Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Assassin's Creed: Rogue - Remastered (PS4)
69 100 1

Review Assassin's Creed: Rogue - Remastered (PS4)

Om nog even je geheugen op te frissen begint deze review kort met een overzicht van waar dit Assassin’s Creed-deel ook alweer hoort binnen de steeds groter wordende serie van Ubisoft. Inmiddels zijn er namelijk alweer tien delen uit binnen de hoofdserie en waarschijnlijk zal het deel ‘Rogue’ bij de meesten nou niet bepaald snel een belletje doen rinkelen. Dat komt waarschijnlijk doordat Rogue tegelijk met Unity werd uitgebracht, maar dan op de vorige generatie consoles. Dit in tegenstelling tot Unity, die op de nieuwe consoles uitkwam. Echter, Unity werd vele malen vaker besproken en voornamelijk op een negatieve manier, vanwege alle bugs en glitches die het met zich meebracht.
 
 

Na de Ezio Collection waarin deel II, Brotherhood en Revelations zijn geremastered is Rogue de vierde remaster op de huidige generatie consoles. Hierbij is de teller gezet op acht van de tien delen die speelbaar zijn op de PlayStation 4 en Xbox One, enkel deel I en deel III niet.
 
Assassin of Tempelier?
Rogue is het deel dat de verhaallijnen van deel III en Black Flag aan die van Unity koppelt. Het verhaal is dan ook voornamelijk waar het in Rogue om draait. Waar je altijd als Assassin speelt, bekijk je het in Rogue eens vanaf een ander perspectief, namelijk dat van de Tempelier. Je speelt als Ier Shay Patrick Cormac in het koloniale Noord-Amerika midden in de Zevenjarige Oorlog. Hoewel hij misschien minder populair is als Ezio, zet hij wel een goed en interessant personage neer; zijn tweestrijd wordt daarbij goed belicht en je gaat met hem mee afvragen wie nou eigenlijk goed zijn en wie slecht.
 
Tussen wal en schip
Assassin's Creed Rogue Remastered (ACRR) speel je voornamelijk voor het verhaal. De gameplay voelt namelijk enigszins verouderd aan, zeker nadat deze drastisch veranderd is in het nieuwste deel Origins. Als je vanaf deze game teruggaat naar Rogue merk je dat deze game alweer enkele jaren oud is. De besturing voelt niet altijd lekker aan, en al helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld door de bomen aan het springen bent. Dan zul je meerdere malen meemaken dat je net de verkeerde kant op springt en weer van voren af aan mag beginnen, wat de nodige frustraties oplevert.
 
 

De game moet het echter hebben van het varen, wat ook al een positief punt van Black Flag was. Je mag namelijk weer de wijde wereld bevaren en andere schepen overhoop knallen. Hoewel de besturing van je schip even wennen is, blijft dit een goed uitgewerkt onderdeel van ACRR. Maar waar de gevechten op zee een zeer leuke bezigheid zijn, voelt dat op het land helaas wat minder aan wanneer je weer ouderwets mag buttonbashen. Na de verfijning hiervan in Origins met de verschillende combinaties die zijn toegevoegd voelt dat toch weer een beetje als een achteruitgang, hoewel dat eigenlijk niet te hard benadrukt mag worden; ACRR is een remaster en geen remake.
 
Black Pearl
Er moet zeker gezegd worden dat ACRR er prachtig uitziet. De game ondersteunt 4K, maar mag er ook zeker zijn als je gewoon op een ouder model console of tv en niet in 4K speelt. Hoewel de game grafisch niet in de buurt komt van Origins, mag het toch wel zeker een pareltje genoemd worden. Ook de muziek klinkt goed uit je boxen, en zeker leuk is om te horen dat je zeemannen nog steeds uit volle borst shanty's meezingen.
 
 

Conclusie
Als je Rogue hebt overgeslagen is ACRR zeker je geld waard voor zowel het verhaal als de gehele zeemanservaring, want hij kost nog geen drie tientjes. Als echte fan heb je Rogue natuurlijk al lang en breed uitgespeeld en ben je alweer even klaar met Origins. Als je zin hebt om het avontuur van Shay opnieuw te beleven in 4K is het zeker een aanrader, maar houd dan wel rekening met de ietwat verouderd aanvoelende besturing. Het voelt wel weer als een stapje terug, maar met dat in je achterhoofd beleef je daadwerkelijk wel weer veel plezier aan deze titel.
 
Deze review is geschreven door Lisa Halman

 

Oordeel Assassin's Creed: Rogue - Remastered (PS4)

  • Graphics 75
  • Gameplay 60
  • Originality 75
  • Sound 75
  • Replay 60
  • Eindcijfer 69

Aantal keer bekeken: 12104 

Laagste 3 prijzen voor Assassin's Creed: Rogue - Remastered (PS4)

20.59 23.48 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com 7.2
€  20.59€ 0.00   € 20.59
Bol.com Partner 8.5
€  22.99€ 0.00   € 22.99
Nedgame.nl 9.8
€  19.99€ 3.49   € 23.48

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9519   14) 10-04-2018 13:48
Heb zelf dat ik de besturing niet echt als nadeel zie. Het is wat verouderd maar dat puntje terzijde is het een heel toffe game om te spelen. Gisteren net uitgespeeld.
avatar van Vuurtoren
Vuurtoren ( 484 ) 10-04-2018 17:57
Snap het commentaar over de besturing niet. Heb deze met enorm veel plezier op de PS3 uitgespeeld en vond de besturing prima. De vraag is nu of de besturing van deze remasterd game op de ps4 anders speelt dan op de ps3. Dat mis ik in deze review. Ook hier staat een ps4 en ik vind de controllers geen grote verbetering en speel daardoor nog altijd veel ps3.
avatar van Ice-T
Ice-T ( 1686 ) 10-04-2018 18:53
Ik heb deze op de ps3 gespeeld en vond hem best vet. Laatst black flag uitgespeeld en zit nu unity te spelen. Maar besturing is unity toch een stuk minder dan het simpele maar fijne black flag besturing. Ik ga de remake niet halen, zelfde met de ezio collectie, vaak genoeg gespeeld dat ik liever overstap op een nieuwe creed dan een oude herspeel.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5448   12) 10-04-2018 20:08
Ligt het aan mij of is de storymode een stuk korter dan normaal.
Binnen een paar uur zat ik al in sequence 5
avatar van Dahpox1989
Dahpox1989 ( 5 ) 11-04-2018 00:36
Quote:
Hoewel hij misschien minder populair is als Ezio

dan
avatar van Arabyus
Arabyus ( 7281   2) 11-04-2018 10:43
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


dan

Knap van jou zeg!
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9519   14) 11-04-2018 14:15
Quote:
Ligt het aan mij of is de storymode een stuk korter dan normaal.
Binnen een paar uur zat ik al in sequence 5

Het verhaal is inderdaad wat korter. Ik was alle collectables aan het verzamelen dus daarom was ik er pas deze week klaar mee maar de verhaallijn is niet al te lang.
avatar van Deadlymuffins
Deadlymuffins ( 350   2) 17-04-2018 10:16
Gister de game uitgespeeld, Rogue is niet perfect maar als je een leuke AC game zoekt kan ik hem zeker aanbevelen.
avatar van Vuurtoren
Vuurtoren ( 484 ) 21-01-2019 17:54
Dit vond ik de beste Assassin's Creed tot nu toe. Heb hem en alle Assassins Creed's op de ps3 uitgespeeld en deze net digitaal gekocht voor de ps4. Als hij hetzelfde speelt ben ik tevreden. De enige die wat minder boeide was nummer 1. Die was erg repetitief.