Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
WWE 2K16 (PS4)
75 100 1

Review WWE 2K16 (PS4)

Toen ze op de redactie vroegen of ik zin had in een Pokémon-avontuur, riep ik natuurlijk volmondig “ja!”. Dat dit inhield dat ik zelf een Ash Ketchum in elkaar zou knutselen en daarmee bij de Amerikaanse worstelkampioenschappen langs zou gaan had ik dan weer niet verwacht.



WWE 2K16 is alweer het derde deel in de serie sinds de overname door 2K Sports. Vorig jaar liet hun ontwikkelteam, Visual Concepts, zien dat ze genoeg ideeën hadden voor deze worstelreeks, maar kwam dit nog niet helemaal goed uit de verf. Het is tof om te zien dat WWE 2K16 een stap in de goede richting is.

Steenkoud
Dit jaar word je in de winkel aangestaard door niemand minder dan “Stone Cold” Steve Austin, die ditmaal in de rol van het covermodel kruipt. Speciaal daarvoor is er de 2K Showcase spelmodus waarin je de carrière van deze worstellegende doorspeelt. De vechtpartijen worden vooraf gegaan door legendarische videoclipjes waarin “de Texaanse ratelslang”, zoals Steve ook wel genoemd wordt door zijn makkers, zijn rivalen uitdaagt om een lekker potje te matten. Binnen deze knokpartijtjes moet je bepaalde dingen ‘naspelen’ die in de desbetreffende wedstrijden ook daadwerkelijk plaatsvonden. Dit geeft een leuke draai aan de traditionele gameplay van worstelgames.

Steen, papier, schaar
Wanneer een wedstrijd begint en de twee wezens in de ring elkaar beginnen te knuffelen, verschijnt er een steen-papier-schaar-achtig spelletje op het scherm. Druk je op driehoekje of Y, dan win je van rondje/B. Knal je met je duim op het rondje of op B, dan win je van vierkantje/X etcetera. Eenmaal begonnen kom je erachter dat je dit écht niet gaat winnen door simpelweg te buttonbashen. Als een ware strateeg moet je tactisch te werk gaan en je zetten vooruit plannen. Word je aangevallen, dan kun je de rechter trigger indrukken om een tegenaanval uit te voeren. Je kunt echter maar een bepaald aantal keren terugslaan voordat deze aanvallen op zijn en de metertjes weer bij moeten vullen. Ook is het verstandig om je staminabalk in de gaten te houden, want zonder stamina lig je voor je het weet op de grond.

Aan verschillende speelmodi heeft WWE 2K16 zeker geen tekort. Zo kun je lekker rustig één tegen één spelen, maar kun je ook met drie, vier of zelfs zes vechtersbazen de ring in stappen. Ook zijn er zogenaamde Match Types waar je elkaar ongegeneerd de hersenen in kunt slaan met klapstoelen, tafels en ladders en kun je lekker een robbertje kooivechten in Hell in a Cell. Qua variatie geen gebrek dus.

Een heuse worstelcarrière
De door fans geprezen spelmodus MyCareer keert in WWE 2K16 zeker weer terug. Hierin kun je aan het begin je met olie ingesmeerde vechtmachine ontwerpen om vervolgens je creatie mee te laten knokken in verschillende kampioenschappen. Deze wedstrijden verlopen op dezelfde wijze als in het echt, wat betekent dat de vechtpartijen ook constant verstoord worden door je rivaal. Iedere worstelaar hoort namelijk in het zogenaamde ‘Face’- (de goeierikken) of ‘Heel’-kamp (de slechterikken) en daartussen vindt nog wel eens wat wrijving plaats. Zo was mijn rivaal in het begin een gladde gast met een ‘man bun’ en een plumeau in een roze glitterbroek, wat dus een echt bestaande worstelaar bleek te zijn.



