft met haar 2 Desert Eagletjes
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5973 reacties) op 02-06-2014 02:22
( PM )
Quote:
Goede review en een perfecte score!

Maar in de 90's noemden we "dual wield" volgens mij toch "akimbo mode" ;)
Dual wield klinkt meer als iets voor Lara Croft met haar 2 Desert Eagletjes

In Halo is het ook dual wield, dus ik zie het probleem niet echt;)
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 02-06-2014 05:19
( PM )
Uitstekende game review en sluit mij geheel aan bij de conclusie dit wordt een game topper!
avatar van Cypher XCII
Door Cypher XCII (1458 reacties) op 02-06-2014 07:29
( PM )
De game lijkt me erg vet! Maar ik ga geen 55,- neerleggen voor een game die ik waarschijnlijk 1 keer uitspeel.
Daarbij ben ik op het moment druk met Watch Dogs
avatar van Asuracry
Door Asuracry (1905 reacties) op 02-06-2014 07:42
( PM )
Boeiende review! Vind de score alleen wel vrij hoog voor een single player game:)
avatar van CrippledKiller
Door CrippledKiller (6449 reacties) op 02-06-2014 08:54
( PM )
'Onze' recensie zit ook op een 8. Er gebeurt zo veel in die game en het is nu (wij speelden de PS4-versie) gewoon de beste shooter op dit moment voor de console. Geen multiplayer, maar dat is in dit geval met de twee uitgebreide verhaallijnen ook niet nodig.

Wel een vraag, op welke console hebben jullie deze gespeeld?
avatar van Bluestar
Door Bluestar (17 reacties) op 02-06-2014 09:21
( PM )
Ik wil hem graag spelen maar ik moet eerst paar andere games uitspelen. Daarna zal ik hem zeker halen. Top review!!
avatar van Prime
Door Prime (104 reacties) op 02-06-2014 09:58
( PM )
Quote:
Boeiende review! Vind de score alleen wel vrij hoog voor een single player game:)

Als je hem speelt zul je zien dat de score zeer terecht is. Daarbij denk ik dat de game ook wat meer gefocussed is op de 'old school' shooter gamers zoals ik en die missen multiplayer nu eenmaal niet zo ;)
avatar van Little 3vil
Door Little 3vil (20 reacties) op 02-06-2014 11:09
( PM )
Zeker een goede game. Ik heb hem op 100% op de Xbox 360 en ik ga hem ook voor de One halen als hij wat in prijs is gedaald.
avatar van Martino-x
Door Martino-x (100 reacties) op 02-06-2014 11:48
( PM )
Volledig eens met de review!
avatar van Jopie1980
Door Jopie1980 (1155 reacties) op 02-06-2014 12:06
( PM )
Top game! Ik kan niet anders concluderen!
avatar van Bonecrusher
Door Bonecrusher (3199 reacties) op 02-06-2014 12:51
( PM )
Quote:
[..]

In Halo is het ook dual wield, dus ik zie het probleem niet echt;)


Halo is dan ook uit 2001 ;)
avatar van Robjuh93
Door Robjuh93 (861 reacties) op 02-06-2014 13:08
( PM )
Ben ook bijna klaar met mijn eerste playthrough, vanaf het eerste moment flink aan het genieten. Heerlijke actie en mooie graphics op de PS4. Ben het helemaal eens met de 8,5 die hier gegeven wordt :-)
avatar van Subjectiviteit
Door Subjectiviteit (312 reacties) op 02-06-2014 13:14
( PM )
Discussies over dual wield / akimbo? Relevant Which Video Game Introduced Dual Wielding?
(en 'leerzaam' )

Afijn, OT: Wolfenstein ziet er verassend leuk uit. Niet €50 euro leuk, maar wel leuk genoeg om eens op te pikken in een Steam sale of iets.
Twaalf uur voor één playthrough. Zijroutes tijdens missies en keuzes die het verhaal een lichte wending kunnen geven suggereren dat ik hier in totaal weleens twintig uurtjes mee zoet zou kunnen zijn. Niet verkeerd.
avatar van Ollie1981
Door Ollie1981 (207 reacties) op 02-06-2014 14:21
( PM )
Om antwoord te geven op welke versie ik gespeeld heb: PS4.
Ik heb me echt goed vermaakt met deze game, meer dan ik eerlijk gezegd had verwacht. En sinds gisteren ook de platinum trophy gehaald. Mijn eerste op de PS4.

