Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Assassin's Creed - The Rebel Collection (Switch)
80 100 1

Review Assassin's Creed - The Rebel Collection (Switch)

Met AC Rebel Collection op de Switch brengt Ubisoft Assassin's Creed IV: Black Flag en Assassin's Creed: Rogue opnieuw uit. Beide games en alle bijbehorende DLC zitten in deze collectie. Weet Ubisoft deze games goed over te zetten op de Switch of is het een ondermaatse port die de naam geen eer aan doet? Je leest het hier in de review.

De Assassins’ Creed Rebel Collection bevat de avonturen van Edward Kenway in Black Flag en van Tempelier Shay Patrick Cormac in Rogue. Naast de reguliere campagnes is ook alle DLC die na de release van die titels verscheen aan het pakket toegevoegd. Na het opstarten van de verzameling moet Rogue echter wel apart gedownload worden en kun je ook kiezen voor een aantal taalpakketten zoals Spaans, Italiaans en Russisch. De download van AC Rogue is ongeveer 7,2 Gigabyte, dus het loont om wat ruimte op je Switch of memorycard vrij te houden.

 
 

Assassin versus Templar
Heb je alles geinstalleerd? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Voor de mensen die de vorige release op de Switch gespeeld hebben; Assassins’ Creed Black Flag plaatst is je in de rol van de grootvader van Connor Kenway en Rogue geeft je voor het eerst in de serie de kans om in de schoenen van een Tempelier te stappen. Dat houdt in dat je in Black Flag het caribische gebied onveilig maakt met een crew aan piraten, en dat je in Rogue vooral bezig bent om juist in de rol van Tempelier Shay het de Assassins lastig te maken. Hoewel de verschillende verhaallijnen van Black Flag en Rogue op sommige punten samenkomen qua thematiek en personages staan de games genoeg los van elkaar om ze afzonderlijk te kunnen spelen.

Grafisch is ACRC een zeer solide game geworden. Afgezien van een sporadische vertragingen bij de meest drukke gebieden draait de game in handheld mode vrij stabiel in 720p. Gedocked is de game ook stabiel op een 1080p resolutie. Voor mensen die pas recentelijk de Assassin’s Creed serie hebben leren kennen is het wel goed om te beseffen dat Black Flag en Rogue misschien niet zulke diepgaande RPG-elementen en customisatie mogelijkheden hebben als Odyssey of Origins, maar dat de beide games wel enorme gebieden gevuld met collectibles bevatten. Na een dikke dertig uur spelen was ik in ieder geval nog maar halverwege de campagne van Black Flag. Gelukkig had ik beide games al op de Xbox 360 en PS4 gespeeld en was ik bekend met de verhaallijnen om een goede inschatting te maken van de hoeveelheid content die ACRC bevat.

 
 

Content met de content
De meeste tijd zul je in de beide games bezig zijn om alle missies met 100 procent synchronisatie te voltooien. Soms houdt dat in dat je een tegenstander moet schaduwen zonder in een gevecht te belanden, terwijl je andere keren bijvoorbeeld iemand moet uitschakelen met een headshot of zonder gespot te worden. Qua setting en thematiek past deze Rebel Collection ook prima bij de remaster van ACIII die eerder op de switch verscheen. Van de twee games in deze verzameling is het verfrissend om in Rogue eens met de slechterikken van de serie te spelen en het is dan ook tof dat de personages en het verhaal zo gelaagd zijn dat het ook de Assassins eens van de andere kant belicht.

De hoeveelheid content in de Rebel Collection is dik in orde omdat je naast de tientallen uren in de afzonderlijke verhalen van Black Flag en Rogue ook de content van Freedom Cry, de toegevoegde verhaallijn van Aveline en alle gameplay-uitbreidingen krijgt. Dat houdt in dat er effectief vier verschillende personages speelbaar zijn met elk hun afzonderlijke verhaal dat je kunt doorlopen. Dat bijvoorbeeld de sympahtieke voormalige slaaf Adewale in Black Flag geintroduceerd wordt, in Freedom Cry de hoofdrol speelt en vervolgens in Rogue gastoptredens heeft is erg slim gedaan. Het zorgt voor een zekere verbinding tussen Rogue, Black Flag en natuurlijk ACIII en Liberation. Gelukkig worden nieuwkomers ook prima op de hoogte gebracht van onderlinge verbanden en zijn de verhalen afzonderlijk ook prima te spelen.