Creatief met haarverf
Worstelaars maken was nog nooit zo leuk. Natuurlijk zit WWE 2K16 weer vol met knotsgekke kledingstukken en pakjes zoals we inmiddels van de serie gewend zijn, maar voor het eerst in de reeks kun je het haar verven van je menselijke boksbal. Een leuke toevoeging die je eigengemaakte creatuur nog nét wat kleurrijker maakt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het maken in WWE 2K16. Het is echter niet altijd mogelijk om hoofddeksels en andere accessoires aan te houden tijdens de schermutseling. Je maakt namelijk twee verschillende outfits voor je met tijgerbalsem besmeerde strijder. Een zogenaamde ‘entrance outfit’ voor wanneer hij of zij de arena onder begeleiding van een zelfgekozen muziekje binnenwandelt, en een ‘ring outfit’, die je eigengemaakte fotomodel draagt tijdens de knokpartij zelf. Je kunt dus jammer genoeg niet vechten in die prachtige eendvormige zwemband, sorry.

Eierkoek
Helaas is niet alles koek en ei met WWE 2K16. Zo crashte het spel op onze PS4 toen we al dik drie kwartier bezig waren met een nieuw menneke, met als resultaat dat het hele figuur opnieuw geboren moest worden. Ook draait het spel online lang niet altijd vlekkeloos, wat natuurlijk wel moet. Helemaal bij een vechtspel waar je soms in een oogwenk moet reageren. Met vrienden op de bank draait de multiplayermodus gelukkig wel lekker soepel, welke overigens voor flinke hectiek kan zorgen, in positieve zin. Vooral in de vierspeler-stand.

Animaties lopen lang niet altijd vloeiend in elkaar over en regelmatig lijkt het haast alsof de worstelaars van staal zijn, omdat ze in een animatie als twee magneten naar elkaar toe getrokken worden. Ook ‘clipt’ kleding vaak door het touw van de ring heen en is het daarnaast goed te zien dat ze bij 2K meer aandacht besteed hebben aan de bekende gezichten, dan aan de onbekendere dames en heren. Dat is ook niet zo gek, want het spel kent meer dan honderdtwintig vechters uit de WWE-wereld, waaronder legendes als Andre the Giant en The Undertaker.

Tevens is het geluid een beetje teleurstellend. Waar je in WWE 2K15 nog regelmatig hetzelfde commentaar terughoorde in hetzelfde potje, is dat in WWE 2K16 gelukkig niet langer het geval. Echter, de verslaggeving is vaak van zo’n tenenkrommend laag niveau dat je het liever helemaal niet wilt horen. De soundtrack is dit jaar ook een flinke tegenvaller. Constant hoor je dezelfde twaalf (voornamelijk) popnummers voorbijkomen in de menu’s. Gelukkig hoor je deze nummers niet tijdens de gevechten en kun je natuurlijk altijd je eigen muziek aanzetten.



Conclusie
Heb je altijd al die vervelende huisbaas of schooljuf in elkaar willen timmeren, maar doe je het niet omdat de Nederlandse wet zo lastig in elkaar zit? Ben je altijd al benieuwd geweest wie er zou winnen in een gevecht tussen Ash Ketchum en Super Mario? Dan is WWE 2K16 zeker iets voor jou! De worstelfan van het eerste uur krijgt met deze game een gigantische hoeveelheid aan content over zich heen, maar mocht je niks van worstelen afweten, dan is WWE 2K16 nog steeds verrassend leuk. Het spel heeft een gigantische instapdrempel, maar eenmaal onder de knie knal je er binnen de kortste keren de vetste vechtmoves uit. Let’s get ready to rumble, ofzo.

 

Deze review is geschreven door Gert Jan Naber
 
 

 

Oordeel WWE 2K16 (PS4)

  • Graphics 75
  • Gameplay 70
  • Originality 70
  • Sound 65
  • Replay 80
  • Eindcijfer 75

Aantal keer bekeken: 9655 

Laagste 1 prijzen voor WWE 2K16 (PS4)

61.99 61.99 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 9.6
€  61.99€ 0.00   € 61.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van -GJ-
Door -GJ- (2066 reacties) op 11-11-2015 15:59
Rol: Forum Moderator
( PM )
Beste worstelgame van 2K dit jaar. Ik zou 'm zo weer spelen.