En wat de Dual Wield discussie betreft; bij de Engelse grammatica is Dual Wield(ing) gewoon een indicatie dat je twee voorwerpen gelijktijdig gebruikt. Dat kan dus ook op twee zwaarden, messen en andere voorwerpen van betrekking zijn. Ze noemen het ook ingame zo als je bijvoorbeeld twee messen vast hebt.
avatar van Thetick
Door Thetick (131 reacties) op 02-06-2014 14:23
( PM )
Vind de score veel te hoog en de reviewer heeft geen kaas gegeten van vehaaltechniek, want de makers kunnen niet met de stof overweg, die ze er in te proberen doen. De toon springt overal naar toe en er is duidelijk een tweestrijd gaande tussen wat wolfenstein zou moeten zijn. Ze willen meer dan domme shooter, maar kunnen dat niet goed uitwerken.

De dialogen zijn gewoon niet goed (vooral innerlijke) en van Arnold Schwarzenegger niveau, alleen zonder knipoog. De personages zijn zwakke excuses om emoties op de speler te forceren en helemaal niet goed uitgewerkt (behalve een bepaald duo). BJ zelf lijkt ook wel schizofreen, want het ene moment is hij een leeghoofdige nazikiller en een seconde later opeenseen gevoelige jongen, zonder logische verdieping of overgang

Het verhaal is een grote gatenkaas aan toeval en knip en plakwerk van wat de makers leuk leken en de speler wordt simpelweg overal naartoe geteleporteert, alsof er geen totalitair regime is, dat alles controleert. Nu is dit niet per definitie een probleem in first person shooters, zoals wolfenstein, maar het is zeker geen pluspunt, zoal de reviewer beweert.

De graphics zijn overduidelijk last gen en op de ps4 had ik na de patch nog steeds last bugs, zoals vast lopend spel. Items en vijanden die niet spawnen of vijanden die vast zitten. Dit was te verhelpen met even checkpoint laden, maar soms wel vervelend op uber.

Gameplay is super en daarom zou iedereen die fps of wolfenstein een warm hart toedraait het moeten proberen, maar verwacht niet veel van graphics, (op next gen console) of kwaliteit van verhaal en personages
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 02-06-2014 14:36
( PM )
Quote:
Vind de score veel te hoog en de reviewer heeft geen kaas gegeten van vehaaltechniek, want de makers kunnen niet met de stof overweg, die ze er in te proberen doen. De toon springt overal naar toe en er is duidelijk een tweestrijd gaande tussen wat wolfenstein zou moeten zijn. Ze willen meer dan domme shooter, maar kunnen dat niet goed uitwerken.


Ik denk eerder dat jij de game dan niet begrepen hebt want vrijwel iedereen en elke reviewer is het er unaniem over eens dat dat juist goed werkt en dat die score verdient is.

Zo'n game speel je trouwens ook niet voor het verhaal maar voor de actie. Niet bekend met de Wolfenstein serie?
avatar van Bonecrusher
Door Bonecrusher (3199 reacties) op 02-06-2014 14:56
( PM )
Quote:
Discussies over dual wield / akimbo? Relevant Which Video Game Introduced Dual Wielding?
(en 'leerzaam' )

Afijn, OT: Wolfenstein ziet er verassend leuk uit. Niet €50 euro leuk, maar wel leuk genoeg om eens op te pikken in een Steam sale of iets.
Twaalf uur voor één playthrough. Zijroutes tijdens missies en keuzes die het verhaal een lichte wending kunnen geven suggereren dat ik hier in totaal weleens twintig uurtjes mee zoet zou kunnen zijn. Niet verkeerd.


Leuke link!
Nu verwarren ze dual wield ook nog eens met Gun Fu ;)

Vind het trouwens echt geweldig dat er geen MP in zit, echt een strakke en gewaagde keuze, maar ik denk dat er ooit nog wel een Wolfenstein MP gaat komen!
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 02-06-2014 16:40
( PM )
Quote:
'Onze' recensie zit ook op een 8. Er gebeurt zo veel in die game en het is nu (wij speelden de PS4-versie) gewoon de beste shooter op dit moment voor de console. Geen multiplayer, maar dat is in dit geval met de twee uitgebreide verhaallijnen ook niet nodig.

