Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Riders Republic (PS5)
80 100 1

Review Riders Republic (PS5)

Er wordt toch wel eens gezegd dat vroeger alles beter was? Ik denk dat dit het geval is voor de populaire videospellen waarbij het om de extreme sporten gaat. Denk bijvoorbeeld aan de verscheidene delen in de SSX-serie of de Tony Hawk-serie die vroeger erg populair waren. Dit type spellen wordt al een tijdje niet meer gemaakt, een remaster daargelaten. Een paar jaar geleden probeerde Ubisoft dit genre nieuw leven in te blazen met Steep, maar deze werd gemengd ontvangen. Dat heeft er niet voor gezorgd dat Ubisoft stopte met het ontwikkelen van dit soort spellen, want nu in 2021 komt Ubisoft met Riders Republic. Dit spel kan gezien worden als een soort van opvolger van Steep, maar bevat meer dan alleen wintersporten, de fietssport is nu onder andere ook aanwezig. Misschien is Riders Republic dan wel het spel dat extreme sporten weer op de kaart zet.   


Laat ik gelijk met mijn grootste minpunt van Riders Republic beginnen; namelijk de dialogen in het spel. Riders Republic bevat een minimaal verhaal, waarin jij als rookie de beste wilt worden in alle disciplines.  De gesprekken die de NPC’s voeren in de tussenfilmpjes zijn tenenkrommend slecht. Ubisoft heeft geprobeerd iedereen extreem hip/stoer te laten praten. Dit pakt echter verkeerd uit en zorgt ervoor dat het geheel erg smakeloos aanvoelt. Gelukkig heb je hier alleen in het begin mee te maken, na een tijdje komen deze tussenfilmpjes bijna niet meer voor en ben je vooral bezig met het spelen van dit spel.


Dat is wat je wilt doen! Riders Republic kan erg veel plezier opleveren, mits je van dit soort spellen houdt. Er zijn allerlei verschillende evenementen voor de verschillende disciplines beschikbaar om te voltooien. Je kunt losgaan met ski’s/snowboard, op de fiets springen of met je wingsuit aan de slag gaan (met of zonder raket). Mijn persoonlijke favoriete activiteiten zijn wel de races op de fiets. Het gevoel en de spanning om de bocht wel of niet te halen met 90 km/h terwijl je een berg afrijdt blijft erg vet. Op deze hoge snelheden willen struiken nog wel eens vanuit het niets verschijnen, maar dit is voornamelijk in de verte en niet op het pad waar je aan het racen bent.  Naast de races zijn er ook de zogenaamde trick events, waarbij je punten moet scoren door het uitvoeren van trucs. Denk bijvoorbeeld aan een front/back flip, superman etc. Om de trucs uit te voeren kun je het jezelf moeilijker maken door het landen niet automatisch door het spel te laten doen, wat je natuurlijk meer punten oplevert. Voordat je landt probeer je allerlei trucs aan elkaar te knopen, wat nog wat oefening vereist indien je zoveel mogelijk punten wilt scoren.  

Riders Republic speelt zich in tegenstelling tot Steep niet af in de Alpen, maar in bekende Amerikaanse natuurgebieden zoals Yosemite, de Grand Canyon etc. In deze wereld vinden alle evenementen plaats, maar kun je ook vrij rondvliegen/-lopen/-fietsen. Daarnaast zijn er genoeg andere activiteiten om te doen. Zo kun je op zoek gaan naar bepaalde hotspots, waar je extra informatie krijgt over het natuurgebied. Daarnaast kun je op specifieke locaties stunts uitvoeren, welke mij erg deden denken aan de Trials-spellen en dan in positieve zin. Je moet jezelf bijvoorbeeld balanceren over een parcours met smalle planken. Ze kunnen erg moeilijk zijn, wat een pluspunt is.


Naast alle evenementen die je alleen kunt doen, kun je je eigen vaardigheden testen tegen anderen in de verschillende online modi. Riders Republic standaard crossplay. Hierdoor kun je gemakkelijk evenementen co-op spelen met je vrienden op een andere console. Daarnaast zijn er de zogenaamde Mass Races, waarbij je met 64 spelers tegelijk racet in verschillende disciplines. Zo ga je van de fiets over naar een wingsuit en eindig je op de ski’s. Deze races zijn erg leuk, maar ook chaotisch door de grote hoeveelheid spelers. Daarnaast is er nog de Tricks Battle, waarbij je een arena in de kleur van jouw team moet krijgen door trucs uit te voeren op bijvoorbeeld een helling of over een leuning te glijden. Dit deed mij denken aan Splatoon, echter is deze modus niet populair. Ik moest vrij lang wachten voordat er genoeg spelers waren. Alles wat je doet in Riders Republic levert je sterren op en met de sterren ontgrendel je bijvoorbeeld nieuwe disciplines en sponsoren. De sponsoren hebben allemaal hun eigen opdrachten en bij het voltooien van die opdrachten kun je weer nieuwe kleding, fietsen, ski’s, snowboards of in-game valuta krijgen. Iedere fiets/snowboard/ski heeft zijn eigen statistieken; zo is er bijvoorbeeld een fiets beter geschikt voor trick events, doordat hij beter gebalanceerd is.  De vervoersmiddelen die nodig zijn voor de evenementen kun je alleen vrijspelen. De verschillende kledingstukken kun je kopen met echt geld of met de in-game valuta. Iedere dag is er een ander assortiment beschikbaar. Op deze manier heb je helemaal zelf in de hand hoe jij eruit wilt zien.