 
 

Zeeslagje
Black Flag en Rogue kenmerken zich ook binnen de Assassin’s Creed serie door de grote rol die zeeslagen in de games spelen. Hier kun je qua content ook een hoop tijd aan kwijt zijn, aangezien je op zee andere schepen kunt verslaan, enteren en zelfs toe-eigenen voor je eigen vloot. Met het kapen van schepen verdien je ook voorraden die je eenmaal aan land weer aangekomen kunt verkopen. De Real (de valuta in de games) die je daarmee verdient kun je vervolgens investeren in upgrades, van betere woningen bij je thuisbasis, nieuwe wapens voor je personage en het verbeteren van je schip. Naast het kapen van schepen kun je ook jacht maken op een aantal legendarische schepen zoals een spookschip dat extreem lastig te beschadigen is. Of je kunt jacht maken op een breed assortiment van haaien en walvissen.

Het toffe aan Assassin’s Creed The Rebel Collection is dat je eigenlijk constant bezig bent om nieuwe dingen vrij te spelen. Alles wat je doet levert je een beloning op. Of het nu geld is, nieuwe wapens, een nieuw kostuum om een uitbreiding van het aantal voorwerpen dat je mee kunt zeulen, je hebt altijd wat te doen. Persoonlijk had ik het meeste plezier van de enorme wereld en locaties verkennen en dieren opsporen en doden voor hun huid, zodat ik weer nieuwe upgrades kon craften. Het maakt niet uit waar je tijd aan wilt besteden, er staat altijd een beloning tegenover. Precies zoals het hoort.

 
 

Conclusie
Assassin’s Creed The Rebel Collection heeft een flinke dosis aan content te bieden. AC Rogue moet op de Switch gedownload worden voordat je ermee aan de slag kunt, maar het diepe verhaal en de complexe personages van Rogue zijn zeker het proberen waard. Vooral omdat het wat broodnodige grijstinten aan het Assassins – Templars conflict toevoegt. Voor nieuwkomers van de serie is Black Flag een uitstekende game met veel afwisselende gameplay. De games draaien op de Switch afgezien van een sporadische framedrop in de drukste gebieden prima. Het spel is zowel in handheld, tabletop als tv mode prima te spelen. Hoewel de games inmiddels een paar jaren oud zijn hebben ze de overstap naar de Switch in prima vorm weten te maken. En al reizend in de trein toffe zeeslagen in het Caribisch gebied voltooien, terwijl het buiten koud is, blijft een toffe ervaring. Zeker het oppakken waard als je veel waar voor je geld wilt.

  

 


Deze review is geschreven door Gerard Olsder

 

Aantal keer bekeken: 13392 

Laagste 2 prijzen voor Assassin's Creed - The Rebel Collection (Switch)

31.49 36.00 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Nedgame.nl 9.9
€  28.00€ 3.49   € 31.49
Bol.com Partner 8.5
€  36.00€ 0.00   € 36.00

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Htbaa
Htbaa ( 12498   5) 27-12-2019 21:11
Huh? Ik dacht dat Ubisoft had gezegd dat beide games op de cartridge stonden?
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 28-12-2019 01:38
Rol: Reviewer
Geen idee wat Ubisoft gecommuniceerd heeft, maar alleen Black Flag staat op de cartridge. Je moet in het menu Rogue aanklikken en dan downloadt hij die naar het geheugen van je Switch. Het is een bescheiden download voor de hoeveelheid content maar wel jammer.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9863   14) 28-12-2019 03:48
Wat ik een nadeel vind naast het feit dat Rogue gedownload moet worden, de game WEL de game card nodig heeft om op te starten. Als je dan de gehele game moet downloaden maak er dan een aparte applicatie van.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12498   5) 28-12-2019 08:26
Maar houdt dat dan niet in dat als je de game 2e hands koopt je nog steeds Rogue kunt downloaden?
avatar van Malistix
Malistix ( 1432   3) 28-12-2019 11:59
Quote:
Maar houdt dat dan niet in dat als je de game 2e hands koopt je nog steeds Rogue kunt downloaden?

dat is inderdaad een voordeel.
avatar van Realjax
Realjax ( 37 ) 28-12-2019 14:52
Leuk maar wel aan de prijzige kant.
avatar van MarkD
MarkD ( 5192   1) 30-12-2019 11:57
Quote:
Wat ik een nadeel vind naast het feit dat Rogue gedownload moet worden, de game WEL de game card nodig heeft om op te starten. Als je dan de gehele game moet downloaden maak er dan een aparte applicatie van.

Dit is inderdaad nog erger dan een downloadcode. Enige voordeel van collecties waarbij delen niet op de cartridge staan is dat ik een doosje heb maar niet hoef te wisselen van cart om impulsief even te spelen. Zelfs dat kan dus niet.

Dan maar helemaal digitaal.
avatar van UltraTiger
UltraTiger ( 70588   109) 30-12-2019 16:09
Ik heb liever dit dan een code. Alles op de cartridge zou natuurlijk nog mooier zijn geweest.
avatar van Swift
Swift ( 12285   18) 30-12-2019 18:42
Ja jammer dat niet alles op cartridge is.