Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

PS4 en de One: voor alle games die je al hebt gespeeld

De PlayStation 4 ligt inmiddels al ruim een half jaar in de winkels en ook de Xbox One is binnenkort in de Nederlandse schappen te vinden. Terwijl de nieuwe generatie consoles Nederland langzaam verovert, vallen de HD-remakes, Definitive Editions en Remastered spellen en masse uit de lucht. Iets dat ik aan het begin van deze generatie nooit had verwacht. Eigenlijk vind ik het stiekem ook best jammer.

Sinds november vorig jaar ben ik eigenaar van een PlayStation 4, met de hoop om de nieuwste games, met de beste graphics, als eerste te kunnen spelen. Het liefst zou ik daarom toffe nieuwe IP’s willen spelen die speciaal voor de PS4 zijn gemaakt, maar in plaats daarvan wordt de ene na de andere remake aangekondigd. Na Tomb Raider Definitive Edition en The Last of Us Remastered (TLoU), is nu ook Sleeping Dogs Definitive Edition officieel aangekondigd.

Spellen die maar een paar jaar oud zijn worden nu dus al gerecycled op de nieuwe generatie consoles. Waarom kiezen uitgevers er steeds vaker voor om ‘oude’ spellen opnieuw uit te brengen? Begrijp mij niet verkeerd, want Tomb Raider, TLoU en Sleeping Dogs zijn naar mijn mening hoogtepunten van de PlayStation 3 en Xbox 360. Een reden voor het opnieuw uitbrengen zou kunnen zijn dat de genoemde titels uitkwamen in een periode waarin veel concurrenten ook hun titels op de markt brachten. Hierdoor zijn diverse titels ondergesneeuwd.

Door deze concurrentie lopen ontwikkelaars en uitgevers redelijk wat knaken mis, zodoende zal een spel in een 1080p-jasje (Next-gen) steken een mooie manier zijn om deze gemiste knaken toch binnen te harken. Een select groepje ontwikkelaars werkt dan aan een remake, terwijl de rest van de studio druk bezig is om te bedenken hoe het vervolg van de game eruit moet komen te zien. Vervolgens komen ze met het verhaal dat ze er veel tijd en moeite in hebben gestoken en dat het geen simpele HD-port is waardoor dat prijskaartje van €40-€60 gerechtvaardigd is. We zullen ze maar op hun woord moeten geloven.

Sleeping Dogs is als je het mij vraagt één van de vele verborgen pareltjes die de vorige generatie kent, maar om binnenkort opnieuw de volle mep te betalen voor een spel dat ik al helemaal grijs heb gespeeld, gaat mij te ver. De Definitive Edition van Sleeping Dogs bevat dan wel alle uitbreidingen en is voor een groot gedeelte opnieuw opgebouwd, het voelt toch als iets kopen waar je al voor hebt betaald.

Het blijft natuurlijk een kwestie van kopen of niet kopen. Mocht je daarom bepaalde spellen nog niet gespeeld hebben omdat je deze misschien bent vergeten of omdat je de spelcomputer toentertijd niet in huis had staan, dan is het begrijpelijk om een Definitive Edition aan te schaffen. Het lijkt dan ook alsof de ontwikkelaars zich vooral richten op de consumenten die deze titels nooit hebben gespeeld. Een korting of upgrade voor iedereen die wel netjes €50 heeft neergelegd voor de originele versie (op de PS3 of Xbox360) zou toch een mooi gebaar zijn geweest, maar dat kunnen we wel vergeten.

Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van alle remakes die er te vinden zijn op de PlayStation 4 en Xbox One. Is het een goede zaak of een kwalijke zaak, halen jullie deze opgepoetste versies juist wél of niet?

Geplaatst door Daniel Verkerk op 14-08-2014
Aantal keer bekeken: 5720

Laatste reacties

avatar van PePzi NL
PePzi NL ( 790   2) 14-08-2014 17:29
Hoe je het ook went of keert, het gaat af van de tijd en moeite die ontwikkelaars hadden kunnen steken in vervolgen op deze remasters, of beter nog: nieuwe IP's. Van mij mag er dus wel wat minder gerecycled worden.