Conclusie
Met Riders Republic heeft Ubisoft een goed spel gemaakt rondom de extreme sporten. Met alle verschillende carrières waarin je jezelf kunt verbeteren en de grote open wereld waarin je nog allerlei geheimen kunt ontdekken, zal verveling niet snel zijn intrede doen. Mocht dat niet genoeg zijn dan kun je met de verscheidene online modi jezelf nog testen tegen anderen. Sla wel de tussenfilmpjes over, tenzij je van een tenenkrommend slechte ervaring houdt. Mocht je weer eens geïnteresseerd zijn in dit type spel, dan heb je met Riders Republic het juiste spel in handen!

 

 

 

Pascal Jongsma (Catyrion)

Apotheker die natuurlijk games interessant vindt, maar daarnaast ook niet vies is van een bordspel of film.

Aantal keer bekeken: 4366 

Laagste 3 prijzen voor Riders Republic (PS5)

21.49 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Nedgame.nl 9.6
€  18.00€ 3.49   € 21.49
Game Shock Oss n.b.
€  19.99€ 3.00   € 22.99
Bol.com Partner 8.5
€  25.00€ 0.00   € 25.00

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Canyarion
Canyarion ( 883   3) 06-11-2021 20:48
Catyrion, hoe kom je op zo'n rare nickname. :p
avatar van Nilis007
Nilis007 ( 2288   69) 06-11-2021 21:20
Het lijkt me echt een superleuk spel. Helaas die prijs he, 60 euro zie ik niet zitten. Even wachten totdat de standaard Ubisoft prijsdaling wordt ingezet
avatar van Ice-T
Ice-T ( 1680 ) 06-11-2021 23:53
Heb de beta gespeeld en was niet onder de indruk van het spel. Vooral doordat ik dacht dat we cool boarders/ssx tricky kregen en toen ik het speelde was het scala aan trucjes enorm beperkt. En wat de review zegt, alle interacties en videos zijn cringy.
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1809   2) 07-11-2021 00:00
De schreeuwerige over-de-top presentatie is jammer, maar dit lijkt me zeker geen verkeerde aankoop. Ik gok op een black friday prijsverlaging.
avatar van Bart1622
Bart1622 ( 1076   1) 07-11-2021 10:35
De beta was minder dan het echte spel. Zeker mbt de besturing is er naar mijn mening veel verbeterd. Vind de graphics wat tegenvallen, zeker in vergelijking met Forza horizon 5
avatar van DKUp
DKUp ( 1515   5) 07-11-2021 10:56
Met Black Friday kan dit wel eens leuk zijn
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5262   20) 07-11-2021 12:02
Dit is zo’n game die valt of staat met de community, dus wanneer de game niet geweldig verkoopt en je straks in half-lege servers in je eentje ergens op een bergtop staat, dan is de ervaring natuurlijk compleet anders dan wanneer je 70 gasten om je heen hebt rijden, vliegen, springen, etc.

Ik hou het zelf lekker gewoon bij de SP van SSX3, en hoop dat daar ooit een mooi vervolg op komt. Al die extra online MP dingetjes hoeven van mij niet.
avatar van Josplays
Josplays ( 3744   2) 07-11-2021 15:02
Als ze deze game nu free-to-play hadden gemaakt met Microtransactions (kostuums) en events etc. dan was het misschien nog wel leuk geweest. Maar 60€ EN een ingame store is gewoon te veel voor wat je krijgt. Misschien als de game in de aanbieding is wil ik het wel proberen, maar ik vraag mij af of er dan nog andere mensen deze game spelen.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12215   5) 07-11-2021 16:10
Ik dacht dat dit een fiets-only game was? Zie hier pas voor het eerst dat het ook andere sporten zijn. Skiën en snowboarden is ook niet echt 'riden' toch? Verwarrende titel.
avatar van MiQ1975
MiQ1975 ( 156 ) 07-11-2021 17:52
Quote:
Als ze deze game nu free-to-play hadden gemaakt met Microtransactions (kostuums) en events etc. dan was het misschien nog wel leuk geweest. Maar 60€ EN een ingame store is gewoon te veel voor wat je krijgt. Misschien als de game in de aanbieding is wil ik het wel proberen, maar ik vraag mij af of er dan nog andere mensen deze game spelen.

Tja, het blijft een spel van Ubisoft. Die hebben praktisch de ingame store bedacht en daarna standaard in ieder spel gestopt.
avatar van Martians
Martians ( 720   2) 07-11-2021 18:02
Quote:
Ik dacht dat dit een fiets-only game was? Zie hier pas voor het eerst dat het ook andere sporten zijn. Skiën en snowboarden is ook niet echt 'riden' toch? Verwarrende titel.

In het Engels "ride" je wel degelijk een snowboard (skateboard/motorfiets/paard, ik zie mogelijkheden voor een uitbreiding). Ook bij skiën wordt "ride/rider" wel gebruikt; freeriding is bijvoorbeeld iets anders dan freeskiing.
avatar van Syberious
Syberious ( 492 ) 07-11-2021 18:19
Wow uitbreidingen inderdaad. Kan niet wachten om backflips van een berg af met m’n paard te doen.