Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)
80 100 1

Review Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)


Naughty Dog maakt met de Uncharted Legacy of Thieves Collection een bundel van Uncharted 4 en Uncharted Lost Legacy beschikbaar voor PS5- en PC-gamers. Volgens velen is Uncharted 4 toch wel het hoogtepunt van de serie en is Lost Legacy, ondanks de iets kortere speelduur, ook zeker een vermakelijke game te noemen. Maar weet deze Collection ook nog andere extra’s te bieden? Ik zocht het voor je uit.

Bij het installeren van Uncharted Legacy of Thieves Collection wordt al snel duidelijk dat de collectie, die de twee remasters van Uncharted 4 en Uncharted The Lost Legacy bevat, rond de negentig gigabyte aan opslagruimte in beslag nemen. Je hebt hierbij overigens geen keuze om slechts één van de twee games te installeren, dus je zult hoe dan ook even wat ruimte moeten reserveren. Na de installatie krijg je in het hoofdmenu van de game de keuze met welke titel je wilt starten.


Niet alles is wat het lijkt.
Ik begon met Uncharted 4. De afsluiter van de avonturen van Nathan Drake waarin hij zijn verloren broer Sam terugvindt en ze samen op zoek gaan naar de piratenschatten van kapitein Henry Avery. Bij het opstarten van de game is de eerste keuze natuurlijk op welke moeilijkheidsgraad je het spel wilt doorlopen. Fans van de Uncharted-serie weten dat je voor het voltooien van alle trophies de game op Crushing moet doorlopen, en hoewel die moeilijkheidsgraad op het eerste gezicht niet toegankelijk lijkt totdat je de game een eerste keer voltooid hebt, is het mogelijk om er wel op te klikken en gelijk met een stevige uitdaging van start te gaan.

Ik koos er persoonlijk voor om het verhaal op de Normal-moeilijkheidsgraad te doorlopen, omdat het mij wat meer vrijheid, en minder ergernissen, gaf om op mijn gemak de wereld te verkennen, schatten op te pakken, notities te maken en tegenstanders uit te schakelen op mijn eigen tempo.


Grafisch nog steeds prachtig.
De reis van Nathan en Sam leidt ze langs vele kleurrijke locaties. Achtervolgingen door drukke en krappe straten, de gevaarlijke maar schitterend groene jungles, ruïnes die vol zitten met valstrikken die je moet navigeren, vlaktes die je met je Jeep moet verkennen en natuurlijk de vele spectaculaire actiescenes komen geweldig uit de verf. Zowel Uncharted 4 als The Lost Legacy, met Chloe en Nadine in de hoofdrollen, zien er fantastisch uit op de PS5. Het is bijzonder om te zien dat de games uit respectievelijk 2016 en 2017 vandaag de dag nog steeds een paar van de grafisch meest indrukwekkende games zijn die je kunt spelen.

Je kunt, ook een beetje afhankelijk van je set-up natuurlijk, kiezen voor drie verschillende grafische opties. Zo heb je Fidelity Mode die je een 4K-resolutie geeft op een stabiele dertig frames per seconde. Voor mensen die vloeiende gameplay verkiezen boven de hogere resolutie is er de Performance Mode die de game op een fluctuerende resolutie aanbiedt maar je wel zestig frames per seconde geeft. En tot slot is er nog de Performance+ Mode die je een resolutie van 1080P geeft maar wel een framerate tot honderdtwintig frames per seconde.


‘Voelt’ als nieuw.
Natuurlijk kun je op de PS5 ook niet zonder een zekere mate van DualSense-integratie. Ook hierin stelt Uncharted Legacy of Thieves Collection niet teleur. De verschillende wapens voelen allemaal nét dat kleine beetje anders van elkaar, het klimmen voelt organisch door de lichte trillingen en wanneer je met een Jeep of andere voertuigen bezig bent voel je de kleine nuances van je wielen op de ondergrond of de deiningen van de oceaan als je aan het rondvaren bent. Het zijn natuurlijk geen wereldschokkende toevoegingen, maar ze zijn wel een stuk specifieker dan de feedback die je voelde op de PS4.