Dit is m'n eerste review hier op BG :). Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
avatar van Giovanni1997
Door Giovanni1997 (6989 reacties) op 11-11-2015 16:10
( PM )
net zoals vorig jaar ziet het er weer lelijk uit, totaal niet hoe een next-gen game eruit hoort te zien..
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 11-11-2015 16:34
( PM )
game verdient toch een 8 lijkt me
avatar van Fantasyfreak
Door Fantasyfreak (1910 reacties) op 11-11-2015 16:38
( PM )
Is dit nog steeds zo populair dan? Als klein jongetje vond ik dit wel vermakelijk, maar zo 20 jaar later snap ik niet dat mensen het nog steeds kopen
avatar van Razerbe
Door Razerbe (345 reacties) op 11-11-2015 16:47
( PM )
reversals zijn nog steeds zeer moeilijk, zelf op easy.
en submission is er niet beter op geworden deze keer
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 11-11-2015 17:09
( PM )
Quote:
reversals zijn nog steeds zeer moeilijk, zelf op easy.
en submission is er niet beter op geworden deze keer
ik heb er geen problemen mee lukt me goed
avatar van M Monster D
Door M Monster D (1368 reacties) op 11-11-2015 17:37
( PM )
Sybmissions vind ik ook lastig, reversels totaal niet.

Wat betreft de muziek, je kan elke entrence song gebruiken dus genoeg degelijk om naar te luisteren.

De game heeft bij mij op Xbox one niet gecrashed, hoe Online zit weet ik niet.

Wat betreft graphics zien de wwe games er 10x beter uitdan een willekeurig ander sport spel.

Voor echte wwe fans is dit een top game
avatar van Giovanni1997
Door Giovanni1997 (6989 reacties) op 11-11-2015 17:43
( PM )
Quote:

Wat betreft graphics zien de wwe games er 10x beter uitdan een willekeurig ander sport spel.



avatar van -GJ-
Door -GJ- (2066 reacties) op 11-11-2015 17:48
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Wat betreft graphics zien de wwe games er 10x beter uitdan een willekeurig ander sport spel.

MLB 15 zegt hoi. (Klik voor een vergroting) Ook een spel als NBA 2K15/16 ziet er een stuk beter uit. Zelfs FIFA. WWE is grafisch echt ondermaats en dat is jammer.

avatar van Pietdepad
Door Pietdepad (1995 reacties) op 11-11-2015 18:29
( PM )
De revieuw is niet slecht maar duidelijk geschreven door iemand die niets van de game of wresteling zelf af weet. Opzich kan dat geen kwaad maar je merkt wel gelijk dat alle voor oordelen uit de kast gehaald worden. Daarnaasr word we tijdens de revieuw willekeurig met namen en nicknames gestrooid terwijl je deze ingame voor het eerst gehoord hebr. Staat een beetje slordig.

Revieuw stijl zelf is niet slecht , en goed geschreven Maar duidelijk verkeerde persoon voor deze game
avatar van SGT xan
Door SGT xan (2940 reacties) op 11-11-2015 18:52
( PM )
Quote:
De revieuw is niet slecht maar duidelijk geschreven door iemand die niets van de game of wresteling zelf af weet. Opzich kan dat geen kwaad maar je merkt wel gelijk dat alle voor oordelen uit de kast gehaald worden. Daarnaasr word we tijdens de revieuw willekeurig met namen en nicknames gestrooid terwijl je deze ingame voor het eerst gehoord hebr. Staat een beetje slordig.