Al snap ik ook wel dat het tegenwoordig lastig is om aandeelhouders enthousiast te maken over je nieuwe idee, terwijl er bewezen is dat een vervolg of remake gegarandeerd geld in het laatje brengt. In de eeuwigdurende strijd geld vs. creativiteit zal geld helaas vaak genoeg als winnaar naar boven komen.
avatar van DeeKIDestiny
DeeKIDestiny ( 589 ) 14-08-2014 17:30
Ik ben van de xbox 360 overgestapt naar de PS4. Uiteraard heb ik meegekregen hoe gaaf The Last of Us zou zijn, dus die remaster ga ik ook zeker halen. Tomb Raider heb ik gespeeld op de xbox 360, een tof spel maar het zeker niet waard nog is te kopen. Als ik het spel kan lenen van een vriend of een upgrade zou ik het nog wel is willen spelen, maar de volle prijs betalen zeker niet
avatar van DunTee
DunTee ( 442 ) 14-08-2014 17:30
Ik vind het wel een goede zaak voor de consumenten die het spel nog niet eerder hebben gespeeld, maar dan moet er ook wat zijn voor de mensen die dat al wel hebben gedaan. Overigens vind ik remakes van spellen zoals Sly of Jak and Daxter niet erg, maar bij The Last of Us vond ik de remake veel te snel.
avatar van Raz
Raz ( 223 ) 14-08-2014 17:35
Het is handig voor de mensen die het spel niet eerder hebben gespeeld en de mensen die wild worden van extra pixels en frames (ik niet). Creatief gezien vind ik het zwak, zeker gezien het nog karige aantal echt goede nieuwe games op de PS4 en XB1. Je houdt mensen tevreden met ouwe koek in een nieuwe doos. Maar ja, als er genoeg vraag naar is...
avatar van Spacembezem
Spacembezem ( 44 ) 14-08-2014 17:39
Een goede zaak! Voor degene die ze niet gespeeld heeft een uitstekende kans om dit op de nieuwe console te doen!
Daarnaast ben je niet verplicht om het spel aan te schaffen natuurlijk

natuurlijk wel leuk als er wat meer gaat verschijnen.
avatar van Dafish
Dafish ( 371 ) 14-08-2014 17:49
Ik vind persoonlijk dat de mensen echt zeuren die de ps4 te weinig topgames vind hebben. Elke nieuwe console komt langzaam op gang en ik was de eerste maanden wel druk met battlefield, call of duty, killzone, assassins creed ( hoezo slechte lineup bij consolerelease?) Daarna was ik wel blij met tomb raider als remake en ook the last of us heb ik voor een 2de keer gekocht. Dit zijn spellen die iedereen gespeeld moet hebben en het mooie is dat de xbox overstappers met the last of us kennis kunnen maken en zo leren dat Naughty dog echt veel in zijn mars heeft. Alle indie games heb ik persoonlijk niks mee maar ik ben blij dat ze er zijn voor de weken dat er ff geen triple a game nieuw in de winkels ligt.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 14-08-2014 17:59
Remakes zijn gewoon veiligere investeringen dan nieuwe IP's. De industrie is doodsbang voor risico's deze dagen. Daarbij, op deze manier kunnen de programmeurs de nieuwe console leren kennen zonder tegelijk een nieuw spel uit de grond te stampen. Scheelt ook weer risico's.
Quote:
Ik vind persoonlijk dat de mensen echt zeuren die de ps4 te weinig topgames vind hebben. Elke nieuwe console komt langzaam op gang en ik was de eerste maanden wel druk met battlefield, call of duty, killzone, assassins creed ( hoezo slechte lineup bij consolerelease?)

Maar zijn die spellen het waard om een PlayStation 4 te kopen, wat toch een investing van €400 is? Voor veel mensen niet, want die kunnen ze spelen op hun Xbox 360 of PlayStation 3 voor minder geld (PS4-spellen zijn duurder). Daar zeuren de mensen over.

Daarom zijn exclusives ook zo belangrijk.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 2062   3) 14-08-2014 18:20
Tja, ik, en vele anderen, hadden vorig jaar al wel door dat GTA5 en The Last of Us uiteindelijk ook wel naar next-gen zou komen, dus dan gewoon geduldig zijn en even wachten.

Ben zeer blij ook dat ik gewacht heb. Straks gewoon voor het eerst GTA5 beleven, maar dan in FullHD en mooiere lighting, textures, etc etc. Heerlijk.

Ik vind het prima, al die HD re-releases. Ik hoop eigenlijk ook dat Batman Origins nog naar next-gen gaat, en games zoals Super Meat Boy, Mark of the Ninja, etc etc, dus kleinere arcade-games die exclusief voor bepaalde consoles waren.