Originality een 8 lol



Wel een vraag, op welke console hebben jullie deze gespeeld?
pc
avatar van Syra
Door Syra (91 reacties) op 02-06-2014 19:11
( PM )
Een shooter zonder multiplayer is niet van deze tijd.
Lijkt mij een titel om uit de budgetbak te halen.
avatar van Selvmortsydd
Door Selvmortsydd (3727 reacties) op 02-06-2014 19:28
( PM )
Ben het volledig eens met het cijfer, want het is gewoon een vette shooter. Dikke punt.
Mensen die lopen te huilen dat er geen multiplayer bij zit, goddank niet.
Want negen van de tien keer is dat dan toch een verplicht nummer, wat geen hond meer speelt na een maand of wat.
Neen ze hebben nu alle energie gestoken in het singleplayer gedeelte, en die is zoals gezegd gewoon ontiegelijk goed.
Vooral de flow van het spel is erg fijn, het gaat niet de hele tijd met een snelheid van 300 km per uur door, nee het neemt af en toe gas terug en dat geeft het spel ontzettend veel meerwaarde.
En miepen over het feit dat het verhaal niet zou kloppen of onlogisch zou zijn, nigga please.. Dit is verdomme Wolfenstein..
avatar van Bonecrusher
Door Bonecrusher (3199 reacties) op 02-06-2014 19:49
( PM )
Quote:
Een shooter zonder multiplayer is niet van deze tijd.
Lijkt mij een titel om uit de budgetbak te halen.


Wat een enorme onzin, de helft van de FPS MP's wordt maar een paar maandjes gespeeld en dan gaan de mensen weer terug naar hun COD of BF, de andere helft wordt helemaal niet gespeeld. Ik heb echt 10tallen games waarvan ik de MP nog nooit gedaan heb, en dan heb ik het geeneens over van die geforceerde MP's zoals bij God of War: Ascension.
avatar van Arabyus
Door Arabyus (6502 reacties) op 02-06-2014 21:02
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Boeiende review! Vind de score alleen wel vrij hoog voor een single player game:)


Dat is natuurlijk onzin. Dus eigenlijk kan geen enkele singleplayer only game een goed cijfer hebben?
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 02-06-2014 21:30
( PM )
Quote:
[..]
Dat is natuurlijk onzin. Dus eigenlijk kan geen enkele singleplayer only game een goed cijfer hebben?


Domme vergelijking. Bij een shooter is het logisch dat mensen een multiplayer verwachten, komt bijna geen shooter zonder meer uit.

Desalniettemin heeft Wolfenstein die niet nodig. Puike game.
avatar van OGSamir
Door OGSamir (890 reacties) op 02-06-2014 23:28
( PM )
Quote:
[..]


Wat een enorme onzin, de helft van de FPS MP's wordt maar een paar maandjes gespeeld en dan gaan de mensen weer terug naar hun COD of BF, de andere helft wordt helemaal niet gespeeld. Ik heb echt 10tallen games waarvan ik de MP nog nooit gedaan heb, en dan heb ik het geeneens over van die geforceerde MP's zoals bij God of War: Ascension.

Ascension is wel apart en best leuk hoor, is nog steeds active
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 03-06-2014 06:19
( PM )
Daarbij komt dat de verhaallijn uitstekend wordt weergegeven, ook de naamsbekendheid van de game (ondanks dat het hierbij alleen om een single player game betreft) lost hierbij alle verwachtingen volkomen in!
avatar van CrippledKiller
Door CrippledKiller (6449 reacties) op 03-06-2014 07:26
( PM )
Quote:
[..]
Desalniettemin heeft Wolfenstein die niet nodig. Puike game.