Revieuw stijl zelf is niet slecht , en goed geschreven Maar duidelijk verkeerde persoon voor deze game


Dat dit voor de reviewer zijn eerste ervaring met WWE is, is misschien juist wel het pluspunt van deze review. De meeste reviews worden geschreven door mensen die al ervaring hebben, waardoor je allemaal dezelfde reviews krijgt. Iemand die voor het eerst wilt beginnen met het spelen van dit spel heeft meer aan deze review dan aan al die andere.
avatar van Pietdepad
Door Pietdepad (1995 reacties) op 11-11-2015 19:02
( PM )
Dat ben io met je eens maar er moet meer op de gameplay ingegaan en minder op man ingesmeerd met oli in gekke pakjes. Want daar draait de wwe en ook deze game niet om.

Daarnaast had ik de stone cold storybmode betee omschreven willen zien. Nu weet ik nog niet of die goed is. Weet alleen dat de man op de voorkan stond cold heet en schijnbaar de nick texas rattle snake heeft.

Had misschien betee. In de ..mode speel je dit je dit keer de cariere van srone cold steve austin na . Je begont bij het king of thenring tournement van .....
avatar van -GJ-
Door -GJ- (2066 reacties) op 11-11-2015 19:13
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
[..]
normaal is het wel zo maar dit is duidelijk een wwe hater dus kan deze review niet echt noemen en dan heb ik het niet perse over de cijfer die hij gaf nee meer dat hij alles naar beneden haalt omdat hij zelf wwe niks vind een review maak je niet alleen omdat je zelf niks vind je kijkt ook wat zal een andere er van vinden anders hoef je ook geen review te schrijfen toch

Aannames, aannames... Ik vind het mooi dat je mij omschrijft als een WWE-hater. Want ik wist zelf niet eens dat ik dat was, haha. Dus dankjewel dat je voor mij bepaalt wat ik ben. Dan hoef ik dat zelf niet meer te doen.

Nee, ik zit niet iedere wedstrijd voor de buis om te kijken wie er gaat winnen, maar als kind heb ik heel veel WWE gespeeld op de N64 en voordat ik begon met spelen heb ik me ingelezen in de geschiedenis van de serie. Tijdens het spelen heb ik een Amerikaanse vriend van me die helemaal gek is van WWE gevraagd om hulp en uitleg en die heeft me erg goed geholpen om het spel door te krijgen. Iets wat de tutorial in WWE 2K16 overigens niet doet. Niet diep genoeg in ieder geval.

Ik heb me echt goed vermaakt met WWE 2K16. Dat is volgens mij ook wel duidelijk, anders had de game écht geen 75/100 gekregen. De reden waarom het spel geen 10 of 9 of wat dan ook krijgt is omdat er technisch gewoon van alles mis is met de game. Animaties lopen niet lekker. Mannetjes teleporteren naar de andere kant van de ring. Meerdere keren heb ik gezien dat er een flink stuk ruimte tussen de hand van vechter 1 en de schouder van vechter 2 zat toen hij deze vastpakte. Zo kan ik nog wel even door gaan. Ik heb net stiekem even op Metacritic gespiekt (wat ik nooit doe voordat ik een recensie schrijf) en ik zie dat het spel gemiddeld een 74 staat. Wat betekent dat ik nog boven het gemiddelde zit met mijn beoordeling.
avatar van Calvinh
Door Calvinh (1727 reacties) op 11-11-2015 19:34
( PM )
Man, man, man, wat is iedereen toch hard hier ineens. Ik vond 't een goede review, zeker als het de eerste keer is dat je er een schrijft. Tuurlijk, er zijn verbeterpunten, maar ik vind het een erg leuk stuk omdat het juist net iets anders is dan het standaard ''graphics=ok, sound=ok, 6/10'' en het is te merken dat je de game zelf wel leuk vond (Met name de customization lijkt mij) voordat je bij de conclusie komt.
avatar van Pietdepad
Door Pietdepad (1995 reacties) op 11-11-2015 19:45
( PM )
Quote:
[..]

Aannames, aannames... Ik vind het mooi dat je mij omschrijft als een WWE-hater. Want ik wist zelf niet eens dat ik dat was, haha. Dus dankjewel dat je voor mij bepaalt wat ik ben. Dan hoef ik dat zelf niet meer te doen.