Als Nintendo morgen een FullHD bundle van Mario Galaxy 1&2 aankondigt voor WiiU, dan koop ik ook meteen dat systeem.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 14-08-2014 18:33
Een remake is natuurlijk weer wat anders dan een remaster, maar dat even terzijde ;) De keuze ligt bij de gamer, koopt men massaal remasters, dan blijven ze komen. Ik zelf ben erg blij met de TloU remaster, die game had ik nog niet, en is nu 10x beter in 1080p en 60fps met alle DLC voor 42,- euro. Een Uncharted trilogy op 1 disc zie ik ook nog wel zitten, maar verder ga ik geen games dubbel kopen. De remaster van de Resident Evil remake (goed voorbeeld om het verschil te snappen trouwens) ga ik nog wel kopen omdat ik RE fan ben, ondanks dat ik de game nog heb voor de Gamecube, maar die ligt al 10 jaar op zolder...
avatar van VulpX
VulpX ( 3095 ) 14-08-2014 18:47
Ik vind de remasters geen probleem, ik ga er echter niet de volle pond voor betalen. Dat heb ik immers vaak al gedaan een paar jaar geleden. Maar als ze straks eenmaal in een budgetbak liggen ergens ga ik zeker nog een keer bijvoorbeeld Sleeping Dogs en TLOU spelen.

Quote:
Hoe je het ook went of keert, het gaat af van de tijd en moeite die ontwikkelaars hadden kunnen steken in vervolgen op deze remasters, of beter nog: nieuwe IP's. Van mij mag er dus wel wat minder gerecycled worden.

Dit is misverstand rondom remasters. Deze worden niet gemaakt door de hoofdontwikkelteams van veel studio's. Er gaat dus praktisch geen tijd of geld verloren van de nieuwe game projecten. Zo is Kingdom Hearts 1.5 door 2 (!) mensen gemaakt, en de TLOU remaster bijvoorbeeld ook door een kleine afdeling van Naughty Dog.
Het ontwikkelteam achter de Metro remasters heeft er dan wel weer veel tijd aan besteed, maar dat is een uitzondering.
avatar van SilverFaustX
SilverFaustX ( 3257 ) 14-08-2014 18:55
blij dat ik n wiiu heb gehaald en geen ps4, mn pc kan de rest aan.
avatar van VulpX
VulpX ( 3095 ) 14-08-2014 18:57
Quote:
blij dat ik n wiiu heb gehaald en geen ps4, mn pc kan de rest aan.

Veel plezier met Destiny, ow wacht...
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 14-08-2014 19:01
Tomb Raider Definitive Edition die ik op de vorige consoles niet heb gespeeld heb ik toch erg van genoten.
Mijn punt is dat er zoveel games uitkomen op consoles dat ze niet allemaal te spelen zijn, daarvoor prijs ik de HD-remakes, Definitive Editions en Remastered spellen omdat je in mijn geval spellen kunt spelen die je in de vorige generatie gemist hebt.
Heb ik de game al gespeeld dan probeer ik iets nieuws uit !
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1442 ) 14-08-2014 19:11
Mensen zijn op zoek naar games die alleen mogelijk zijn op hun nieuwe systeem, en dat zijn remasters niet. Zelfs nieuwe games (de nieuwe Tomb Raider bijv.) gaan nog uitkomen op de vorige generatie consoles. Ik zie dan ook wel een backlash gebeuren waar mensen gewoon geen spellen meer voor hun nieuwe systeem kopen, omdat er toch amper toegevoegde waarde is t.o.v. de 360- of PS3-versies. Op die manier graven publishers hun eigen graf. Geef de consument wat ze wil.
avatar van VulpX
VulpX ( 3095 ) 14-08-2014 19:17
Quote:
Mensen zijn op zoek naar games die alleen mogelijk zijn op hun nieuwe systeem, en dat zijn remasters niet. Zelfs nieuwe games (de nieuwe Tomb Raider bijv.) gaan nog uitkomen op de vorige generatie consoles. Ik zie dan ook wel een backlash gebeuren waar mensen gewoon geen spellen meer voor hun nieuwe systeem kopen, omdat er toch amper toegevoegde waarde is t.o.v. de 360- of PS3-versies. Op die manier graven publishers hun eigen graf. Geef de consument wat ze wil.

Ja dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Waarom zou je een last gen versie van een game kopen als je ook een current gen apparaat hebt?
Bovendien komen er genoeg current gen only games uit. Cross gen is op z'n beloop en hopelijk zal de nieuwe Tomb Raider de laatste cross gen titel zijn. Er gaat echt geen publisher ten onder aan het uitbrengen van remasters of cross gens.
avatar van Xor
Xor ( 22357   285) 14-08-2014 19:25
Quote:
[..]

