Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamekings Showcase 2012 Special

Aan de hand van de informatie die vooraf beschikbaar was, verwachtten we een evenement dat nauw zou aansluiten bij de eerdere evenementen als Gamekings Live en het First Look Event waarmee Blammo Events zichzelf op de kaart heeft gezet. Met een programma vol presentaties, competities en goodiehunts en voldoende demopods om de nieuwste games te checken leek er genoeg te beleven.

Join the club
Waar Gamekings Live altijd plaatsvond in de relaxte ambiance van de bioscoop en First Look in het verleden plaatsvond op diverse evenemententerreinen, was de keuze nu gevallen op Club Corso te Rotterdam, die bij de meeste mensen toch vooral bekend zal staan als discotheek. Vanaf de dansvloer konden diverse presentaties bekeken worden van games als Spec Ops: The Line, Tiny Troopers en Darksiders II. Waar sommige games slechts werden getoond aan de hand van gameplaybeelden, waren het toch vooral de live demonstraties die het publiek in vervoering brachten. Ontwikkelaar Ubisoft toonde ons de squad based gameplay van Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier, Rockstar’s Max Payne 3 bewees nogmaals waarom hij als enige aanspraak mag maken op de term Bullet Time en het publiek werd verrast met het relatief onbekende Sleeping Dogs van Square Enix.


Met een enorme waslijst aan potentiële toppers in de komende periode, kon het evenement niet op een beter moment plaatsvinden. Sommige uitgevers hadden kosten noch moeite gespaard om hun game aan het publiek te presenteren. Zo liepen we de ‘echte’ Juliet Starling tegen het lijf die ons middels haar scherpe kettingzaag duidelijk wilde maken dat we toch echt haar game Lollipop Chainsaw eens moesten uitproberen. Capcom ging echter nog veel verder. Naast de vele goodies die uitgedeeld werden door hun boothbabes, werden de ontwikkelaars van Dragon’s Dogma en Steel Battalion rechtstreeks vanuit Japan overgevlogen om ons deelgenoot te maken van een intense speelsessie. Als klap op de vuurpijl trakteerden ze ons ook nog op de Benelux finale van Super Street Fighter IV Arcade Edition, waarbij we live getuige waren van een perfect uitgevoerde Ultra Combo!


Democheck
Naast het aanschouwen van deze presentaties was het ook mogelijk om zelf met diverse games aan de slag te gaan. Naast het reeds genoemde Lollipop Chainsaw stonden er demopods opgesteld van onder meer Spec Ops: The Line, Max Payne 3 en Dragon’s Dogma. Doordat het evenement slechts toegankelijk was voor een beperkt aantal gamers, werden de wachttijden aanzienlijk beperkt tot hooguit een tiental minuten. Op Lollipop Chainsaw na hebben we zelf niet direct gebruik gemaakt van de demopods, maar vele gamers lieten zich deze kans niet ontglippen, waardoor de demopods vrijwel continu bezet waren. Het evenement bood ons prima de kans kennis te maken met de volgende games:

Dragon’s Dogma / Steel Battalion
Lollipop Chainsaw
Gemini Wars / Tiny Troopers
Max Payne 3
Spec Ops: The Line
Sleeping Dogs

Mening ConAir
De Gamekings Showcase bewijst maar weer eens dat je het organiseren van een evenement prima aan de mannen van Blammo kan toevertrouwen. Middels een strakke regie wordt een bomvol programma op het hoofdpodium afgedraaid, terwijl er om je heen diverse competities en speelsessies gaande zijn. Uiteindelijk is Gamekings Showcase het beste te beschouwen als het kleine broertje van het First Look Event en beter te behappen voor mensen die niet tegen de massale drukte van dat evenement kunnen. Met een toegangsprijs van 9,50 euro is het bovendien geenszins prijzig in de wetenschap dat je tijdens dit evenement alles prima binnen die tijd kon doen en zien. Het enige wat je je wel moet afvragen, is of jij je in een omgeving wil begeven met continu pompende beats en (voornamelijk) zweterige mannelijke gamers, die in een wachtrij staan om die ene door jou begeerde game te spelen. Verrassing van de show was voor mij Sleeping Dogs, waar ik tot op heden nog maar weinig van had vernomen. Mijn handen jeuken nu al om met deze game aan de slag te gaan!


Mening Midge
Ik vond het op zich een leuk evenement, maar op een gegeven moment had ik het wel een beetje gezien. Van mij had er iets meer variatie in het programma op het hoofdpodium mogen zitten. Door de constante harde muziek en het geluid van de presentaties was het bovendien lastig om een normaal gesprek te voeren.

Een hoogtepunt van de dag vond ik de finale van het Super Street Fighter IV Arcade Edition toernooi, waarbij twee goede spelers in een best-of-five competitie uit zouden maken wie zich kampioen van de Benelux mag noemen. Het waren spannende matches en het publiek reageerde heftig op de diverse vette combo’s die op het grote scherm te zien waren. Wat mij betreft mag er op dit soort evenementen nog meer aandacht worden besteed aan e-sports. Het sloeg duidelijk aan bij het publiek en het is erg gaaf om naar te kijken.

Wel denk ik dat het sowieso goed is dat gamen door dit soort evenementen een wat hipper en toegankelijker imago krijgt. Wat dat betreft hebben de Gamekings erg hun best gedaan qua locatie en presentatie van de Showcase. De prijs voor een kaartje was ook nog eens schappelijk en ik vind dan ook zeker dat dit soort initiatieven ondersteund moet worden.

Geplaatst door Midge & ConAir op 16-05-2012
Aantal keer bekeken: 7504

Laatste reacties

avatar van EPMD
EPMD ( 6275   2) 16-05-2012 22:21
Kon je Resident Evil 6 spelen ?

Dat werd vooraf gezegd...
avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 17-05-2012 01:26
Nee, bij Capcom was o.a. Dragon's Dogma te spelen.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 17-05-2012 17:43
@EPMD: Die game was er niet. Hij was van tevoren wel aangekondigd, maar het kan altijd gebeuren dat een code ineens niet meer wordt vrijgegeven voor een dergelijk evenement.
avatar van Rene damen
Rene damen ( 227 ) 30-06-2012 13:23
komt dit jaar weer gamebeurs Firstlook 2012 op zaterdag 6 en zondag 7 oktober!Jaarbeurs te Utrecht