Probeer maar eens met je singleplayer shooter een 8+ te halen, tegenwoordig geilt iedereen zo op een multiplayer dat je dan per definitie gedoemt bent om te falen bijna. Hopelijk is Wolfenstein de aanzet voor meer van dit soort geweldige games. Dat het verhaal niet helemaal klopt viel mij in ieder geval niet op, en dat teleporteren lijkt alleen te gebeuren wanneer je ergens heen moet rijden of ervan terug komt. Lijkt me niet iets wat ik ook daadwerkelijk zou willen spelen.
avatar van CreativeDAS
Door CreativeDAS (160 reacties) op 03-06-2014 09:31
( PM )
Thnx, leuke review! Wolfenstein staat net als bijvoorbeeld Watch Dogs op mijn wensenlijstje voor PS4 games. Games die ik dus nog even niet ga aanschaffen voor de PS3 of Xbox 360 maar bewaar tot ik overschakel naar de PS4. Dat gaat nog wel even duren aangezien ik me eerst nog door een stapel Xbox 360 en PS3 games moet werken...;-)
Voordeel is wel dat tegen die tijd de titels van mijn PS4 lijstje in de budgetbak te vinden zijn!
avatar van WAckoGun
Door WAckoGun (65 reacties) op 03-06-2014 14:09
( PM )
Ik speel deze game nu op de PS4. Ik vind de game echt te gek. Een vriend van me en ik zijn super verslaafd en hij komt steeds bij mij langs om samen de game te spelen. Ik ben vanaf het begin al gelijk begonnen op Uber moeilijkheidsgraad en dat geeft een redelijke uitdaging.

Ik ga hem hierna nog een keer uitspelen, om alle collectibles te vinden.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 03-06-2014 14:39
( PM )
Quote:
[..]


Probeer maar eens met je singleplayer shooter een 8+ te halen, tegenwoordig geilt iedereen zo op een multiplayer dat je dan per definitie gedoemt bent om te falen bijna. Hopelijk is Wolfenstein de aanzet voor meer van dit soort geweldige games. Dat het verhaal niet helemaal klopt viel mij in ieder geval niet op, en dat teleporteren lijkt alleen te gebeuren wanneer je ergens heen moet rijden of ervan terug komt. Lijkt me niet iets wat ik ook daadwerkelijk zou willen spelen.


Exact!
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 03-06-2014 14:48
( PM )
Quote:
Thnx, leuke review! Wolfenstein staat net als bijvoorbeeld Watch Dogs op mijn wensenlijstje voor PS4 games. Games die ik dus nog even niet ga aanschaffen voor de PS3 of Xbox 360 maar bewaar tot ik overschakel naar de PS4. Dat gaat nog wel even duren aangezien ik me eerst nog door een stapel Xbox 360 en PS3 games moet werken...;-)
Voordeel is wel dat tegen die tijd de titels van mijn PS4 lijstje in de budgetbak te vinden zijn!


Join the club.... me too! ;-D
avatar van Arabyus
Door Arabyus (6502 reacties) op 03-06-2014 19:29
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
[..]


Domme vergelijking. Bij een shooter is het logisch dat mensen een multiplayer verwachten, komt bijna geen shooter zonder meer uit.

Desalniettemin heeft Wolfenstein die niet nodig. Puike game.


Niks domme vergelijking. Een multiplayer is nou eenmaal niet altijd een toevoeging voor het spel. Verwachtingen maken het niet altijd waar. Anders had Thief wel de "game of the year" geworden wat jij destijds liep te verkondigen.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 03-06-2014 21:28
( PM )
Ik hoopte dat Thief game van het jaar werd inderdaad. Heeft hier vrij weinig mee te maken.

Klopt dat een multiplayer niet altijd een toevoeging is voor een spel, maar het is wel logisch dat mensen het bij een shooter verwachten omdat het vaker voorkomt dat daar de singleplayer juist bijzaakt lijkt.
avatar van Ddegroot
Door Ddegroot (38 reacties) op 05-06-2014 19:44
( PM )
Gister gekocht en nog geen moment spijt van! Goede game en vind het cijfer dan ook terecht.
avatar van ArdiBacardi
Door ArdiBacardi (1976 reacties) op 05-06-2014 20:11
( PM )
Geweldige game! Helemaal schraal gespeeld op mijn PS4, geweldige sfeer en leuk verhaal. Gameplay is strak, graphics erg mooi en de frame-rate is constant. Vind het enorm vet dat er toch nog ontwikkelaars bestaan die alleen voor de single-player ervaring gaan, dat is een groot gemis dezer dagen. Over een paar weken speel ik 'm nogmaals rond en maak ik de andere keuze, kan niet wachten tot een vervolg!