Ja dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Waarom zou je een last gen versie van een game kopen als je ook een current gen apparaat hebt?
Bovendien komen er genoeg current gen only games uit. Cross gen is op z'n beloop en hopelijk zal de nieuwe Tomb Raider de laatste cross gen titel zijn. Er gaat echt geen publisher ten onder aan het uitbrengen van remasters of cross gens.

Daar zijn zoveel redenen om op te noemen.

Is precies hetzelfde als "Waarom zou je een current gen versie kopen als ie ook op last gen uitkomt?"(en daar komt ook achter "Waarom zou ik een nieuwe console halen als de game nog voor de oude console komt?" voor de mensen die nog geen "nieuwe" console hebben).

Ongeveer hetzelfde vraag en volgens mij geven ze ook hetzelfde antwoord(next-gen/current-gen games zien er beter uit dan current-gen/last-gen). En zijn de antwoord ook goede punten om mensen over te halen? Ik persoonlijk denk van niet. Maar dat ligt aan de persoonlijke keuze van de mensen ;P zelf.
avatar van VulpX
VulpX ( 3095 ) 14-08-2014 19:35
Quote:
[..]

Daar zijn zoveel redenen om op te noemen.

Is precies hetzelfde als "Waarom zou je een current gen versie kopen als ie ook op last gen uitkomt?"(en daar komt ook achter "Waarom zou ik een nieuwe console halen als de game nog voor de oude console komt?" voor de mensen die nog geen "nieuwe" console hebben).

Ongeveer hetzelfde vraag en volgens mij geven ze ook hetzelfde antwoord(next-gen/current-gen games zien er beter uit dan current-gen/last-gen). En zijn de antwoord ook goede punten om mensen over te halen? Ik persoonlijk denk van niet. Maar dat ligt aan de persoonlijke keuze van de mensen ;P zelf.

Maar het ging om de mensen die al beide generaties consoles bezitten. Ik denk dat je in die groep maar heel weinig mensen zult vinden die nog last gen versies halen van games die nu uitkomen.

Persoonlijk erger ik me al een aantal jaar aan de 720p van last gen, wat gewoon een stuk minder scherp is op een 1080p TV. Dan is de keuze snel gemaakt.
avatar van Flolphelch
Flolphelch ( 49 ) 14-08-2014 19:41
Ik heb nooit een playstation gehad, dus ik heb totaal geen problemen mee dat exclusives van de ps3 worden geremastered naar de ps4 .
avatar van EEK79
EEK79 ( 2099 ) 14-08-2014 19:55
Dit is voor mij exact de reden dat ik geen ps4 of xbone heb gekocht . Zie ook mijn post in het ps4 topic hierover, ik kan geen 3 games opnoemen waarvoor ik een next gen moet hebben. De enige reden waarom im nu een ps4 zou kopen is voor de controller en de eventuele nieuwe games later dit jaar maar verder staat hij stof te happen.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 14-08-2014 21:14
Quote:
Dit is voor mij exact de reden dat ik geen ps4 of xbone heb gekocht . Zie ook mijn post in het ps4 topic hierover, ik kan geen 3 games opnoemen waarvoor ik een next gen moet hebben. De enige reden waarom im nu een ps4 zou kopen is voor de controller en de eventuele nieuwe games later dit jaar maar verder staat hij stof te happen.


De nieuwe consoles hebben zat nieuwe games en de multiplatforms en cross gen's zijn gewoon beter op de one en de ps4, dus why settle for less ;)

Speel ook nog steeds op de PS3, zeker dankzij PSplus, maar af en toe een vette game op de nieuwe console's is toch heerlijk. Ben nu bezig met Wolfenstein, die 1080p 60fps id Tech 5 engine komt prachtig tot zijn recht op de PS4

Maar goed, ik heb mijn PS4 gewonnen, anders had ik hem misschien ook nog niet gekocht, planning was kerst 2014 in eerste instantie, maar ik ben blij dat ik hem heb, inFAMOUS was een topper, ik speel veel COD:Ghosts en nu ben ik al 2 weken non stop Wolfenstein aan het spelen. Verder geeft PSplus me leuke indies, maar ik heb ook enorm genoten van Strider en Resogun. Het is vrij mager, maar dat vind ik ook wel lekker, iedere week een nieuwe game hoeft van mij ook niet.