Nee, ik zit niet iedere wedstrijd voor de buis om te kijken wie er gaat winnen, maar als kind heb ik heel veel WWE gespeeld op de N64 en voordat ik begon met spelen heb ik me ingelezen in de geschiedenis van de serie. Tijdens het spelen heb ik een Amerikaanse vriend van me die helemaal gek is van WWE gevraagd om hulp en uitleg en die heeft me erg goed geholpen om het spel door te krijgen. Iets wat de tutorial in WWE 2K16 overigens niet doet. Niet diep genoeg in ieder geval.

Ik heb me echt goed vermaakt met WWE 2K16. Dat is volgens mij ook wel duidelijk, anders had de game écht geen 75/100 gekregen. De reden waarom het spel geen 10 of 9 of wat dan ook krijgt is omdat er technisch gewoon van alles mis is met de game. Animaties lopen niet lekker. Mannetjes teleporteren naar de andere kant van de ring. Meerdere keren heb ik gezien dat er een flink stuk ruimte tussen de hand van vechter 1 en de schouder van vechter 2 zat toen hij deze vastpakte. Zo kan ik nog wel even door gaan. Ik heb net stiekem even op Metacritic gespiekt (wat ik nooit doe voordat ik een recensie schrijf) en ik zie dat het spel gemiddeld een 74 staat. Wat betekent dat ik nog boven het gemiddelde zit met mijn beoordeling.


Even voor de duidelijkheid ik vind je absoluut geen wwe hater
. En vind het nice dat je geprobeerd heb om jezelf in te lezen in de serie. Maar ik heb het idee dat je de serie niet snapt wat wresteling zo leuk maakt . wat heel logisch is als je er ineens in moet stappen. Zie het als een serie die je moet besprekrn maar alleen de laatste aflevering van seizoen 3 ziet bijvoorbeeld.

Om alles wat hier boven staat vind ik de review ook niet zo heel goed. Nogmaald de stijl is goes , maar de inhoud wat minder.

Overigens zalnik het zelf niet beter kunnen. En alle mods zich lachen alsnik reviews wil gaan schrijven. Gewoon lekker doorgaan xal ik zeggen
avatar van DaggieWaggie
Door DaggieWaggie (24226 reacties) op 11-11-2015 20:09
( PM )
Quote:
Man, man, man, wat is iedereen toch hard hier ineens. Ik vond 't een goede review, zeker als het de eerste keer is dat je er een schrijft. Tuurlijk, er zijn verbeterpunten, maar ik vind het een erg leuk stuk omdat het juist net iets anders is dan het standaard ''graphics=ok, sound=ok, 6/10'' en het is te merken dat je de game zelf wel leuk vond (Met name de customization lijkt mij) voordat je bij de conclusie komt.

Vond het ook geen slechte review maar goed; Ik ben ook geen WWE super fan en heb ook maar een enkele game gespeeld een paar generaties terug. Ik vond het leuk om te lezen maar kan wel begrijpen dat de meeste mensen aanstoot geven tot het oproepen van geweld in de laatste alinea.

Ik mag in mijn handjes knijpen om benaderd te worden voor een review. Als men vraagt; 'Wil je de laatste Pokémon game reviewen?' zeg ik; 'Ja joh. Wahomnie.' Vervolgens open ik met mijn vroegere ervaringen met de laatste generaties Pokiemon, voeg ik drie alinea's Lorem Ipsum aan het artikel toe (want de meeste lezen toch enkel de intro en de score), zeg ik dat ik het geen reet aan vond en dat alles vroeger beter was. Hoppa. Solicitatie ligt al bij Kotaku.
avatar van Darkness2K7
Door Darkness2K7 (15 reacties) op 11-11-2015 21:48
( PM )
taggen vs uit de ring is nog steeds een drama bij 2K.
dat had THQ toch beter voor elkaar..
avatar van CurlyKirby
Door CurlyKirby (700 reacties) op 11-11-2015 21:59
( PM )
Moet eerlijk zeggen, ik volg WWE pas serieus sinds Summerslam. En de enige reden is omdat ik deze zomervakantie in Marokko was, beetje couscous aan het eten was (Alleen omdat ik net van de zee kwam) en toen zag ik opeens deze gevecht (Jazeker, in Marokko. Waar Nederland HELEMAAL geen WWE meer heeft.) https://www.youtube.com/watch?v=6lz-o9ds7mI