Gesnoeid en gestroomlijnd.
Mensen die Uncharted 4 op de PS4 gespeeld hebben, zullen ongetwijfeld vele uren met de multiplayer gespeeld hebben. Helaas is die voor deze verzameling achterwege gelaten, dus veel meer dan twee singleplayer-campagnes om te doorlopen, honderden schatten om te vinden en het voltooien van de bijbehorende trophies heeft Uncharted Legacy of Thieves Collection niet te bieden. Gelukkig is wat er wel aanwezig is van uitstekende kwaliteit. Ik heb beide games volledig doorlopen, alle schatten verzameld en ben de laatste dagen vooral bezig geweest om de laatste trophies te verzamelen door een x-aantal kills met specifieke wapens te maken. Voor de iets lagere prijs van vijftig euro krijg je in ieder geval genoeg content om te spelen.Conclusie

Uncharted Legacy of Thieves Collection bundelt twee geweldige games in een heel vermakelijk totaalpakket. Grafisch doen de games niet onder voor andere titels die momenteel beschikbaar zijn en de beide avonturen kunnen je samen een uur of veertig vermaak bieden. De toevoegingen van DualSense-functionaliteit maakt de gun play en het verkennen van de verschillende locaties een stuk levendiger en het was tof om opnieuw de verhalen van zowel Nathan en Sam én Nadine en Chloe te ervaren. Hoewel het verwijderen van de multiplayer-modus de speelbaarheid wat inkort, houd je toch een tweetal avonturen over die je lang zoet kunnen houden. Al met al is Uncharted Legacy of Thieves een toffe verzameling geworden die nieuwkomers zeker moeten uitproberen.

 

 

 

Gerard Olsder (Ollie1981)

Docent Engels en Game Journalist met een passie voor videogames, boardgames, comics, Lego en BigMacs.

Aantal keer bekeken: 5176 

Laagste 3 prijzen voor Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)

27.40 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 8.5
€  27.40€ 0.00   € 27.40
Lamar Games 10
€  24.95€ 3.45   € 28.40
GameResource 10
€  29.95€ 0.00   € 29.95

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Techmode
Techmode ( 6078   1) 26-01-2022 16:11
Geweldig games
avatar van Budgetpaardje
Budgetpaardje ( 22928   20) 26-01-2022 16:13
Leuke review. Ik heb de originele games met heel veel plezier gespeeld. Met name UC4 was overweldigend goed, dus dat zal hij nu nog steeds zijn. Ik kan ze krijgen middels de 10 euro upgrade via PSN, dus misschien dat ik dat nog eens doe.
avatar van GJ
GJ ( 5952   7) 26-01-2022 16:22
Rol: Forum Moderator
Voor de mensen met een PS4 exemplaar van Uncharted 4 of The Lost Legacy is er een upgrade mogelijk die slechts een tientje kost. Het voordeel hiervan is dat je maar één van de twee spellen nodig hebt en je bij de upgrade beide spellen krijgt.

Mocht je momenteel geen van deze spellen in huis hebben, dan heeft Doobieters heeft bij de prijsreacties een mooie uitleg geschreven hoe je voor in totaal €22 deze collectie al in je bezit kunt krijgen!

The Lost Legacy is mijn favoriete Uncharted, dus ik kan niet wachten om deze weer eens door te spelen op de PS5.
avatar van Shadowx
Shadowx ( 258 ) 26-01-2022 16:24
Waar de review hier 4 van de 5 sterren krijgt, las ik op een andere site totaaaaal iets anders, die waren zeer teleurgesteld in wat je krijgt.
avatar van Shadowx
Shadowx ( 258 ) 26-01-2022 16:26
Quote:
Voor de mensen met een PS4 exemplaar van Uncharted 4 of The Lost Legacy is er een upgrade mogelijk die slechts een tientje kost. Het voordeel hiervan is dat je maar één van de twee spellen nodig hebt en je bij de upgrade beide spellen krijgt.

Mocht je momenteel geen van deze spellen in huis hebben, dan heeft Doobieters heeft bij de prijsreacties een mooie uitleg geschreven hoe je voor in totaal €22 deze collectie al in je bezit kunt krijgen!

The Lost Legacy is mijn favoriete Uncharted, dus ik kan niet wachten om deze weer eens door te spelen op de PS5.
Gepost door: GJ op 26-01-2022 16:22

Dank voor deze reactie, voor mij wordt het dus de upgrade van 10 euro.
avatar van GJ
GJ ( 5952   7) 26-01-2022 16:31
Rol: Forum Moderator
Quote:
Waar de review hier 4 van de 5 sterren krijgt, las ik op een andere site totaaaaal iets anders, die waren zeer teleurgesteld in wat je krijgt.
Gepost door: Shadowx op 26-01-2022 16:24

Het ligt er natuurlijk ook aan wat er verwacht wordt. Zowel Uncharted 4 als The Lost Legacy zijn geweldige spellen. Dan kun je enorm teleurgesteld zijn, maar dat is dan niet in de spellen zelf, maar meer in de kwaliteit van de remaster, die volgens Gerard’s review hierboven gewoon uitstekend is.