En MGSV:GZ is een showcase demogame van topformaat, als ik die thuis laat zien aan vrienden willen ze meteen een PS4, als ik uitleg dat het maar een korte game is gaan ze huilen, germ...

Zo, nu de Silent Hill demo spelen
avatar van Db87
Db87 ( 73 ) 14-08-2014 21:19
Metro Redux ben je overigens vergeten in je verhaal, komt binnenkort ook uit.

Voor mij zijn de remakes doorgaans niet zo interessant omdat ik die games allemaal op maximum detail op de PC heb gespeeld ipv op mijn PS3. Ik heb dan ook nog geen next-gen console. Voor mij zijn er nog geen exclusives verschenen waarvoor ik meteen naar de winkel moet rennen om een nieuwe gameconsole te halen. Meeste haal ik voor de PC en er verschijnen ook nog steeds games voor mijn bejaarde PS3 ;) Als ik op termijn een nieuwe console ga halen dan wordt het waarschijnlijk de PS4 aangezien die duidelijk de meeste power heeft onder de motorkap.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 14-08-2014 21:53
Quote:
Metro Redux ben je overigens vergeten in je verhaal, komt binnenkort ook uit.

Voor mij zijn de remakes doorgaans niet zo interessant omdat ik die games allemaal op maximum detail op de PC heb gespeeld ipv op mijn PS3. Ik heb dan ook nog geen next-gen console. Voor mij zijn er nog geen exclusives verschenen waarvoor ik meteen naar de winkel moet rennen om een nieuwe gameconsole te halen. Meeste haal ik voor de PC en er verschijnen ook nog steeds games voor mijn bejaarde PS3 ;) Als ik op termijn een nieuwe console ga halen dan wordt het waarschijnlijk de PS4 aangezien die duidelijk de meeste power heeft onder de motorkap.


Metro Redux hebben ze wel echt moeite voor gedaan, is inderdaad een halve remake!
avatar van Kroon
Kroon ( 822 ) 14-08-2014 22:57
Goede zaak omdat mensen die deze games nog niet hebben gespeeld en wel een ps4/XOne hier alsnog de kans voor krijgen.
Slechte zaak omdat ze veel te veel geld vragen voor games die nog helemaal niet zo oud zijn, en een minimale grafische update hebben. Alsof de last gen versies er ruk uit zagen ofzo, kom op zeg.

Mij verkoop je er iig geen PS4/XOne mee, en ik snap niet dat dit op andere mensen niet hetzelfde effect heeft.

Quote:
[..]

Veel plezier met Destiny, ow wacht...
Wordt net zo gehyped als Titenfall destijds, en daar klaagde men achteraf over. Moet eerst eens kijken of ze het écht gaan waarmaken. Ook al wordt 'ie prima is het nog de vraag hoe zeer ik nog een shooter ga missen.

Kom maar op met Bayonetta 2 en Super Smash Bros U!
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 14-08-2014 23:40
Quote:
Als Nintendo morgen een FullHD bundle van Mario Galaxy 1&2 aankondigt voor WiiU, dan koop ik ook meteen dat systeem.

Alleen maar voor de betere graphics? Dat maakt de huidige gamecultuur juist ziek: de obsessie met grafische kwaliteit.
Quote:
Persoonlijk erger ik me al een aantal jaar aan de 720p van last gen, wat gewoon een stuk minder scherp is op een 1080p TV.

Zeg dat tegen de TV-makers en de mensen die hun TV's blijven kopen. Het is hun schuld dat je geen deftige 720p-TV kunt krijgen zodat je daar geen last van hebt.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 2062   3) 15-08-2014 02:37
Quote:
[..]

Alleen maar voor de betere graphics? Dat maakt de huidige gamecultuur juist ziek: de obsessie met grafische kwaliteit.


Voornamelijk omdat ik de Wii-versies niet echt gespeeld heb, behalve dan soms een half uurtje bij mijn vriendin, en hoewel het design prima is, stoort de lage resolutie toch op een FullHD TV.

Daarnaast zou ik hopen dat je met de WiiU versie gewoon lekker met de gamepad kunt spelen, ipv met die nunchucks enzo.

avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4840 ) 15-08-2014 09:13
Voor mensen die het nog niet gespeeld hebben of toch een geüpgrade versie willen spelen prima toch, wil je dat niet koop je het niet. In het eerste levensjaar van een nieuwe console is er altijd weinig nieuws te spelen en dat je dan zo graag vanaf day-one op een splinternieuwe console wilt gamen omdat je niet kan wachten is dat jou keus.