En moet eerlijk zeggen, voor iemand die zich heeft 'ingediept' in het worstelen vind ik did geschreven voor iemand die 2 weken Raw & Smackdown heeft gekeken. Bijvoorbeeld die "gladde gast met een ‘man bun’ en een plumeau in een roze glitterbroek" is een top ster in NXT (Onlangs gedubeteerd in de main roster)

Mja na dat was het gewoon een goede review en ben ik het volledig eens met het verdict: voor niet worstel fans een goede game. voor worstel fans een HELE goede game. Beetje zoals One Piece Pirate warriors
avatar van -GJ-
Door -GJ- (2066 reacties) op 12-11-2015 00:00
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
En moet eerlijk zeggen, voor iemand die zich heeft 'ingediept' in het worstelen vind ik did geschreven voor iemand die 2 weken Raw & Smackdown heeft gekeken. Bijvoorbeeld die "gladde gast met een ‘man bun’ en een plumeau in een roze glitterbroek" is een top ster in NXT (Onlangs gedubeteerd in de main roster)

Haha, wat het worstelen voor mij zo leuk maakt is de knotsgekke, over de top poppenkast die er omheen zit. En dan krijg je dus inderdaad van die met glitters ingesmeerde Toppers met een Duitse schlager in de achtergrond wanneer ze opkomen enzo. Het zijn niet altijd twee reusachtige beren die tegenover elkaar staan. Af en toe zit er ook zo'n apart figuur tussen, en dat maakt het juist leuk!

Bedankt voor alle feedback tot nu toe trouwens :). Ik neem het zeker mee!
avatar van Razerbe
Door Razerbe (345 reacties) op 12-11-2015 02:29
( PM )
Quote:
[..]
ik heb er geen problemen mee lukt me goed


ik haat het gewoon :p
komop:
je hebt letterlijk 1 seconde de tijd om de reversal uit te voeren ( zowel op easy als op hard)

enige tips voor mij ?
je kan toch niet op voorhand weten waneer cpu een aanval zal doen.
avatar van Davidov
Door Davidov (8957 reacties) op 12-11-2015 02:35
( PM )
Hahaha, geniaal die zelfgemaakte Ash Ketchum!
avatar van Marato24
Door Marato24 (852 reacties) op 12-11-2015 08:50
( PM )
Quote:
[..]


ik haat het gewoon :p
komop:
je hebt letterlijk 1 seconde de tijd om de reversal uit te voeren ( zowel op easy als op hard)

enige tips voor mij ?
je kan toch niet op voorhand weten waneer cpu een aanval zal doen.

Zou sowieso eerst een bepaald body part tot rood krijgen en dan met de submission gewoon rustig met pookje aan de gang. Had er eerst ook moeite mee maar nu ik het zo aan pak gaat het steeds beter en sneller om iemand te laten submitten.
avatar van Kuroi Majutsushi
Door Kuroi Majutsushi (439 reacties) op 12-11-2015 16:06
( PM )
De vraag is, is het een betere game dan deze? JOHN CENA
avatar van Wwe
Door Wwe (21 reacties) op 04-12-2015 21:29
( PM )
Quote:
De vraag is, is het een betere game dan deze? JOHN CENA
dat is niks
avatar van Dwayne
Door Dwayne (288 reacties) op 05-03-2016 09:08
( PM )
Zijn er nog budgetgamers die dit spel spellen?