Voor een tientje vind ik de upgrade naar 60fps, DualSense functionaliteit en snelle laadtijden prima verbeteringen. Heb je geen PS4 exemplaar liggen, dan krijg je voor €50 twee van de beste Sony exclusives van de afgelopen generatie. Dat lijkt mij prima bang for your buck, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen 🤷🏼‍♂️.
avatar van MBMA
MBMA ( 380   3) 26-01-2022 18:32
Zin in!
avatar van Blaxtard
Blaxtard ( 766 ) 26-01-2022 19:58
Ziet er uit als dezelfde spellen. Uncharted is geweldig, maar op een gegeven moment is het klaar. Vooral wanneer je ze allemaal platinum hebt, dan zijn ze grijs gespeeld. Wellicht wel wat voor trophy hunters om deze collectie weer te halen.
avatar van Eek2nd
Eek2nd ( 10504   52) 26-01-2022 21:26
Heb Lost Legacy, dus ga hem wel downloaden voor een tientje als ik wat meer tijd heb.
avatar van DKUp
DKUp ( 1504   5) 26-01-2022 22:07
22 euro is een goede prijs als je 4 en/of TLL nog niet hebt gespeeld.

Fantastische games en die €10,- upgrade ga ik wel aanschaffen.
avatar van Tmvde
Tmvde ( 581   8) 26-01-2022 22:22
40 uur is wel heel lang, denk eerder dat ik er een uur of 25 mee bezig was op de PS4, is ook de tijd die HLTB ongeveer aangeeft.
avatar van Joseph4820
Joseph4820 ( 303   4) 27-01-2022 08:47
Quote:
40 uur is wel heel lang, denk eerder dat ik er een uur of 25 mee bezig was op de PS4, is ook de tijd die HLTB ongeveer aangeeft.
Gepost door: Tmvde op 26-01-2022 22:22
Heb je in die 25 uur ook alle secrets gevonden?

Quote:
Ziet er uit als dezelfde spellen. Uncharted is geweldig, maar op een gegeven moment is het klaar. Vooral wanneer je ze allemaal platinum hebt, dan zijn ze grijs gespeeld. Wellicht wel wat voor trophy hunters om deze collectie weer te halen.
Gepost door: Blaxtard op 26-01-2022 19:58
Het zijn ook dezelfde spellen
Denkt dat deze vooral aantrekkelijk is voor iemand die een van de twee nog niet gespeeld heeft.
avatar van Xystus
Xystus ( 6 ) 27-01-2022 13:47
"Voor mensen die vloeiende gameplay verkiezen boven de hogere resolutie is er de Performance Mode die de game op een fluctuerende resolutie aanbiedt maar je wel zestig frames per seconde geeft. "

Het is 1440p, niet dynamisch.
avatar van NinjaX
NinjaX ( 791   56) 28-01-2022 16:02
Bij een review van een Remaster is de vraag natuurlijk, wat is er aan veranderd? Zijn er physics elementen toegevoegd? 4K textures? Ik heb vergelijkingen gezien op het internet maar helaas niet echt een verschil kunnen waarnemen tussen de PS4 en PS5 versies van deze prachtige game. Ook snap ik niet zo goed hoe het zit met de Platinum nu de Multiplayer mode weg is en dus de bijbehorende trophies neem ik aan ook. Zijn er andere trophies voor in de plaats gekomen? (zoals bij Shadow of Mordor)

Dit is trouwens niet de laatste Uncharted, alhoewel Naughty Dog destijds zei dat het bij een trilogy moest blijven komt er na dit vierde deel nog een Uncharted game gemaakt door een andere studio. Naughty Dog zelf is nu bezig met een nieuwe IP.
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1803   2) 08-02-2022 18:12
Nog steeds mooie games, maar toch...

als ik ze nu weer speel en speel dan The Last of Us 2, dan valt het toch wel wat tegen, want wat heeft Naughty Dog een gigantische sprong voorwaarts gemaakt met TLoU2 zeg.

De Uncharted delen voelen dan toch weer behoorlijk verouderd aan, maar nog steeds is het wel genieten 😉