Eind dit jaar en volgend jaar krijgen we weer nieuwe games en dan ben je toch blij dat je je nieuwe console die nu misschien stof staat te happen niet verkocht hebt. Daarom wacht ik meestal een jaar tot 2 jaar met het aanschaffen van een nieuwe console.
avatar van Ronnybb2
Ronnybb2 ( 506   2) 15-08-2014 10:02
Ik heb hier voor helaas geen ps4 gehad. Deze toppers voor de ps4, tegen een gereduceerd tarief, zijn voor mij dus perfect.

Net TLOU uitgespeel. Voor mij veruit de beste game tot nu toe op ps4, en direct ook de goedkoopste.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 15-08-2014 17:58
Quote:
Voornamelijk omdat ik de Wii-versies niet echt gespeeld heb, behalve dan soms een half uurtje bij mijn vriendin

Ah, mijn excuses.
Quote:
en hoewel het design prima is, stoort de lage resolutie toch op een FullHD TV.

Lang leve CRT's! Die kunnen meer dan een resolutie aan. Ik speel mijn Wii op een CRT-monitor dankzij een VGA-kabel, en kan sinds kort ook Xbox 360 erop spelen dankzij de officiële VGA-kabel. Voor PS3 moet ik eerst nog een transcoder hebben.
avatar van Ram-G-maN
Ram-G-maN ( 132 ) 15-08-2014 18:45
De games die ik ondertussen heb gekocht een ge-preordered voor mijn PS4 zijn toch inmiddels alle "herziene uitgaven" die ze tot zo ver hebben uitgebracht. Tomb Raider Definitive Edition (had ik nog niet gespeeld), The Last of Us Remastered (had ik tot halverwege gespeeld op de PS3) Metro Redux (Metro: Last Light kreeg ik gratis via PS+ en een minuut of 20 gespeeld, Metro 2033 had ik nooit gespeeld). Tot zo ver geen moment spijt gehad van deze "recycle" games. Sleeping Dogs had ik al op Steam, aangeschaft gedurende een Summer Sale. Dat laatste ga ik dan ook niet halen voor Next-Gen. Ik ben wel benieuwd naar de remakes van Halo. Sterker nog ik zou deze wel willen aanschaffen als een bundel met de XBOX ONE!
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 13132   10) 15-08-2014 22:45
Ik vind het geen probleem dat er remakes/remasterd versies van games uitkomen. Heb zelf TLOU remastered voor PS4 gekocht hoewel ik ook de PS3 versie al had. Ook Metro Redux preordered en als de Uncharted trilogy voor PS4 uitkomt zou ik die ook wel kopen.

Eerder ook had je b.v. XBox games die laterop op de XBox360 soms wat verbeterd weer uitgebracht werden. Zowiezo zul je je meest recente console het langst gaan gebruiken; waarschijnlijk zul je een PS3 b.v. eerder niet meer gebruiken dan een PS4, dus kun je die 'oude' games dan makkelijker nog langer blijven spelen.

Zodra alle oude games online te spelen worden (centrale hosting van games) vanaf o.a. PS3/PS4/XBox360/XBox one is het 'probleem' dat je oude games niet meer kan spelen omdat je de benodigde console niet (meer) hebt opgelost...
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1442 ) 16-08-2014 18:43
Quote:
Ja dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Waarom zou je een last gen versie van een game kopen als je ook een current gen apparaat hebt?

Daar zijn wel een aantal redenen voor te bedenken.
- Omdat PS3 en 360-spellen goedkoper zijn. Al helemaal oudere titels die nu geremastered worden.
- Omdat je vrienden geen current-gen console hebben. Samenspelen kan dan misschien alleen op de oudere console.
- Omdat je geen PS+ nodig hebt om online te spelen op PS3.

Hardcore fans die op dag 1 hun nieuwe console hebben aangeschaft zullen waarschijnlijk liever de XOne- of PS4-versies kopen. Maar voor veel mensen zal de PS3-versie een stuk aantrekkelijker zijn. Je kan namelijk exact dezelfde game spelen, zonder een apparaat van 400 euro aan te hoeven schaffen. Ik zie dat wel een probleem worden als devs niet gauw aan de slag gaan met het nieuwe systeem.
avatar van Vizual
Vizual ( 49 ) 17-08-2014 12:27
Tja in een perfecte wereld zouden alle developers zich alleen bezig houden met vette nieuwe ideeën, werelden en IP's, maar zolang er vraag is naar "remasters" zullen publishers in het gat springen. Easy money noemen ze dat.